Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.955
|
čitano: 8.011.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Ne znam kakav ovdje odnos imate prema myprotein, ali svejedno - popust 48% danas do 13h.

Vodeći Brand Prehrane i Odjeće | MYPROTEIN™ | MYPROTEIN™

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
14 godina

Možda nekad...ali sad preskup i nekvalitetan.

Ti ludi popusti 40 50 60 su samo malo ispuhane cijene.

osobno sam na THE i uloženo dobiveno i širok raspon proizvoda su mi super.

jednom mmjesečno složim narudžbu, opremim svu svoju ekipu i top.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
11 godina

Ma my protein jede govna, napumpa cijenu od kilu proteina na 50e i onda stavi kao popust od 50% i dobiješ cijenu kakvu dobiješ bilo gdje dalje za kilu proteina... 

14 godina

Kad se sjetim vremena 350kn, 5kg proteina

šmrkali smo ga kao danas klinci po wc-ima disko klubova

14 godina

Nekako se mora financirati sponzorstvo Williamsa u Formuli1 

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
9 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
sudy_freak kaže...

Ne znam kakav ovdje odnos imate prema myprotein, ali svejedno - popust 48% danas do 13h.

Vodeći Brand Prehrane i Odjeće | MYPROTEIN™ | MYPROTEIN™

i sa tim popustom po kg ispada 24.43€.

imaš najjeftinij whey shopbuilder 19,90€/kg, ili na gymbeam 2,5kg za 51,95€ to je 20,78€/kg.

ne dam više od 150kn za kilo proteina

14 godina

Ma kom trebaju proteini.. Majkuti božju ne smijem ni grama dodatno 

Sad kad Perica uleti...

14 godina

ljudi gledajte www.hsnstore.eu, meni osobno otkrice. okusi top, cijena isto tako, po onom sto pise i sastav.. jedino su za moj ukus mrvicu preslatki, ali sad sam narucio unsweetened verziju pa cu vidjeti kakvi su oni..ima stvarno ogroman izbor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2025 13:43 (Igor666).
17 godina

Po meni i dalje No1 Inkospor i Jack Daniels No7

9 godina
Igor666 kaže...

ljudi gledajte www.hsnstore.eu, meni osobno otkrice. okusi top, cijena isto tako, po onom sto pise i sastav.. jedino su za moj ukus mrvicu preslatki, ali sad sam narucio unsweetened verziju pa cu vidjeti kakvi su oni..ima stvarno ogroman izbor.

sad provjerio, dosta je jeftinije. sljedeći put od tu nabavljam. i daju dosta besplatnih poklona kad se natrpa stvari u košaricu. najs.

14 godina

The nutrition ima tobož bjesne popuste ono 50%, ali ide za 38 e 2.300 wheya.

https://hr.the-nutrition.com/proizvod/315/THE-Amino-Whey/b/trgovina/cat/0/stype/2/ob/0

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2025 11:44 (fila2208).
16 godina

Umrla tema od kad nema Perice 

It is always darkest just before the dawn.
10 godina

Udebljao sam se kilu i dobio solidno misica(bar ja mislim), sad sam na 80kg, nikako da smrsavim do 70-72kg, kila-dve dole onda doma pocnu dolazit kolaci, cipsevi, cokolada, sladoledi  pa mama napravi neke kolace ili strudlu od jabuka i tako onda opet gore kilaza ode(80kg mi bude neki limit), i jos ce sada biti rodendani uskoro, poceo sam jest mrkve navecer kad sam gladan.

Stvarno je tesko smrsaviti kad imas samo  1900-2000 kalorija dnevno da bi odrzavao kilazu. I jos sam sada dobio nova kolica pa moram pocastiti ekipu na kosarci(imamo restoran pored dvorane).

11 godina

Djeste ekipa. Nema nam više pere pa dosadno u temi. Došao do 91.2kg i prije 10tak dana počeo sa cutom i dijetom. Jako fino su mi napredovale noge tokom zadnjeg bulkinga. Sad na 1700 do 2000kcal dnevno 170g proteina se režem fino. Cca 6kg u 10 dana dosta je vode tu otišlo naravno. Odvratno je kad pređeš granicu pa možeš šakom uhvatit stomak. Kako ste mi vi? Jel ide? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 13:43 (BeLLicus).
10 godina

I will hop on if cheap 

14 godina

Pozdrav štemeri, trebam malo pomoci ok treninga.

Nisam trenirao nista jedno 7 godina sigurno, trenutno imam 87kg 186 cm visine i skolski sam primjer skinny fata ( tanke ruke noge, muffin top od sjedenja i slatkiša :D )

Trebam preporuku treninga 3 puta tjedno cu valjda uspjet nategnuti posto sam nedavno postao otac prvi put :)) pa je vrijeme na knap ali imam i dodatni problem da sam operirao glezanj pa ne smijem bas opterecivati noge squatovi i tome sl. max. sa tjelesnom tezinom i s vremenom 30-40kg max, (isto za deadlift) ali curl i extension moze bez problema..

Kaj se tice prehrane dosta ljudi mi preporucilo oko maintanencea da jedem i da samo treniram pa eto trebam preporuku nekog treninga 3 put tjedno.

twice the pride double the fall
8 godina
Full body program ima sve što ti treba.
14 godina
dad0r kaže...

Pozdrav štemeri, trebam malo pomoci ok treninga.

Nisam trenirao nista jedno 7 godina sigurno, trenutno imam 87kg 186 cm visine i skolski sam primjer skinny fata ( tanke ruke noge, muffin top od sjedenja i slatkiša :D )

Trebam preporuku treninga 3 puta tjedno cu valjda uspjet nategnuti posto sam nedavno postao otac prvi put :)) pa je vrijeme na knap ali imam i dodatni problem da sam operirao glezanj pa ne smijem bas opterecivati noge squatovi i tome sl. max. sa tjelesnom tezinom i s vremenom 30-40kg max, (isto za deadlift) ali curl i extension moze bez problema..

Kaj se tice prehrane dosta ljudi mi preporucilo oko maintanencea da jedem i da samo treniram pa eto trebam preporuku nekog treninga 3 put tjedno.

Čestitke, sad je vrijeme da aktiviraš ćaćinsku snagu i udariš full body x3 tjedno.

noge ne forsiraj, više udari mašine onda.

paralelno složi prehranu i skubiciraj trening da efekt bude potpun.

a trening oćeš splitat može se sa x3 tjedno, ali za početak barem 1-2mj full body svaki trening. Naglasak na velike skupine da ide uvijek compound vježba.

malo zguglaj ili pitaj groka ili chatgpta.

7 mjeseci
@dad0r i nemoj siliti težine , mišići su ti sigurno katastrofa od uležanosti, zato čuvaj se ozljeda, polako, pravilni pokreti i male težine barem prva dva mjeseca.

Za početak ne trebaš teretanu uopće, sasvim dovoljno je da probudiš mišiće da sad kreneš doma sklekove, čučnjevi , trbušnjake, leđnjake, zgibovi i propadanja (one klasične vježbe). Barem mjesec ili dva tako pa onda u teretanu.
8 godina
Sirotanovic kaže...
@dad0r i nemoj siliti težine , mišići su ti sigurno katastrofa od uležanosti, zato čuvaj se ozljeda, polako, pravilni pokreti i male težine barem prva dva mjeseca.

Za početak ne trebaš teretanu uopće, sasvim dovoljno je da probudiš mišiće da sad kreneš doma sklekove, čučnjevi , trbušnjake, leđnjake, zgibovi i propadanja (one klasične vježbe). Barem mjesec ili dva tako pa onda u teretanu.

Ni propadanja ni zgibovi nisu vjezbe za nekoga tko pocinje vjezbat, to jest teretana nudi dosta bolji izbor za probudit te misice, dalo bi se i o sklekovima.

14 godina
Tututuru kaže...
Sirotanovic kaže...

Ni propadanja ni zgibovi nisu vjezbe za nekoga tko pocinje vjezbat, to jest teretana nudi dosta bolji izbor za probudit te misice, dalo bi se i o sklekovima.

upravo to, netko tko je 5+ godina out, bit će mu 70% svoje kilaže u skleku, ili 100% u propadanju previše i brzo će se raspasti.

Postepeno, prazne šipke, zgrijati se, polako krenuti, pisati si kilaže malo po mao kružnbi treninzi, pratit status tih koljena ako su u klincu i to je to.

prehranu posložiti, ništa strašno, samo malo balanisirati i znati kad se ustaje od stola i tjt u suštini za početak.

17 godina

Zato postoje incline sklekovi, asisted dips/pullpups i općenito raznorazni načini progresije.
No sve ovisi o tome kako tko želi vježbati i što traži od vježbanja.

Nekome tko se pali na kalisteniku preporučiti BB je jednako besmisleno kao nekome tko se pali na BB preporučivati kalisteniku.

Gledam te!
14 godina
Veliki Brat kaže...

Zato postoje incline sklekovi, asisted dips/pullpups i općenito raznorazni načini progresije.
No sve ovisi o tome kako tko želi vježbati i što traži od vježbanja.

Nekome tko se pali na kalisteniku preporučiti BB je jednako besmisleno kao nekome tko se pali na BB preporučivati kalisteniku.

Jel brt negdje napisao da radi street? Nije.

Mislim da je lakše krenuti u neku instituciju, nego se natjerat doma, ili skakat po lokalnom golu.

ali imho.

lakše je pratit progresiju, a i kad platiš 30-50e mjesečno gym, a onda kažeš a moram sad ić kad sam platio 

14 godina
fila2208 kaže...
Tututuru kaže...
Sirotanovic kaže...

upravo to, netko tko je 5+ godina out, bit će mu 70% svoje kilaže u skleku, ili 100% u propadanju previše i brzo će se raspasti.

Postepeno, prazne šipke, zgrijati se, polako krenuti, pisati si kilaže malo po mao kružnbi treninzi, pratit status tih koljena ako su u klincu i to je to.

prehranu posložiti, ništa strašno, samo malo balanisirati i znati kad se ustaje od stola i tjt u suštini za početak.

Istina, sad da pokusavam sve to nakon toliko godina mirovanja polomio bi se.

Idem polako prazne sipke i male kilaže koliko ide,nema sile, hvala za savjete.

twice the pride double the fall
7 mjeseci
A čujte vidjeh svašta kad se neizrađeni ljudi slučajno nađu u teretani pa se polakome za kilažama pa krenu neko mrtvo dizanje pa završe na bolovanju, magnetskoj rezonanci, pa fizikalne vježbe , a kralježnica nikad više zdrava disk iskočio.
Vidjeh čučnjeve s utegom od 100 kg i istegnuće lože pa bolne pauze.
Vidjeh pucanje ahilove tetive u nogometu te pozdrav od nogometa.
Vidjeh glupe vježbe neko prebacivanje utega preko glave pa ode rame, bolovanje , fizikalne , bolovanje, operacija, fizikalne.
I sam doživih zapuštanje core vježbi i istezanja, te zbog toga kod mrtvog dizanja istegnuće psoasa, dijagnoza skraćen psoas , šepao nekoliko dana , oporavak tri mjeseca uz učestale vježbe istezanja psoasa. Doživih istegnuće zadnje desne lože na biciklu zbog ne istezanja (isto skraćivanje mišića), oporavak dugoo, ako me nije i preko godinu dana patilo.

Također i tetive kod zapuštenih ljudi su oslabile te treba jako puno vremena i treninga da ojačaju te da bi smo došli do razine da idemo na svoje maksimume bez rizika od ozlijede.

Da drugi ne griješe, polako, što manje kilaže na početku, core (vježbe za trup) su jakooo bitne za početnike pogotovo i ne podcjenjujte ih nikad , krucijalne su. Jer trup balansira i nosi sve što dižete a ako niste razvili jak trup može doći do dizbalansa i ozljede.

Istezanja nakon treninga, za mlađe nije toliko bitno ali kako starimo i što duže treniramo tetive postaju sve kruće, a mišići kako ih razvijamo skraćuju se, te zato je krucijalno istezanje nakon treninga, da povratio dužinu mišića na normalu isto kao i tetive.

Rijetki slijede te savjete te imaju jakoo puno sreće što su bez ozlijede. A da nw pričamo o neispravnim položajima , evo baš sinoć lik diže mrtvo dizanje nekih 120 kg a leđa savio kao pas kad sere, strašno bilo za gledati.
13 godina

Pa ništa nije sigurnije i jednostavnije za početnike od sprava u teretani. Ne mora ići na free weights. Sjedneš na neku spravu i guraš naprijed-nazad, sprava odredi pokret, moraš biti specijalac da se na tome ozlijediš. 
I minimalne kilaže koje su ti omogućene, doslovno 5% teže od otpora zraka. IDEALNO za početnika. 

17 godina

Ne kužim zašto sad drama oko toga? Pa nije da ima 180 kg mase na 180 cm visine, nije baš sad da će se prelomit na pola čovjek čim primi uteg u ruku...

Ako je netko fakat predebeo najbolje je prvo skinuti salo, a za to su najbolji hodanje i veslanje, ali ovo mi se ne čini kao takav slučaj.

Svakako je potrebna čvrsta kontrola unosa kalorija i fizička aktivnost, ali svi smo mi jači nego što mislimo, CNS nas koči puno više nego tijelo.

Gledam te!
14 godina
Sirotanovic kaže...
A čujte vidjeh svašta kad se neizrađeni ljudi slučajno nađu u teretani pa se polakome za kilažama pa krenu neko mrtvo dizanje pa završe na bolovanju, magnetskoj rezonanci, pa fizikalne vježbe , a kralježnica nikad više zdrava disk iskočio.
Vidjeh čučnjeve s utegom od 100 kg i istegnuće lože pa bolne pauze.
Vidjeh pucanje ahilove tetive u nogometu te pozdrav od nogometa.
Vidjeh glupe vježbe neko prebacivanje utega preko glave pa ode rame, bolovanje , fizikalne , bolovanje, operacija, fizikalne.
I sam doživih zapuštanje core vježbi i istezanja, te zbog toga kod mrtvog dizanja istegnuće psoasa, dijagnoza skraćen psoas , šepao nekoliko dana , oporavak tri mjeseca uz učestale vježbe istezanja psoasa. Doživih istegnuće zadnje desne lože na biciklu zbog ne istezanja (isto skraćivanje mišića), oporavak dugoo, ako me nije i preko godinu dana patilo.

Također i tetive kod zapuštenih ljudi su oslabile te treba jako puno vremena i treninga da ojačaju te da bi smo došli do razine da idemo na svoje maksimume bez rizika od ozlijede.

Da drugi ne griješe, polako, što manje kilaže na početku, core (vježbe za trup) su jakooo bitne za početnike pogotovo i ne podcjenjujte ih nikad , krucijalne su. Jer trup balansira i nosi sve što dižete a ako niste razvili jak trup može doći do dizbalansa i ozljede.

Istezanja nakon treninga, za mlađe nije toliko bitno ali kako starimo i što duže treniramo tetive postaju sve kruće, a mišići kako ih razvijamo skraćuju se, te zato je krucijalno istezanje nakon treninga, da povratio dužinu mišića na normalu isto kao i tetive.

Rijetki slijede te savjete te imaju jakoo puno sreće što su bez ozlijede. A da nw pričamo o neispravnim položajima , evo baš sinoć lik diže mrtvo dizanje nekih 120 kg a leđa savio kao pas kad sere, strašno bilo za gledati.

tetive odlaze bilo mlado staro utrenirano neutrenirano, može se svakom desit ozljeda.

Predamnom se dečko, vrhunski nogometaš sam od sebe ozljdio popucalo nešto u koljenu isti dan pod nož. Nitko ga nije dirao, primio loptu, krenuo i jauknuo.

Svaki dan pri običnim aktivnostima čovjek se može grdo ozljediti, a ako je teži još više.

Poanta gore kolege je da krene lagano, a svjestan je povreda i sa praznim šipkama /15g staža u gym imam i uvijek su prazne šipke na početku treninga) te prati progresiju, upale i piše si sve.

Ljudi ne znaju, neće slušati, jer svi su pametno, prate infulencere koji su preko noći našpricani izašli veliki, i onda svi hoće bit veliki samo shema je da na šprici možeš dizati i manje, a bit velik to ljudi ne kuže.

na stranu sve ozljede su normalan dio svakog sporta, poanta je samo kad zamjetiš nešto, optrenirati oko toga, trettirati na vrijeme i tjt.

Ja isto pametujem, a vučem tetive, lakotove i zglobove u kurcu od toliko godina velikih kilaža, ali ko ga jebe idemo dalje dok ruke ne otpadnu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2025 12:56 (fila2208).
8 godina
Sirotanovic kaže...

To nema nikakve veze s "izrađenošću". Kao i kolega iznad, vidio sam ljude u top formi koji su se samo odjednom raspali. Na utakmici kolega zabio koš, drugi kolega krenuo lagano u obranu i samo propao na pod. A bilo tipa sredina prvog poluvremena, pa nije baš da je bio hladan, niti da je bio istrošen i umoran. Pukla Ahilova tetiva "sama od sebe". 

Za tetive i ligamente je bitno imati na umu da sporije prate mišićno tkivo u razvoju i treba im više vremena da mogu poduprijeti težine koje mišići mogu povući. Istezanje nakon treninga nema neke dokazane prednosti, ali ako nekome štima i ugodno mu je - samo rasteži. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2025 14:21 (robogo).
7 mjeseci
Istina ozlijediti se može svatko ali ne treba banalizirati istinu da se eto ozlijedimo čisto slučajno , sve ima svoje razloge i zašto, za svako svoju ozljedu znam da sam kriv i koja je bila greška. Tetiva nije baš da će samo tako puknutiti, recimo idi fizijatru ili nekome stručnome i on te pregleda i kaže ti koje tetive su ti prenapete i koje vježbe trebaš raditi i istezati ih redovito da se opusti da imaš manju šansu za ozljedu (a većina ne sluša savjete).
Kad se spominje istezanje ne misli se na isto , većina jutubera i novijih studija pokazuje da istezanje ne igra ulogu te da ček odmaže pri vrhunskim rezultatima, ali to je pogrešno, kad čovjek ima već problema kad su tetive napete istezanje je krucijalno da ne dođe do puknuća ili istegnuća.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice