Steta da Max nije malo blize u bodovima.
Ovako mu samo igra ogroman kiks norrisa do mjere da ostane bez bodova.. dnf, sudar ili diskvalifikacija a i da Piastri ne nadje muda pa pocne pobjedjivati...
Norrisu se nema sto prigovoriti za zadnjih nekoliko utrka. Kad je bilo najpotrebnije odradjivao je dobre kvale, dobre utrke i sprintove pa cak i dobre startove (izuzev ovog u vegasu) i dosta dobro je hendlao pritisak. Nije bio savrsen, bas na 100% ali vrlo visoko je i sada je tu gdje je.
Ima lijepu prednost i samo ga bas kobna greska njega ili ekipe moze sputati u osvajanju naslova.
Ipak, ima tu jos posla za njega jer max je na -24 sto je bod manje od onoga sto pobjeda nosi tako da ako nista drugo ima taj pritisak na ledjima da si ni u ludilu ne smije dopustiti neosvajanje bodova a to ipak nije olakotna okolnost.
Mora paziti na sudare, na kontakte, zidove... Nije lako stiskati bolid na 100% u takvim uvjetima... Vidjet cemo..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Apsolutno nije gotovo.
Tko zna hoće li McLaren smjeti voziti tako nisko. Sad će i na hladno puhati.
A da ne pričamo o psihološkoj prednosti koju sad Max ima nas dvojcem.
A ko kaže da McLaren nije imao toliku prednost jer su i oni imali te "dodatke" pa ih sada iz predostrožnosti uklonili i ode prednost "papa"?
Apsolutno nije gotovo.
A ko kaže da McLaren nije imao toliku prednost jer su i oni imali te "dodatke" pa ih sada iz predostrožnosti uklonili i ode prednost "papa"?
Upravo to.
Sad više nema "isprobavanja". Na obje utrke + sprintu će ih provjeravati by default.
Nema "možda ćemo malo agresivnije ići".
Pad performansi u Monzi i Bakuu objašnjava vjerojatno upravo to - konzervativniji pristup setupu.
Uz konkurentne Mercedese i Ferrari, nadajmo se da se ovo jako može zakuhat do kraja.
Znate što mene samo zanima više od ovoga kako se McKarenu dogodio ovaj fuck-up?
Gdje su dežurni hejteri Maxa i fanovi McLarena zadnjih tjedana?
Nešto su utihnuli.
Ok, tipovi kao što su Krellac su popili ban, al nije bio jedini 
Apsolutno nije gotovo.
Upravo to.
Sad više nema "isprobavanja". Na obje utrke + sprintu će ih provjeravati by default.
Nema "možda ćemo malo agresivnije ići".
Pad performansi u Monzi i Bakuu objašnjava vjerojatno upravo to - konzervativniji pristup setupu.
Uz konkurentne Mercedese i Ferrari, nadajmo se da se ovo jako može zakuhat do kraja.
Ono, svi (osim RedBull-a vjerojatno) prestali razvoj bolida za ovu godinu i sve snage bacili na razvoj za iduću godinu, a McLarenu sve više "dišu za vratom". Moralo se tu nešto dogoditi jer iako imaju konstruktorsku titulu, među publikom se više priča o vozačkim naslovima i za koga su vozili - primjer prošla godina, više se priča o Maxu i Red Bullu nego o tome da je McLaren odneo kontruktorsko a Red Bull bio "tek treći". Koliko publikuma bi pričalo o 2021. godini da je Mercedes u stvari pobijedio i odneo konstruktorski naslov, jok sve se svodi samo na Maxa i Hamiltona.
I tako dalje...
Svi se smijemo Ferrari-u kako su klaunovi iaoko me osobno boli srce sto se im moram smijati koliko gresaka rade kroz sve ove godine.
Sad su McLarenovci ispali jos veci klaunovi od Ferrarija a to je jako tesko...
Jos ako stvarno ispuste vozacki naslov iz ruku onda stvarno...
Iskreno ne vjerujem da ce Max uspijeti, stvrano se mora dogoditi cude. No zivi bili pa vidjeli...
Max, Max super Max.
A najviše bih volio da Max ponovi 2021... u zadnjem krugu.
AUDIOFIL
Svi se smijemo Ferrari-u kako su klaunovi iaoko me osobno boli srce sto se im moram smijati koliko gresaka rade kroz sve ove godine.
Sad su McLarenovci ispali jos veci klaunovi od Ferrarija a to je jako tesko...
Jos ako stvarno ispuste vozacki naslov iz ruku onda stvarno...
Iskreno ne vjerujem da ce Max uspijeti, stvrano se mora dogoditi cude. No zivi bili pa vidjeli...
Max, Max super Max.
A eto jedan dio čuda se već dogodio... da si McLaren nije "pucao u nogu" ne bi bilo više dilema.
Još ako se Mercedes malo umiješa i tako to i svašta se može dogoditi ako RedBull nastavi ovakvim tempom.
A šta nije i Mercedes išo promjenit gume kad su i ostali kad vidiš šta se zbiva.
Možda je i ono razbijanje mercedes orkestriro da se završi trka dok je hamilton dovoljno naprijed pa im se obilo o glavu, vrag će ga znat.
Još dok nisu najavili sklanjanje safeta sam gledo šta rade, zašto ne promjene i oni gume jer nije dosta samo odvrnuti motor što su imali ali eto, igrali su na krivu kartu i sad hamiltonovi navijači trube o najvećoj krađi. A eto taktika je odradila svoje.
AUDIOFIL
Ja nisam navijač hamiltona ni mercedesa ali ono 2021. je bila baš krađa ...
A šta nije i Mercedes išo promjenit gume kad su i ostali kad vidiš šta se zbiva.
Možda je i ono razbijanje mercedes orkestriro da se završi trka dok je hamilton dovoljno naprijed pa im se obilo o glavu, vrag će ga znat.
Još dok nisu najavili sklanjanje safeta sam gledo šta rade, zašto ne promjene i oni gume jer nije dosta samo odvrnuti motor što su imali ali eto, igrali su na krivu kartu i sad hamiltonovi navijači trube o najvećoj krađi. A eto taktika je odradila svoje.
Da su išli mijenjat gume izgubili bi poziciju, da nisu mijenjali gume imali bi puno starije gume i opet bi izgubili poziciju (što se i desilo). Lose/lose situation, uz to što je glavni sudija pobudalio i donio odluku van pravila, čiji je jedini ishod pobjeda redbulla.
Newey je novi šef aston martina
Ja mislim da je to temp dok Horner ne dođe na ljeto.
Sumnjam da je Neweyu do zajebancije sa sponzorima i slično, a Cowell možda mora pokrpati stvari sa Hondinim motorom.
A mozda covjek samo zeli pokusati na svoju velicanstvenu karijeru staviti dodati jos jedan uspjeh a to je osvajanje prvenstva kao sef momcadi. Koliko god bude sef momcadi, ne znaci da i dalje nece biti i sef dizajnerskog odjela tj najbolji dizajner i da ce i dalje razvijati bolid, govoriti im sto i kako da rade itd ali ako padne naslov, e onda je i kao TP osvojio a ne samo kao inzinjer. Mozda vec misli da je napravio vrhunski posao za 2026 i vec cilja na naslov a i ako ne, nova su pravila i ima par godina vremena da napravi pobjednicki bolid i momcad.
A sada na utrku...
Jedva cekam, biti ce napeto. Jako me zanima hoce li lando izdrzati pritisak i kakav ce biti zadnji trzaj Oscara...
Negdje sam procitao kako je i max za svoj prvi naslov zadnje 3 utrke grijesio one 2021 a bio je iskusnij nego ova dvojica.
Vidjeli smo da je lando takodjer prosli vikend kiksao i izgubio 2 pozicije na startu al ajde ima srece, na kraju nije utjecalo na nikakav ishod haha :)
Sada, kada su Max i Oscar u dometu (24 boda zaostatak a pobjeda nosi 25), landu pritisak sigurno nece biti manji.
2 utrke i sprint za odraditi nije malo.
Naravno, vec ovaj vikend moze osvojiti nalov ako osvoji 2 boda vise nego max i oscar ali nije to tako lako.
Pitanje je i kakav ce biti mclaren buduci da ce ocito morati podici bolid i hoce li izgubiti nesto brzine.
I za kraj, da vidimo hoce li maxa kostati njegov karakter, glava i narav kakvu ima zbog one spanjolske kada nije htio vratiti poziciju russellu pa se onda jos i zabio u njega iz protesta i na kraju dobio 10 sekundi i osvojio samo jedan bod a mogao je uzeti 10 da je poslusao momcad i pustio Russella da ga prodje. Da je to nparavio, a trebao je jer je itekako bio kriv, danas bi zaostatak bio 14 bodova a razlika izmedju p1 i p2 je 7... Lako moguce da na kraju ispadne da si je sam sebi izbio naslov prvaka samo zato sto je takav karatker :)
I za kraj, da vidimo hoce li maxa kostati njegov karakter, glava i narav kakvu ima zbog one spanjolske kada nije htio vratiti poziciju russellu pa se onda jos i zabio u njega iz protesta i na kraju dobio 10 sekundi i osvojio samo jedan bod a mogao je uzeti 10 da je poslusao momcad i pustio Russella da ga prodje. Da je to nparavio, a trebao je jer je itekako bio kriv, danas bi zaostatak bio 14 bodova a razlika izmedju p1 i p2 je 7... Lako moguce da na kraju ispadne da si je sam sebi izbio naslov prvaka samo zato sto je takav karatker :)
Nebrojeno puta je rekao da on misli da iako je bilo glupo, ne misli da je to koštalo prvenstva.
I u jučerašnjem intervjuu s Chrisom Medlandom je rekao da su nedostatak performansi i nerazumijevanje bolida razlog zaostatka.
A također je i rekao da su u ovoj završnici s 2 utrke do kraja i bliskom borkom za WDC naslov upravo zbog tuđih grešaka.
Realno gledajući na sezonu Max nije trebao biti ovako blizu McLarenovom dvojcu - međutim F1 i realnost se dosta često razilaze.
EDIT: da također dodam komentar na McLaren i pitanje Piastriju kako će reagirati i jesu li raspravljali da bude Landu wingman i pomogne u naslovu.
Na što je on kategorički i kratko odgovorio da neće jer je i on u borbi za naslov.
Ja očekujem da će Oscar biti bolji od Landa u Kataru, ako uspije kontrolirati bolid koji mu nije po volji od Austrije.
Gledajući ranije instance Katara, Oscar je bio bolji od Landa.
Ja mislim da je to temp dok Horner ne dođe na ljeto.
Sumnjam da je Neweyu do zajebancije sa sponzorima i slično, a Cowell možda mora pokrpati stvari sa Hondinim motorom.
Neće Newey imati ništa sa sponzorima, to je posao tate Strolla.
Lawrence će će voditi biznis stranu ekipe.
Nebrojeno puta je rekao da on misli da iako je bilo glupo, ne misli da je to koštalo prvenstva.
I u jučerašnjem intervjuu s Chrisom Medlandom je rekao da su nedostatak performansi i nerazumijevanje bolida razlog zaostatka.
Moze on reci sto god hoce no bude li mu zaostatak na krajumanji od tih 9 bodova, to je to i po meni definitivni razlog gubitka prvenstva jer tu je jasno da jasnije ne moze biti izgubio 9 bodova svojom krivicom... Inatio se, jer je tada mislio da nema sanse da se bori za naslov jer je mclaren izgledao prejak i prebrz bolid tada pa mu bodovi nisu bili toliko bitni.
Naravno da nece reci "da, krivo sam postupio u spanjolskoj i sada bi mi ti bodovi mogli faliti za naslov"! Pa tko bi to rekao i priznao, nitko naravno. Sad je gotovo i moze samo i dalje glumiti cvrstog momka ali cinjenica je da je sam bacio bodove u vjetar.
mozda mmu nece faliti, mozda bude prvak, mozda zaostatak bude 20 bodova... vidjet cemo.
Moze on reci sto god hoce no bude li mu zaostatak na krajumanji od tih 9 bodova, to je to i po meni definitivni razlog gubitka prvenstva jer tu je jasno da jasnije ne moze biti izgubio 9 bodova svojom krivicom... Inatio se, jer je tada mislio da nema sanse da se bori za naslov jer je mclaren izgledao prejak i prebrz bolid tada pa mu bodovi nisu bili toliko bitni.
Naravno da nece reci "da, krivo sam postupio u spanjolskoj i sada bi mi ti bodovi mogli faliti za naslov"! Pa tko bi to rekao i priznao, nitko naravno. Sad je gotovo i moze samo i dalje glumiti cvrstog momka ali cinjenica je da je sam bacio bodove u vjetar.
mozda mmu nece faliti, mozda bude prvak, mozda zaostatak bude 20 bodova... vidjet cemo.
Ako je itko iskren i stoji iza svojih riječi, to je Max.
Neću se upuštati dalje u raspravu.
Castore ima jako dobre popuste u svom shopu.
Oracle Red Bull Racing - Up to 70% off selected lines – Castore
Ovo je za RBR, ali jasno, imate i za druge.
Daleko najjeftnije što sam našao barem od RBR stvari (usporedio Maxov shop i službeni RBR)
EDIT: Shippment ~36€
Jao Lewis, znam da Ferrari nije nešto brz, ali kako ga Leclerc u istom bolidu pobjedi svaki put?!
Ovo smo već u teorijama "šta bi bilo kad bi bilo", ali ako ćemo tako onda je tih 9 potencijalnih bodova zadnje što bi Maxu trebalo da nije takav karakter kakav jest. Max je trenutno "najjači" vozač na gridu (neka me netko argumentirano opovrgne ako može) a tih 9 bodova je itekako zaradio svojim pristupom utrkivanju.
Evo zamislimo samo bilo kojeg drugog vozača na njegovom mjestu (možda čak i najtrofejnijeg ikada) kako starta sa predzadnjeg ili zadnjeg mjesta (a nije u sekundu-dvije najbržem bolidu) i penje se na podij... teško je i zamisliti... ali ne za Maxa. Ma koliko mi je u mlađim danima bio antipatičan (a nije da ga i sada nešto lajkam)... lik je stroj. Imam osjećaj da jednostavno nema konkurencije među današnjim vozačima... nažalost.
Jao Lewis, znam da Ferrari nije nešto brz, ali kako ga Leclerc u istom bolidu pobjedi svaki put?!
Hamilton je čak na FP1 bio bolji od Lec ali su nakon treninga mijenjali postavke stražnjeg krila dok je Lec ostavio iste. Očito se nije isplatio.
Kiiimiiii crni kimi....ta 2 boda bu odlucujuca....

Kakva staza, 0 direktni preticanja.
Bravo za Sainza, ovo što je Antoneli napravio je sramotno.
Drive to survive epic finale..netflix FTW 
Red Bull 3. mjesto (426), u prvenstvu, ispred Ferrari-a (382), s tako reč jednim vozačem (Verstappen 396 vs Ferrari 382).