Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.155.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

I na trecem treningu tijesno jako na vrhu. Pet vozaca unutar 250 tisucinki. Cini se da je kod Ferrarija najveca

razlika izmedju primea i optiona. Macca ostaje s dvije razlicite sasije. Preko noci izvrsene promjene na Retifiliu,

maknuti oni stiroporski blokovi na run off dijelu.

Jenson kaze da ce odustati od F1 ako se vrati team orders, a Frank Williams izricito podrzava. Izgleda da u Virginu

ostaju i di Grassi i Glock (steta za Glocka). Mislim da je danas prvih sest jasno (dva RBR-a, dva Ferrarija, dvije Macce)

i onda jos Kubica, Sutil, Barrichello i mozda Rosberg...

Eto..

Uzivajte 

Pozz

Interviewer: The most exciting moment during the race weekend? Kimi: I think it's the race start, always. Interviewer: The most boring? Kimi: Now..
16 godina
neaktivan

Itko kakav stream za qvali?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
protjeran

Jedno pitanje zašto je Mclaren skinuo f-duck sa Hamiltonovog bolida pa zar nije f-duck stvoren za  staze poput ove i zar ne bi trebao davati značajnu prednost.

Na divljaštvo odgovorimo još večim divljaštvom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 14:31 (ZDS).
16 godina
neaktivan
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
ZDS kaže...

Jedno pitanje zašto je Mclaren skinuo f-duck sa Hamiltonovog bolida pa zar nije f-duck stvoren za  staze poput ove i zar ne bi trebao davati značajnu prednost.

I da i ne...F-duct je stvarcica koja "krade dotok zraka" na zadnji spojler tako da nema toliko "drag-a" i povecava se top speed.

Ovdje je jednostavna stvar, nema toliko "zraka" kojeg bi mogao ukrasti s F-ductom jer je staza sama po sebi low downforce.

Nadam se da si bar malo skuzio, na engleskom bolje zvuci :)

EDIT: i da, F-duct!! Nikakve patke se ne spominju... :)

Interviewer: The most exciting moment during the race weekend? Kimi: I think it's the race start, always. Interviewer: The most boring? Kimi: Now..
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 14:39 (Mike Litoris).
16 godina
neaktivan

Evo rezultati.

Cini se da RBR ima problema sa zagrijavanjem guma, cak i optiona.

Neznam sto bi s Hamiltonom...

Bit ce luda utrka!!

15 godina

Kubica i Hamilton neočekivano spori u Q3...jel netko gledao, što se dogodilo?

17 godina
miki1981 kaže...

Neznam sto bi lewisu, nadam se da ce utrka ipak biti bolja...

If at first you don't succeed; call it version 1.0
16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Vidi se da Ferrari ima najbolji pace, kod njih se bas osjeti razlika izmedju optiona i primea.

Mislim da je caka u tome da i RBR i McLaren u Monzi bolje funkcioniraju kad su tezi. Vidjet cemo.

Vettel se zalio na to kako je odjednom u kvaliju bio 5 km/h na straightu sporiji od Webbera.

Hamiltonovu izjavu nisam cuo...

Rosberg:Schumacher 11:3 u kvaliju, sramota :(

Bit ce sutra krs u Retifiliu :)

15 godina
protjeran

Hamilton tvrdi da je dva kruga imao problema sa zavjetrinom koja mu je više odmagala nego pomagala te je dodao kako je nekorištenje f-duct sistema kriva procjena te da mu je falilio downforcea i kaže da će u uvjetima utrke biti još bolji.

15 godina
ZDS kaže...

Hamilton tvrdi da je dva kruga imao problema sa zavjetrinom koja mu je više odmagala nego pomagala te je dodao kako je nekorištenje f-duct sistema kriva procjena te da mu je falilio downforcea i kaže da će u uvjetima utrke biti još bolji.

...pa realno lošiji teško da može bit.

17 godina
neaktivan

Kao prvo, staza (s naglaskom na staza) ne može imati niski downforce, nego su bolidi u Monzi podešeni da nemaju puno gripa. Koliko ja znam, F-duct totalno isključuje funkciju stražnjeg krila, tako da je nedvojbeno da je Button imao barem malu prednost.

Hamilton je bio sporiji zato što je podesio svoj bolid da ima još manje gripa od Buttona. Ukoliko ste gledali cijele kvalifikacije, mogli ste čuti da je Novak u jednom trenutku rekao da Hamilton ima za 8 km/h veći top speed od Buttona, što bi značilo da je Lewisu prioritet bio brzina, a Buttonu grip. Hamilton je bio brži na ravnicama, ali je u zavojima Button bio bolji.

Koliko god staza imala ravnih dijelova, toliko ima i brzih zavoja za koje treba grip (Ascari, Parabolica, ona dva zavoja nakon druge šikane). Po mom mišljenju, na Monzi je jako teško dobiti savršen omjer brzine i gripa. Očito je Button imao više uspjeha u rihtanju bolida ovaj put.

~~~ Shit was SO cash! ~~~
17 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Zašto je Massa promašio startnu poziciju u Spa:

"Ja sam vjerojatno najniži vozač u bolidu, sjedim vrlo nisko i da sam mrvicu viši bilo bi mi lakše vidjeti," objasnio je Massa, koji je inače visok svega 166 centimetara. 

"Definitivno nisam mogao dobro vidjeti liniju ispred sebe, malo sam je promašio i to je bilo to."

S obzirom na reputaciju iskrenog sportaša, u Massino obrazloženje ipak ne bi trebalo sumnjati.

Neka stavi jednu enciklopediju pod guzicu pa će biti boljeSmijeh

zato je i massa lošiji od alonsa,nedaju gazde da dobro vidi iz bolida jer alosno mora biti u prednosti

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Kao prvo, staza (s naglaskom na staza) ne može imati niski downforce, nego su bolidi u Monzi podešeni da nemaju puno gripa. Koliko ja znam, F-duct totalno isključuje funkciju stražnjeg krila, tako da je nedvojbeno da je Button imao barem malu prednost.

Hamilton je bio sporiji zato što je podesio svoj bolid da ima još manje gripa od Buttona. Ukoliko ste gledali cijele kvalifikacije, mogli ste čuti da je Novak u jednom trenutku rekao da Hamilton ima za 8 km/h veći top speed od Buttona, što bi značilo da je Lewisu prioritet bio brzina, a Buttonu grip. Hamilton je bio brži na ravnicama, ali je u zavojima Button bio bolji.

Koliko god staza imala ravnih dijelova, toliko ima i brzih zavoja za koje treba grip (Ascari, Parabolica, ona dva zavoja nakon druge šikane). Po mom mišljenju, na Monzi je jako teško dobiti savršen omjer brzine i gripa. Očito je Button imao više uspjeha u rihtanju bolida ovaj put.

Ocito je Button imao vise uspjeha sa setupom bolida za qualy, dok je Hamilton isao smjerom utrke. Nije tesko u Monzi odluciti. Nije ona toliko zahtjevna staza za setup kao recimo Interlagos. Ide se low downforce i to je to, a i od zavoja problem su samo Lesmo i malo Ascari, ostalo je cisti stop and go. Hamilton je imao dirty air ispred sebe u kombinaciji s totalno low downforce setupom i bez f-ducta ucinilo je svoje. Profitirat ce u utrci, to je jasno.

17 godina

Bye bye hamilton Smijeh

Steam account: OutOfSp4c3 Solarna energija nije nešto što može postati popularno preko noći.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 14:06 (Joe Cavallo).
17 godina
odjavljen

MS 8.Poljubac

16 godina
neaktivan

Uf, sad ovi mogu uhvatiti priključak u prvenstvu s LH i MW.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
miki1981 kaže...
ZDS kaže...

...pa realno lošiji teško da može bit.

...hmhm...ipak može lošije

17 godina
odjavljen

utrka ništa posebno

vettel najbolje odvozio...52 kruga bez zaustavljanja u boksu i promjena guma

16 godina
neaktivan

Odlicna strategija RBR-a u vezi Vettela i katastrofa za McLaren i Buttona. Oni bi stvarno trebali poraditi na tome, pa

proadli su utrku bezveze.

Uglavnom, razocarenje, utrka bez sadrzaja, bez pretjecanja. Ovo vec postaje zabrinjavajuce, kad u Monzi nema pretjecanja... :((

Cestitke na poklonjenoj pobjedi Alonsu.

16 godina
neaktivan
Glavno da se vijorila hrvatska zastava iako nema veze s F1 i Monzom :D
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
17 godina
odjavljen

nešto je na kraju massa prigovarao alonsu u vezi prvog kruga gdje ga je alonso nesportski blokirao

17 godina

Vettelu svaka čast, izvukao je ovo 4. mjesto iz ničega!

A za Lewisa, bilo je i vrijeme da jednom dobije po nosu iz jednog od onih svojih pokušaja tipa: " ja prolazim, dovoljno je prednjim krilom malo provirit i moraju mi se sklonit" (Valencia: Vettel hit me, Vettel hit me!)

17 godina
neaktivan

Steta za Hamiltona, inace trka malo dosadna ali ok....barem je bilo puno proklizavanja :)

Full HD Addict :)
16 godina
neaktivan
Schumix kaže...

Vettelu svaka čast, izvukao je ovo 4. mjesto iz ničega!

A za Lewisa, bilo je i vrijeme da jednom dobije po nosu iz jednog od onih svojih pokušaja tipa: " ja prolazim, dovoljno je prednjim krilom malo provirit i moraju mi se sklonit" (Valencia: Vettel hit me, Vettel hit me!)

I ja kazem. Dosta je bilo vise, karma is a bitch!

Vettel odlicno, svaka cast. McLaren prokockao utrku. Alosno dobar.

17 godina

Ma pričajte vi šta hoćete, za mene bi bilo puno bolje da je Hamilton ostao!

nebi gledali ovakvu procesiju....

17 godina

dojmile su me jedino one cure u crvenom dok pljescu u hodniku.

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
17 godina

Hamilton:

"Očigledno je u pitanju moja pogreška, ali takve stvari se događaju na utrkama i kada se trudite," izjavio je. "Pokušavao sam pozicionirati bolid i bio sam preblizu Massi. Dodirnuo mi je kotač i oštetio bolid. Nisam ništa mogao."

Prizno je grešku, ali na kraju ispada da je Massa njemu dodirnuo kotač i oštetio bolid, a ne da je on želeći se progurat sa kotačem puko u Massu. E Massa, Massa, ubuduće kada se boriš sa momčadskim kolegom baci pogled na guzicu da jadnom Lewisu ne oštetiš kotač, a to šta on ide glavom kroz zid nema veze.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 16:18 (doktor1).
15 godina
protjeran

Čim nema Hamiltona i utrka je nezanimljiva jedini lik koji radi show, bravo za Vettela i Alonsa, Button bez previše srca vozio je dobro, ali je i pokazao da ne zaslužuje naslov ove sezone.

16 godina
neaktivan

Gadno je izledalo

!

Anyhow, Yamamoto - Mechanic 1:0 :)

17 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...

Gadno je izledalo

!

Anyhow, Yamamoto - Mechanic 1:0 :)

okrenuo ga okolo kotaca!!!

dasHHa
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice