Jednostavno mi je zlo od količine gluposti koju neki članovi pišu u ovoj temi, a od načina na koji to rade mi se bljuje.
Jasno da Raikkonen nikoga nije namjerno udario. No, čovjek koji je pod ogromnom količinom stresa, emocija i adrenalina ima tendencije biti neobjektivan i ishitren u svojim odlukama i izjavama da bi poslije kad se ohladi i objektivno sagleda situaciju shvatio da nije u pravu. Govorim o Hamiltonu, ali isto je vrijedilo i za Vettela u Bakuu 2017.
Isti vi koji sada napadate Hamiltona za običnu rečenicu niste rekli ni "a" za Vettelovu eksplozivnu reakciju kad je mislio da je brake-testan od strane Hamiltona, a o Mexicu 2016. bolje da ne govorim. Za sve je kriva strast, adrenalin i želja za uspjehom i Vettel to razumije. Zato i jest branio Hamiltona pred novinarima u Bahreinu ove godine kad je ovaj Verstappena nazavao "dickheadom" zbog incidenta na startu. Vettel shvaća i razumije a ako to ne možete shvatiti vi, žalosna vas majka rodila.
Čovjek bi rekao da ćemo u ovom svijetu PR robota mi kao publika više cijeniti takve situacije u kojima se vide pravi osjećaji vozača u datom trenutku a ne samo puke izjavne poslije briefinga sa timskim PR stručnjakom. Raikkonen se sportski ispričao a Hamilton shvatio da je izjavio glupost, to je javno i priznao i tu je priči kraj.
Mercedesove izjave su više političke prirode s kojima vjerojatno pokušavaju lobirati za strože kazne u budućnosti i indirektno prisiliti Vettela i Raikkonena na veći oprez u budućim duelima jer su u zadnje 3 utrke Ferrariji 2 puta oštetili Mercedes zbog kontakta.