Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.953
|
čitano: 7.991.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
mrsmith kaže...
Mislim svaka čast na trudu, bez daljnjeg. Ali meni to nije privlačno ni malo :S

nije se ona napumpala za tebe i mene  

合氣道
13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Nikad ne možeš znat kad ovaj petar trola, a kad je ozbiljan 

9 godina
guls kaže...
Petar hw kaže...

nije, vidis da nema pimpeka

Nema ga baš ni mnogo muškaraca doduše 

uglavnom ovi na steroidu 

Petar hw kaže...

vi preferirate debeljuce sto lijece prehladu suhim kruhom i cajem od kamilice+med jel? jbg onda

mi ne preferiramo transvestite i žene šta izgledaju 

4 godine
protjeran
4 godine
protjeran

ili ova recimo, taman omjer kvada-loze-dupeta, ove tipicne po teretanama sto pumpaju samo glut 2x tj a noge ostaju mrsave nevaljaju

ne trolam, tj mozda malo jer meni se fkt sviđaju a sjecam se koliko su mi davno takve bile bljak pa provjeravam kakve su vama

11 godina

premekani ste momci, nema nista bolje nego kad mala ima grip ko majmun, a guzicom može k*tu pričepit ko prst vrata

gle ovu sofiu vergaru, ne znam sta vidite u njoj, mogu se kladit da ne moze dic ni 20 kila u bencu 

13 godina
Petar hw kaže...

vi preferirate debeljuce sto lijece prehladu suhim kruhom i cajem od kamilice+med jel? jbg onda

Ma ne, ja preferiram onu koja moze odnijeti 20 metara drva u garazu i iscijepati kroz tjedan do dva.

I jos k tome napravi rajnglu sarme da zderemo ko svinje cijeli tjedan kao raspale guzicetine sto i jesmo :)

Know your limits.
4 godine
protjeran

mislim da ja vise nikad necu moci jesti kao vecina populacije, sjecam se tog mindseta i odnosa prema hrani sve do 19te godine, kad uopce ne mislis na hranu i jedes kad god-stogod-u kolicinama dok se ne zasitis ili dok hrane ima

sad sam "promijenjen covjek" i cim vidim hranu vidim samo nutrijente i okvirno kalorije, kao sto vecina populacije instinktivno cita htio ili nehtio

14 godina
Petar hw kaže...

mislim da ja vise nikad necu moci jesti kao vecina populacije, sjecam se tog mindseta i odnosa prema hrani sve do 19te godine, kad uopce ne mislis na hranu i jedes kad god-stogod-u kolicinama dok se ne zasitis ili dok hrane ima

sad sam "promijenjen covjek" i cim vidim hranu vidim samo nutrijente i okvirno kalorije, kao sto vecina populacije instinktivno cita htio ili nehtio

tek kad se oslobodiš tih okova ćeš živjeti sretnije i zadovoljnije. otkako sam prestao računati i gledait preporodio sam se.

izgledam i dalje, ok i dobro, što je za tebe vjerojatno ispod svih prihvatljivih granica, ali doći će i to tebi, a možda i neće, svakom njegovo.

ugl. kako kad si na nekoj fešti/ručku kako računaš kalorije, znaš već napamet otprilike po porciji i količini priloga i mesa ili?

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
10 godina
4 godine
protjeran
fila2208 kaže...
Petar hw kaže...

tek kad se oslobodiš tih okova ćeš živjeti sretnije i zadovoljnije. otkako sam prestao računati i gledait preporodio sam se.

izgledam i dalje, ok i dobro, što je za tebe vjerojatno ispod svih prihvatljivih granica, ali doći će i to tebi, a možda i neće, svakom njegovo.

ugl. kako kad si na nekoj fešti/ručku kako računaš kalorije, znaš već napamet otprilike po porciji i količini priloga i mesa ili?

prve 2 godine bodybuildinga sam se mucio paziti na hranu, tada doslovno preko noci osjecaj "mucenja" i "neda mi se" je nestao i sada jedem kako treba bilderski bez razmisljanja - navika u svakom obroku imati izvor proteina i automatsko stavljanje tanjura na kuhinjsku vagicu

ovisi koja je faza tako pazim ili ne pazim na feštama, ako je masa trpam sve a ako je stroga defka pojedem juhu i 2 komada mesa uz malo krompira i zaracunam 1000kcal

4 godine
protjeran

meh meni je 6/10, ova mi je 9/10 tog istetoviranog đavolskog stila: https://www.instagram.com/recklesssriah?igsh=bzgxbmhyOTlvZnI3

14 mjeseci
Dosta dobar video o dopingu

14 mjeseci
Jos jedan zanimljiv video takodjer danas objavljen o pro bodybuildingu.

11 godina

Heavy back day i malo bicu dirnuo za gušt na kraju. Napunio neki dan 33 god i 2 god staža u gymu. Jedna zanimljivost iz gyma, ulazim u svlačionicu neki lik se snima curi nakon treninga i ja ulazim kaže uh moram prestati snimat ak tebe snimim ostavit će me cura zbog tebe odma hahaha. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 18:06 (BeLLicus).
4 godine
protjeran

koje si sve proteine koristio za vrijeme procesa, koliko dugo si na proteinima i jesi li imao kakvih nuspojava  ?

4 godine
protjeran

btw jel ima netko vezu za dobro meso, ili se kupuje random po marketima sto bude na akciji? kupio bih 20-30kg junetine

11 godina
Petar hw kaže...

btw jel ima netko vezu za dobro meso, ili se kupuje random po marketima sto bude na akciji? kupio bih 20-30kg junetine

Domaća junetina kod nas u mesnici, ekipa sa sela u blizini grada otvorila, potpuno domaća junetina, doslovno kod kuće uzgajaju životinje, uzeo malo mljevenog prošli tjedan cca 2kg ono 95% čisto meso 5% masti. Srećom živim u slavoniji pa mogu i piletinu i jaja, i junetinu te povrće nabavljati organsko. 

Najviše volim ovaj protein https://gymbeam.hr/290-100-whey-gold-standard-protein-optimum-nutrition.html, njega sam kupovao najviše u jednom trenutku je bio 95 eura za 2.2kg i tad sam malo stao i uzimao one jeftine od gymbeama, ovo je daleko bolje topljivije i ukusnije ali i košta... Reklo bi se koliko para toliko muzike :D, sad uzeo okus francuska vanilija iako sam planirao bez okusa, ali premda jedem zobene koje su i ovako odvratne suhe i kao da jedem slamu ipak sam se odlučio za proteine sa okusom, nemam nuspojave nikakve. 

Ovo koristim od suplementacije u ovoj potpuno crnoj posudi stavim 2kg zobenih, kupim BIO iz DMa. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 19:31 (BeLLicus).
10 godina

koliko bi rekli da ima kalorija jedna palacinka sa full spread nutelle? 250-300?

ove su odlicne https://sasina-kuhinja.com/videorecepti/recept-za-palacinke-20-komada

4 godine
protjeran

teglicu nutele lijepo staviti na digitalnu kuhinjsku vagicu, i kako se vadi tako vaga pokazuje grame unazad

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 21:04 (Petar hw).
10 godina

tako sam stavio i ulje na kist u casi, pa je pokazalo nula kalorija, znaci najverojatnije 1 gram ulja po palacinki sa kistom, vaga ne pokazuje manje od 2 grama ja mislim.

11 godina
Mr.Natural kaže...

koliko bi rekli da ima kalorija jedna palacinka sa full spread nutelle? 250-300?

ove su odlicne https://sasina-kuhinja.com/videorecepti/recept-za-palacinke-20-komada

Ako ću već jesti palačinke sa nutelom nisam poludio brojat kalorije na takvoj hrani, namažem si 7 palačinki i pojedem i aj bok :D

10 godina

7 :o ja namazem 5 i to je onda nekih 1250-1300 kalorija, bude blizu 20 grama nutelle za pokrit cijelu palacinku, i onda ju je najbolje preklopit na pola pa opet na pola i tako jest.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 21:49 (Mr.Natural).
11 godina

Bole me leđa već 5 tjedana poprilično i bol ne prolazi, nisam ništa ozljedio u teretani tj nisam osjetio da sam ozljedio niti me išta zaboljelo, samo me odjednom krenulo bolit lijevo dolje odma uz kralježnicu čak je bilo i nateknuto, otišao sam na masažu, otok je dosta splasnuo i bol se proširila dolje ispod toga pa sve do guzice sjeva, boli prilikom saginjaja jako, prilikom obuvanja čarapa na sjedeć, dok vozim auto, sjedim u stolici itd. Kad stojim onda je ok. I prije me znamo boliti ali nikad ovako dugo. Obično prođe. Ne znam šta da radim više ako odem doktoru slat će me na slikanje a kažu da se to ništa ne vidi na rendgenu badave se zračit. 

14 godina
BeLLicus kaže...
Mr.Natural kaže...

Ako ću već jesti palačinke sa nutelom nisam poludio brojat kalorije na takvoj hrani, namažem si 7 palačinki i pojedem i aj bok :D

stavi maslaca od kikriklija, po mogućnosti, the nutrtionov crunchy.

3 presvučerš takve, nemoš sebi doć, + jasno uz to mlijeko zaljaš da prođe taj snickers od palačinki

miljarda kalorija, petar na aparatima dok čita

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
13 godina

Dekompresiju kičme napravi pa ako ne pomogne, nadrapao si

Know your limits.
4 godine
protjeran

najvj kruti psoas i slabiji side core u odnosu na donja leđa i prednji trbuh

istezi psoas, ubaci side plank, ubaci bugarski cucanj ako vec ne radis i jednonozni deadlift bucicom high reps 15+

kratki/skraceni psoas od previse sjedenja je primarni razlog problema s donjim leđima i si jointom, zatim tek snaga corea, masaze ce slabo pomoci

najbolji stretch psoasa je spaga prema naprijed i ovo drugo s nogom gore, na slici spaga prema naprijed je 180stupnjeva a ako vi nemozete s ravnim nogama napraviti niti 90stupnjeva - imate ozbiljan problem s fleksibilnosti i valjalo bi raditi na tome jer su problemi neminovni pogotovo ako se trpa sila vertikalno na kraljeznicu (utezi, deadlifti, cucnjevi, hack, rameni potisci, bilo sto sto pritisce kraljeznicu prema dolje)

ovo je dobar tekst o psoasu, od sredine nadolje o mogucim problemima zbog psoasa: https://www.rekreativa-medical.com/psoas.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 22:50 (Petar hw).
4 godine
protjeran
guls kaže...

Dekompresiju kičme napravi pa ako ne pomogne, nadrapao si

imadoh iste simptome kao gore dugo vremena, svasta sam probavao ukljucujuci tu dekompresiju na max, nabavio gravity boots i sipku za zgibove pa visio doma kao sismis

tek istezanje psoasa i side plank su pomogli, kroz mjesec dana prednju spagu progresirao sa jedva 90ak stupnjeva na cca 120-140 i side plank podigao sa 30sekundi na 40-50, i bolovi nestadose

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 22:53 (Petar hw).
4 godine
protjeran
Mr.Natural kaže...

tako sam stavio i ulje na kist u casi, pa je pokazalo nula kalorija, znaci najverojatnije 1 gram ulja po palacinki sa kistom, vaga ne pokazuje manje od 2 grama ja mislim.

ne moras se zajebavati sa kistom, kapni nekoliko kapi ulja na tavu, razmazi maramicom ili kuhinjskim ubrusom i to je to, ne racunas dodatne kalorije a dovoljno je da se hrana ne lijepi ako je tava kvalitetna

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 22:57 (Petar hw).
15 godina

Ista situacija se dogodila i meni, početkom 8. mjeseca radio sam deadlift 140x8, prvi put to uspio. Nisam osjetio nikakvu bol, nešto da me prerezalo, forma mislim da je bila solidna.

I sljedeći dan mi se upalio donji dio leđa, ništa novo, mislio sam proći se s vremenom i vježbanjem, dobro sam pogodio mišiće.

Ali upala je postajala sve gora, za 2 tjedna nisam mogao deadliftati ni 80kg bez užasne boli u donjem dijelu leđa i gornjem dijelu gluteusa, nisam više kao ni ti mogao ni čarape obući bez da sjednem.

I tako mjesec i pol nije bilo pomaka dok nisam počeo ići na tretmane k fizioterapeutu (masaža, tecar, elektroterapija) i na njegovu preporuku raditi McGill Big 3.

Baš kao što Petar hw kaže, nakon što sam počeo raditi side plank, za tjedan i pol sam bio takoreći kao nov, sad trenutno osjećam samo blagu ukočenost u donjem dijelu leđa, ali bol je praktički nestala.

Znači vjerojatno neka kombinacija slabog side core-a, problema sa SI jointovima uzrokovani sjedenjem za kompom cijeli život.

Također primijetio sam da mi glute bridges dosta pomognu, tako da ti preporučam da probaš nešto od tih vježba.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice