Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.096
|
čitano: 8.660.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
FlyBoy kaže...
exer1234 kaže...

ali tezina je bitna.. neces odabrati tezinu s kojom u prvoj seriji mozes uraditi 15 ponavljanja,, a cilj ti je 10. kontas? ali recimo 3 ponavljanja da.. u drugoj seriji ce to biti 2 ponavljanja  u rezerivi. u trecoj jedno. u cetvroj mozda vise ni ne mozes.. RPE 9 ili 9.5

A zašto onda ne odabereš svaki put težinu s kojom možeš napraviti točno 10 ponavljanja npr. 11. bi bilo failure)

Npr. prvu seriju radiš 10x100kila, drugu 10x97.5, treću 10x95, četvrtu 10x90 itd itd..

Tako ćeš doći do istog volumena od 40x, a svaki put ćeš napraviti maksimum ponavljanja.

Ugl. ono što hoću reći, ne postoji pravi, niti krivi način. I jedno i drugo će ti dati rezultate.

Progressive overload je faktor koji se cilja dugoročno, dakle da postoji napredak u intenzitetu uz zadržavanje istog volumena, a ne nešto što se treba gledati iz serije u seriju.

nije isti volumen, zato sto smanjujes kilazu.. nije isto 4x10 s 100 kg vs 100 97 95 90 . .. intezitet nije jednak

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 21:11 (exer1234).
18 godina
exer1234 kaže...

nije isti volumen, zato sto smanjujes kilazu.. nije isto 4x10 s 100 kg vs 100 97 95 90 . .. intezitet nije jednak

Ne kužiš, ajd ovak.

Ti radiš po svom principu, 4x10 sa 100kila.

A ja napravim prvu seriju 10x110, drugu 10x102.5, treću 10x97,5, četvrtu 10x95

Znači dvije serije sam napravio jače nego ti (ti si se štedio da bi i zadnje dvije mogao izvući 10x) a ja sam na svakoj dao maximum i napravio jednak volumen, a pola serija s većim, pola s manjim intenzitetom. Tko je bolji?

Hoću ti pokazati da ne postoji "pravilan" način treniranja...

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
FlyBoy kaže...
exer1234 kaže...

Ne kužiš, ajd ovak.

Ti radiš po svom principu, 4x10 sa 100kila.

A ja napravim prvu seriju 10x110, drugu 10x102.5, treću 10x97,5, četvrtu 10x95

Znači dvije serije sam napravio jače nego ti (ti si se štedio da bi i zadnje dvije mogao izvući 10x) a ja sam na svakoj dao maximum i napravio jednak volumen, a pola serija s većim, pola s manjim intenzitetom. Tko je bolji?

Hoću ti pokazati da ne postoji "pravilan" način treniranja...

a zasto mislis da je bolje ici do kraja? postoji pravilan nacin treniranja, ali ne postoji samo jedan nacin. ..

na taj tvoj nacin je teze pratiti napredak.. osobno ni ne radim desetke, jeko rijetko.. vecinom 3-7 .. neka vrsta 7 5 3

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 23:55 (exer1234).
14 godina
IvanDado kaže...

Primjetio sam da mi je kod vjezbanja manjih misica tesko odredit koja mi je tezina za 10 ponavljanja recimo. Cesto mi se dogodi da odem cak i do 15, a drugu seriju onak 12, pa trecu 10. Znaci to treniram onak dokle god ide. Kao i kod sklekova. Napravim 3 serije dokle ide, ide. 

kod malih skupina nije problem ici do otkaza, jer se one puno brze oporavljaju i ne utjecu toiliko na CNS... kontas? idi na DL do otkaza par serija pa ces vidjeti 

18 godina
exer1234 kaže.. 

a zasto mislis da je bolje ici do kraja? postoji pravilan nacin treniranja, ali ne postoji samo jedan nacin. ..

na taj tvoj nacin je teze pratiti napredak.. osobno ni ne radim desetke, jeko rijetko.. vecinom 3-7 .. neka vrsta 7 5 3

Ne kažem da je bolje, ali ima nekih prednosti i obrnuto.

Rekao bih da je upravo praćenje napredka jedna od prednosti.

Ako si prije mogao izvući na benchu (bez asistencije) 5 komada a sada možeš 7 to je neupitan pokazatelj napretka.

Također ne radim desetke, pogotovo na compound, to sam tako uzeo za primjer.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 0:30 (FlyBoy).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Uzeo sam kreatin(monohidrat). Zanima me koliko grama uzimam, i kada? Dali se to pomiješa s wheyom ili se pije odvojeno?

17 godina
Rast mišića i visina

Ima li ovdje Osjecana ? Ajde ako ima neka se javi ovdje ili na poruke,imam par pitanja u vezi teretana Osijek 

14 godina
odjavljen
5g dnevno
Nebitno kad,samo budi konstantan s uzimanjem i tjt
U rijetkim slucajevima (naravno da sam taj) prvi put ce ti mozda teze past na zeludac pa ces se mozda usrat dan dva al nista strasno
14 godina
neaktivan
Zin8 kaže...
5g dnevno
U rijetkim slucajevima (naravno da sam taj) prvi put ce ti mozda teze past na zeludac pa ces se mozda usrat dan dva al nista strasno

A nakon koliko mogu ocekivat neke manje promjene sa tim kreatinom? I jel se to bas mora konstatno pit kad se jednom pocne?

TDI
18 godina
i7 extreme kaže...
Zin8 kaže...
5g dnevno

A nakon koliko mogu ocekivat neke manje promjene sa tim kreatinom? I jel se to bas mora konstatno pit kad se jednom pocne?

Glede kreatina, uzimam ga ciklusno. 2 mjeseca u shakeu poslije treninga te mjesec dana ga ne uzimam.....i tako u krug.

Punjenja ne radim.

Xbox: Muskarcina
14 godina
i7 extreme kaže...
Zin8 kaže...
5g dnevno

7-10 dana, ili nikad  ako nisi responder... Pa mora se, zasto bi prestajao? iako kad sam uzimao 5g dnevno, u 10 dana jedno 2-3 dana zaboravim na njega, i no problem

danas se nikako ne mogu najesti. stalno gladan.... 

za par dana odo u svedsku, raditi... teretana 5 min pjeske od stana.. nadam se da je barem solidna, da ima stalak za cucanj

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 21:22 (exer1234).
14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
i7 extreme kaže...
Zin8 kaže...
5g dnevno

7-10 dana, ili nikad  ako nisi responder... Pa mora se, zasto bi prestajao? iako kad sam uzimao 5g dnevno, u 10 dana jedno 2-3 dana zaboravim na njega, i no problem

Sta njega najbolje prije treninga uzet, a onda poslje treninga roknut proteine (shake)?

TDI
14 godina
i7 extreme kaže...
exer1234 kaže...
i7 extreme kaže...
Zin8 kaže...
5g dnevno

Sta njega najbolje prije treninga uzet, a onda poslje treninga roknut proteine (shake)?

nije bitno kad.. iako kao ima neka studija za poslije treninga..ali nije bitno.. 

14 godina
odjavljen
i7 extreme kaže...

Svugdje vrijedi kolko ljudi tolko ćudi. Osim u fitnessu, tu svako ima barem po 3 mišljenja o određenoj temi, ovisno o raspoloženju, trendu i vremenu vani.

Ja sam jedan od onih kaj za kreatin kažu istu stvar ko i za cardio. Nije bitno kad, bitno da se uzme/odradi.

Whey pij u PWM, da.

I najbolja stvar koju možeš napravit i prije i poslije treninga je sjest i čitat knjige, članke itd., a ne da u prosjeku svaka stranica ima 102 pitanja tipa koje suplemente uzeti da izgledam ko Arnold, koji okus wheya i dali da odvajam bjelanjke...

16 godina
Zin8 kaže...
i7 extreme kaže...

Svugdje vrijedi kolko ljudi tolko ćudi. Osim u fitnessu, tu svako ima barem po 3 mišljenja o određenoj temi, ovisno o raspoloženju, trendu i vremenu vani.

Ja sam jedan od onih kaj za kreatin kažu istu stvar ko i za cardio. Nije bitno kad, bitno da se uzme/odradi.

Whey pij u PWM, da.

I najbolja stvar koju možeš napravit i prije i poslije treninga je sjest i čitat knjige, članke itd., a ne da u prosjeku svaka stranica ima 102 pitanja tipa koje suplemente uzeti da izgledam ko Arnold, koji okus wheya i dali da odvajam bjelanjke...

s time da će i u svakoj knjizi/članku pročitati neko drugo mišljenje...

Potpis!
14 godina
odjavljen
Ezio kaže...

s time da će i u svakoj knjizi/članku pročitati neko drugo mišljenje...

A hoće, ali ako malo baciš oko pa proučiš šta se preporuča po netu, po stručnim forumima..nije se teško odlučiti za izvore informacija.

A na kraju krajeva, svi moraju proći onu fazu isprobavanja, grešaka i nepravilnih izvođenja, dok jednog dana ne shvatiš ono što si znao i na početku,a to je da je fitness individualni sport i s obzirom na to, primjena se razlikuje od osobe do osobe.

Postoje univerzalna pravila, ali to su uglavnom ona najosnovnija. Za sve više, jednostavno treba uzeti vremena i volje, isprobavati i tražiti dok ne nađeš nešto što ti odgovara.

14 godina
Rast mišića i visina

sad pojeo 250g piletine, tortilju, brdo salate i kao da nist nisam pojeo. bemti . sad bi nesto masno,kaloricno.al ne smijem. imam jos malo proteina za "ufitat" i to je sve

nije problem citati, problem je znati sta citati, izvore pravih informacija.. Sta ti je cilj.. 

osobno sto se tice treninga i prehrane, citao bih Alana Aragona, Erica Helmsa, Brad Schoenfeld , i jos par njih.. Rade studije. Imas 3dmj kanal na yt, onda Matt ogus, izvor dobrih informacija, ima jos par realnih youtubera.. ovi popularni, panda, ulisis , piana , itd, ne treba slusati

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 21:51 (exer1234).
14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

sad pojeo 250g piletine i brdo salate i kao da nist nisam pojeo. bemti . sad bi nesto masno,kaloricno.al ne smijem. imam jos malo proteina za "ufitat" i to je sve

Znam tu muku. 

Odi na yt pa malo gledaj one videe di slažu slasne burgere, onako masni, sočni, sa slaninom i sirom, nekim umakom, prženim lukom i krumpirom,pa one moussove čokoladne i to..

Onda se izubijam u tim videima nekih 10-20 min pa sam toliko isfrustriran da odem spavati i riješen problem 

14 godina
Zin8 kaže...
exer1234 kaže...

sad pojeo 250g piletine i brdo salate i kao da nist nisam pojeo. bemti . sad bi nesto masno,kaloricno.al ne smijem. imam jos malo proteina za "ufitat" i to je sve

Znam tu muku. 

Odi na yt pa malo gledaj one videe di slažu slasne burgere, onako masni, sočni, sa slaninom i sirom, nekim umakom, prženim lukom i krumpirom,pa one moussove čokoladne i to..

Onda se izubijam u tim videima nekih 10-20 min pa sam toliko isfrustriran da odem spavati i riješen problem 

ali ovo je samo danas.. inace nije problem... ali danas sve sto pojedem, nista, odmah sam gladan

jedino sad da popijem kavu, i cole zero .. kasnije jos mjericu proteina i dobro .

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Meni treba 2/3kg piletine sa salatom i kruhom da se najedem, al dobro, ja sam konjina od 110+ kg

If you're going through hell, keep going!
14 godina
odjavljen
Zin8 kaže...
5g dnevno

A dal da ga prijem odvojeno ili da ga otvorim u mlakoj vodi i ulijem ga u shake s proteinima?

14 godina
Dex.pwn kaže...
Zin8 kaže...
5g dnevno

A dal da ga prijem odvojeno ili da ga otvorim u mlakoj vodi i ulijem ga u shake s proteinima?

e jbg sad..kompliciras nepotrebno.

osobno, prije sam ga topio u vodi, a sad vise to ne radim, nego direkt mjericu creatina stavim u usta, popijem vode, i eto.

jbg kad jedes samo meso, onda ga mozes pojesti kilu,, kad vise nemam carbsa

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 23:26 (exer1234).
14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

e jbg sad..kompliciras nepotrebno.

osobno, prije sam ga topio u vodi, a sad vise to ne radim, nego direkt mjericu creatina stavim u usta, popijem vode, i eto.

jbg kad jedes samo meso, onda ga mozes pojesti kilu,, kad vise nemam carbsa

To je ono kaj pokušavam dugo reć. Ekipa se previše zamara sitnicama, previše se filozofira, traži se previše načina da se zaobilaze osnove na kojima se gradi sve.

Ekipa jedite hranu, jedite meso, jaja, povrće, salate, dobre masti, pa i carbse al s njima polako  ne zamarajte se nikakvim suplementima. To što ih većina koristi ne znači da ih morate koristiti i vi.

Ne sjećam se kad je neko zadnji put javio da je postavio novi PR na deadliftu ili istrčao neku dionicu u rekordnom vremenu..al da ga j*beš svi su probali novi whey i izmišljaju najbolje preworkout kombinacije

Tema fakat postaje predosadna, stalno jedno te ista ekipa odgovara na jedno te ista pitanja tak da definitivno idem unfollowat temu i lp svima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 8:59 (Zin8).
16 godina
Rast mišića i visina

a koju muziku slušate dok pijete kreatin? da li je bolja apsorpcija uz lagani house ili treba slušati nešto žešče?

Zin8 , zašto si drama queen?

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 9:01 (Ezio).
18 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipa, tražim savjet s obzirom da hoću počet pit proteine, ali ne znam gdje i koje kupiti. Znam da je isplativije naručivat iz vana, ali mi se ne da zafrkavat s tim ili čekat, uzeo bi ispod 5 kg čisto da ne bude previše ako mi okus dosadi. Na što da ciljam i gdje je najbolje kupiti kod nas? Također može preporuka okusa. LP 

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
9 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bok ekipa, već duže vremena pratim ovu temu i sad sam se registrirao jer imam pitanje na koje nisam našao odgovor. Često iza posla budem umoran i kada pojedem ručak odmah nakon posla (oko 15.30h u pravilu) uhvati me spavat  i često odspavam 1.5 do 2h. Nakon toga odradim trening  (znači cca 3 sata nakon obroka jer ipak treba treba mi malo da dođem sebi nakon spavanja). Nakon treninga popijem whey protein (cca u 20h) i onda do ponoći ništa je jedem, a tada zaspem. Osjetim lagano da sam gladan ali ne smeta me. Da li je ovo problem s obzirom da je moj cilj je sa sadašnjih 91 dođi na 85 (visok sam 185), a da pri tome minimiziram gubitak mišićne mase. Inače sam u dobroj formi, 4-5 puta tjedno trčim/igram nogomet/vježbam u stanu i mogu dosta trčati (radim 6km u komadu, mada mogu bez problema i 10 ali mi se neda jer je previše, nisam prebrz, jer idem uzbrdo), a imam i nešto izgrađene mišićne mase pogotovo kvadricepsi, bicepsi i tricepsi.

Prehrana mi je ovakva:
6.30 - 3 dcl shake od: jogurt (ili posni sir + malo vode), banana, neko sezonsko voće tipa jagoda, 50g zobenih, malo whey proteina
9.00 - gablec na poslu: tuna u maslinovu ulju/pureća šunka/jaja/pašteta od tune/ + rajčica
13.00 - jogurt/banana/orašasti plodovi - nešto tako da me drži do ručka
15.30 - ručak: što starci spreme a to stvarno svašta, nastojim da ne bude prženo ali ne mogu im nametati piletinu i takvu hranu baš svaki dan
20.00 - 1 mjerica whey proteina

dakle moja 2 pitanja:
1. Da li je problem ovo moje spavanje popodne do 2 sata odmah nakon ručka što se tiče gubljenja težine (opcija da preskočim spavanje popodne i da idem ranije spavat je neizvediva svaki dan u tjednu)
2. Preporuka nekog kućnog treninga - za sad imam utege 2x10KG, 2X3KG, šipka od 185cm, šipka za zgibove postavljena na okvir od vrata, stolicu za propadanja - mislim kupiti neke jače utege, možda i bench klupu, imam nekih 2000kn za opremu. Teretana nije opcija.

3. Svaki savjet je dobrodošao, hvala ekipa

14 godina
Unimatrix 007 kaže...

Pozdrav ekipa, tražim savjet s obzirom da hoću počet pit proteine, ali ne znam gdje i koje kupiti. Znam da je isplativije naručivat iz vana, ali mi se ne da zafrkavat s tim ili čekat, uzeo bi ispod 5 kg čisto da ne bude previše ako mi okus dosadi. Na što da ciljam i gdje je najbolje kupiti kod nas? Također može preporuka okusa. LP 

myprotein best buy

Dozer

vidi, cilj ti je gubljenje tezine, u tom slucaju bi radije krenio u teretanu, da i malo nabacis misicne mase... ali ako ti je cilj samo da smrsavis, bez obzira na izgled, onda jedino manje,kcal deficit.. spavanje ne igra nikakvu ulogu, bitan je unos kalorija..

sto se tih bucica itd tice, iskreno ne da mi se sad objasnjavati.. ali radi sta ti mislis da trebas.. jer jednostavno s tim mozes poceti... radi sve sto znas. jer tu ni ne mozes imati neki smislen trening.. ili kreni u teretanu

18 godina
Dozer kaže...

Bok ekipa, već duže vremena pratim ovu temu i sad sam se registrirao jer imam pitanje na koje nisam našao odgovor. Često iza posla budem umoran i kada pojedem ručak odmah nakon posla (oko 15.30h u pravilu) uhvati me spavat  i često odspavam 1.5 do 2h. Nakon toga odradim trening  (znači cca 3 sata nakon obroka jer ipak treba treba mi malo da dođem sebi nakon spavanja). Nakon treninga popijem whey protein (cca u 20h) i onda do ponoći ništa je jedem, a tada zaspem. Osjetim lagano da sam gladan ali ne smeta me. Da li je ovo problem s obzirom da je moj cilj je sa sadašnjih 91 dođi na 85 (visok sam 185), a da pri tome minimiziram gubitak mišićne mase. Inače sam u dobroj formi, 4-5 puta tjedno trčim/igram nogomet/vježbam u stanu i mogu dosta trčati (radim 6km u komadu, mada mogu bez problema i 10 ali mi se neda jer je previše, nisam prebrz, jer idem uzbrdo), a imam i nešto izgrađene mišićne mase pogotovo kvadricepsi, bicepsi i tricepsi.

Prehrana mi je ovakva:
6.30 - 3 dcl shake od: jogurt (ili posni sir + malo vode), banana, neko sezonsko voće tipa jagoda, 50g zobenih, malo whey proteina
9.00 - gablec na poslu: tuna u maslinovu ulju/pureća šunka/jaja/pašteta od tune/ + rajčica
13.00 - jogurt/banana/orašasti plodovi - nešto tako da me drži do ručka
15.30 - ručak: što starci spreme a to stvarno svašta, nastojim da ne bude prženo ali ne mogu im nametati piletinu i takvu hranu baš svaki dan
20.00 - 1 mjerica whey proteina

dakle moja 2 pitanja:
1. Da li je problem ovo moje spavanje popodne do 2 sata odmah nakon ručka što se tiče gubljenja težine (opcija da preskočim spavanje popodne i da idem ranije spavat je neizvediva svaki dan u tjednu)
2. Preporuka nekog kućnog treninga - za sad imam utege 2x10KG, 2X3KG, šipka od 185cm, šipka za zgibove postavljena na okvir od vrata, stolicu za propadanja - mislim kupiti neke jače utege, možda i bench klupu, imam nekih 2000kn za opremu. Teretana nije opcija.

3. Svaki savjet je dobrodošao, hvala ekipa

Pogledaj si P90X trening. Imaš svu potrebnu opremu i mislim da ti je to odlično za ono što želiš. Ako možeš izdvojit 1 - 1:15h dnevno 

16 godina
Dozer kaže...

U Decathlonu imaš strap trake za vježbanje za 200 i nešto kn. To je kopija onog besmisleno skupog TRX strapa koji košta preko 1500 kn. Zakvači se za štok i vrata ili neku šipku ili drvo na otvorenom. Možeš s time izvoditi razne vježbe sa vlastitom težinom. Povoljno a svestrano.

Potpis!
18 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Pogledaj si P90X trening. Imaš svu potrebnu opremu i mislim da ti je to odlično za ono što želiš. Ako možeš izdvojit 1 - 1:15h dnevno 

Sad si i mene zainteresirao za taj program. Stavio sam ga skidati. Reci mi jednu stvar jel trebam stalno buljiti u ekran i pratiti vježbe jer mi je to neizvedivo (zbog dioptrije ne mogu buljiti u mali ekran od laptopa)

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice