Mac mini

poruka: 21
|
čitano: 16.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Mac mini

Da li bi mi netko mogao objasniti sta je to mac mini i kako to funkcionira da li ga ja mogu prikopcat na monitor i kao da imam mac (opet sry na glupom pitanju al sta ces ne zelim zivjet u zabludi, a ovo me bas zanima sta je)

Tko pod drugim jamu kopa nos!

0 0 hvala 0
17 godina
Mac mini

Ukratko, to je najjeftiniji Mac, dolazi bez periferija, ali ima standardne DVI i USB portove (kao i FireWire, LAN i ostalo što bi trebalo da ima) tako da povezivanje sa potrebnim hardverom ne bi trebalo da bude problem. Uz njega ide nešto korisnog softwarea, a u vreme kada je trenutni model predstavljen, pre oko godinu i po, imao je i sasvim solidne specifikacije. One sada deluju malo bleđe, no opet je u pitanju upotrebljiv kompjuter i Mac sa najnižom cenom. Više informacija možeš naći ovde.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mac mini

Cini mi se skroz ok sad si kupujem novi pc , al uskoro ako izadje neki mrvicu jaci kupujem garant

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Mac mini

Da a  u SAD-u ova jaca verzija sa dual core 2.0GHz procom 1gigom rama i 120 gb harda kosta 4 tisuce kuna - cini mi se sasvim pristojno. Neznam kakve su cijene u Kanadi jer tam imam neku rodbinu pa me zanima jel su cjene iste ili?

Ispravak : u SAD-u jaca verzija kosta 4 i pol tisuce kuna tj 800 dolara , a u kanadi jaca verzija kosta 849 kanadskih dolara znaci da je tamo jos jeftinije

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 19:00 (lucky_look).

0 0 hvala 0
16 godina
Mac mini

Ma ne neg da mi oni pošalju poštom.

0 0 hvala 0
16 godina
Mac mini

Cek pa kolka je onda ta carina i postarina ne kuzim

0 0 hvala 0
16 godina
Mac mini

Stvarno nemam iskustva s carinom i poštarinom te sam racuno s nekih 500 - 1000 kn al ak je vise onda se stvarno ne isplati

0 0 hvala 0
16 godina
Mac mini

A sta ako mi oni to kupe i donesu u hrv?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

A sta ako mi oni to kupe i donesu u hrv?

Pa ovisi jel bi svercali ili bi platili carinu. A i ja bi na tvom mjestu sacekao slijedecu verziju jer ce sigurno bit puno jaca, a vjerojatno se cijena ne ce mjenjati. Ako ga sad kupis i za 4-5 mjeseci izadje novi, duplo jaci, i mozda jeftiniji onda ces htjet ovog sto si kupio bacit kroz prozor od zivciranja!Smijeh
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
Mac mini

Pa mislim cekat taj novi naravno al me muci kak cu ga dofurat u hrv. I kakve aplikacije dolaze s njim jel ono sve dolazi safari, imovie , ichat i te gluposti

0 0 hvala 0
16 godina
Mac mini

Aha evo procito sam sta sve dolazi s njim i prilicno sam zadovoljan i ak neko zna kolko bi me doslo sa carinom kad bi mi neko to dofuro iz canade u hrv?

0 0 hvala 0
16 godina
Mac mini

Aha thx.

0 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

... i jedna kanta za smeće!!!

Ahahaha, to se zove preciznost!  Smijeh
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

...i jedna kanta za smeće!!!

i to patentirana kanta za smeće! Smijeh

mini je baš ok, možda treba malo veći hard, ali je inače ko rođen za HTPC
There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mac mini

Jel ima neko mozda mac mini ak ima nek napise svoje osobno misljenje i da li je vrijedno kupovine?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac mini

Mac mini je ok.

imam zamjerku a to je  grafićka

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bok

ja vec neko vrijme gledam kupiti Mac racunalo, hocu MacOS, a ne da mi se petljati sa hackintoshom. MacBook i MacBook Pro su preskupi, iMac je fora, ali isto skup :( , ali Mac mini bih mogao koristiti kao HTPC na ogromnom monitoru (hocu reci TV-u). I nadam se da ce slijedeci Mac mini imati neku nVidia grafiku, da moze dekodirati H.264 bez problema, i bilo bi super kada bi imao blue ray player!!! Koristio bih ga kao HTPC. Jos da ima DVB-T/DVB-C tuner :)

Jel dolazi uz Mac mini i daljinski?

17 godina
neaktivan
Mac mini
Novi Mini (dolazi sa daljinskim) sa Nvidia grafikom dolazi danas (vrlo vjerovatno). Od BR-a nema ništa!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 13:17 (vjeko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac mini

Prije 2 dana je dostupna nova verzija sa nvidia grafikom, jačim procesorima fw 800 i 5 usb portova uz najnoviji OS naravno. Cijene kod nas je nabrijana jer uz njega je potrebno još kupiti ako nemaš monitor, tipkovnicu i miša.

ako imaš monitor, mac tipkovnica i miš 600kn + 4500 za mac mini, dosta love za tako tako računalo.

Bolje složi za 3000kn pc sa specifikacijama hardwera koji odgovara idneb distri osx-a i instaliraj to, sa efi patchom vrti vanila kernel i sve radi ko sat, meni bez greške.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kozmos241 kaže...

Prije 2 dana je dostupna nova verzija sa nvidia grafikom, jačim procesorima fw 800 i 5 usb portova uz najnoviji OS naravno. Cijene kod nas je nabrijana jer uz njega je potrebno još kupiti ako nemaš monitor, tipkovnicu i miša.

ako imaš monitor, mac tipkovnica i miš 600kn + 4500 za mac mini, dosta love za tako tako računalo.

Bolje složi za 3000kn pc sa specifikacijama hardwera koji odgovara idneb distri osx-a i instaliraj to, sa efi patchom vrti vanila kernel i sve radi ko sat, meni bez greške.

Zasto bi kupovo njihovu tipkovnicu i mis? Mac podrzava sve vrste tipkovnica i miseva (USB), ne moras imat bas od Apple-a. Osim ako ti smeta sto je nacrtan onaj Win znak izmedju alta i controla, pa hoces bas da bude mac, al to se meni ne cini jako vazno.

edit: posto se uopce ne razumijem u hardver, zanima me koliko je jaka ta graficka u miniju? Imam 24" monitor, i dosta losu graficku karticu (Radeon X1659 Series), pa me zanima jeli graficka u miniju bolja ili losija od ove moje.
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 12:53 (Assassin).
16 godina
neaktivan
Mac mini

u medialabu imas najslabiji model za 4.180kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice