Da li je ovo dobra konfiguracija

poruka: 22
|
čitano: 7.800
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

PROCESOR: CPU Desktop AMD FX-4100 3.6GHz, Jezgra Bulldozer - četiri jezgre

CPU HLAĐENJE : AMD AM3+ CERTIFIED CPU FAN & HEATSINK

MATIČNA PLOČA: North Bridge AMD 760G

MEMORIJA: 2x2048MB DDR3 1333MHz, PC6400

GRAFIČKA KARTICA : ATI Radeon HD6770 DDR5 1GB DX11( D-Sub, HDMI, DVI )

HARD DISK : 500GB 7200.12 3.5"

Optički uređaj: DVD+-RW DL SATA black

ZVUK : HIGH DEFINITION ON-BOARD 7.1 AUDIO

KUĆIŠTE : COOLERMASTER Elite 370

NAPAJANJE : 550W

Ekstra ventilatori : 1x12cm

MREŽNA KARTICA : Onboard Gigabit LAN Network

TIPKOVNICA : Nema

MIŠ : Nema

ZVUČNICI: Nema

LCD Monitor: Nema

Wireless 802.11B/G Network Card: Ne

Bluetooth: Ne

Flash Media Reader/Writer: Ne

USB PORT: Built-in USB 2.0 Ports

FLOPPY: Nema

Ovaj komp košta 4000 kn, jel se isplati dati toliko?

Jel može pokretat igre poput BF3, MW3, Syrim, Rage...?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ne isplati se..

5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Da li je ovo dobra konfiguracija
nikako se ne isplati za te novce. vidio sam na forumu nekoliko konfa s phenomom II X4, Radeonom 6850 i 4gb rama za 3500kn...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
Mattix kaže...

PROCESOR: CPU Desktop AMD FX-4100 3.6GHz, Jezgra Bulldozer - četiri jezgre

CPU HLAĐENJE : AMD AM3+ CERTIFIED CPU FAN & HEATSINK

MATIČNA PLOČA: North Bridge AMD 760G

MEMORIJA: 2x2048MB DDR3 1333MHz, PC6400

GRAFIČKA KARTICA : ATI Radeon HD6770 DDR5 1GB DX11( D-Sub, HDMI, DVI )

HARD DISK : 500GB 7200.12 3.5"

Optički uređaj: DVD+-RW DL SATA black

ZVUK : HIGH DEFINITION ON-BOARD 7.1 AUDIO

KUĆIŠTE : COOLERMASTER Elite 370

NAPAJANJE : 550W

Ekstra ventilatori : 1x12cm

MREŽNA KARTICA : Onboard Gigabit LAN Network

TIPKOVNICA : Nema

MIŠ : Nema

ZVUČNICI: Nema

LCD Monitor: Nema

Wireless 802.11B/G Network Card: Ne

Bluetooth: Ne

Flash Media Reader/Writer: Ne

USB PORT: Built-in USB 2.0 Ports

FLOPPY: Nema

Ovaj komp košta 4000 kn, jel se isplati dati toliko?

Jel može pokretat igre poput BF3, MW3, Syrim, Rage...?

Za 4000 slozis si konfu koja doslovno leti {#}

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
14 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...
nikako se ne isplati za te novce. vidio sam na forumu nekoliko konfa s phenomom II X4, Radeonom 6850 i 4gb rama za 3500kn...

Jel mi mogu na primjer u nekom dućanu složit neku pristojnu konfu za te novce, da im kažem složite mi komp da mogu igrat ove novije igre ili baš moram tražit gotove konfe sa dobrom cijenom?

14 godina

Uzmeš ploču kao moja, Phenom X4, HD 6850 Cyclone ( 1000 i neš sitno kuna  u Protisu ), i ostalo složiš oko toga da se možeš igrat ugodno. To sve se složi za 4000 kn kućište bez problema.

13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Mattix kaže...

Jel mi mogu na primjer u nekom dućanu složit neku pristojnu konfu za te novce, da im kažem složite mi komp da mogu igrat ove novije igre ili baš moram tražit gotove konfe sa dobrom cijenom?

Adm ti besplatno slaže konfe.Probaj kod njih

Možeš li staviti link od toga, nemogu naći.

Senilni cirkusni poremećeni majmun...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hell no mozes ici Phenome ili i3 sa takvim novcima i nekom 6850/560

Evo dvije odoka konfe dolje u minut sam slozio, treba jos poradit na tome.

Kakav monitor imas jel to jako utjece na grafu koju ces uzimat!

Jel 1680 ili je 1920 ?

Btw rađe bi u protisu uzimao oni mi se sada cine jeftiniji za PCove do 3k~4.5k kuna...

Intel Intel
AMD AMD
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 16:43 (Mew).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

AMD konfu ni pod razno netreba uzimat bez aftermarket hladnjaka. Oba kompa koja si složio si stavio u smeće od kućišta, ali šta ćeš kad je budget ograničen {#}.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

AMD konfu ni pod razno netreba uzimat bez aftermarket hladnjaka. Oba kompa koja si složio si stavio u smeće od kućišta, ali šta ćeš kad je budget ograničen {#}.

To sam namjerno napravio :) A nisam htio nikakve dodatne troskove...

Naravno iskreno rađe bi uzeo nesto slabiji procesor pa isao na 6870 il 560 Ti il cak 6950 ali sve zavisi sta ima od monitora...

Kazem ovo sam onako odoka u minuti isklikao sam da pokazem covjeku sta se moze dobit za te pare.

14 godina
Mattix kaže...

Evo ti moj prijedlog za igraći komp u kategoriji 4000 kn:

Asrock 870 Extreme3 R2.0 - 563 kn
Phenom II X4 960T - 925 kn
HDD SATA III 500 GB SEAGATE Barracuda, 3.5", 7200 rpm, 16MB, ST500DM002 - 620 kn
Kućište Thermaltake V4 Black Edition - 350 kn
Memorija DDR3 1333MHz 4GB Corsair - 150 kn
Napajanje 420W Xilence RedWing Edition - 300 kn
Optički uređaj Samsung SH-222AB SATA Bulk Crni - 140 kn
Grafička kartica MSI R6850, Cyclone - 1013 kn

Cijena za keš: 4060 kn

P.S. Svakako bih preporučio da uštediš još 230 kn i uzmeš u Linksu CM Hyper 212 EVO ( najbolji CPU cooler po umjeru uloženo-dobiveno uopće ) jel su svi AMD cooleri nepodnošljivi kad je CPU pod opterećenjem.

15 godina
neaktivan

http://protis.hr/products/details/procesor-s1155-intel-core-i3-2120-33ghz-3mb-box/41947

Ja bi prije savjetovao da ide na ovo zapravo bolji je od x960t-a

Ali naravno to je vise do voli li AMD ili Intel.

U igrama nece vidit nikakvu razliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem je sta za 600kn kod Intela dobijes jadnu a kod AMDa super plocu.
420chan.org // 7chan.org
15 godina
neaktivan
8ax kaže...
Problem je sta za 600kn kod Intela dobijes jadnu a kod AMDa super plocu.

A to je istina, ali budimo iskreni ako mora pitat dali je dobra kofna, nece covjek overlockat i nista radit sa plocom, ploca mu treba samo da nabode stvari na nju. Ne da nesto overlocka, odkljucava il regulira...

14 godina

Slažem se da je i3 2100 bolji CPU globalno za prosječnog korisnika. Za igre je također uglavnom bolji, ali je primjetno da u igrama koje potpuno koriste više threadova ipak Phenom sa punokrvnom quad core arhikteturom je bolje riješenje nego odličan Intelov i3 2100. Govorim zato što je činjenica da sve nove igre će bit sve više i više multi core optimizirane. Ali kako je cijena MBO/CPU kombinacije slična kod Phenoma X4 i i3 2100, a u igrama kao što si spomenuo neće vidjet razliku izbor se svodi na korisnikove osobne preference.

14 godina
neaktivan
VALVE kaže...
ford eleanor kaže...
Mattix kaže...

Adm ti besplatno slaže konfe.Probaj kod njih

Možeš li staviti link od toga, nemogu naći.

Zanimljivo! ja, kad upisem u google "adm", u prvom rezultatu dobijem to sto trazis.

14 godina
neaktivan

i3 + neka jaca grafa.. ivy bridge skoro itd.. kakav jbeni amd.. +jos netrebas after cooler za amd sto jos povisuje troskove..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 17:28 (=xfact=).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

i3 + neka jaca grafa.. ivy bridge skoro itd.. kakav jbeni amd..

Da ako ce zapravo kupovat bolje nek priceka ako nije hitno 4 mjesec pa da vidimo na sta ce Ivy izgledat.

Trebao bi teoretski biti 20~30% bolji od sadasnjeg Sandia i trosit manje...

14 godina

I koštat će više, a čovjek ima 4000 kn. To sa čekanjem u IT svijetu nema baš nikakvog smisla. Ako mu treba sad komp za igranje, nek su kupi ovako nešta kao što sam već naveo. Čekaš 4. mjesec da izađe Ivy, pa onda čekaš 5. kad bude kod nas dostupan. Onda možeš čekat još 4 mj. da izađe Piledriver, i onda još 4 novi Intelov CPU. Mislim da shvaćaš poantu {#}. A za ovog xfact-a i njegov seljački komentar nemam riječi. Mi ovdje fino raspravljamo, onda netko uleti ovako i valja gluposti. Katastrofa.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

I koštat će više, a čovjek ima 4000 kn. To sa čekanjem u IT svijetu nema baš nikakvog smisla. Ako mu treba sad komp za igranje, nek su kupi ovako nešta kao što sam već naveo. Čekaš 4. mjesec da izađe Ivy, pa onda čekaš 5. kad bude kod nas dostupan. Onda možeš čekat još 4 mj. da izađe Piledriver, i onda još 4 novi Intelov CPU. Mislim da shvaćaš poantu {#}. A za ovog xfact-a i njegov seljački komentar nemam riječi. Mi ovdje fino raspravljamo, onda netko uleti ovako i valja gluposti. Katastrofa.

A cuj ja sam pricako svoju 460 GTX 2 mjeseca i isplatio se ali naravno ovdje se radi o grafickoj ne procesoru. Recimo da govorim iz iskustva bar sto se tice GPUa.

Naravno slazem se da nema uvijek smislat cekat, jos vise oko CPU jel oni zapravo nisu neki veliki utjecaj na gameing ko nekada... ali eto ako mu nije hića pa sada ima sta radit mozda pricekat vidit...

Ja uvijek trazim neki najbolji price preformance iz onako vise stajalista nego do pravih preformansi. 20~30% jaci CPU nije ni 1 FPS u igrama realno.

Sada je to vise 30% CPU/70% GPU. Osim ako nije bas neka stara krndija od CPUa

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Cekanje nekad ima smisla a nekad nema. Npr. ako netko zeli kupiti high end graficku karticu a preferira Nvidiju sad sigurno nije dobar moment za kupovinu. Pametno je pricekati novu serju koja ce biti puno jaca a ako ce i ATI graficku kupiti opet je dobro pricekati izlazak Nvidije jer ce cijene sigurno dosta pasti.

Kod nove linije Intel desktop procesora ne isplati se cekati jer ce procesorska snaga biti samo mrvicu jaca a znacajnije promjene odnose se na integriranu grafiku, proizvodni proces i potrosnju. To jedan gamer ne bi trebao cekati 3 mjeseca (ako tada izadju).

14 godina
neaktivan

Ljudi, hvala svima!

Pronašao sam čovjeka koji će mi složit komp :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 18:30 (Mattix).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice