sta reci za ovaj komp,dali vrijedi ovi para ili je bolje nesto sastaviti po svojoj zelji...ako imate neki prijedlog do 600 eura sa intelovim procesorom....http://www.marcopoloshop.it/vendita/computer/pc-desktop/hewlett-packard/hp-pavilion-p6-2312el-c3v17ea
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bolje ti je sastavi po svojoj zelji...
apsolutno je bolje sam sastaviti
Ni blizu...
*Vrijedi li
Sry al moramo naučit hrvatski jezik kad tad.
Btw, ne vrijedi xD
nauci nas molim te.!!!! nije ovo forum "hrvatskog jezika"
ostalima hvala na odgovoru
Evo, svi koji su ti odgovorili da ne vrijedi su "tipični hrvatski mentalitet". Nitko nije razmišljao o tome da na njemu imaš ORIGINALNE Windows 8, kao i ORIGINALNI Word i Excel. - A i zašto bi razmišljali kada je lakše "KREKATI" ilegalne kopije!!! Bitno da mora biti ultraturbomega grafička u kanti!!!
E, jadna li nam država...
sta reci za ovaj komp,dali vrijedi ovi para ili je bolje nesto sastaviti po svojoj zelji...ako imate neki prijedlog do 600 eura sa intelovim procesorom....http://www.marcopoloshop.it/vendita/computer/pc-desktop/hewlett-packard/hp-pavilion-p6-2312el-c3v17ea
računalo nije loše ali se možde sastaviti bolje za istu cijenu..ali....ovdje su originalni windows 8,office 2010 i antivirus,tako da se isplati kupiti
PS...ako ćeš uzeti ovaj komp,možeš li i meni uzeti nexus 7? novce bih ti poslao na račun :)
neznam dali cu ga uzeti,onago sam malo gledo....neznam kad cu ponovo u Italiju tako da ti nemogu obecati za Nexus
Da, ali imati češ windowse na talijanskom , a meni su na hrvatskom
Prije svega,stroj vrijedi 600eura,a zašto..Da pojasnim.Prije svega,od samih komponenti koje i nisu najnabrijanije,bitnija je stabilnost i kompatibilnost cijelog sustava,licencirani software,i osjećaj,kada ga pokreneš i kreneš se na njemu igrati,raditi,dangubiti,nećeš imati nikakvih problema tipa onih,radi kojih,ovdje na Forumu cvile likovi kako mu nešto ne radi u igri,ili uopće igra neće da se pokrene..kako mu uvijek u sustavu fali ovo ili ono.Tu dolazimo do onog radi čega su brand PC nešto i skuplji,nego home-made kante.Nitko me nikad neće uvjeriti,da jedan dripac sa hrelića zna bolje posastavljati i izoptimizirati sustav,nego ekipa iz HP,DELL-a,Lenova,ili Alienware-a.U tu razliku u cijeni ide i temeljito testiranje određenog sustava,HW-SF kompatibilnosti i ujednačenosti.
Dakle,teoretski,može se za istu cijenu sklopiti,brži,jači,fansiji,piša-u-daljinu-duže,itd home-made stroj,ali je mačak u džaku kako će on raditi,možda super i možda 10 godina tako,ali možda slijedi i svako-malo skakanje u servis,da se komponenta zamjeni,jer "nekako ne štima sve i neradi kako treba"..
Čitao sam nedavno recenzije novog HP Pavilion Phoenix bla,bla..stroja,koji je baš za gaming napravljen,i čak sam po cijeni vidio da ga niti "Forumski eksperti" ne bi za sitnije pare sklopili..možda kojih 5-7%.
Nekima se stvarno može svašta uvaljati, pa jel vi čitate što piše za Office?
Microsoft Office Starter: Word and Excel only with reduced functionality, with advertising. PowerPoint and Outlook are not included. To have all the features, purchase the full version of Microsoft Office 2010.
Prije svega,stroj vrijedi 600eura,a zašto..Da pojasnim.Prije svega,od samih komponenti koje i nisu najnabrijanije,1. bitnija je stabilnost i kompatibilnost cijelog sustava,licencirani software,i osjećaj,kada ga pokreneš i kreneš se na njemu igrati,raditi,dangubiti,nećeš imati nikakvih problema tipa onih,radi kojih,ovdje na Forumu 2. cvile likovi kako mu nešto ne radi u igri,ili uopće igra neće da se pokrene..kako mu uvijek u sustavu fali ovo ili ono.Tu dolazimo do onog radi čega su 3. brand PC nešto i skuplji,nego home-made kante.Nitko me nikad neće uvjeriti,da jedan 4. dripac sa hrelića zna bolje posastavljati i izoptimizirati sustav,nego 5. ekipa iz HP,DELL-a,Lenova,ili Alienware-a.U tu razliku u cijeni 6. ide i temeljito testiranje određenog sustava,HW-SF kompatibilnosti i ujednačenosti.
Dakle,teoretski,može se za istu cijenu sklopiti,brži,jači,fansiji,piša-u-daljinu-duže,itd home-made stroj,ali je mačak u džaku kako će on raditi,možda super i možda 10 godina tako,ali možda slijedi i 7. svako-malo skakanje u servis,da se komponenta zamjeni,jer "nekako ne štima sve i neradi kako treba"..
Čitao sam nedavno recenzije novog HP Pavilion Phoenix bla,bla..stroja,koji je baš za gaming napravljen,i čak sam po cijeni vidio da ga niti "Forumski eksperti" ne bi za sitnije pare sklopili..možda kojih 5-7%.
1. Osobno sam slagao svaki svoj stroj (i još masu drugih) i nikad nisam imao problema ni s jednim niti s drugim. Zato postoje specifikacije i povratne informacije ili review-i za svaku komponentu, te vlastito iskustvo. Onda izabereš.
2. A tko garantira da će liku koji cvili ista igra raditi na kompjuteru s brand naljepnicom?
3. Ime se uvijek plaća dodatno!
4. Ne podcjenjuj dripce!
5. HP,DELL, Lenovo,ili Alienware imaju ugovore s dobavljačima, i ne možeš me uvjeriti da će uvijek staviti najbolju dostupnu komponentu za lovu, nego ono što im se više isplati.
6. Po toj teoriji svaki prijenosnik koji je btw. brand name je savršen. E pa nije, ne pitaj kako znam :)
7. Bolje odnijeti komponentu u servis i staviti zamjensku do tad, nego nositi cijelo zablindirano računalo.
U svakom slučaju, ako si totalni tudum za računala, uvijek je bolje dati dripcu "za sladoled" da ti složi stroj za iznos koj imaš nego kupovati "mačka u vreči/pod naljepnicom"
Ako voliš brand name kupi Mac. Brand name PC je PC koji je izabrao i sastavio netko drugi. To nije Personal Computer u punom smislu riječi.
Moj PC će uvijek biti moj i unikatan jer dok god bude dostupno more komponenti a tržištu, ja ću s užitkom birati svaku od njih za sebe.
Da, ali imati češ windowse na talijanskom , a meni su na hrvatskom
windowsi se mogu prebaciti na bilo koji jezik putem opcionalnog update-a
Prije svega,stroj vrijedi 600eura,a zašto..Da pojasnim.Prije svega,od samih komponenti koje i nisu najnabrijanije,1. bitnija je stabilnost i kompatibilnost cijelog sustava,licencirani software,i osjećaj,kada ga pokreneš i kreneš se na njemu igrati,raditi,dangubiti,nećeš imati nikakvih problema tipa onih,radi kojih,ovdje na Forumu 2. cvile likovi kako mu nešto ne radi u igri,ili uopće igra neće da se pokrene..kako mu uvijek u sustavu fali ovo ili ono.Tu dolazimo do onog radi čega su 3. brand PC nešto i skuplji,nego home-made kante.Nitko me nikad neće uvjeriti,da jedan 4. dripac sa hrelića zna bolje posastavljati i izoptimizirati sustav,nego 5. ekipa iz HP,DELL-a,Lenova,ili Alienware-a.U tu razliku u cijeni 6. ide i temeljito testiranje određenog sustava,HW-SF kompatibilnosti i ujednačenosti.
Dakle,teoretski,može se za istu cijenu sklopiti,brži,jači,fansiji,piša-u-daljinu-duže,itd home-made stroj,ali je mačak u džaku kako će on raditi,možda super i možda 10 godina tako,ali možda slijedi i 7. svako-malo skakanje u servis,da se komponenta zamjeni,jer "nekako ne štima sve i neradi kako treba"..
1. Osobno sam slagao svaki svoj stroj (i još masu drugih) i nikad nisam imao problema ni s jednim niti s drugim. Zato postoje specifikacije i povratne informacije ili review-i za svaku komponentu, te vlastito iskustvo. Onda izabereš.
2. A tko garantira da će liku koji cvili ista igra raditi na kompjuteru s brand naljepnicom?
3. Ime se uvijek plaća dodatno!
4. Ne podcjenjuj dripce!
5. HP,DELL, Lenovo,ili Alienware imaju ugovore s dobavljačima, i ne možeš me uvjeriti da će uvijek staviti najbolju dostupnu komponentu za lovu, nego ono što im se više isplati.
6. Po toj teoriji svaki prijenosnik koji je btw. brand name je savršen. E pa nije, ne pitaj kako znam :)
7. Bolje odnijeti komponentu u servis i staviti zamjensku do tad, nego nositi cijelo zablindirano računalo.
U svakom slučaju, ako si totalni tudum za računala, uvijek je bolje dati dripcu "za sladoled" da ti složi stroj za iznos koj imaš nego kupovati "mačka u vreči/pod naljepnicom"
Ako voliš brand name kupi Mac. Brand name PC je PC koji je izabrao i sastavio netko drugi. To nije Personal Computer u punom smislu riječi.
Moj PC će uvijek biti moj i unikatan jer dok god bude dostupno more komponenti a tržištu, ja ću s užitkom birati svaku od njih za sebe.
..I opet,smo dokazali da su balkanci superiorni u tehnologiji nad Zapadom,koji,uopće nema pojma što radi.Lijepo je vjerovati u sebe.Samo da naspomenem za brand i non-brand lapove(iliti one koji su balkanski eksperti slagali).Vidjeli smo kako je svojevremeno HG-Spot,sklapao neke svoje laptope,a kupci imali svakodnevne glavobolje.Samo nemoj sad opet o tome ,kako ljudi u HG-Spotu,nisu znali sklopiti laptop,kako treba.Sad se osjećam bolje,i vrijednije,jer su mi pruženi neoborivi dokazi o kvalitetnijim balkanskim iberkonfiguracijama,naspram kojih su ušljivi svjetski brandovi,živi šrot..sretan sam..
Sorry na ekstremnom cinizmu,moram se na silu nasmijati.
..I opet,smo dokazali da su balkanci superiorni u tehnologiji nad Zapadom,koji,uopće nema pojma što radi.Lijepo je vjerovati u sebe.Samo da naspomenem za brand i non-brand lapove(iliti one koji su balkanski eksperti slagali).Vidjeli smo kako je svojevremeno HG-Spot,sklapao neke svoje laptope,a kupci imali svakodnevne glavobolje.Samo nemoj sad opet o tome ,kako ljudi u HG-Spotu,nisu znali sklopiti laptop,kako treba.Sad se osjećam bolje,i vrijednije,jer su mi pruženi neoborivi dokazi o kvalitetnijim balkanskim iberkonfiguracijama,naspram kojih su ušljivi svjetski brandovi,živi šrot..sretan sam..
Sorry na ekstremnom cinizmu,moram se na silu nasmijati.
Kao što znamo, Asus, Sapphire, G-Skill, Foxconn, Samsung, Corsair i ostale su balkanske firme koje koje proizvode komponente za balkance koji ne znaju dobro spojit konektor u rupu, a HP, Dell i društvo znaju, a komponente ne dobavljaju od navedenih balkanskih proizvođača nego iz tvornica sa zapadnog Jupitera preko Alienwareove distribucije na Zemlji.
edit: u prijevodu, promašio si "ceo fudbal". Ovdje pričamo o stolnim konfiguracijama koje se slažu od ISTIH dijelova kao i brand računala. I o prednosti što ih možeš sam birati.
Prije svega,stroj vrijedi 600eura,a zašto..Da pojasnim.Prije svega,od samih komponenti koje i nisu najnabrijanije,bitnija je stabilnost i kompatibilnost cijelog sustava,licencirani software,i osjećaj,kada ga pokreneš i kreneš se na njemu igrati,raditi,dangubiti,nećeš imati nikakvih problema tipa onih,radi kojih,ovdje na Forumu cvile likovi kako mu nešto ne radi u igri,ili uopće igra neće da se pokrene..kako mu uvijek u sustavu fali ovo ili ono.Tu dolazimo do onog radi čega su brand PC nešto i skuplji,nego home-made kante.Nitko me nikad neće uvjeriti,da jedan dripac sa hrelića zna bolje posastavljati i izoptimizirati sustav,nego ekipa iz HP,DELL-a,Lenova,ili Alienware-a.U tu razliku u cijeni ide i temeljito testiranje određenog sustava,HW-SF kompatibilnosti i ujednačenosti.
Dakle,teoretski,može se za istu cijenu sklopiti,brži,jači,fansiji,piša-u-daljinu-duže,itd home-made stroj,ali je mačak u džaku kako će on raditi,možda super i možda 10 godina tako,ali možda slijedi i svako-malo skakanje u servis,da se komponenta zamjeni,jer "nekako ne štima sve i neradi kako treba"..
vidi se da ti nick ide i sa razmišljanjem.
taj komp ne vrijedi 600 ojira da se staviš na trepavice!
ako se ne razumiješ u komponente koje su ponuđene ,bolje ni ne komentiraj . a tek dio o stabilnosti i kompatibilnosti u ovom kontekstu ,bolje da ni ne započinjem....
govorimo o Win8 a ne Mac OS/ili neki drugi OS!
ako se ne razumiješ u komponente koje su ponuđene ,bolje ni ne komentiraj
1. jedina "prednost" je win8 out of the box , ali se i win8 može isto tako legalno nabaviti za 15-20$ preko upgrade-a win7 (koliko sam upoznat) ,stoga ti i tu teorija/razmišljanje pada u vodu.
2. ta mašina brat bratu ,po dijelovima košta oko 3-3,5k kuna, em je grafa integrirana ,em je 500gb disk , a di je još 1000 i kusur kuna razlike ? u mišu i tipkovnici?ili možda integriranoj mrežnoj? generičkom HP kućištu?
3. nije tu pitanje mentaliteta ili forumski eksperta/gurua, nego value for the money!
za 4500=600€ dobije komp koji je puno bolji. pa čak i ako kupuje win8.
4.ako se ne razumiješ u komponente koje su ponuđene ,bolje ni ne komentiraj!
Bilo bi jednostavnije da si naveo za što misliš koristiti računalo.
Prije svega,stroj vrijedi 600eura
Upravo tako, ovo računalo vrijedi 600 Eur. Problem je nastao zato što autor teme nije naveo za što misli koristiti računalo, isto tako ne vidim razlog zbog čega je došlo do dolikog broja TD-ova na redneckov post. Postoji više vrsta korisnika, odnosno kupaca i to je glavan razlog zašto postoje brand-name konfiguracije. Ovakva konfiguracija nije namijenjenja za prosječnog bugovog forumaša iz par čisto jednostavnih razloga, od kojih ću samo navesti neke: dobivanje maksimuma za svoj novac, odnosno najveći omjer uloženog dobivenog, što razumijem i poštujem, korištenje nelicenciranog, dakle ilegalnog softwarea, kao i overclockiranje svake komponente što u praksi rezultira 3.456789234578% većim performansama ili 3-7 frameova više u nekoj od igara. S druge strane postoje korisnici koji cijene stabilnost, izvrsnu korisničku podršku(neznam kako to funkcionira ovdje u RH), optimiziranost komponenti, kao i mogućnost korištenja sustava, u ovom slučaju računala out-of-the-box, bez gubljenja par sati na "uštimavanje" i podešavanja istoga. Isto tako to su korisnici kojima računalo samo po sebi nije svrha, nego računalo ne koriste samo da ga koriste, nego se bave i konstruktivnijim problemima. To računalo možda kupuje "teta" za svoju turističku agenciju, možda ga se kupuje za poslovne svrhe, a možda ga i kupuje i prosječan korisnik, kako bi mogao sam sebi voditi knjigovodstvo. Isto tako veliki broj tvrtki ga kupuje, kao i jače primjerke, odnosno workstatione iz Z serije, i ti korisnici izrazito cijene, te plaćaju "višu cijenu" u startu bez bojazni da će morati za tjedan-dva ganjati garanciju za grafičku karticu koja je otkazala poslušnost kod web shopa koji često neam niti vlastiti servis ili prodajno mjesto, a posao stoji.
Razmišljane mi ide ili ne ide,ovisno o tome koliko me tko motivira u razgovoru.Dosad,nisam vidio nešto što bi me potaklo nešto više od dobro se zabaviti na račun onih koji misle da su dotakli kamen mudrosti,nakon nekoliko sklopljenih konfiguracija..Prvi komp koji sam imao,mada je to bilo prije vaše ere,bio je full houm-mejd izrade.Sklopio je jedan frend,koji se istinsku kuži u to i obožava slagati kompove.Bed je bio,što one komponente koje su činile komp,nekako se nisu "voljele",driveri se klali,vječito problemi stvarali.Beskrajne apdejti su mi na uši izišli,a stroj je bio prije 10 godina,brat bratu,koštao 12900 i koja kuna,dakle nabrijani dijelovi,vrhunski brandovi unutra...Sve uzalud..Skupo platio,a vječiti problemi.Potom sam uzeo iz Jemerike Gateway konfiguraciju,koja je bila moj prvi brand,i mogu reći samo riječi pohvale za stroj.nakon toga su slijedili nabrijani non-houm-mejd laptopi
.Moram naglasiti da robu strogo iz Jemerike dobavljam,ne što tamo cvate pozlaćeno cvijeće,nego jer imaju na n-tu rigoroznije testiranje svega prije stavljanja na tržište.I tako danas imam neke lapove koji su zabrazdili u svoju 8. godinu,rade uredno,svake dvije godine malo propuhivanja i to je to.Brand je HP,moga oje biti i DEL,svejedno.
Poanta,upravo govorimo o ukupnom doživljaju u radu,zezanciji,igranju,gledanju filmova,baš o tome govorimo.Govorimo o tome kad stisnem izjutra botunčiće na lapovima i par stolnih,pa sve do 23-00h,nikada nikakvih problema nije bilo.Upravo tu se vidi ISTINSKI ono što mnogi kažu,uloženo-dobiveno,ne u pukim nabrijanim komponentama,nego u stabilnom i opuštenom korištenju.
Govorim svoje iskustvo,svoje mišljenje imam kreirano kroz praksu,i to je to.Otkand kupujem brand,glava me ne boli,niti se patim ovim i onim.Slijedeći stroj,za koji mjesec će biti ovaj
Niti u snu ne bih više uzeo,neki odimi-dođimi,makar i od Želje genijalca,sklopljeni stroj..
To je samo moje mišljenje,nemojte da vam smeta i da vas vrijeđa,svatko ima svoje
Nikad nisam volio brand PC.Kada sam god vrsio popravke bilo softverske ili hardverske uvijek mi se dizala kosa na glavi.Kada reinstaliram OS sve bude ok,poso gotov za 20 minuta,ali kada krenem drivere traziti onda me muka uhvati.Drivera ni za ljeka,jer je prozivodac prestao da daje podrku za taj PC.Pa se ti onda pusi.Ili ti dadne 10 vrsta i podvrsta jednog te istog drivera.Ja instaliram verziju 10.92384 kad ono neradi.Pa hajd probaj 10.38734,on pravi bsod.....................Pa onda brisi i instaliraj 10.98467 i ona tek proradi.Taman se obradovo sve radi kako treba kad ekran pocrni.Tamo vamo verzija grafickog drivera 91.324 ne podrzava W7.Pa onda okolo naokolo trazi neoficijalni tool koj modificira driver da bi radio kako treba.OS instaliram za 20 minuta i onda ostalih 5 sati se yebem s driverima.
A sto se tice hardverske strane to je za plakati.Kupis brand PC kad on nema dvd przilice nego dvd citac(valjda borba protiv piraterije).Kucista su teska ko da su od olova pravljena(1.5mm pancirni lim+ jaja do poda).No name(made in people republic of china) napajanje snage 285W - max 300W(valjda kad dadne sve od sebe).Neko njihovo hibridno hladanje koje jednim ventilatorom haladi i procesor i napajanje i ispuhuje zrak iz kucista.Ruzna (zelena) maticna ploca koja izgledom podsjeca da je napravljena jos u 90tima.Na njoj je nalaze najjadnije pasivne i aktivne komponenete koje je ljudska ruka mogla stvoriti.A layout tih komponenti je kao da ih je pozicioniro visokoobrazovani inzinjer pod utjecajem LSD-a.A da o rasporedu kablova ne pricam.Ja bi ih bolje mlohavom kitom slozio nego sto su oni sa dvije ruke.I sve bih im to oprostio ali kada mi zasteka onaj driver 10.37643,a ne pomze ni jedna svemoguca kombinacija tipki, a na kucistu nema tipke za restart dojde mi da se upucam vodenim pistoljom.
Dok kod DIY kompova nema tih problema.Sve radi kao podmazano,a ako i zasteka tu i tamo sutnes ga nogom i pici dalje.
Dakle da zakljucimo:
Brand PC je u rangu M-16-ke.
DIY PC je u rangu AK-47.