Problem s koljenima - Skakačko koljeno

poruka: 27
|
čitano: 17.592
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Imam problem s koljenima, prije godinu i pol dana (malo više, točnije 5.1.2009 godine) prestao sam s bavljenjem košarke, zbog skakačkog koljena. Nisam trenirao 7 mjeseci, također nisam bio na igralištu, niti radio tjelesni jer mi je tako rekao doktor u Osijeku i išao sam na neke terapije.Počeo sam s treninzima 8.7.2009 i nakon toga koljeno me nije jako boljelo (malo samo, ponekad), i prije cc6 mjeseci počeo sam osjetiti jaču bol koju sam, naravno, negirao. Bol je postajala sve jača i više nisam mogao šutjeti. Sada kada je došla liga ne igram zato što me boli koljeno. Pa ja vas pitam: "Postoji li neki način da me prestane boliti i može li neki savjet?" Na internetu sam pronašao informaciju da se to najčešće "dobiva" čestim treninzima (i još je gore ako se igra na betonu). Dok sam bio "zdrav" imao sam treninge 2 puta na dan i još bih bio na betonskom igralištu igrao basket... Znam da je to 99% razlog zašto me boli, no postoji li neko rješenje da me koljeno ne boli a da treniram košarku?
Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: "Mozda ipak nije kao drazen petrovic ali ipak igra kao super zvijezda"
15 godina
RE: Problem s koljenima - Skakačko koljeno

Prva stvar je utvrditi uzrok boli, to mogu napraviti samo liječnici specijalisti (sportska medicina). Bavio sam se sportom u životu i pokupio nešto ozljeda (i operacija). Ja sam svoje probleme riješio u Traumi. Mislim da bi trebao napraviti analizu stanja (ne mora biti skakačko koljeno može biti otkrhnut komad meniskusa).

15 godina
mario.L_hr kaže...

Prva stvar je utvrditi uzrok boli, to mogu napraviti samo liječnici specijalisti (sportska medicina). Bavio sam se sportom u životu i pokupio nešto ozljeda (i operacija). Ja sam svoje probleme riješio u Traumi. Mislim da bi trebao napraviti analizu stanja (ne mora biti skakačko koljeno može biti otkrhnut komad meniskusa).

bio sam već kod njih... točnije dr. Saša Rapan me pregledao i on je reko da je skakačko koljeno...(njemu sam još i dao snimku koljen)

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: "Mozda ipak nije kao drazen petrovic ali ipak igra kao super zvijezda"
15 godina
Top Bugovac kaže...
mario.L_hr kaže...

bio sam već kod njih... točnije dr. Saša Rapan me pregledao i on je reko da je skakačko koljeno...(njemu sam još i dao snimku koljen)

Rendgen, CT ili MR.

Možda nebi bilo loše potražiti i drugo mišljenje.

Mene je operirao dr. Šurjak, kada sam bio u bolnici kod njega na pregled je došao dečko koji se bavi košarkom i imao je problema s koljenom. Ne mogu tvrditi 100% ali mislim da je on dogovorio zahvat. BTW kod mene je bila puknuta Ahilova tetiva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 0:01 (mario.L_hr).
15 godina
meni je najviše žao što ne mogu trenirati...
ps..
evo slike (ako nekom nešta znače...)
15 godina
protjeran

Da je "bog" htio da muškarci kleče, nebi žene klečale...

Curu na koljena, i ozdravit ćeš kroz tjedan-dva.

Terapiju nastavi što duže.

PS- Ako joj je hladno, daj joj jastučić, al mora da guta. {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 0:32 (Don Kihoty).
15 godina
Don Kihoty kaže...

Ima li još pivice kod tebe ? Možda čovjeku možeš poslati koju hladnu kao oblog na koljenu dok komad odrađuje posao.{#}

EDIT @autor: Jeli se to meni čini ili je dr. napisao da nisu slikali svešto su trebali. Jesi li ponovio slikanje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 0:37 (mario.L_hr).
15 godina
mario.L_hr kaže...
Don Kihoty kaže...

Ima li još pivice kod tebe ? Možda čovjeku možeš poslati koju hladnu kao oblog na koljenu dok komad odrađuje posao.{#}

EDIT @autor: Jeli se to meni čini ili je dr. napisao da nisu slikali svešto su trebali. Jesi li ponovio slikanje?

ma nisu mi koljeno slikali nego su mi dali samo uputnicu za Osijek, poslje toga su me iz Osijeka(onda su mi to napisali) nazad za Đakovo da slikam koljeno...Ugl išao sam jedno 100 puta tamo nazad zbog naših sposobnih lječnika!

15 godina

Možeš li napraviti nešto preko kluba ili drugim načinima te obaviti pregled u Zagrebu (ponavljam da imam dobra iskustva sa Zagrebačkom traumom). Ne bih htio griješiti i pljuvati po doktoru ali mislim da ti propisi dozvoljavaju drugo mišljenje. Nekako nisam siguran da bi trebao ponijeti i pokazati prethodni nalaz, doktori se znaju često zakvačiti na nešto što je već neko napisao.

15 godina

Pitati ću trenera... Hvala ti !

Edit://

Kaže mama da će mi sredit ako hoću da odem kod nekog Želimira Šurjaka.. jel to dobro?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 0:59 (Top Bugovac).
15 godina
Top Bugovac kaže...

Pitati ću trenera... Hvala ti !

Edit://

Kaže mama da će mi sredit ako hoću da odem kod nekog Želimira Šurjaka.. jel to dobro?

Mene je operirao, smatram ga vrhunskim stručnjakom (subjektivni dojam + dojam ostalih s kojima sam proveo vrijeme u bolnici). Evo ti link pa pogledaj malo.

14 godina
neaktivan

Mogu se malo ubacit da ne radim novi topik

Mene nakon odredjene kolicine trcanja pocnu bolit koljena,kako da kazem...donji dio koljena kao zgloba

To se pojavilo prije 1,5 god...

Neznam zasto jer nemam problema s icim kolko znam,a i nije me ubila tezina ...

15 godina
insomniac kaže...

Mene nakon odredjene kolicine trcanja pocnu bolit koljena,kako da kazem...donji dio koljena kao zgloba

Teško da ti može netko dati pravu dijagnozu sa ovakvim opisom problema.

Mislim da ti je najbolje put pod noge uzmi uputnicu i idi kod specijaliste. Temeljito se pripremi, tu mislim da sve simptome zapamtiš (još bolje zapišeš) i da budeš spreman odgovoriti na sva pitanja. Mislim da biti prije odlaska bilo dobro obaviti rendgen snimanje.

Ali nadam se da ima koji doktor na forumu da te detaljnije informira, ovo moje ti je iz prakse (kao pacijent).

14 godina
neaktivan

A jebga kontam od stotina ljudi koji su tu,da je neko ima isto iskustvo,neznam ne cini se ko nesto ozbiljno za doktora...vidit cu kako se situacija razvija...

15 godina
insomniac kaže...

A jebga kontam od stotina ljudi koji su tu,da je neko ima isto iskustvo,neznam ne cini se ko nesto ozbiljno za doktora...vidit cu kako se situacija razvija...

Nemoj predugo čekati, ako mene pitaš i ova 1,5 godina je poprilično dugo. Stvar može od izliječivog prijeći u trajni problem. Ne želim te plašiti ali s takvim stvarima se ne treba zezati. Čim prije odi kod doktora da vidiš u čemu je problem.

16 godina
protjeran
insomniac kaže...

Ma ostavi se trcanja i ikakvog sporta,sport je zlo kad ti se kolino izlize ces viti kad se ne budes moga micati.

★★★★★ Super moderator.I live to die another day
14 godina
neaktivan

Cak s ene pojavljuje vise tako ni cesto,ali svaki 3-4 tjelesni..

14 godina
neaktivan

jel ima veze sta jos rastem (16 GOD)

15 godina
insomniac kaže...

To nemoj reći doktoru... napisat će ti da negiraš bol i onda će ti bit još gore.. 

insomniac kaže...

Ima...(kratko i jasno)

14 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
insomniac kaže...

To nemoj reći doktoru... napisat će ti da negiraš bol i onda će ti bit još gore.. 

insomniac kaže...

Ima...(kratko i jasno)

Onda nije problem?

15 godina

šta nije problem?

Pojasnit?

-eh to je...

14 godina
neaktivan

Reka si da ima veze s tom boli to sta rastem

Onda ako ej to uzrok,nebi trebalo bit potrebe za doktorima ?

15 godina

treba... odeš do njih.. oni ti se** zašto treniraš ako te boli, zabrane ti treniranje, oduzmu vrijeme i živce i moraš ić na terapije koje više odmažu nego pomažu(moje iskustvo..)

16 godina

bas i mene muci koljeno...

prvo sam slomia livi skocni zglob i ok,

nije se bas vratia u odlicno stanje boli

skoro svaki dan i sad otislo i kolino, mucilo

me jednu misec dana i na kraju nisam moga vise trcat,

bol pri silaski i penjanju uz stepenice, bol uz okret tjela,

no sad nesto manje, a kad dodem do dok rec ce malo

si istegnia ka i uvik, jos cu vidit, ako bude bolilo idem

u ortopeda...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
14 godina
neaktivan

Ne treniram vise...jesam prije,nisam vise....

15 godina

Bol u koljenu može bit zbog "malog milijuna razloga". Negirati ju ili trpiti bol nije opcija i rješenje. Npr. ako je otkrhnut mali komad meniskusa, isti može napraviti veliko sranje a riješi se za čas posla.

Ovo je samo jedan primjer, može ih biti koliko voliš. Obavezno treba otići kod doktora i saznati u čemu je problem. Nekada je rješenje u terapiji a nekada ne može bez operacije.

16 godina
protjeran
Top Bugovac kaže...

treba... odeš do njih.. oni ti se** zašto treniraš ako te boli, zabrane ti treniranje, oduzmu vrijeme i živce i moraš ić na terapije koje više odmažu nego pomažu(moje iskustvo..)

Gledaj,mene su koljena bolila dok sam trenirao,i sad kad sam prestao trenirati je prestalo boliti.

Sport je zlo ostavi se sporta dok nije prekasno,ozbiljno ti govorim!

★★★★★ Super moderator.I live to die another day
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 12:44 (SUPER :)).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice