Bodybuilding - od početnika do naprednih
- poruka: 31.548
- |
- čitano: 7.419.704
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
da dosta je to. sir neki, di si kupio?
sljedece su onda buđole i sl cisti suhomesnati proizvodi sa 30ak g proteina / 100g
da dosta je to. sir neki, di si kupio?
sljedece su onda buđole i sl cisti suhomesnati proizvodi sa 30ak g proteina / 100g
Da, radi se o ribancu, ribani sir koji se koristi za bolognese umak onako na kraju da staviš, da zimska salama je tu u tom društvu oko 30g, pršut...
Da li vam je kad došlo slabo tokom vježbanja.
Meni se nekidan desilo nakon trbušnjaka nekako sam naglo ustao i zamantalo mi se. Morao sam leći dignuti noge i dugo nije prolazilo kako bi ustao provjeriti dal mogu još gore samo mi pojača mučninu...trajalo bar 2sata baš neugodno.
Vadio krv i još neke stvari sve u redu..Sad kad ustajem pažljiviji to radim valjda nece ponovo
jesi li vadio sodium (natrij)?
probaj sa 2-3g (dva debela prstohvata) soli u pola litre vode popiti kroz trening
Incline dumbell 40x9 danas, ovo mi je rekord u broju ponavljanja. Otkaz nebih 10 mogao.
e zanima me nesto, kako je izgledala piramida do ovih 40x9? jesi li se vracao opet dirati 40kg nakon ove max out serije ili smanjis kilazu za naredne serije ili prelazis na drugu vjezbu? jel ovo bila prva vjezba za prsa taj dan?
Incline dumbell 40x9 danas, ovo mi je rekord u broju ponavljanja. Otkaz nebih 10 mogao.
e zanima me nesto, kako je izgledala piramida do ovih 40x9? jesi li se vracao opet dirati 40kg nakon ove max out serije ili smanjis kilazu za naredne serije ili prelazis na drugu vjezbu? jel ovo bila prva vjezba za prsa taj dan?
Šta vi radite piramide?
Ja kad dođem do jedne kilaže odmah sljedeći trening rokam max 3-4 serije pa koliko ponavljanja ide s punom kilažom
Prva vježba, odradio sam 4 serije sa ovih 40kg, svaki put sam napravio jedno ponavljanje manje, počeo sa 9 pa 8 pa 7 pa 6, svaki put otkaz.
sto bi netko pomislio da dode kod mene i vidi ovo na stolu ?
berberine, q10, saffron, nattokinase, gymnema sylvestre
da špijuniraš susjedu
gledam rafale s tim kad prolaze
ne znam kako je u hrvatskoj
ali u njemackoj u lidlu je dosao Clear whey ali vec u bocici, 1,70e za bocicu, prvi put to probao, okus kao sok, top.. nakupovao sam 20tak komada
ovo:
i dosao je onaj protein, sto pise 35g proteina, bilo je prije okus cokolada i vanijila, i sad dosao od jagode, top okus, isto 20tak komada nakupovao
to je 1,18e za 35 g proteina, top cijena realno
ovo:
https://images.openfoodfacts.org/images/products/405/648/986/2024/front_en.9.full.jpg
Ne znam zasto u LIDL-u u Hrvastkoj nema lean beef mince i lean pork mince, a u Sloveniji ima
ne znam, al mislim da je ovo samo jednokratno, nadam se da se varam, jer ovo je za mene revolucija :D tj olaksa pun k unos proteina
ovaj od visnje je doslovno kao da pijes sok od visnje, i to full sugar
a ovaj od jagode shake je kao da pijes zbregov od jagode koji kosta dosta vise
ne znam kako je u hrvatskoj
ali u njemackoj u lidlu je dosao Clear whey ali vec u bocici, 1,70e za bocicu, prvi put to probao, okus kao sok, top.. nakupovao sam 20tak komada
ovo:
https://imgproxy-retcat.assets.schwarz/3hozgUc-Vr2ydaOU3G1yP1wPO1CdaE7v0ExI_QKQnXw/sm:1/w:427/h:320/cz/M6Ly9wcm9kLWNhd/GFsb2ctbWVkaWEvZGUvMS8zNjhBREUwRDRFQTcxQzBDNTExNENDNzR/EMUY3RjkxRkY5NzQzQzdBQzE3OUFFQTZGQjRFNzU2OTQzQ0VFMUIwLmpwZw.jpg
i dosao je onaj protein, sto pise 35g proteina, bilo je prije okus cokolada i vanijila, i sad dosao od jagode, top okus, isto 20tak komada nakupovao
to je 1,18e za 35 g proteina, top cijena realno
ovo:
https://images.openfoodfacts.org/images/products/405/648/986/2024/front_en.9.full.jpg
koliko imaju kalorija?
Ako hoces jeftinije proci, doma uzmes jedan scoop proteina i ostalo mlijeko/voda
pa mislim 85kcal, sve je protein, 20g
ti mene zezas ili?
kazem ti ovo je toliko fino, a ti mi kazes da kuci napravim shake s whey
pa bas zbog toga i kazem da je ovo spas, jer je FINO.. obican whey jedva pijem, ili ga samo koristim s mixanjem s necim
pa mislim 85kcal, sve je protein, 20g
ti mene zezas ili?
kazem ti ovo je toliko fino, a ti mi kazes da kuci napravim shake s whey
pa bas zbog toga i kazem da je ovo spas, jer je FINO.. obican whey jedva pijem, ili ga samo koristim s mixanjem s necim
Whey nakon 2 godine svaki dan jednostavno više ne možeš, da je iz raja izašao. Koji god okus probao jedva se pije, evenutalno double rich chocolate od ON ali 71e za 2.2kg je to mutch...
sve dosadi, samog ga piti ne mogu...
tj mogu jedino ako je mix s mlijekom i bananom, onda svaki ima dobar okus
znam kupiti i proteinsko mlijeko pa tako mixati
ali 90% vremena stavis u onaj rizin griz i to je ok
ali clear whey sam po sebi je top okusa, kao sok, samo sto je bezobraznio skup
Prije 2mjeseca sam imao ravno 76kg hehe. Bulk ide prekrasno.
Otisao sam u gym ova nedjelja ubija za popizdit. 100x9 na bp kojeg ne radim nikad. Al danas isao probati. Jak sam bas.
Pa to je odlično, ali vjerovatno nakon puno godina rada na njemu, kod nas 120kg sa ponavljanjima može raditi jedino ekipa koja ima 100+kg. Ja eto ga ne radim ama baš nikad, a jako je bitno raditi vježbu kako bi ojačao na njoj. Išao probati ide fino. Ali nije to ništa posebno, impresivno bi bilo 140x10 ali izgleda da nama balkancima bp nije jača strana.
https://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Komplet-utega-i-sipki-Insportline-Cembar-40-kg.aspx
Trenutno imam 2 bučice, ali manje kg od toga (oko 30 kg). Vidim da ima i taj produžetak pa bi mi to dobro došlo za neke vježbe. Onu 3 opciju sa slike ne znam da li bi koristio na taj način:)
Whey nakon 2 godine svaki dan jednostavno više ne možeš, da je iz raja izašao. Koji god okus probao jedva se pije, evenutalno double rich chocolate od ON ali 71e za 2.2kg je to mutch...
Otisao sam u gym ova nedjelja ubija za popizdit. 100x9 na bp kojeg ne radim nikad. Al danas isao probati. Jak sam bas.
ti imas potencijal biti jedan od najboljih hrv bodybuildera, loptast si, znas se srezati i dobro podnosis bol bodybuilderskih treninga (znacajno razlicita bol od powerlifterskih pristupa 5x5 gdje osjete samo muku kroz pokret a nista bol przenja misica)
noge mrvicu kaskaju, za njih preporucujem odvojiti kvad i lozu poseban dan, cucanj based kvad workout i deadlift based loza workout umjesto leg daya, daj kvadu i lozi posebne dane kao sto dajes prsima i leđima
da posolis odnosno krenes hardcore bodybuilderskim putem, mozes imati kila koliko god zelis, 100 120kg bina-spremnih :) samo pazi odluci jbg da ne krepas imas djecu, ali opet da napravis izlet 3-5 godina u heavyweight bb 120+kg i oko 40te se ispuses na 80-90kg i ostanes na dozivotnom trt uz sportski lifestyle smatram da nebi trebao krepat odnosno trebao bi dozivjeti ocekivanu zivotnu dob 80ak god
ti imas potencijal biti jedan od najboljih hrv bodybuildera, loptast si, znas se srezati i dobro podnosis bol bodybuilderskih treninga (znacajno razlicita bol od powerlifterskih pristupa 5x5 gdje osjete samo muku kroz pokret a nista bol przenja misica)
noge mrvicu kaskaju, za njih preporucujem odvojiti kvad i lozu poseban dan, cucanj based kvad workout i deadlift based loza workout umjesto leg daya, daj kvadu i lozi posebne dane kao sto dajes prsima i leđima
da posolis odnosno krenes hardcore bodybuilderskim putem, mozes imati kila koliko god zelis, 100 120kg bina-spremnih :) samo pazi odluci jbg da ne krepas imas djecu, ali opet da napravis izlet 3-5 godina u heavyweight bb 120+kg i oko 40te se ispuses na 80-90kg i ostanes na dozivotnom trt uz sportski lifestyle smatram da nebi trebao krepat odnosno trebao bi dozivjeti ocekivanu zivotnu dob 80ak god
Da isto kao sto na push day ne radis ramena prsa triceps zajedno jer nema sanse da das 100% prsima i ramenima u istom treningu, noge bi trebale biti cucanj, hack squat extenzija quada, a zadnja loza iduci trening romanian deadlift i extenzija loze recimo. Ovo mi je def zadnji bulk prirodno i onda idem na jos jedan cut od 1.4 do 1.6 onda na ljeto maintaince a onda jesen bi mogao početi sa testom, primobolan i anavar uz čistu ishranu kroz 8-12 tjedana dalo bi se dobiti dosta čistih mišića. Ioako me smara i život i sve treba malo zanimljivosti u životu, ne možeš natural kurca koliko god bio dobar smješan si kraj nekog tko je posoljen, nebi ni Arnold, ni Mentzer ni Columbo ni Oliva ni nitko bio nigdje bez steroida, to je baš ono masivan upgrade kao da mapiraš auto na 50 konja više. Što u snazi što si cijelo vrijeme izrezan a velik. Sterkani su moćni u bodybuldingu još ako odradiš sve kako treba.
Ne zanima me imati 120kg i to, 100 105kg čistih mišića, nešto kao Mike Mentzer dušu dalo i u Classic Physique se natječeš, kao Urs,Ramon, Cbum 105kg čistih.
Da isto kao sto na push day ne radis ramena prsa triceps zajedno jer nema sanse da das 100% prsima i ramenima u istom treningu, noge bi trebale biti cucanj, hack squat extenzija quada, a zadnja loza iduci trening romanian deadlift i extenzija loze recimo. Ovo mi je def zadnji bulk prirodno i onda idem na jos jedan cut od 1.4 do 1.6 onda na ljeto maintaince a onda jesen bi mogao početi sa testom, primobolan i anavar uz čistu ishranu kroz 8-12 tjedana dalo bi se dobiti dosta čistih mišića. Ioako me smara i život i sve treba malo zanimljivosti u životu, ne možeš natural kurca koliko god bio dobar smješan si kraj nekog tko je posoljen, nebi ni Arnold, ni Mentzer ni Columbo ni Oliva ni nitko bio nigdje bez steroida, to je baš ono masivan upgrade kao da mapiraš auto na 50 konja više. Što u snazi što si cijelo vrijeme izrezan a velik. Sterkani su moćni u bodybuldingu još ako odradiš sve kako treba.
Ne zanima me imati 120kg i to, 100 105kg čistih mišića, nešto kao Mike Mentzer dušu dalo i u Classic Physique se natječeš, kao Urs,Ramon, Cbum 105kg čistih.
Zato ja radim push pull noge sarms jer nema sanse da nakon 4 ili 5 vjrzbi za prsa ili ledja dam adekvatan effort ramenima i rukama. Ali svejedno ih odradim i imam 2x tj frekvenciju za njih na taj nacin. Curi sam dao slican split samo kai ona radi push quads pull glutes i pokazuje se dosta dobro.
Jel imas neki savjet kako poboljsat bench? Nekako me ta vjezba demotivira, a kad sam tek kretao sa gymom glavna motivacija mi je bio. Nisam ga neko vrijeme radio u nadi da sam ga se zasitio i kad sam se vratio nakon 3 mjeseca dizem isto sa svega 2 do 3 repa vise ovisno o danu. Druge vjezbe puno bolje napreduju, al bench mi je bas prokletstvo i plato je ozbiljno predug. Dodje mi da ga opet izbacim i pocnem se na bucice fokusirat ili nesto, ali kad znam da kad napokon budem probio plato da ce to bit bas postignuce. Cak mi weighted dipsi idu okej sa 20kg, a ni to nisam radio zbog nelagode u ljevom ramenu.
Jel imas neki savjet kako poboljsat bench? Nekako me ta vjezba demotivira, a kad sam tek kretao sa gymom glavna motivacija mi je bio. Nisam ga neko vrijeme radio u nadi da sam ga se zasitio i kad sam se vratio nakon 3 mjeseca dizem isto sa svega 2 do 3 repa vise ovisno o danu. Druge vjezbe puno bolje napreduju, al bench mi je bas prokletstvo i plato je ozbiljno predug. Dodje mi da ga opet izbacim i pocnem se na bucice fokusirat ili nesto, ali kad znam da kad napokon budem probio plato da ce to bit bas postignuce. Cak mi weighted dipsi idu okej sa 20kg, a ni to nisam radio zbog nelagode u ljevom ramenu.
Ha čuj, većini ljudi ne ide pa se prebace na bučice ili kosi bench i onda kažu CBUm je rekao da je ravni bench bezveze.
Šalu na stranu, pošalji video kako ti setup izgleda. Setup je jako bitan na benchu. Ali ako ćemo iskreno, vjerojatno nije stvar u znanju i mudrosti, nego mi jednostavno dobro ide ta vježba. Doduše, 10 godina treninga nije odmoglo.
Sve ok, ali ovog lika ne mogu smislit organski
btw to sto prica nije istina, znaci vise si hardcore ako jedes clean i sutis iakoi ti se ne svidja? hahaha
https://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Komplet-utega-i-sipki-Insportline-Cembar-40-kg.aspx
Trenutno imam 2 bučice, ali manje kg od toga (oko 30 kg). Vidim da ima i taj produžetak pa bi mi to dobro došlo za neke vježbe. Onu 3 opciju sa slike ne znam da li bi koristio na taj način:)
dobra je samo sto je ovo neupotrebljivo....
preuska sipka za bilo kakve potiske, veslanja, cucnjeve
evo pogledaj sta sam ja nedavno kupio..
to sam uglyvnom uzeo zbog sipke gore za zgibove, jer ih nikako nisam morao raditi, a nisam htio busiti balkon da stavljam sipku..
ovo je top, veoma je izdrzljivo i kvalitetno, moze izdrzati do 180kg kao sto pise, naravno necu doci ni blizu toga tako da nema frke
https://ibb.co/K6Gjg8C
https://ibb.co/bXYLv45
sipka i to postolje 100e...
imam doma oko 120kg tegova ploca za sad, ima i takvih plasticnih, i gukmenih i zeljeznih, nadjeem to na ebayju za 1e po 1kg, , 2 bucice od 20 kg (moram uzeti neke na koje mogu stavljati sam tegove)
ugl za male pare sastavis sebi gym
prosli put sam za isto 100 ili 120e uzeo 2 stakla koji se podesavaju po visini, klupica, sipka, i 2x15 2x10 2x5 tegova. .100 hebenih eura, to negdje na ljeto
to je bagatela... bio sam vec pisao, mopzda je bila i visa cijena, ali nije vise od 150e sigurno
znaci stalci, sipka, klupica, i 60kg ploca