Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.817
|
čitano: 4.153.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Kutak za ljubitelje Formule 1

E da se nadovežem, nije nikakva sramota za ferrari. Mehaničari su sve pregledali i sve je izgledalo u redu, isto bi bilo i da su zamijenili mijenjač. Točni uzrok kvara se još ne zna, ali nije nikakva sramota za ferrari. LeClerc bi najvjerojatnije pobjedio da je mogao startati i da je bolid bio u redu jer staza nije dopuštala pretjecanje.

Staza je takva kakva je, to se zna svake godine, pogotovo jer su iz godine u godinu razvijali zadnje krilo tako da se ne može pratiti bolid ispred, zato je ove godine utrka bila takva kakva je. Druge godine se možda nešto promijeni kada će se pomaknuti balans prema mehničkom gripu. Monaco je staza gdje se više testiraju vozači nego bolidi, njihova sprema i koncentriranost. Stazu bi malo trebalo promijeniti, da se može prestiči bar s DRS.

EDIT: ferrari me je jako iznenadio svojom brzinom. Misli da su i oni sami iznenađeni s obzirom da nisu previše razvijali bolid za ovu sezonu i da je 90% ekipe već radi ne bolidu za sljedeću sezonu

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2021 19:12 (formula1live).
10 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
I ja sam za Ferrari od kada pratim F1, ali brate mili ovo sa pripremanjem bolida za sljedecu sezonu mi je strasno... Pa to govore zadnjih 6 sezona... :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
14 godina
deepshitcro kaže...
I ja sam za Ferrari od kada pratim F1, ali brate mili ovo sa pripremanjem bolida za sljedecu sezonu mi je strasno... Pa to govore zadnjih 6 sezona... :D

Da bar samo 6, tako jedno od 2009 godine 

twice the pride double the fall
13 godina
formula1live kaže...

E da se nadovežem, nije nikakva sramota za ferrari. Mehaničari su sve pregledali i sve je izgledalo u redu, isto bi bilo i da su zamijenili mijenjač. Točni uzrok kvara se još ne zna, ali nije nikakva sramota za ferrari. LeClerc bi najvjerojatnije pobjedio da je mogao startati i da je bolid bio u redu jer staza nije dopuštala pretjecanje.

Staza je takva kakva je, to se zna svake godine, pogotovo jer su iz godine u godinu razvijali zadnje krilo tako da se ne može pratiti bolid ispred, zato je ove godine utrka bila takva kakva je. Druge godine se možda nešto promijeni kada će se pomaknuti balans prema mehničkom gripu. Monaco je staza gdje se više testiraju vozači nego bolidi, njihova sprema i koncentriranost. Stazu bi malo trebalo promijeniti, da se može prestiči bar s DRS.

EDIT: ferrari me je jako iznenadio svojom brzinom. Misli da su i oni sami iznenađeni s obzirom da nisu previše razvijali bolid za ovu sezonu i da je 90% ekipe već radi ne bolidu za sljedeću sezonu

Charles je reko da nije getribe.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
12 godina

sam collins sa f1 tech talka pretpostavlja da je to zapravo lijeva pogoska osovina koja je stradala od udarca jer je to jedini logični dio koji se na gridu ne može popraviti. S obzirom da je tip poprilično stručan, imam mu razloga vjerovati.

Nakon utrke je Binotto sam potvrdio da je sa mjenjačem sve uredu te da on nije problem.

Zašto oni nisu pregledali kompletni zadnji kraj ostaje i dalje kao upitnik, vjerujem da ce iz ovog izvuc povuku pa ce drugi put puhat i na hladno.

14 godina
odjavljen

Dao je ferrari službenu izjavu, otišao je driveshaft (ne znam kako bi to preveo na hrvatski da ima smisla) na lijevoj strani, a oni tu stranu nisu uopće pregledavali jer nije slučaj da se ošteti koji od dijelova driveshafta kod udarca s desne strane. Sad su naučili lekciju i sami su izjavili da kod sljedećih udaraca (ako će ih biti) provjeravat će isti. Zanimljivo je da je Leclerc mogao startati utrku i sa tim oštećenim driveshaftom, samo bi mu bolid bio teško za voziti, ali je i postojala je vjerojatnost da se potpuno uništi ako bi imao kakvi udarac na lijevi kotač, pa su odlučili ne startati. 

Ono što je još zanimljivo, je, da su odlučili promijeniti mjenjač, mehaničari bi primijetili da je driveshaft oštećen.

Nakon ovog specifičnog scenarija, FIA razmišlja da bi uvela pravilo koje imaju u IndyCar-u, a to je da se briše najbrže vrijeme vozača koji je uzrokovao crvenu zastavu (prekid) kvalifikacija. Realno mislim da bi to bilo dobro pravilo, kao prvo jer bi maknulo ikakve dvojbe je li bilo slučajno ili namjerno, a drugi razlog je, da su to najbolji vozači na svijetu koji su masno plaćeni, tako da moraju i znati kontrolirati bolid.

15 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Dao je ferrari službenu izjavu, otišao je driveshaft (ne znam kako bi to preveo na hrvatski da ima smisla) na lijevoj strani, a oni tu stranu nisu uopće pregledavali jer nije slučaj da se ošteti koji od dijelova driveshafta kod udarca s desne strane. Sad su naučili lekciju i sami su izjavili da kod sljedećih udaraca (ako će ih biti) provjeravat će isti. Zanimljivo je da je Leclerc mogao startati utrku i sa tim oštećenim driveshaftom, samo bi mu bolid bio teško za voziti, ali je i postojala je vjerojatnost da se potpuno uništi ako bi imao kakvi udarac na lijevi kotač, pa su odlučili ne startati. 

Ono što je još zanimljivo, je, da su odlučili promijeniti mjenjač, mehaničari bi primijetili da je driveshaft oštećen.

Nakon ovog specifičnog scenarija, FIA razmišlja da bi uvela pravilo koje imaju u IndyCar-u, a to je da se briše najbrže vrijeme vozača koji je uzrokovao crvenu zastavu (prekid) kvalifikacija. Realno mislim da bi to bilo dobro pravilo, kao prvo jer bi maknulo ikakve dvojbe je li bilo slučajno ili namjerno, a drugi razlog je, da su to najbolji vozači na svijetu koji su masno plaćeni, tako da moraju i znati kontrolirati bolid.

To pravilo je sasvim oke. Ak si shebo snosi posljedice. 

https://psnprofiles.com/MaliGremlin69
16 godina
Poluosovina 😀.
just when i thought i got out they pull me back in
14 godina

LeClerc se sigurno nije namjerno slupao a Ferrari je to sve skupa traljavo odradio. Znamo da je sudar bio samo s "jedne" strane ali je svejedno malo glupo da se ne pregleda generalno bolid kad je tako jako oštećenje bilo. To zvuči i izgleda jednostavno neodgovorno i neozbiljno.

17 godina
itomic009 kaže...

LeClerc se sigurno nije namjerno slupao a Ferrari je to sve skupa traljavo odradio. Znamo da je sudar bio samo s "jedne" strane ali je svejedno malo glupo da se ne pregleda generalno bolid kad je tako jako oštećenje bilo. To zvuči i izgleda jednostavno neodgovorno i neozbiljno.

Čitao sam malo o tome.

Navodno su bile neke micropukotine na toj "cijevi", i nisu se vidjele golim okom.

Nema smisla mjenjati cijeli zadnji kraj, ako izgleda ok.

Da su kojim slučajem promjenili gearbox, i dalje nebi mjenali poluosovinu, jer je "izgledala" ok.

Jednostavno ne možeš u boxu staviti pritisak na taj dio, i sve je stvar iskustva. Isti taj dio je bez problema mogao odraditi 3 utrke, ali jbg.

Iako mi je žao Leclerca, nije Ferrari ovdje 100% za kriviti. Na njihovom mjestu ja bi mjenjao mjenjač, ali teško je kad je zov pole-a u montecarlu, pogtovo za domačeg vozača.

Inače Lando je dobio novi ugovor (višegodišnji) s McLarenom, i to je okrunio postoljem, ali i trečim mjestom u cijelom poredku vozača ove sezone nakon 5 utrka.

Scena s Landom i Sainzom je najbolji dio dana.

BTW svaka čast LeClercu što je došao i čestitao Sainzu postolje, to je moralo boljeti...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina

propustio sam zadnje 2 trke, nasao sam pametniju zanimaciju umjesto f1. ne da mi se jednostavno vise pratiti odredenog privilegiranog kako osvaja 8. prvenstvo...pogledam highlightse i vidim da nisam propustio nista

jedino sta me zanima je zasto je msc zavrsio vikend iza mazespina?

9 godina

nečemo ti reć, štate briga kad te više nezanima

14 godina
Z004 kaže...

nećemo ti reć, šta te briga kad te više ne zanima

Ispravio sam ti.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2021 10:44 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
Z004 kaže...

nećemo ti reć, šta te briga kad te više ne zanima

Ispravio sam ti gramatičke greške.

I ja sam tebi ispravio greške. Mislim kad već idemo tim putem :D

16 godina
Jack Sparrow kaže...
* * *

Profili kolegice koja se multplicirala zvana kao Mary Sue ili Arendalle trajnu su uklonjeni (ali ima te ju na Discordu). Iako i tamo je pokušala uvoditi svoja pravila pa sada šuti kao zalivena.

Nego da se vratimo na temu.. ponovo kuknjava Mercedesa a za sve detalje evo link: Helmut Marko expects Mercedes to avoid Baku 'scandal' | Planet F1
Klasično za Mercedes kada mu nešto ne ide.. a sada kao test za kočnice pored Monaca ide i Baku, a od žale izgleda nema ništa.

Can't Wait! Samo da vidim facu Toto Wolffa ako mu Max ponovo uzme prijestolje.

15 godina
neaktivan
Envy kaže...
Jack Sparrow kaže...
* * *

Profili kolegice koja se multplicirala zvana kao Mary Sue ili Arendalle trajnu su uklonjeni (ali ima te ju na Discordu). Iako i tamo je pokušala uvoditi svoja pravila pa sada šuti kao zalivena.

Nego da se vratimo na temu.. ponovo kuknjava Mercedesa a za sve detalje evo link: Helmut Marko expects Mercedes to avoid Baku 'scandal' | Planet F1
Klasično za Mercedes kada mu nešto ne ide.. a sada kao test za kočnice pored Monaca ide i Baku, a od žale izgleda nema ništa.

Red Bull ide jako ove sezone mi se čini. Izgleda da im nije bila greška što su Pereza uzeli i drago mi je da jesu, lik je stvarno zaslužio. Mislim da se sad već podosta upoznao s bolidom i ima šanse pratit Maxa iako ovaj melje sve pred sobom. Hamu je Wolf nametnu taj God kompeks i ovaj si je umislio da je nepogrešiv i to bi ga moglo koštat

https://psnprofiles.com/MaliGremlin69
16 godina
atiHD kaže...
Envy kaže...
Jack Sparrow kaže...
* * *

Red Bull ide jako ove sezone mi se čini. Izgleda da im nije bila greška što su Pereza uzeli i drago mi je da jesu, lik je stvarno zaslužio. Mislim da se sad već podosta upoznao s bolidom i ima šanse pratit Maxa iako ovaj melje sve pred sobom. Hamu je Wolf nametnu taj God kompeks i ovaj si je umislio da je nepogrešiv i to bi ga moglo koštat

Da, sviđa mi se početak ove sezone.. Da se ne ponavljam opet bilo bi još zanimljivije da Max ima još veću vodstvo.

Vidjeti crnca da se zacrveni je posebna priča. Mislim nije uvreda nikakava, samo baš kada Hamija netko otrese tako se i Wolf i on ponašaju.
Još samo da Ferrari bude bolji eto nam konačno zanimljiva sezona, mada meni je oko F1 sve zanimljivo.

15 godina
Envy kaže...
atiHD kaže...
Envy kaže...
Jack Sparrow kaže...
* * *

Da, sviđa mi se početak ove sezone.. Da se ne ponavljam opet bilo bi još zanimljivije da Max ima još veću vodstvo.

Vidjeti crnca da se zacrveni je posebna priča. Mislim nije uvreda nikakava, samo baš kada Hamija netko otrese tako se i Wolf i on ponašaju.
Još samo da Ferrari bude bolji eto nam konačno zanimljiva sezona, mada meni je oko F1 sve zanimljivo.

Isto tako sam se osjećao godinama i godinama dok je Ferrari dominirao, tako da te potpuno razumijem. Iako evo, na žalost navijam za Hamiltona od njegove prve godine, tako da uživam u ispijanju tvojih suza.

16 godina

Ako si ljubitelj F1 nije sve samo u tome tko osvoji. Nego i onima u sredini koji se bore za da budu u top 3-4.

Meni zanimljivo gledati i borbu McLarena, Ferraria za 3. mjesto. Ili Alpha Tauri, Alpine, Aston Martina

10 godina
Same here... ;)
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
15 godina

Imam osjećaj da ovdje Mercedes bude pobjedio opet. Doći će do izražaja njihova snaga motora. Pogotovo niko nema šanse na onoj ravnici.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
14 godina
odjavljen

Pa ako je vjerovati izjavama kroz treninge onda ne bi trebali biti tako konkurentni. RedBull bi trebao bit na samom vrhu ako ne i najbrži. Perez vjeruje da je našao "caku" kako voziti RedBull i očekuje dobar rezultat, dok Bottas postaje sve nervozniji jer mu ovdje jednostavno ne ide. 

Od ovih treninga mi je zanimljivije čitati komentare timove vezano uz fleksibilno zadnje krilo. Ne sjećam se kada je Mercedes tako zadnji puta napadao pronalazak "loophola" u pravilima drugih ekipa, a što nisu sami uvidjeli.  Da li to znači da RedBull ima dobru priliku osvojiti prevenstvo? Ako ne vozačevo onda bar konstruktorski?

EDIT: mercedes nema više "neku" prednost na ravnini zbog promjene pravila koja se dogodila ove godine

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2021 12:44 (formula1live).
15 godina
formula1live kaže...

Pa ako je vjerovati izjavama kroz treninge onda ne bi trebali biti tako konkurentni. RedBull bi trebao bit na samom vrhu ako ne i najbrži. Perez vjeruje da je našao "caku" kako voziti RedBull i očekuje dobar rezultat, dok Bottas postaje sve nervozniji jer mu ovdje jednostavno ne ide. 

Od ovih treninga mi je zanimljivije čitati komentare timove vezano uz fleksibilno zadnje krilo. Ne sjećam se kada je Mercedes tako zadnji puta napadao pronalazak "loophola" u pravilima drugih ekipa, a što nisu sami uvidjeli.  Da li to znači da RedBull ima dobru priliku osvojiti prevenstvo? Ako ne vozačevo onda bar konstruktorski?

EDIT: mercedes nema više "neku" prednost na ravnini zbog promjene pravila koja se dogodila ove godine

Mercedes ima isto flexi zadnje krilo, kao i Ferrari prednje, nije to nista novo u F1. Meni vise izgleda da je Lewis poceo gubit motivaciju, pa Mercedes trazi nacin da to prekrije.

Di2 & EPS FTW!
16 godina

Ovo volimo da vidimo, zar ne kolega Promster, pisao si prije 1 mjesec i kusur a prozivaš me u Ampere temi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2021 13:18 (Envy).
15 godina

I ja se nadam da ne bude Mercedes, al oni uvijek se nekako izmigolje i eto ih na vrhu. Bude moj Ferrari među 5 i to je super.

14 godina
odjavljen

Ovo je ispalo predobro za ferrari. Samo što im ovo ne znači puno s obzirom da se ovdje lako prestiže. Mercedes je opet zeznuo bottasa.

Obožavam ovakve staze gdje se greške ne opraštaju. Nekako sam u nadi da će sutra biti dobra utrka, jer ako je ovaj iza tebe bar jednako brz kao ti, ne možeš ga kočiti, na ciljnoj ravnini te prolazi. Plus neopraštanje većih grešaka moglo bi utrku napraviti stvarno dobrom. Nadam se da nisam u krivu

15 godina

Kakav vozač moraš biti da u zadnoj sekundi skužiš da se vozač ispred zabio i ti reagiraš tako da spasiš obojicu vjv teži ozljeda?! Bravo Sainz, sreća pa nije svoj bolid puno slupao.

16 godina
formula1live kaže...

Ovo je ispalo predobro za ferrari. Samo što im ovo ne znači puno s obzirom da se ovdje lako prestiže. Mercedes je opet zeznuo bottasa.

Obožavam ovakve staze gdje se greške ne opraštaju. Nekako sam u nadi da će sutra biti dobra utrka, jer ako je ovaj iza tebe bar jednako brz kao ti, ne možeš ga kočiti, na ciljnoj ravnini te prolazi. Plus neopraštanje većih grešaka moglo bi utrku napraviti stvarno dobrom. Nadam se da nisam u krivu

Sutra će biti ludilo. Ako u Monacu na onom čuvenom zavoju nismo imali toliko slupanih bolida ovdje imam osjećaj biti će pakleno.

Inače svi novinari prenose kao "samo je pitanje vremena kada Će se MAX i HAM sudariti", pa ako ne bude sutra - hm.. ne znam da li će ikada biti.

Upravo gledam post pressicu, MAX je poprilično ljut a HAM kao da je na lotu dobio - sav sretan.. nešto to gvoroti.. Evo ga Max ljut k'o ris... "It's stupit... shit.."

Jedva čekam.

Oooojoooo čak ga (Maxa) komentator (voditelj) upozora na "jezik" :-D

15 godina

Mogao bi Ferrari do podija opet sutra. 

16 godina

Bio bi i ti ljut da imaš dva purple sektora i onda se mulac zabije u zid i opet ostaneš bez polea

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice