Da li bi mi netko mogao objasniti sta je to mac mini i kako to funkcionira da li ga ja mogu prikopcat na monitor i kao da imam mac (opet sry na glupom pitanju al sta ces ne zelim zivjet u zabludi, a ovo me bas zanima sta je)
Mac mini
- poruka: 21
- |
- čitano: 16.139
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ukratko, to je najjeftiniji Mac, dolazi bez periferija, ali ima standardne DVI i USB portove (kao i FireWire, LAN i ostalo što bi trebalo da ima) tako da povezivanje sa potrebnim hardverom ne bi trebalo da bude problem. Uz njega ide nešto korisnog softwarea, a u vreme kada je trenutni model predstavljen, pre oko godinu i po, imao je i sasvim solidne specifikacije. One sada deluju malo bleđe, no opet je u pitanju upotrebljiv kompjuter i Mac sa najnižom cenom. Više informacija možeš naći ovde.
Cini mi se skroz ok sad si kupujem novi pc , al uskoro ako izadje neki mrvicu jaci kupujem garant
Da a u SAD-u ova jaca verzija sa dual core 2.0GHz procom 1gigom rama i 120 gb harda kosta 4 tisuce kuna - cini mi se sasvim pristojno. Neznam kakve su cijene u Kanadi jer tam imam neku rodbinu pa me zanima jel su cjene iste ili?
Ispravak : u SAD-u jaca verzija kosta 4 i pol tisuce kuna tj 800 dolara , a u kanadi jaca verzija kosta 849 kanadskih dolara znaci da je tamo jos jeftinije
Ma ne neg da mi oni pošalju poštom.
Cek pa kolka je onda ta carina i postarina ne kuzim
Stvarno nemam iskustva s carinom i poštarinom te sam racuno s nekih 500 - 1000 kn al ak je vise onda se stvarno ne isplati
A sta ako mi oni to kupe i donesu u hrv?
A sta ako mi oni to kupe i donesu u hrv?

Pa mislim cekat taj novi naravno al me muci kak cu ga dofurat u hrv. I kakve aplikacije dolaze s njim jel ono sve dolazi safari, imovie , ichat i te gluposti
Aha evo procito sam sta sve dolazi s njim i prilicno sam zadovoljan i ak neko zna kolko bi me doslo sa carinom kad bi mi neko to dofuro iz canade u hrv?
Aha thx.
... i jedna kanta za smeće!!!

...i jedna kanta za smeće!!!

Jel ima neko mozda mac mini ak ima nek napise svoje osobno misljenje i da li je vrijedno kupovine?
Mac mini je ok.
imam zamjerku a to je grafićka
Bok
ja vec neko vrijme gledam kupiti Mac racunalo, hocu MacOS, a ne da mi se petljati sa hackintoshom. MacBook i MacBook Pro su preskupi, iMac je fora, ali isto skup :( , ali Mac mini bih mogao koristiti kao HTPC na ogromnom monitoru (hocu reci TV-u). I nadam se da ce slijedeci Mac mini imati neku nVidia grafiku, da moze dekodirati H.264 bez problema, i bilo bi super kada bi imao blue ray player!!! Koristio bih ga kao HTPC. Jos da ima DVB-T/DVB-C tuner :)
Jel dolazi uz Mac mini i daljinski?
Prije 2 dana je dostupna nova verzija sa nvidia grafikom, jačim procesorima fw 800 i 5 usb portova uz najnoviji OS naravno. Cijene kod nas je nabrijana jer uz njega je potrebno još kupiti ako nemaš monitor, tipkovnicu i miša.
ako imaš monitor, mac tipkovnica i miš 600kn + 4500 za mac mini, dosta love za tako tako računalo.
Bolje složi za 3000kn pc sa specifikacijama hardwera koji odgovara idneb distri osx-a i instaliraj to, sa efi patchom vrti vanila kernel i sve radi ko sat, meni bez greške.
Prije 2 dana je dostupna nova verzija sa nvidia grafikom, jačim procesorima fw 800 i 5 usb portova uz najnoviji OS naravno. Cijene kod nas je nabrijana jer uz njega je potrebno još kupiti ako nemaš monitor, tipkovnicu i miša.
ako imaš monitor, mac tipkovnica i miš 600kn + 4500 za mac mini, dosta love za tako tako računalo.
Bolje složi za 3000kn pc sa specifikacijama hardwera koji odgovara idneb distri osx-a i instaliraj to, sa efi patchom vrti vanila kernel i sve radi ko sat, meni bez greške.
u medialabu imas najslabiji model za 4.180kn...