Macintosh

poruka: 5
|
čitano: 914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Macintosh

Zanima me zašto svi govore da je na Macintoshu odlično uređivati glazbu/video? Jel jak hardver ili što? Nisam upućen {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Macintosh

Jer su n00b-ovi.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
Moj PC  
3 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Macintosh
-=Every moment is another Chance=-
15 godina
neaktivan
Macintosh

Nije jak nego je optimiziraniji zbog toga sto ista firma radi software (operativni sistem i svaki program neovisnih proizvodaca prolazi njihov test logike rada i stabilnosti) te sklapaju hardware pa je stoga bolje podesen i nema kao pc 3000 komponenti za jedan te siti proizvod (sto je MACu u isto vrijeme to i minus).

Dakako da nije o tome samo rijec vec i o nacinu gledanja prema korisniku. Danasnji windowsi puno su bolji nego oni prije 10-15 a i vise godina, kada si treba nukelarnog fizicara da ti podesi ili u najmanju ruku izgubit dane i dane dok sve ne proradi. Sto u slucaju Apple nije bilo potrebno. Sve sta si dobija odmah je i radilo onako kao bi trebalo, naravno zbog istog razloga kao u prvoj recenici. Dakako i sama logika OSX je drugacija od samih Windowsa koji su tek to prepoznali s WIN 95 pa naprijed. Racunalo treba da sluzi tebi a ne da ti sluzis racunalu, al do tada rat tko je bolji vec je poceo.

Danas su ta dva sistema puno bliza i slicnija al uporiste ratova ko je bolji a ko nije seze iz doba prvih GUI (graphic user inteface) sto je Apple koristija od samog pocetka dok su u Microsoftu pisali u DOS-u. Onda tu dolaze razne struke kao video produkcija, galzbena produkcija, graficka struka koje su ovisile o GUI sucelju, dok su knjiski moljci, tablicari i ini radili u linijskom kodu i zavidjeli ovima dok dreg-en-dropaju fajlove misom a oni upucavaju 2 min linijskog koda za istu stvar. Od tu seze ta netrpeljivost. Da li bi normalan korisnik racunala (ne neki geek) radije dreg-en-dropa ili ukucava kod, podesava mrezu jednik klikom ili svrlja bespucem TCP/IP svijeta i tako u nedogled. Takodjer virusi koji u poslovnom svijetu mogu bit veliki problme na Apple racunalima nisu bili zastupljeni zbog nezaintersiranosti bolesnika da pisu viruse za ista ta racunala, sto bi se moglo promijenit sirenjem MAC racunala na globalnom nivou.

U konacnici navika je gadna stvar, jer su filmasi prihvatili Apple prije 20 god. zbog gore navedenih cinjenica i to furaju do dana danasnjeg (ko i u mom slucaju s DTP strukom) i ne traza novog kralja dok je kralj na tronu. Naravno za iste pare danas mozete slozit takvu zvijer od PC i radit isto to sto i Mac moze, al prije 20 i kusur godina to nije bilo moguce. Vremena se mijenaju ali navike ostaju, ponavljam, navika je gadna stvar.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 20:50 (Darth Wader).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Macintosh

koliko ja znam dobivaš neke programe od applea, za obradu videa, i još neke... nisam pretjerano siguran. jak hardver sigurno nije :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice