Homemade energetski napitak?

poruka: 8
|
čitano: 7.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Ovih dana sam stalno nekako bez energije pa bih trebao savjet za pripravu energetskog napitka za prije treninga.

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno!
16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Re: Homemade energetski napitak?
EZY-E kaže...

Ovih dana sam stalno nekako bez energije pa bih trebao savjet za pripravu energetskog napitka za prije treninga.

Za bavljenje sportom potrebno je imati pravilnu ishranu. Ukratko sastojci u jelu su ugljikohidrati, proteini i masti. Važno je prije treninga (cca. 1h-45 min prije) pojesti nekakav obrok bogat ugljikohidratima, jer njihovom razgradnjom u stanicama nastaje energija potrebna za procese i rad. Poslje treninga dobro je pojesti obrok koji ima 45% ugljikohidrata, 30% proteina i ostatak da su masti. Proteini su važni jer izgrađuju tijelo i obnavljaju ga. Masti nije potrebno jesti u velikim količinama, jer i malo je sasvim dosta. Treba ih samo izbjegavati prije treninga, jer se razgrađuju istim putem kao ugljikohidrati pa usporava njihov proces.

Što se tiće napitka dok treniraš, pa najbolje bi bilo prirodni sok, iscjeđen, jer sadrži ugljikohidrate, tj. šećer fruktozu. I dosta je dobro malo meda uzeti na usta, prije treninga, jer je to ultra zasićeno ugljikohidratima.

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...
EZY-E kaže...

Za bavljenje sportom potrebno je imati pravilnu ishranu. Ukratko sastojci u jelu su ugljikohidrati, proteini i masti. Važno je prije treninga (cca. 1h-45 min prije) pojesti nekakav obrok bogat ugljikohidratima, jer njihovom razgradnjom u stanicama nastaje energija potrebna za procese i rad. Poslje treninga dobro je pojesti obrok koji ima 45% ugljikohidrata, 30% proteina i ostatak da su masti. Proteini su važni jer izgrađuju tijelo i obnavljaju ga. Masti nije potrebno jesti u velikim količinama, jer i malo je sasvim dosta. Treba ih samo izbjegavati prije treninga, jer se razgrađuju istim putem kao ugljikohidrati pa usporava njihov proces.

Što se tiće napitka dok treniraš, pa najbolje bi bilo prirodni sok, iscjeđen, jer sadrži ugljikohidrate, tj. šećer fruktozu. I dosta je dobro malo meda uzeti na usta, prije treninga, jer je to ultra zasićeno ugljikohidratima.

ok, daj mi reci jeli dobar musle sa jogurtom jesti i corn flakes?

to skoro svaki dan jedem.

a i sto preporucas konkretno od hrane da jedem prije treninga?

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno!
16 godina
neaktivan

Žitarice i ovo što ti jedeš su bogate ugljikohidratima, ali to dolazi u stanicu tek nakon 8h cca, ali daju energije za duže staze. Recimo ja prije nego što odem voziti jedem dvije fete kruha s nutelom i jednu ili dvije banane. To dosta brzo stigne u stanice, ali daje snage na kratke staze (vozim bicikl i mogu na tom gorivu izvoziti oko 75km, poslje toga osjećam da mi treba nova doza). Voće pojesti je dobro (banane, nekako najbolje daju energiju, to možeš i 20-ak minuta prije treninga pojesti, ne pada teško na želudac, tijekom utrke znam koju pojesti)

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
13 godina
neaktivan

Zitarice zaista nisu najbolji izbor prije treninga.Napitak od meda i limuna moze biti dobar dodatak.

9 godina
neaktivan

Popij dvije kave pune kofeina i nakon toga idi na trening :D hahaha

9 godina
protjeran

Take a glass of water add squeeze half lemon in it, then add sugar and salt in it according to your taste and shake it well. That's it. You will get your drink.

Here I would like to suggest you few instant energy booster food, you can eat before work out.

1, Banana

2, Boiled Potatoes

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice