- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kalendar za 2013g.
Formula One racing’s governing body, the FIA, has released the calendar for the 2013 season, following a meeting of its World Motor Sport Council (WMSC) in Paris, France on Friday.
It features 20 races, the same number as 2012, but with the omission of the European Grand Prix in Valencia and the provisional addition of a new US round in New York.
The FIA’s calendar in full:
- 17/03 Grand Prix of Australia
- 24/03 Grand Prix of Malaysia
- 14/04 Grand Prix of China
- 21/04 Grand Prix of Bahrain
- 12/05 Grand Prix of Spain (Barcelona)
- 26/05 Grand Prix of Monaco
- 09/06 Grand Prix of Canada
- 16/06 Grand Prix of Jersey (New York) *
- 30/06 Grand Prix of Great Britain
- 14/07 Grand Prix of Germany
- 28/07 Grand Prix of Hungary
- 25/08 Grand Prix of Belgium
- 08/09 Grand Prix of Italy
- 22/09 Grand Prix of Singapore
- 06/10 Grand Prix of Korea
- 13/10 Grand Prix of Japan
- 27/10 Grand Prix of India
- 03/11 Grand Prix of Abu Dhabi
- 17/11 Grand Prix of USA (Austin)
- 24/11 Grand Prix of Brazil
* TBC
Ajde fala Bogu pa makli Valenciju. Nego, kaj je s Francuskom?
To Be Confirmed

Baš sam se zapita jel NY bilo pa gledam ono
To Be Confirmed tj. zasad nesigurno i treba još finalna potvrda
Ayrton Senna proglašen za najboljeg vozača McLarena svih vremena

hrrp://www.mclaren.com/page/mclarens-50-greatest-drivers-8
A gdje su Hamilton i Alonso?
Mogli su uz Ayrtonovo ime napisati i "Najbolji vozač svih vremena".
Ali zbilja, ako je Raikkonen na listi, zašto nema Hamiltona i Alonsa (mislim da znam )
Ali zbilja, ako je Raikkonen na listi, zašto nema Hamiltona i Alonsa (mislim da znam )
Da si pročitao vidio bi da je jedan od kriterija bio da ne stavljaju aktivne vozače, makar sumnjam da bi prvo mjesto bilo drukčije.
Rajko je na listi jer u vrijeme kad su ga stavili još nije počela njegova sezona u Lotusu
Da si pročitao vidio bi da je jedan od kriterija bio da ne stavljaju aktivne vozače, makar sumnjam da bi prvo mjesto bilo drukčije
Nisam čitao, samo sam nabrzaka prelistao listu.
Ispričavam se
Prvo bi mjesto sigurno bilo isto jer bi sve osim toga bila čista glupost, ali neznam zašto su onda stavili Raikkonena.
Nema veze.
Da si pročitao vidio bi da je jedan od kriterija bio da ne stavljaju aktivne vozače, makar sumnjam da bi prvo mjesto bilo drukčije
Nisam čitao, samo sam nabrzaka prelistao listu.
Ispričavam se
Prvo bi mjesto sigurno bilo isto jer bi sve osim toga bila čista glupost, ali neznam zašto su onda stavili Raikkonena.
Nema veze.
U vrijeme kad su ga stavili još nije počela sezona

U vrijeme kad su ga stavili još nije počela sezona
Tnx
Kaiser potvrdio povlačenje iz F1.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/103042
Hvala za uspomene!
Otišla je legenda, čovjek koji je napisao povjest, čovjek bez kojeg Formula 1 nebi bila Formula 1 i bez kojeg Ferrari nebi bio Ferrari.
Znali smo da će kad-tad ovaj trenutak doći, ali i kad je došao ŠOK.
Nadam se da će Schumi osvojiti barem jednu pobjedu prije definitivnog povlačenja (po mogućnosti u Interlagosu).
Možemo pričati kako je osvojio sve naslove, da je bilo propuštanja, da se nije trebao vratiti itd..., ali NEĆEMO i molim sve u ovoj temi da ne pišu takve gluposti.
Današnji dan je povijesni dan. Ispratili smo najboljeg vozača ikad u vječnu penziju!
Michaele, sretno!
ŠOK?? Pa tko je očekivao da će Schumacher preći u Sauber, a još bolje u Ferrari neznam di mu je pamet bila. Pa čim je Hamilton potpisao za Mercedes znalo se da Schumacher odlazi!
Mislim, šok, čovjek ima četrdeset i kusur godina i odlazi od F1; ŠOK bi bio da sada Alonso, Vettel ili netko sličan kaže da odlazi, a ne Schumacher...
Nema šamse da će doći do pobjede u tom Mercedesu....
Ispratili smo najboljeg vozača ikad u vječnu penziju!
Recimo najtrofejnijeg...

Da, tako bi bilo točnije.
Tko zna koliko bi naslova Schumacher imao da se nije dogodila Imola, ali to je dalje sve znanstvena fantastika i o tome nema potrbe trošiti riječi, bolje da se bacimo na tekući vikend:
A kada vidim ove rezultate, plus gledao sam i treninge, meni kao navijaču Ferrarija, (momčadi ne Alonsa) sve baca na vražiju 2010 i Petrov scenarij...
Šta je, Ferrari nije od početka imao zvijer od bolida, ali recimo u Njemačkoj Alonsu jazavci iza njega nisu ništa mogli jer su u Ferrariju valjda za tu stazu izvukli maks brzinu i onda bi ovi jazavci iza njega sa uključenim DRSom išli svega tri/četiri KM/h brže od njega - i tu se McLaren i Red Bull mogu pokrit sa ušima jer im je Fernando očito bukvicu....
A čim ovaj pacijent od Štefa Dominika i njegova nesposobna ekipa počinje kukat o fleksi prednjim krilima konkurencije, (McLaren i Red Bull) mi je jasno da su više nemoćni... Jer tko god malo bolje prati, Ferrari je u Valenciji i Njemačkoj testirao novo prednje krilo, slično McLarenovom sa onim "škrgama" a od tog krila ni K.......... Užas
Mislim, ne pametuje, znam da Štef F1 poznaje 343743737463716373737 puta bolje od mene, ALI od kada je taj čovjek zamjenio malog debelog francuza Ferrrari je napravio NIŠTA, (Kimijev naslov 2007 je tu isključivo radi šamaranja Nanda i Hemića - i zbog ničeg drugog......)
Ovo je samo komentar "fana", "navijača" Ferrarija i objektivan sam ja bi sadašnju "delegaciju u Ferrariju, (ne računam vozače i njihove trkače inžinjre) polio benzinom i užgo ----- naravno ne doslovno, ali tako se to kaže, jer svi čitamo portale i uvijek ima ONAJ JEDAN koji napiše --- polit benzinom i užgat ----
najtrofejniji je sa razlogom...prvi put sam ga vidio kad je bio kažnjen zadnje sezone u benetonu i od onda nastavio u ferrariu. Mclaren je bio gazda,ali nisu se borili hakinen i coulthard već Mika i Šumi. Doveo je Ferrari do vrha i tu čvrsto vladao (dosadne utrke) dok ga nisu politikom maknuli...Nije pobijeđivao instinktom već znanjem i iskustvom...jeb** sirovine...
Aaaaaa, mobitel me iznevjerio tako da nisam gledao kvale. Kakve su bile? Osobno mi je OK poredak. :D
Aaaaaa, mobitel me iznevjerio tako da nisam gledao kvale. Kakve su bile? Osobno mi je OK poredak. :D
Loše IMO.
Puno gužve na stazi, puno upropaštenih krugova, i ni blizu izjednačene kao što se najavljivalo, dijelom i zbog Kimijevog izlijetanja u Spoon-u u Q3 zbog čega je dosta vozača moralo odustati od posljednjeg pokušaja.
I naravno, kažiprst.
Zgazio ih "prstić"

9-6 vodi MSC ako ne računaš pomake zbog kazni.
Ova utrka bi mogla biti dosadna iz razloga jer je Red Bull izgledao prejako i moglo bi se dogoditi da odjure naprijed i da ih nitko neće moći dostići. Takve utrke nisu baš zanimljive. Šteta što se Kimi izvrtio i upropastio krug ostalima. Od Lewisa sutra ne trebamo puno očekivati jer je i sam izjavio da će teško napraviti dobar rezultat s obzirom da je pogriješio u setupu bolida, a ne smije ga mijenjati. Alonso je još tek 6 na startu, što mi ne daje baš puno očekivanja,ali možda dođe do postolja ako Button ne odveze dobro utrku. Nadam se da sam u krivu i da će sutra sve izgledati drugačije, nek i pobjedi Vettel ali da bar vidimo borbu za prvo mjesto.
Kakva debilana; Vettel je dobio UKOR, (wtf??) radi blokiranja ALosna. Znači da je bilo nekgo blokiranja; zašto nisu Vergnea UKORILI. Ili si kriv ili nisi.
On je dobio ukor i može startat sa prvog mjesta... Kakva sranja rade ovi u FIA-i... Bolje onda da šute i nikome ništa, a ne ovako.
Sa davanjem ukora Vettelu stavljaju krivnju za blokiranje, ali ga ne kažnjavaju ka Vergnea.... Je*e lud zbunjenog...
Ima tko kakav link za utrku sutra.