Novi PC i par pitanja

poruka: 11
|
čitano: 1.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Novi PC i par pitanja

pozdrav svima, u kupnji sam novog kompa i imam par nedoumica i pitanja...

za pocetak planiram amd procesor i nedoumica mi je izmedju phenoma 2 x4 965 black edition ( kakva je to black edition? ) i phenoma 2 x6 1075t, koji bi vi preporucili i zasto?

graficku mislim uzeti ati radeon 6850, kakva je ona? razmisljam da uzmem maticnu sa podrskom za crossfire pa kasnije na ljeto kupim jos jednu, jel to pametno?kolko bi mi napajanja trebalo za tak nekaj (mislim sa i bez 2 graficke u crossfire modu?)

rama bi uzeo 6 GB ddr3 , hard vec imam pa kasnije razmisljam uzet neki ssd kad im jos malo padne cijena....kaj mislite o ovome , hvala na svim odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Novi PC i par pitanja

6gb Nikako jer imas dual channel znaci 4 ili 8, 1075t ili black ako je za igre onda black, ako je za nesto sto bas trazi komp (3d render, procesiranje, convert) onda 1075t. To bi ve mogao jedan seasonic od 520w vuc ako ces cross onda 620w.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Novi PC i par pitanja
strojek kaže...

za pocetak planiram amd procesor i nedoumica mi je izmedju phenoma 2 x4 965 black edition ( kakva je to black edition? ) i phenoma 2 x6 1075t, koji bi vi preporucili i zasto?

graficku mislim uzeti ati radeon 6850, kakva je ona? razmisljam da uzmem maticnu sa podrskom za crossfire pa kasnije na ljeto kupim jos jednu, jel to pametno?kolko bi mi napajanja trebalo za tak nekaj (mislim sa i bez 2 graficke u crossfire modu?)

rama bi uzeo 6 GB ddr3 , hard vec imam pa kasnije razmisljam uzet neki ssd kad im jos malo padne cijena....kaj mislite o ovome , hvala na svim odgovorima!

Pozdrav,

Black editon znači da procesor ima otključan množitelj tako da ćeš ga moći laške i bolje oveclcokati. 

Grafička ti je dobra imam je ja i za sad mi sve radi na max(makar ne igram puno). Da i ja razmišljam o CF 6850 s napajanjem Corsair 650W tx koje bi trebalo biti dovoljno.

6gb RAMa ti je triple chanel, uzmi za sad 4GB (2x2GB) dosata je za sad pa poslije akd kupiš i drugu grafu uzmeš još 4GB RAMa.

Zavisi koiko ti je buđet ali dobro bi ti bilo da razmisliš i o ovom:

x6 1090t BE

Asrock 880-g extreme3

Corsair 4GB (2x2) 1600MHz

1.

MSI GTX560ti TwinFrozr u Protisu dođe 1700kn što je odlična cijena.

ona i neko slabije napajanje Seasonic 520W.

2.

Sapphire 6850 pa na ljeto dvije.

Corsair 650W TX

Kruger
15 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...

6gb Nikako jer imas dual channel znaci 4 ili 8, 1075t ili black ako je za igre onda black, ako je za nesto sto bas trazi komp (3d render, procesiranje, convert) onda 1075t. To bi ve mogao jedan seasonic od 520w vuc ako ces cross onda 620w.

mozes mi objasniti sta je dual channel, mislis da mi se nebi isplatilo 6 GB ili jednostavno nebi islo?sto se tice proca uglavnom mi treba za fax ,acad proe catia i takve stvari, tu i tamo pokrenem neku igru,zato me i zanima koja mi je razlika izmedju ova dva proca....

i moze preporuka za neku normalnu am3 maticnu sa podrskom za crossfire, po mogucnosti iz protisa,thx

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 13:36 (strojek).
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
strojek kaže...

Pozdrav,

Black editon znači da procesor ima otključan množitelj tako da ćeš ga moći laške i bolje oveclcokati. 

Grafička ti je dobra imam je ja i za sad mi sve radi na max(makar ne igram puno). Da i ja razmišljam o CF 6850 s napajanjem Corsair 650W tx koje bi trebalo biti dovoljno.

6gb RAMa ti je triple chanel, uzmi za sad 4GB (2x2GB) dosata je za sad pa poslije akd kupiš i drugu grafu uzmeš još 4GB RAMa.

Zavisi koiko ti je buđet ali dobro bi ti bilo da razmisliš i o ovom:

x6 1090t BE

Asrock 880-g extreme3

Corsair 4GB (2x2) 1600MHz

1.

MSI GTX560ti TwinFrozr u Protisu dođe 1700kn što je odlična cijena.

ona i neko slabije napajanje Seasonic 520W.

2.

Sapphire 6850 pa na ljeto dvije.

Corsair 650W TX

hvala na preporuci, sad imam jos vise nedoumica :) zanima me kolko bi dobio vise sa 6850 u crossfireu nasuprot ove gtx560ti..

14 godina
neaktivan
strojek kaže...
GimmieCorsair kaže...

mozes mi objasniti sta je dual channel, mislis da mi se nebi isplatilo 6 GB ili jednostavno nebi islo?sto se tice proca uglavnom mi treba za fax ,acad proe catia i takve stvari, tu i tamo pokrenem neku igru,zato me i zanima koja mi je razlika izmedju ova dva proca....

i moze preporuka za neku normalnu am3 maticnu sa podrskom za crossfire, po mogucnosti iz protisa,thx

Dual chanel, triple chanel. Matičnu sam ti već predložio Asrock 880-g extreme3.

Naravno da bi dobio veće performance s 2 x 6850 one negdje u rangu GTX580 evo ti test 6850 VS GTX560.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 13:43 (nick54312).
15 godina
neaktivan
Novi PC i par pitanja

mislim da cu ic na phenoma 2 x4 965 BE pa ga oc-at kasnije , dvoumim se izmedju maticnih, koja od ove dvoje je bolje i zasto razlika je u 100kn:

Asrock 880GMH i
Asrock 880GXH

hvala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi PC i par pitanja

dal je isplastivo da dodam 500kn i ovu mji mbo i cpu zamjenjim za(novi) i5 2500k i mbo do 1k kuna (znači da je točno 1000kn onda bi trebo nadodat 500kn)

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi PC i par pitanja

da tek sam sad vidio da to nije ona 880g extreme3, mislim da cu na ovako nesto ici:

Grafička kartica XFX PCI-E ATI Radeon HD6850 775M 1GB DDR5, DisplayPort x2 v1.2, DVD x2, HDMI 1.4a,

Procesor sAM3 Phenom II X4 965 BOX Black Edition, 3.4GHz, 8MB

Corsair DDR3 4GB (2x2GB) 1600MHz 9-9-9-24 XMS3 with Classic Heat Spreader, CMX4GX3M2B1600C9

Napajanje 620W Seasonic SS-620GB

Matična ploča sAM3 Asrock 880G EXTREME3 - AMD 880G, AMD SB850, ATX, FSB 2600, Dual Channel 4xDD

jos neko kuciste i hard imam svoj od 1TB, s time da na ljeto planiram ubost ssd i jos jednu hd6850, e da oce to napajanje sigurno biti dovoljno za tak nekaj?

sve su komponente iz protisa posto mi je tam ocito najjeftinije i imam dobroh iskstva sa njima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-pcie-ati-radeon-hd6870-900m-1gb-ddr5-dispayport-x2-dvi-x2-hdmi-eyefinity/40979

razlika u cijeni nije velika a dobijes nesto ipak, ima i ona jeftinija verzija od vtx-a koju ja imam...sad. 1400 kn dodje.

14 godina
neaktivan
$rky kaže...

http://protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-pcie-ati-radeon-hd6870-900m-1gb-ddr5-dispayport-x2-dvi-x2-hdmi-eyefinity/40979

razlika u cijeni nije velika a dobijes nesto ipak, ima i ona jeftinija verzija od vtx-a koju ja imam...sad. 1400 kn dodje.

Pa razlika je skoro 300kn, ako može dati 300kn više onda može dat i još dvijesto pa da uzme MSI GTX560 TwinFrizr.

Kruger
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice