Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.008
|
čitano: 8.141.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Jabulani kaže...

Max nebi znao, jer vjezbam doma, a imam 100kg utega, a to ide 10-15 ponavljanja, ovisi kakav mi je dan  Ali planiram sad u skorije vrijeme jos nekih 100kg nabavit... po gymovima mi se neda ic, doma si roknem ziku na zvucnike na najjace i deri, sam sebi najjaci hahaa 

Idi na neko natjecanje i srusi drzavni rekord ,ako imas manje od 24 god..komotno mozes,jos da nabavis utega i pocnes PL-at,100x15 ti je nekih 145-150 max, ja sam 150 dignuo kad sam mogao 100x16.

Jos s tim da sam ja radio full powerlifting trening,4x tjedno bp i cucanj

l<l<l<l<l<l
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma kakvi moze :D 150 kg bench realno nije nista u pl svijetu

iako toliko visok rep ne znaci da zapravo moze dici 150 kg, imas osoba koji su jaci na low rep, a imas osoba koji su jaci na high rep, dok su na low slabi

jer t

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 1:41 (exer1234).
16 godina
Rast mišića i visina

Treba uzeti u obzir da se izvodi benč s pauzom. Izgleda da je ovo trenutno rekord juniora -  MAHIR DURAKOVIĆ  162,5KG (do 93 kg) - rekordi

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 2:54 (lovranac).
17 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

iako toliko visok rep ne znaci da zapravo moze dici 150 kg, imas osoba koji su jaci na low rep, a imas osoba koji su jaci na high rep, dok su na low slabi

Evo recimo kolega iz gyma i ja.

On s 80kg može napraviti 2-3ponavljanja, ja mogu 7-8.

On može izbaciti 100, ja ne mogu...

Ajd dobro on ima 100kila, ja imam 73 tako da se time tješim 

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

jer t

Drzavni rekord moze 

l<l<l<l<l<l
14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
exer1234 kaže...

Evo recimo kolega iz gyma i ja.

On s 80kg može napraviti 2-3ponavljanja, ja mogu 7-8.

On može izbaciti 100, ja ne mogu...

Ajd dobro on ima 100kila, ja imam 73 tako da se time tješim 

Tebi je 100 kila ko njemu 140 prakticki,bodyweight dodaje bolesno na bp.

Ja sad imam 120 bp sa 83 bw,racunam sa 87-88 da cu 140 barem imat. 

Zglobovi i tetive puno lakse izdrze takav napor pri vecem bodyweightu i ti osjetis tih 100 kila puno vise nego on. A i ako ne radis cesto neke low repse na bp-u je normalno da ti je slab. 

Sad kad sam poceo trenirat su me zglobovi ubijali na bp pri 70 kg,sad kad sam dobio par kila me ne boli vise nista,s tim da radim bez wrist wrapsa sve sam sretan,to sto imam dlanove i zglobove ko dvanaestogodisnja curica mi bas neide u korist ali cudom zglobovi su jedini dio tijela koji me ne pocne bolit tokom par mjeseci heavy powerliftanja.

l<l<l<l<l<l
17 godina
protjeran
Rast mišića i visina

MyProtein još kratko ima black friday, skužio da nemam više proteina pa slučajno naletio. 380kn za 5KG s dostavom, ako je narudžba istog proizvoda veća od 50 funti dostava je besplatna. Pokušao sam uzeti još 5KG pakiranje + 1KG pakiranje kako bi dobio besplatnu dostavu ali sustav im to gleda kao odvojene naružbe (da, glupo), a kupiti 10KG mi je previše. 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

50 funti ako naručuješ u UK, za besplatnu dostavu u HR trebaš potrošiti 100 funti. A ako s nekim uzmeš popola dostavu od 8 funti za HR, svakoga će vreća od 5kg doći oko 317kn, što je opet isplativije nego kod nas

dostava za HR dostava za HR
narudžba narudžba
https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja kad bi htjeo tu narucit vidim da su proteini s stim svim popustima 31.82 funte i kad stavim dostavu i to 36.32 funte  to izade oko 320kn ja bi to toliko platio preko kartice ili jos neke troskove?
EDIT:jel to kila kreatina 8 funti? ili mi se ucinilo

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2016 22:44 (wowrules).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav,

Imam 26 godina, 185 cm, 92 kg i malo sam jače konstitucije. Nedavnmo sam počeo odlaziti u teretanu 3 puta tjedno po sat i pol - dva. Odlučio sam početi uzimati proteine pa sam tražio savjet na jednoj stranici koja prodaje proteine od strane profesionalaca. Preporučili su mi ovo http://www.proteini.si/hr/store/item/olimp-whey-protein-complex-100-700g/1149/ dok bi frend htio uzeti ovo http://budivelik.hr/trgovina/100-whey-prime-2-0-1250g/ . Može li neko profesionalno savjetovanje od strane vas da li ima koje razlike među ovim proteinima i koje su?

Hvala

14 godina
wanabe kaže...

Pozdrav,

Imam 26 godina, 185 cm, 92 kg i malo sam jače konstitucije. Nedavnmo sam počeo odlaziti u teretanu 3 puta tjedno po sat i pol - dva. Odlučio sam početi uzimati proteine pa sam tražio savjet na jednoj stranici koja prodaje proteine od strane profesionalaca. Preporučili su mi ovo http://www.proteini.si/hr/store/item/olimp-whey-protein-complex-100-700g/1149/ dok bi frend htio uzeti ovo http://budivelik.hr/trgovina/100-whey-prime-2-0-1250g/ . Može li neko profesionalno savjetovanje od strane vas da li ima koje razlike među ovim proteinima i koje su?

Hvala

Sandi ... Vise se bavi reklamiranjem nego bodybuildingom. Ovo ce ti biti cist ok. http://www.proteka.hr/product/superior-whey-core-1500g-3922

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 22:43 (monsieur).
13 godina

Ima nekakva jbena akcija wheja na MP stranici ispadne vreca od 5kg za 240kn. Evo ja bi rado uzeo jednu vrecu ako bi netko narucivao da je iz zg-a. Lako se da skombat mozda 3 vrece i jos neke sitnice.

17 godina
protjeran
antimon95 kaže...

Ima nekakva jbena akcija wheja na MP stranici ispadne vreca od 5kg za 240kn. Evo ja bi rado uzeo jednu vrecu ako bi netko narucivao da je iz zg-a. Lako se da skombat mozda 3 vrece i jos neke sitnice.

Brzinski gledano samo je taj okus pecan pie tako jeftin, ostali su 20 funti skuplji (govorimo o 5kg pakiranjima). Koji je to okus inače?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
Prince-Artas kaže...
antimon95 kaže...

Brzinski gledano samo je taj okus pecan pie tako jeftin, ostali su 20 funti skuplji (govorimo o 5kg pakiranjima). Koji je to okus inače?

Nista prodano je, uvijek bace neki okus, koji ekipa uopce ne kupuje. Ja sam sebi bio uzeo 3x5kg nekakakv victoria sponge cake, vreca me ispala 250kn. A okus nije los, da se popit za tu cijenu.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo malo stiva za sve one koji se boje umjetnih zasladivaca

11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Isplati li se svaki dan kupovat piletinu i pojesti svaki puta nakon teretane npr komad piletine i 2 jaja ili da kupim proteine pa radim shake-ove?
Također, ako nešto znači, osim mišića moram malo i salo skinut, čisto da se uzme u obzir ako to ovisi...

Išao bih nekih 3-4 puta tjedno u teretanu

Unaprijed se ispričavam ako sam temu fulao 

Siky1234
11 godina
Siky1234 kaže...

Isplati li se svaki dan kupovat piletinu i pojesti svaki puta nakon teretane npr komad piletine i 2 jaja ili da kupim proteine pa radim shake-ove?
Također, ako nešto znači, osim mišića moram malo i salo skinut, čisto da se uzme u obzir ako to ovisi...

Isplati se ako imaš brdo para i ako možeš toliko pojest umjesto shakea, ali je jeftinije kupit vrecu wheya nego ogromne kolicine piletine. Naravno ne smijes zaboravit da je whey suplement tako da jedes i krutu hranu jel. lp

If you have nothing to lose, try.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa nije bas neko brdo para. pol kile pilecih prsa je 20-25kn, to je dovoljno za dva dana, ubacis još posni sir, jaja, sardine(tuna je preskupa..),papaline(10kn-500g),grah,kukuruz,grašak... i ne moras samo po piletine udarat, ima i druge mesine. Sredi prehranu, pa kasnije tek whey ubacuj... smiješno mi je kad netko tek krene u GYM i odma uzima whey i hrpu ostalih gluposti

14 godina
neaktivan
Siky1234 kaže...

Isplati se ako je cijena ok.. Naravno, kruta hrana ispred shakeova ako mozes birati, i ako ti nije problem jesti... 

Ja da mogu, ne bih ni konzumirao whey, ali jbg, tih 50 tak g proteina iz njega mi puno olaksa 

Ali kazes da trebas skinut salo, u tom slucaju ti taj jedan obrok nista ne znaci, bitna je cjelokupna prehrana, dakle kalorijski unos, i omjer makronutrienata, Sto znaci dovoljno proteina za svoju kilazu, a sto se tice omjera UH M, to odredi sam.. netko voli vise M, netko vise UH... 

Ajmo reci da ti ne treba vise od 150-170g proteina

moja prehrana danas

trening

PWM:

120g jaja, malo mlijeka, 50g zobenih, i  40g wheya ... njih namazem s milbonom i neko voce od gore...   to je oko 65 g proteina sve skupa

sto se mesa tice, u zadnje vrijeme samo salame kupujem, jer me jako mrzi kuhati.. ili kupim one chicken nuggets, i pecem bez ulja... ili pileca prsa salama.... ili ak stara ispece neko meso, onda to :D ...  Tu bude jos nesto,, isto oko 50-60g proteina sve skupa

Ali danas sam 3 jaja, 200g pileca prsa salama, to je oko 55 g proteina 

kasnije cu chicken nuggets, oko 150g, i nekicarbs i to je to. mozda jos malo wheya ako usfali proteina (170-180)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 20:46 (exer1234).
17 godina
exer1234 kaže...

PWM:

120g jaja, malo mlijeka, 50g zobenih, i  40g wheya ... njih namazem s milbonom i neko voce od gore...   to je oko 65 g proteina sve skupa

sto se mesa tice, u zadnje vrijeme samo salame kupujem, jer me jako mrzi kuhati.. ili kupim one chicken nuggets, i pecem bez ulja... ili pileca prsa salama.... ili ak stara ispece neko meso, onda to :D ...  Tu bude jos nesto,, isto oko 50-60g proteina sve skupa

Ali danas sam 3 jaja, 200g pileca prsa salama, to je oko 55 g proteina 

kasnije cu chicken nuggets, oko 150g, i nekicarbs i to je to. mozda jos malo wheya ako usfali proteina (170-180)

Chicken nuggets - to ona shema kaj se samo pritopi ? Kao oni pileci medaljoni ?

Ako da, nema ti tu mesa... Doslovno nema - 80% je pileca koza, vecinom iz Brazila.

Kad prelomis medaljon, vidis teksturu iznutra koja je spuzvasta.

Vidio sam proizvodnju toga u Vindiji i mogu rec da su carobnjaci s obzirom od kakvih losih sastojaka naprave ukusnu hranu...

Truth in engineering.
17 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Pa nije bas neko brdo para. pol kile pilecih prsa je 20-25kn, to je dovoljno za dva dana, ubacis još posni sir, jaja, sardine(tuna je preskupa..),papaline(10kn-500g),grah,kukuruz,grašak... i ne moras samo po piletine udarat, ima i druge mesine. Sredi prehranu, pa kasnije tek whey ubacuj... smiješno mi je kad netko tek krene u GYM i odma uzima whey i hrpu ostalih gluposti

whey:

moze se naci 5kg (myprotein) za cca 350kn.

Wheyu ima cca 80% proteina po sastavu, znaci za 350kn=4000g proteina

piletina:

Ako je 0,5kg=25kn, 1kg=50kn, Znači za 350kn mozes kupiti 7kg prsa

U kili ima cca 330g proteina, znaci u 7kg ima cca 2300g, sto je skoro duplo manje proteina za isto para kao whey.

posni sir:

10kn je 500g iz Lidla=60g proteina. Znači za 350 kn koliko kosta jedna vreca mozes kupiti 35 posnih, sto je oko 2100g proteina.

Naravno da ne govorim da je whey> kruta neprocesirana hrana, ali je vjerojatno najpovoljniji izbor proteina.

11 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Koja je dobra zamjena za posni sir? Ne mogu ga smislit jbg.

17 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Koja je dobra zamjena za posni sir? Ne mogu ga smislit jbg.

Obicni svjezi kravlji sir, ili zrnati.

Samo onda moras reducirati unos masti iz ostalih izvora.

Meni je najfiniji kerniger zrnati sir iz Bille, ali je uzasno skup, mislim da je 200g 10-ak kuna.

Iako i meni je posni poprilicno odvratan. Najcesce uzmem cijeli posni i izblendam s pola litre vode ili koliko vec stane u casu od blendera i dobijes teksturu kiselog mliejka/kefira, i onda to tak popijem na eks.

Često ubacim unutra 10-20g lanenih sjemenki.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

FlyBoy

Sjebo si se za racunicu... 1kg pileceg prsa ima oko 220 g proteina...

Batista

ne znam sastav niti me zanima, znam da ima solidnu kolicnu proteina i sitno masti,  i ima uh zbog toga sto je panirano.. barem  ove koje ja kupujem.. meni okus super, i svidjaju mi se .. Vise izgledaju kao riblji stapici

IvanDado

zamjena za posni sir su : meso, jaja, whey, riba

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 22:56 (exer1234).
17 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

FlyBoy

Sjebo si se za racunicu... 1kg pileceg prsa ima oko 220 g proteina...

Da imas pravo, vec 2god loggam uvijek peceno meso u mfp, pa onda ispadne vise proteina na 100g. U sirovom ima tako kako ti kazes 22g/100.

Znaci jos manje se "isplati" piletina - za 350kn dobijes 1540g proteina.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

tako je, ali ni ne moezs sav protein vuci iz wheya.. meso samo ako je na akciji,, 

16 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pa tu svi oko proteina. Nema amino kiselina koje ce to povezati.... Ili sam preskocio, pa se ispricavam.

Tko nema para neka drma po grahu ili po leci i grasku. Tko ima, vitamini, minerali i amino kiseline uz proteine i vjezbanje... Od samih proteina nema nista...

14 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Pa tu svi oko proteina. Nema amino kiselina koje ce to povezati.... Ili sam preskocio, pa se ispricavam.

Tko nema para neka drma po grahu ili po leci i grasku. Tko ima, vitamini, minerali i amino kiseline uz proteine i vjezbanje... Od samih proteina nema nista...

hhhhhhhhhhheeeeeeeeeeee... a protein je sacinjen od cega???? a same aminokiseline u slobodnoj formi su bacanje para

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 1:08 (exer1234).
16 godina
odjavljen
exer1234 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

hhhhhhhhhhheeeeeeeeeeee... a protein je sacinjen od cega???? a same aminokiseline u slobodnoj formi su bacanje para

Ne znam sto je smijesno. Protein je bjelancevina obicna (od koje se vecinom deblja) i nema veze s L amino kiselinama koje sudjeluju u rastu misica (da ne pisem o ostalim amino kiselinama, pa i onima 'tezima').... U biti bacanje para je na obicne proteine, ako nema potpore u vidu pravih amino kiselina, minerala i vitamina. Pa tko zeli, neka baca...

P.S. I naravno da su same amino kiseline bacanje para, ja nisam niti preporucio uzimanje samih, vec gdje ih se moze naci (povrce) za ljude koji nemaju bas novca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 1:17 (Mrgud Veliki).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

protein deblja? wot.. cekaj,  sta ti pricas?? Protein je sacinjen od aminokiselina... Ove aminokiseline sto ti spominjes, su bacanje para.. Ako kroz hranu uneses dovoljno kvalitetnog proteina, unijet ces sve aminokiseline potrebne.

btw kako protein moze debljati? protein je gradivna materija.... Da, debljas misice :D

ne kuzim ovo za aminokiseline i povrce, mozes biti malo precizniji sta zelis reci, jer nisam bas nista skontao

tj pojasni sve ispocetka jer si nejasan

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 1:24 (exer1234).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice