Kućne led žarulje izdvojena tema

poruka: 797
|
čitano: 343.126
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kućne led žarulje
mbaksa ja svoje GU10 od 6.4W iz kine imam već preko godinu dana i to barem 20 komada i niti jedna nije riknula,a prije 2 mjeseca sam zamijenio i sve E27 žarulje sa 12W naravno iz kine.

Uglavnom GU10 sam naručivao sa Banggooda i to za 3 dolara po komadu,a ove E27 za 5 dolara isto sa Banggooda
robimarko@gmail.com
16 godina
robimarko kaže...
mbaksa ja svoje GU10 od 6.4W iz kine imam već preko godinu dana i to barem 20 komada i niti jedna nije riknula,a prije 2 mjeseca sam zamijenio i sve E27 žarulje sa 12W naravno iz kine.

Uglavnom GU10 sam naručivao sa Banggooda i to za 3 dolara po komadu,a ove E27 za 5 dolara isto sa Banggooda

A jesi ih probao mijenjati "on the fly"? 

16 godina
moderator
robimarko kaže...

Znači, izdržale su prvih tjedan dana. 

Već sam na forumu spominjao da je meni u jednoj E27 5W ili koliko već (stvarnih oko 3W) eksplodirao kondezator, no sve ostale kineske jeftine žarulje se drže. No, to što nisu još pregorjele ne znači da se ne radi o smeću , odnosno o stvarima s najjeftinijim/najnekvalitetnijim dijelovima. S tim da sad imam sve netreperave (koje rade na naponu od 85-265V). Ove tvoje pretpostavljam trepere - osobno takve izbjegavam.  

E27 žarulje zato mijenjam netreperavim LED filament žaruljama (zasad imam jednu 4W, dvije 6W i dvije 8W dolaze za tjedan-dva), imam jednu Philipsovu 9,5W, a kad se Philipsov CFL volan u kuhinji potroši, umjesto njega ide ili Philipsova LED-ica ekvivalentna 100-120W ili si razmišljam staviti razdjelnik pa imati 2x9 ili 2x12W Philipsove LED-ice. Za E27 se baš i ne isplati kupovati jeftine kineske žarulje - ne samo zbog kvaltete izrade, nego i zbog jačine i kvalitete svjetla.

lllnuclearlll kaže...
A jesi ih probao mijenjati "on the fly"? 

Nema to veze.

14 godina
Ne trepere,barem nisam primijetion flicker uopće.

Tako da su za mene za te novce odlične
robimarko@gmail.com
16 godina
moderator
robimarko kaže...
Ne trepere,barem nisam primijetion flicker uopće.

Tako da su za mene za te novce odlične

Nisi primijetio.  Pirlično je sigurno da trepere na 100 Hz. Ako ćeš kupovati još LED žarulja, kupuj isključivo one koje rade na 85-265V (ili 110-220V ili kako ih već sve ne označavaju), barem kad je riječ o jeftinim kineskim žaruljama. Takve žarulje je teže pronaći s GU10 grlom, ali ima ih dovoljno s E27 grlom (inače ove filament žarulje imaju izuzetno stabilno svjetlo). Kod nas ove skuplje Philipsove LED žarulje ne bi trebale treperiti.

13 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

a kakva je situacija sa ovima koje imaju cob diodu? ima li tko kakvo iskustvo? trepere li one i koliko i kako svijetle? recimo tipa ovo ?

10 godina
neaktivan
reso28 kaže...

a kakva je situacija sa ovima koje imaju cob diodu? ima li tko kakvo iskustvo? trepere li one i koliko i kako svijetle? recimo tipa ovo ?

Trebat će ti minimalno 3 komada od 12W da bi dobio solidno svjetlo,moj reflektor od 20w jedva osvijetli stol na kojem radim.

16 godina
moderator
reso28 kaže...

Vidiš da imaš opciju odabira više vrsta - ako odabereš neku za koju je specificiran napon 100-245V (bila ona dimabilna ili ne), prilično je sigurno da neće treperiti. Ako odabereš 220V - prilično je sigurno da će treperiti ako nije dimabilna, a možda neće treperiti ako je dimabilna.

A što se općenito tiče takvih žarulja - imam sličnu, samo iz vremena kad sam je kupio nije dolazila s ovakvom saćastom mrežom na leći, nego imam skroz prozirnu leću. Pretpostavljam da ove sa saćastom lećom daju malo ujednačenije svjetlo - ova moja ima "fleke" u ovisnosti od položaja ledica u COB-u i valjda anomalija u leći. Uglavnom, kvalitetom svjetla sam jako nezadovoljan - kupio sam da vidim o čem se radi i to je to. Što se tiče jačine svjetla - zapravo daje sasvim dobru količinu svjetla unutar tog svog snopa i troši onoliko struje koliko je deklarirana (kod dobrog dijela, ako ne i većine, lažu koliko žarulje stvarno troše - stave recimo 9 W, a žarulja u stvarnosti troši recimo 5 W i toliko i svijetli - znači, daleko slabije od očekivanog). Inače problem s tom žaruljom bi ti mogla biti usmjerenost - znači što je unutar njezinog snopa je solidno osvijetljeno, ali taj snop je prilično uzak. Možeš uzeti jednu za probu pa onda odlučiti - ali uzmi neku koja nema prozirnu leću jer ti svjetlo inače neće biti homogeno.

CyberPlague kaže...
Trebat će ti minimalno 3 komada od 12W da bi dobio solidno svjetlo,moj reflektor od 20w jedva osvijetli stol na kojem radim.

Govoriš o gotovom LED reflektoru, kojeg si naručio iz Kine? Ako da, preporučio bih ti da ga spojiš preko mjerača potrošnje (ili je otvori i pogledaj podatke napisane na napajanju). Naime, hrpa tih jeftinih nazivno 20W reflektora, iako doista ima 20W ledicu, isporučuje se s 10W driverom/napajanjem! S jedne strane je to dobro, jer se ledica manje zagrijava i bolje iskorištava struju (više svjetla po W), međutim kupio si 20 W ledicu i očekuješ svjetla koliko daje 20W ledica.

10 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Otvoren je čim je kupljen,driver je 85-200v input i na izlazu 12v 1A,dioda 20W.

16 godina
moderator
CyberPlague kaže...

E, to je to - 12W driver umjesto 20W. Klasična, tipična kineska prevara. Još si dobro i prošao. 

Big Clive je otvorio dosta tih reflektora, npr.

10 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
CyberPlague kaže...

E, to je to - 12W driver umjesto 20W. Klasična, tipična kineska prevara. Još si dobro i prošao. 

Big Clive je otvorio dosta tih reflektora, npr.

To bi značilo da je dioda samo 2w snažnija od one u reflektoru od 10W(pod uvjetom da on ima 10w),a okom su razlika nebo i zemlja,tj. duplo jače svijetli od 10w.

p.s. ima provjerenih 1800lm ako to išta znači.

2A je napajanje izgleda,my bad,prema formuli ispada 24W,znači sve je uredu izgleda

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2015 20:52 (CyberPlague).
16 godina
moderator
CyberPlague kaže...
To bi značilo da je dioda samo 2w snažnija od one u reflektoru od 10W(pod uvjetom da on ima 10w),a okom su razlika nebo i zemlja,tj. duplo jače svijetli od 10w.

Ne bi to nužno to značilo. Nešto što ti je izgleda pobjeglo iz jedne od mojih prethodnih poruka je to da ledice imaju bolju iskoristivost, odnosno daju više svjetla po W, ako se pokreću slabijim driverom. Dakle, količina svjetla u odnosu na snagu koju povuku je nelinearna. Vidi ovaj video:

Kad dodaš tome još i tih 2W više, jasno je da će osjetno jače svijetliti.  Također, ne kažem da je to situacija u tvom slučaju, ali ne moraju ni svi LED čipovi davati istu količinu svjetla za istu jakost struje.

###

I ja ti sad sve ovo lijepo gore napišem a ti mi tako vraćaš...  Al moram priznati da mi je bila čudna brojka o 1 A. Obično su driveri od 900 mA.

CyberPlague kaže...
p.s. ima provjerenih 1800lm ako to išta znači.

Za 100W žarulju piše da daje 1245 lm.

CyberPlague kaže...
2A je napajanje izgleda,my bad,prema formuli ispada 24W,znači sve je uredu izgleda

Super. 

10 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Ma i sumnjo sam da je 12W,jer na kameri stvarno dobru sliku scene napravi,gotovo kao dan,pogotovo još u backgroundu kad ju bouncam od stiropor

13 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Pozdrav, kupio sam prije mjesec dana 12 W LED žarulju , V-TAC proizvođača. Platio sam ju 120 kn (Jedina trgovina u gradu , pa očito iskorištavaju priliku ).

Na internetu sam pronašao istu takvu led žarulju na web stranici led-zarulje.com

Sad mene zanima da li je netko imao iskustva sa tom stranicom i da li je netko kupovao preko nje? Žarulja bi me stajala manje, a i mogao bi pokupiti žarulju u Zagrebu.

13 godina
xxx96 kaže...

Pozdrav, kupio sam prije mjesec dana 12 W LED žarulju , V-TAC proizvođača. Platio sam ju 120 kn (Jedina trgovina u gradu , pa očito iskorištavaju priliku ).

Na internetu sam pronašao istu takvu led žarulju na web stranici led-zarulje.com

Sad mene zanima da li je netko imao iskustva sa tom stranicom i da li je netko kupovao preko nje? Žarulja bi me stajala manje, a i mogao bi pokupiti žarulju u Zagrebu.

Malo čudno, jer sam ja prije mjesec dana kupio V-TAC VT-1919 (15W) za 59kn. Vani su skuplje. (model 4288)

14 godina
Kućne led žarulje

Pozdrav,

imate li kakvih prijedloga za 13W led žarulje(baš bulb da bude) širokog grla, i jedno 4200K znači cool white da ne bude skroz plavo.

Gledam po ovom ebayu svega ima, sad čačkam po dxu, ali ako neko ima provjeren proizvod slobodno podijelite.

Pingu ;)
13 godina
Vapor kaže...

Pozdrav,

imate li kakvih prijedloga za 13W led žarulje(baš bulb da bude) širokog grla, i jedno 4200K znači cool white da ne bude skroz plavo.

Gledam po ovom ebayu svega ima, sad čačkam po dxu, ali ako neko ima provjeren proizvod slobodno podijelite.

Danas sam nabavio za drvarnicu V-TAC VT-1919 (15W) 4500°K za 59 kn i prezadovoljan. 2 god. garancije i 59kn. Nazoveš firmu Mo.teh i dogovoriš se sve. Meni je danas čovjek donio žarulje, jer nisam samo tu naručio, dobio račun i platio mu na licu mjesta.

15 godina
Kućne led žarulje

Kakva je situcaija sa jačinom svijetla koje led žarulje daju. Na nekima piše 10W=60W a na drugima npr 7W=60W itd koja je razlika.

13 godina
zeroname kaže...

Kakva je situcaija sa jačinom svijetla koje led žarulje daju. Na nekima piše 10W=60W a na drugima npr 7W=60W itd koja je razlika.

Može biti da je prva generacijski starija od druge, no tu je bitan podatak o svjetlosnom toku u Lumenima (lm). Za 60W klasičnu žarulju svjetlosni tok je oko 850lm. Ako obje imaju taj podatak isti (obično oko 800lm) onda je bolja ona koja manje troši, ali je pitanje da li su ti podaci točni. Danas LED žarulja koja mijenja 60W običnu žarulju troši između 9-10W, tako da je vjerojatno točniji podatak za ovu prvu. U bliskoj budućnosti LED diode će biti još efikasnije pa možemo očekivati sve manju potrošnju LED žarulja kod istog sv. toka. Možda za 10 god. prepolovimo potrošnju sa 10 na 5W / 800lm.

16 godina
Kućne led žarulje

Ima li tko možda iskustva s LED žaruljama iz IKEA linije LEDARE?

Konkretno, zanimaju me E14 verzije, 400 lm - link1 i link2. Kakva im je kvaliteta boje svjetla i trepere li?

KaeR
12 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

8W (Approx 600LM)  => 50-60W halógena
  10W (Approx 800LM)  => 80-90W halógena
  12W (Approx 1000LM)   => 100W halógena

imam neke kineske gu10 smd led 56 dioda, placene oko 3.5 dolara, vec 3 god rade bez problema, koristim ih za hodnik, ne daju neku pretjranu svjelost, al traju :)

16 godina
moderator
KaeR kaže...

Ima li tko možda iskustva s LED žaruljama iz IKEA linije LEDARE?

Konkretno, zanimaju me E14 verzije, 400 lm - link1 i link2. Kakva im je kvaliteta boje svjetla i trepere li?

Ako treperi E27 Ledare, onda je još i više za očekivati da će treperiti i E14 zbog jako skučenog prostora za ugradnju elektronike. Ali ako čovjek ne testira, ne zna.

E14 zbog svoje male veličine nikako nije pogodno za LED žarulje. Inače ima i E14 jeftinih kineskih žarulja koje ne trepere - treba samo paziti da rade na rasponu napona od 85-265 (ili 100-230 V ili kako ih već označavaju - znači da rade i kod nas i u SAD-u).

Možda da razmisliš o zamjeni rasvjetnog tijela...

Fabolous kaže...

8W (Approx 600LM)  => 50-60W halógena
  10W (Approx 800LM)  => 80-90W halógena
  12W (Approx 1000LM)   => 100W halógena

To je netko pisao bajke (bedastoće). Pogledaj recimo ovo. 800 lumena je ekvivalent 60W žarulji sa žarnom niti (što bi značilo još manje W ako bi se uspoređivalo s tipičnim halogenim žaruljama, jer su halogene nešto učinkovitiji - ovo što si copy&pasteao je kontra!).

Fabolous kaže...

imam neke kineske gu10 smd led 56 dioda, placene oko 3.5 dolara, vec 3 god rade bez problema, koristim ih za hodnik, ne daju neku pretjranu svjelost, al traju :)

Meni u hodniku nekoliko godina rade male E27 netreperave jeftine kineske žarulje i sasvim su OK. S 4W filament LED žaruljom sam također zadovoljan što se tiče trajnosti (ne i boje - baca zelenkasto svjetlo), no malo drugačije LED filament žarulje od 6 i 8 W, kakve prodaje i Banggood, izdržale su samo 8 mjeseci - u svakoj od tri takve žarulje koje sam kupio jedan ili dva filamenta počela su se gasiti-paliti frekvencijom od oko nekih 1 u sekundi, što je vrlo iritantno. Bačen novac.

14 godina
Kućne led žarulje

ima li preporuka za neki ebay (ili drugi "kinezi") best-buy E27 i E14, 9-12W oboje

Respect the Raise...!
16 godina
moderator
definho kaže...

ima li preporuka za neki ebay (ili drugi "kinezi") best-buy E27 i E14, 9-12W oboje

Ja nemam jer sam odustao od kineskih žarulja, jer najčešće nisu zadovoljavajuće kvalitete, a s obzirom na (ne)kvalitetu i količinu svjetla koju daju - nisu nimalo jeftine.

Drago mi je da su se ozbiljne firme korigirale - eto, za bezveze sam kupio Osramovu LED Star Classic A 60 (806 lm, ekvivalent 60W, deklarirano 10W, stvarno 8,5W) - jest da je bila skupa (79 kuna), ali ne treperi, dosta jako svijetli (stvarni ekvivalent 60W žarulji), temperatura boje je dobra topla (zbilja oko 2700 K, za razliku od tipičnih hladnijih kineskih), a i kvaliteta svjetla je odgovarajuća - dobre boje su pod njom (zbilja ima CRI 80) i ne vuče u zelenkasto kao što znaju vući jeftine kineske žarulje. Pa sad ti biraj hoćeš li kupiti jednu kvalitetnu žarulju ili dvije-tri drek žarulje za istu cijenu, i još ćeš ih čekati tri-četiri tjedna ako ih naručuješ iz Kine.

Nije inače da nema žarulja koje na papiru izgledaju OK. Evo slučajno naišao na ovo - ako stvarno daju svjetla koliko piše, onda je cijena vrlo povoljna (oko 36 kuna po žarulji koja bi trebal biti ekvivalent 75W žarulji, i još šalju iz Njemačke). No ne znaš kakve su prije nego li ih kupiš. Ak si spreman riskirati eto opcije - možda bi bile OK - ove bar dolaze u kutiji.  One korn (koje izgledaju kao klip kukuruza) kineske žarulje izbjegavaj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 9:07 (mbaksa).
16 godina
mbaksa kaže...
eto, za bezveze sam kupio Osramovu LED Star Classic A 60 (806 lm, ekvivalent 60W, deklarirano 10W, stvarno 8,5W) - jest da je bila skupa (79 kuna), ali ne treperi, dosta jako svijetli (stvarni ekvivalent 60W žarulji), temperatura boje je dobra topla (zbilja oko 2700 K, za razliku od tipičnih hladnijih kineskih), a i kvaliteta svjetla je odgovarajuća - dobre boje su pod njom (zbilja ima CRI 80) i ne vuče u zelenkasto kao što znaju vući jeftine kineske žarulje. Pa sad ti biraj hoćeš li kupiti jednu kvalitetnu žarulju ili dvije-tri drek žarulje za istu cijenu, i još ćeš ih čekati tri-četiri tjedna ako ih naručuješ iz Kine.

A gdje si to kupio?

TrustNo1
16 godina
moderator
Miki77 kaže...
mbaksa kaže...
eto, za bezveze sam kupio Osramovu LED Star Classic A 60 (806 lm, ekvivalent 60W, deklarirano 10W, stvarno 8,5W) - jest da je bila skupa (79 kuna), ali ne treperi, dosta jako svijetli (stvarni ekvivalent 60W žarulji), temperatura boje je dobra topla (zbilja oko 2700 K, za razliku od tipičnih hladnijih kineskih), a i kvaliteta svjetla je odgovarajuća - dobre boje su pod njom (zbilja ima CRI 80) i ne vuče u zelenkasto kao što znaju vući jeftine kineske žarulje. Pa sad ti biraj hoćeš li kupiti jednu kvalitetnu žarulju ili dvije-tri drek žarulje za istu cijenu, i još ćeš ih čekati tri-četiri tjedna ako ih naručuješ iz Kine.

A gdje si to kupio?

U dućanu sa špecerajem, kad sam si između ostalog išao kupiti Nesquick.  U Kauflandu. Ima ih valjda na više mjesta - trebalo bi ih biti i na Ininim benzinskama. Broj na barkodu ove žarulje je 4052899149229.

13 godina
Kućne led žarulje

Koliko znam INA ih više nema, ali ima LukOil.

16 godina
neaktivan
Miki77 kaže...
mbaksa kaže...
eto, za bezveze sam kupio Osramovu LED Star Classic A 60 (806 lm, ekvivalent 60W, deklarirano 10W, stvarno 8,5W) - jest da je bila skupa (79 kuna), (...)

A gdje si to kupio?

Kupio sam iste u (pulskom) Bauhausu, prošli mjesec je bila akcija - pakiranje s dvije žarulje za 68 kuna; vidio sam da ih još uvijek imaju, ali (ako se ne varam) po 90 kuna. Usput, pakiranje s jednom žaruljom u Bauhausu također košta 79 kuna.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
10 godina
protjeran
Jel svijetle dobro žarulje..naprimjer za nekih 25 kvadrata koja bi bila dobra, naravno sto jeftinije hh
16 godina
moderator
Kućne led žarulje

Zanimljiv nov tip LED filament žarulje...

(naručio sam sad ih dvije da isprobam... nisam imao pojma da se preko AliExpressa može platiti običnom našom Maestro karticom uz korištenje tokena - dosad sam bježao od AliExpressa jer nisam htio davati podatke za kreditnu karticu, a eto - oni omogućili ovakvo plaćanje)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice