Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.113
|
čitano: 6.645.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Cordas kaže...
Ne postoji nikakav dokaz da je biljno ulje u umjerenim količinama loše za zdravlje. Klasični tiktok trendy fitness bs

nemam tiktok i ne znam kakvi su tiktok trendovi, al zat znam kakvi su trendovi medicinske struke gdje kardiolozi vec 3 desetljeca govore o štetnosti istog

BeLLicus kaže...
Cordas kaže...
Ne postoji nikakav dokaz da je biljno ulje u umjerenim količinama loše za zdravlje. Klasični tiktok trendy fitness bs

Ovo zapravo je puno prije tik toka, guglaj malo istraživanja pa ćeš naći dosta toga o zagrijavanju biljnih ulja... 

Kada se suncokretovo ulje kontinuirano zagrijava, odnosno kada je temperatura iznad 180 stupnjeva celzijusa, oslobađaju se toksični spojevi aldehidi, koji doprinose bolesti srca i Alzheimerovoj bolesti.”

Ima dosta toga i nije vezano za tik tok i to nego baš hrpa članaka o štetnosti zagrijavanju suncokretova ulja. Naravno da ti nece sada biti nista mlad si, sva ta sranja i greske koje radimo u zivotu dolaze na naplatu kasnije u poznijim godinama, ni pušaču ni alkosu ne bude ništa u tridesetima :D

Ugl probaj promjenit na kokosovo, nema mirisa 5 eura pola kile, imaš mjesec dana, imaš od nutrigolda za kupit u bipi... Bolje spriječiti nego liječiti ^^

upravo to
mladoj osobi, jos ako je u treningu naravno da nece na naplatu doci takve stvari, no medutim sto se dogada oko 50-55 kad tijelo nailazi na prve vece prepreke. E tu se pocinju vidjeti grijesi proslosti

Prema mom shvacanju daleko najbolje je koristiti maslinovo ulje, medutim ukoliko cemo pržiti hranu ima jako nisku tocku dimljenja te je onda bolja alternativa koristit kokosovo jer je stabilnije na visokim temperaturama (u odnosu na maslinovo i suncokretovo)

13 godina
BeLLicus kaže...

Ovo zapravo je puno prije tik toka, guglaj malo istraživanja pa ćeš naći dosta toga o zagrijavanju biljnih ulja... 

Kada se suncokretovo ulje kontinuirano zagrijava, odnosno kada je temperatura iznad 180 stupnjeva celzijusa, oslobađaju se toksični spojevi aldehidi, koji doprinose bolesti srca i Alzheimerovoj bolesti.”

Ima dosta toga i nije vezano za tik tok i to nego baš hrpa članaka o štetnosti zagrijavanju suncokretova ulja. Naravno da ti nece sada biti nista mlad si, sva ta sranja i greske koje radimo u zivotu dolaze na naplatu kasnije u poznijim godinama, ni pušaču ni alkosu ne bude ništa u tridesetima :D

Ugl probaj promjenit na kokosovo, nema mirisa 5 eura pola kile, imaš mjesec dana, imaš od nutrigolda za kupit u bipi... Bolje spriječiti nego liječiti ^^

To je istina što si rekao. Međutim, kao i sve, ovisno o interpretaciji. Studije kad imaju neki veliki i zvučan zaključak, kao što je "to i to je toksično", ljudi to interpretiraju crno na bijelo - ne smije se jesti. 

Problem je u dugotrajnom zagrijavanju na visokim temperaturama. Dakle, problem je deep frying i to dugo vremena, pogotovo opetovano kuhanje (dakle bez mijenjanja ulja). U svakom slučaju ne treba puno pameti za zaključiti da je deep fryed food nezdrava hrana bez obzira na ulje u kojemu se kuha. 

Konačni zaključak je da je ok peći na biljnom ulju u smislu ispeći jaja na biljnom ulju, ili ispeći meso itd. Kako bi normalan svijet i trebao kuhati. Sad da ću ići kupovati kokosovo ulje da bi ispekao jaja meni nema smisla i ne postoji nikakav health risk za to. 

Znanost o nutricizionizmu je u svakom sluačju katastrofa i naći ćeš argument za i protiv za sve. Evo ti i coconat oil (repatable source).

"There is very little solid evidence on the long-term health effects of tropical plant oils such as coconut,” says Mozaffarian. Coconut oil is about 80 percent saturated fat, which is why it is solid at room temperature like animal fats—and why the American Heart Association and all other guideline-issuing bodies advise against frequent consumption of coconut oil.

The primary saturated fatty acid in coconut oil, lauric acid, is known to raise LDL (bad) cholesterol, but it also significantly increases HDL (good) cholesterol levels. This mix of positive and negative health effects is at the root of the coconut oil controversy.

Link

Sve i jednu studiju što vidite treba uzeti sa zrnom soli. 

13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Ako meni ne vjerujete, odvojite malo vremena i poslušajte pametnije ljude od mene. (zaključak - repeatedly heated oil je problem).

8 godina
Cordas kaže...

Sve i jednu studiju što vidite treba uzeti sa zrnom soli. 

Cordas kaže...

Ako meni ne vjerujete, odvojite malo vremena i poslušajte pametnije ljude od mene. (zaključak - repeatedly heated oil je problem).

napises nam da znastvene studije uzimamo sa zrnom soli a zatim nam linkas yt videa, stovise jedan je od tipa koji ima doktorat iz sportske psihologije.

12 godina

Svinjska mast i amen.

Premda, najpametnije i najbolje je jesti kuhane obroke.

I u ćušpajz se može natrpati hrpa vlakana i proteina :)

Know your limits.
7 mjeseci
BeLLicus kaže...

Na kokosovom organskom pržim, i to isključivo jaja druge stvari ni ne jedem a da su pržene, evenutalno nekad žena ispoha piletinu ali jako jako rijetko, maslinovo ulje se smije zagrijavati samo do 180c znači idealno ako radite ribu staviti maslinovo preko nje i staviti pećnicu na 180c i to je to, ako zagrijavate na tavi isto kao i sa suncokretovim, otpušta slobodne radikale pretvara se u trans mast itd. Plava riba meni idealne male papaline 2 eura pola kile smješno su jeftine a odlične, uz krumpir ili grah salatu top. Bijela riba, brancin,orada, lososa koristim isto mada nemam pojma koja je on vrsta ribe. 

Jel stavljas papaline u brasno?

7 mjeseci
Btw red da radi mozda se isplati investirat u dobar air fryer i to je to
9 godina
BeLLicus kaže...

Na kokosovom organskom pržim, i to isključivo jaja druge stvari ni ne jedem a da su pržene, evenutalno nekad žena ispoha piletinu ali jako jako rijetko, maslinovo ulje se smije zagrijavati samo do 180c znači idealno ako radite ribu staviti maslinovo preko nje i staviti pećnicu na 180c i to je to, ako zagrijavate na tavi isto kao i sa suncokretovim, otpušta slobodne radikale pretvara se u trans mast itd. Plava riba meni idealne male papaline 2 eura pola kile smješno su jeftine a odlične, uz krumpir ili grah salatu top. Bijela riba, brancin,orada, lososa koristim isto mada nemam pojma koja je on vrsta ribe. 

koliko postotak ili gramaza se gubi kada se makne glava od papaline? na 500 grama ispadne koliko?

10 godina
Angelo97 kaže...
Btw red da radi mozda se isplati investirat u dobar air fryer i to je to

Airfryer ti je isti k sto i pekara s ventilatorom samo manje....pekao sam milijun puta tako piletinu,ribu,meso,krompir itd...

Origin_Steam: hrka11
3 godine
Mr.Natural kaže...
BeLLicus kaže...

koliko postotak ili gramaza se gubi kada se makne glava od papaline? na 500 grama ispadne koliko?

vadi se glava i utroba od svjezih srdela/papalina, (mada neki ne vade na malim ribama, ali zbog okusa bitno obzirom je utroba na srdelama bljutava/gorka) okrenes glavu za 180 i prstom povuces kroz utrobu i isperes ribu, lagano se cisti

preporucujem srdele vece su ribe od papalina pa lakse cistiti i manje vremena

1kg smrznutih srdela nakon ciscenja daje oko 650g mesa

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 14:09 (Petar hw).
3 godine
guls kaže...

Svinjska mast i amen.

kuhanje nema nikakvih prednosti naspram ostalih oblika termicke obrade hrane, npr skuhao 200g piletine ili ispekao u pecnici svejedno je glede iskoristivosti svih mikro i makro nutrijenata

termicki valja obraditi hranu onako kako ti je prakticno i prija nepcu,

eventualna specificnost kuhanja je da mast iz hrane izlazi van u vecem postotku nego kod drugih oblika, (svi znamo koliko masti ispliva gore kad se nesto kuha)

jedina vrsta termicke obrade o cijoj stetnosti bi se dalo raspraviti je rostilj na vatru + one resetke jer hrana upija dim, takoder lose je ako se hrana prepece/izgori, nevalja jesti crne izgorene "reš" dijelove

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 15:14 (Petar hw).
9 godina

jos papaline imaju vise kalorija,. 270 na 100 grama a srdele imaju 120 kalorija i jeftinije su,

3 godine

ne bih rekao da su 270kcal, to bi znacilo da imaju 20g masti u 100g, srdele papaline incuni sve je to oko 150kcal, izokretao sam se pakiranja smrznutih malih riba razlicitih dobavljaca i svuda je bilo 120-160kcal

(ovo je uneseno sa sluzbenog ledo pakiranja smrznutih srdela)

btw mali trik za brzu pripremu smrznutih srdela, da se ne ceka satima na odleđivanje - srdele staviti u posudu, posudu u sudoper i pustiti vrucu vodu 1-2min, ostaviti jos par minuta i spremne su za ciscenje

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 16:42 (Petar hw).
13 godina

Srdele top definitivno, pridružujem se u preporukama. Nažalost ne volim baš ribu i stalno si mislim ubacit više u prehranu, ali nikako. I am weak.

3 godine

KONZERVIRANE SARDINE. prije ces i lakse pojesti i ne zahtjeva pripremu. idu super uz kruh ili krumpir, cak i solo su ok.

nema nista lose u konzerviranim sardinama osim kg/eur kad pogledas svjezu ribu

bas planiram sada na defki za prvi obrok svaki dan 2-3 konzerve sardina u umaku od rajcice, nabrzinu se pojede i mogu odmah van. hrpa omege3 2-3g svakodnevno, vidjet cemo hocu li se opametiti ili nesto

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 18:16 (Petar hw).
10 godina

I tuna isto 97kcal na 100g, a 23g proteina :D, isto plava riba top izbor. Samo kao ne previše jer živi dugo pa ima žive u njoj i tako to :D

12 godina

Na mobitelu sam pa ne mogu pisati litanije, ali kuhana hrana ti je blagotvorna za zeludac, a pecena teze pada i teze je probavljiva, a samim time i iskoristivost nutrijenata je losija. Kad se primim racunala pojasnit cu.

Know your limits.
9 godina
Petar hw kaže...

ne bih rekao da su 270kcal, to bi znacilo da imaju 20g masti u 100g, srdele papaline incuni sve je to oko 150kcal, izokretao sam se pakiranja smrznutih malih riba razlicitih dobavljaca i svuda je bilo 120-160kcal

btw mali trik za brzu pripremu smrznutih srdela, da se ne ceka satima na odleđivanje - srdele staviti u posudu, posudu u sudoper i pustiti vrucu vodu 1-2min, ostaviti jos par minuta i spremne su za ciscenje

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 23:38 (Mr.Natural).
13 godina
Cordas kaže...

zapravo ima i pozitivnih posljedica, ali ljudi vole siriti paniku

13 godina
guls kaže...

Svinjska mast i amen.

najbolje uopce ne koristiti ulja, kao sto ih ja ne koristim

3 godine
Mr.Natural kaže...
Petar hw kaže...

cool, svakako racunaj koliko vidis na pakiranju u rukama. ionako nije cesta namirnica pa 200-300kcal gore-dolje nece znaciti.

takoder problematicno izracunavanje mogu predstaviti i npr prsuti/schwarzwald sunke, 250kcal 100g. a u naslaganim pakiranjima sunke omjer mesa i ciste mascobe iznimno varira, jedno pakiranje je cisto meso dok drugo 60% mast... a inace panceta/slanina - 650kcal 100g (mada i ona jako varira), pa sad znaj koliko zaracunati te suhomesnate proizvode...

ili npr lubenica, sto ako gutas kostice? lubenica plod je niskokalorican kao svako voce 30-50kcal/100g a kostice 600kcal/100g , koliko zaracunati svakodnevnu lubenicu kad se jede 1kg dnevno na strogoj defki 2000kcal  ?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:39 (Petar hw).
3 godine
BeLLicus kaže...

I tuna isto 97kcal na 100g, a 23g proteina :D, isto plava riba top izbor. Samo kao ne previše jer živi dugo pa ima žive u njoj i tako to :D

nevalja tuna. bio je jedan bodybuilder, davno sam gledao video da ne trazim sada, zamijenio meso sa tunom jeo ono klasika 500-1000g koliko bilo tko ozbiljan u ovome dnevno konzumira da pokrije dnevni proteinski unos - dobio otrovanje zivom

za mene tuna nikada ili turisticki 1x godisnje.

13 godina
Petar koliko ti proteina dnevno unosiš?
2 godine

kako pečeš meso, jaja?

2 godine
exer1234 kaže...
guls kaže...

Svinjska mast i amen.

najbolje uopce ne koristiti ulja, kao sto ih ja ne koristim

kako pečeš meso, jaja?

8 godina
Petar hw kaže...
BeLLicus kaže...

nevalja tuna. bio je jedan bodybuilder, davno sam gledao video da ne trazim sada, zamijenio meso sa tunom jeo ono klasika 500-1000g koliko bilo tko ozbiljan u ovome dnevno konzumira da pokrije dnevni proteinski unos - dobio otrovanje zivom

za mene tuna nikada ili turisticki 1x godisnje.

Sto se tice tune iz jadranskog mora ne treba se bojati žive.
Em tuna u našim morima je kraćeg životnog vijeka te se u njoj ne stigne akumulirati velika kolicina žive, em je 90% tune iz kontroliranog uzgoja.

Naravno da bi mogao biti bezbrizan treba znati da je riba nasa

3 godine

300g p kad nesto ozbiljno radim masu defku

btw pitanje glede higijene wc-a po teretanama - razini zapišanosti i usranosti - sto smatrate jel ovisi o cistacici ili je vise ogledalo muskaraca koji posjecuju? 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:05 (Petar hw).
4 godine

Čija je Nixe tuna, naša ili?

15 godina
Eric Prydz kaže...

Čija je Nixe tuna, naša ili?

Je, naša  Tajland / Vijetnam

It is always darkest just before the dawn.
7 mjeseci
Ja od tune uzimam u komadima evinu samo, najvise s nekim povrcem
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice