Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.147.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rast mišića i visina
FlyBoy kaže...
overhaul kaže...

Hm čudno stvarno. Da baš čovjek koji živi za predstavljanje na takvom natjecanju se nebi sjetio prijaviti na vrijeme?! 
A i sponzorstva su mi čudna. Pa on je svjetski vrh, koja sponzorstva bi trebala biti problem? Under armor, adidas, nike, 
asics,... suplementacija svih vrsta... neznam tko od njih nebi takvog prezentera?

Mislim da je nešto vezano za lansiranje Dynamik brenda sumplemenata, koje je trebalo biti sada na Mr.O.

Mda, poslušao sam "daii - lyyy" luimarca, i opet mi nije jasno da ti kojekakvi sponzori imaju tako krucijalnog utjecaja na natjecanje.
Ništa, možda se bolje nabrusi za arnold classic, osim toga, sad ima puno više dosta dobro kotirajućih mistera po svijetu, pa
se nekako da, posebno jer gospon talent neide obično dalje od ovog jednog natjecanja godišnje nikuda. No opet, ne spava ni 
(mlađa) konkurencija. Ove godine se još dodatno nafilali i roei vinklaar (koji je promijenio "nadimak" jer sad vježba za Kuvajt), pa big ramy...
pa tko zna. Wheeler, Wolf, Warren.. sva ta ekipa je konstantno dosta jaka, teško je čak i na međunarodnim natjecajima izvan USA.

p.s. čini se kao da je mr olympia.com pod ddosom? Ne očitava ju, osim static. Sumnjam da je baš tolika navala običnih interesenata.
Moguće da se netko "osvećuje", jer je Kai vrlo popularan na netu? Enivej sa statica vidim da je na chartu kai kvalificiran?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Mislim meni nije jasno ako ima interesa, ako je javnost za vraćanje K.Greenea, sponzor se sigurno može nać a sumljam da i on sam nema love za upad na show u vlastirom aranžmanu, a i njima je u interesu zbog publiciteta... Pa zašto jednostavno ne dopuste glavnom napadaču na Mr.O da pristupi natjecanju. Mislim šta? Nema mjesta na pozornici...nema dovoljno spreja, šta, nema više mjesta na papiru za upisat još jedno ime. Pare su tu, interesi se poklapaju, u čemu je onda problem?

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
15 godina
Rast mišića i visina

Zdravera!
Nije me bilo godinu dana, van stroja sam bio dugo, gym aktivno ništa, nekih 11mj, propadanja. Sad povratak u gym, nekih mjesec dana vraćanja forme i tako malo po malo se ćaća vraća.

Nije neki pozing, ali evo ručku bacio danas pa reko ajde.

Pozdrav svoj staroj ekipi koja je prije ovdje rokala, nadam se da ste još aktivni i da ste za broj svi veći. Budem pratio temu ali ništa aktivno čisto da vidim šta je sad tema i o čem se razglaba.

Eto, samo jako i to je to :)

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
14 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Zdravera!
Nije me bilo godinu dana, van stroja sam bio dugo, gym aktivno ništa, nekih 11mj, propadanja. Sad povratak u gym, nekih mjesec dana vraćanja forme i tako malo po malo se ćaća vraća.

Nije neki pozing, ali evo ručku bacio danas pa reko ajde.

Pozdrav svoj staroj ekipi koja je prije ovdje rokala, nadam se da ste još aktivni i da ste za broj svi veći. Budem pratio temu ali ništa aktivno čisto da vidim šta je sad tema i o čem se razglaba.

Eto, samo jako i to je to :)

Ah taj tepih 

15 godina
Dex.pwn kaže...

Ah taj tepih 

Frende sve i jednoj dosad se sviđao.

Ne bih ga obrijao nema tog novca :)

17 godina
KIKI3ooo kaže...

Mislim meni nije jasno ako ima interesa, ako je javnost za vraćanje K.Greenea, sponzor se sigurno može nać a sumljam da i on sam nema love za upad na show u vlastirom aranžmanu, a i njima je u interesu zbog publiciteta... Pa zašto jednostavno ne dopuste glavnom napadaču na Mr.O da pristupi natjecanju. Mislim šta? Nema mjesta na pozornici...nema dovoljno spreja, šta, nema više mjesta na papiru za upisat još jedno ime. Pare su tu, interesi se poklapaju, u čemu je onda problem?

sad je mislim kasno, ako nije u debelom startnom modu, samo bi se osramotio. Dehidracija, bf, inzulin moraju im biti tempirani na dan i sat, inače za taj svjetski vrh, nema izgleda.

fila2208 kaže...
Dex.pwn kaže...

Ah taj tepih 

Heh to me podsjetilo, nedavno sam gledao one bumtras avengerse zadnje i primjetih kako Bruce Banner ima pristojnu tapiseriju... a kad popi*di i pretvori se u Hulka - sav depiliran i izbrijan :)
p.s. aj lijepo da si navratio:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
odjavljen
fila2208 kaže...
Dex.pwn kaže...

Ah taj tepih 

Šta piješ sve, šta radiš u gymu? KOliko ti je godina?

15 godina
overhaul kaže...

Heh to me podsjetilo, nedavno sam gledao one bumtras avengerse zadnje i primjetih kako Bruce Banner ima pristojnu tapiseriju... a kad popi*di i pretvori se u Hulka - sav depiliran i izbrijan :)
p.s. aj lijepo da si navratio:)

Haha, tako i ja, kad sam Hulk, onda sam friško zdepiliran. Hvala stari, vidim još si tu, učiš mlade nade ha? Great to be back :)

di su ostali, moj frend exer, mar, rucipe, i ostali, jel aktivna tema?

Dex.pwn kaže...

Šta piješ sve, šta radiš u gymu? KOliko ti je godina?

Vodu, mlijeko kavu...:)

Zezam se, sad trenutno Hurricane XS od MYP. Zašto gainer? Znam, sam sebi sam skočio u usta, ali bio sam u stisci s parama, dobio od frenda za 230kn, 2.5kg od čokolade. Pao sam bio na 86kg, reko moram se vratit, sad idem do barem 95+ mase malo, da se dignu kilaže i malo izgube konture ali dobije snaga.

26 mi je godina btw.

što se tiče treninga, ništa posebno, 4x tjedno, prsa biceps, leđa triceps, noge ramena, i triceps biceps .

Klasični 4x8-12 ponavljanja sheme iako ću sad uskoro krenuti sa HST od dogcrappsa pa da ojačam malo noge, vratim se na kilaže u prsima, i ostavim dušu u gymu :)

eto ukratko :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 0:59 (fila2208).
12 godina
Rast mišića i visina

Jel probo tko CREMAX od sandija?

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
14 godina
odjavljen
Vuk15 kaže...

A ko je taj Sandi kojeg stalno spominjete? 

15 godina
Vuk15 kaže...

Ne vidim razloga zašto uzet išta od sandija jer košta više nego što daje, ali samo dajte.

Kod njega je sve revolucionarno, novo, moćno, jako, napredno...a na kraju isti qurac kao ostalo samo platiš brand 

10 godina
neaktivan
Trebam preporuku grčkog jogurta sa sto vise proteina u 100 g npr oko 10 jer pijem ovaj od dukata ima samo 3.5
16 godina
Rast mišića i visina

jel zna netko dobru teretanu u Rijeci?

15 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipa, selim u ZG i tražim neku teretanicu jeftinu za studente, dobro opremljenu :D
Čuo sam za neku navodno jako dobru u Branimir centru Orlando ili nešto... pa molim preporuke ako tko zna ili ide. Ukoliko ima neka teretana bolja i blizu ove neka mi kaže jer mi se čini da mi je ova dosta blizu, tj. relatino lako mi je doći do nje.
Unaprijed hvala

10 godina
mar123 kaže...

jel zna netko dobru teretanu u Rijeci?

Blue Gym

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2015 22:16 (Mr.Natural).
15 godina
Rast mišića i visina

Ja sam prestao radit kajganu od bjelanjka i kojeg žumanjka već jednostavno stavim 4-5 jaja i gotovo. Preglupo mi je postalo. Nebi da sam neki pro pa će sad to značit lol, a na kraju krajeva, tko kaže da to nije samo broscience, sad se zna da kolesterol pomaže u stvaranju testosterona itd.

Ali imam tih par jela i toga se držim:

- zobene sa wheyom i čokolinom ako je whey bezukusan

- jaja

- piletina i riža

- grah (ako je sa tunjevinom treba uzet tunjevinu komadi, a ne komadići jer su odvratni), sa maslinovim uljem, soli i paprom

- posni sir

I to mi je spas. Neko kaže ne treba jest istu hranu ali ne moram razmišljat što ću pojest, već znam sve unarprijed i sve imam pripremljeno.

A drugi razlog zašto jedem jedno te isto je što sam shvatio je da od jela sa puno ugljikohidrata, budem još više gladan i ta energija koju daju ugljikohidrati kratko traje. To su i otkrili znanstvenici kad su proučavali kako djelu Atkinsonova dijeta. Oni stvarno mršave koliko god pojeli ako jedu samo hranu bogatu bjelančevinama i mastima ali nema tu čarolije već su opet u kalorijskom deficitu zato što hrana bogata bjelančevinama stvara osjećaj sitosti i nemaju potrebe za prežderavanjem kao kad se jede hrana bogata ugljikohidratima.

Tako da ako pojedem pola kruha sa paštetom - gladam sam za 45min-sat vremena a stomak mi je pun i boli. Nema od tog smeća ništa. Slatko sam isto potpuno izbacio. Ja znam za fleksibilnu prehranu i da neće ništa bit od kuglice rafaela ili kockice čokolade. Ali, hej, ako se vi možete kontrolirat da ne pojedete cijelu čokoladu nakon toga, svaka čast. Ja znam sebe i da nemam granice. Tako da je bolje da ništa ne jedem od slatkog. Bar ovako solo doma. Kad idem za blagdane na žderaćinu onda ok.

Suplementacija: whey, kreatin, omega3, vitamini/minerali

Trening: 3xtjedno, 1xtjedno trčanje (jogging, uz uzbrdicu, sprint)

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 11:24 (KIKI3ooo).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Jel može umjesto trčanja vožnja bajkom(2. i 3. brzina samo) ?

15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

ne kompliciraj xD 

17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Da ali moraš paziti da ti je heart rate točno između 135 i 147/min, i da kutna brzina ne prelazi 480°/s kod vožnje.

Gle, kalorije su kalorije, da li ćeš ih ti sagorjeti trčanjem, plivanjem, skakanjem, plesanjem ili vožnjom bicikla na kraju nema neke velike razlike.

Uostalom, jesi ti počeo već vježbati? Već tu dobra 2 mj ispituješ po temi sve živo?

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
15 godina
Rast mišića i visina

Nisam htio ni odg na to pitanje gore jer je blesavo, ali ajde.

Nije bitno što radiš, bitne su kalorije kako kolega kaže, ali najbolje bi bilo sve vkežbe zamjeniti što lakšim, samo da ne mora trčati, dizati i raditi ha?

Gle, no pain no gain, u stilu ne da se slomiš na treningu, ali moraš osjetiti težinu kako te stišće, a ti svim silama se oduprijeti i pobjediti je. Nema tu izmišljanja, kako bi nekako da niš ne radim, ali se mišići grade...

trči, skači pleši kako kolega kaže, ali gledaj koliko si potrošio, a ne kako.

Sigurno nije 2km na biciklu isto kao i trčanje...

14 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...
Dex.pwn kaže...

Da ali moraš paziti da ti je heart rate točno između 135 i 147/min, i da kutna brzina ne prelazi 480°/s kod vožnje.

Gle, kalorije su kalorije, da li ćeš ih ti sagorjeti trčanjem, plivanjem, skakanjem, plesanjem ili vožnjom bicikla na kraju nema neke velike razlike.

Uostalom, jesi ti počeo već vježbati? Već tu dobra 2 mj ispituješ po temi sve živo?

Vježbam od 3.-4. mjeseca... Znam da će se ionako iovako kalorije propalit, pitam zato što možda trčanje ima drugačiji utjecaj na tijelo od vožnje bajka

17 godina
Dex.pwn kaže...

Vježbam od 3.-4. mjeseca... Znam da će se ionako iovako kalorije propalit, pitam zato što možda trčanje ima drugačiji utjecaj na tijelo od vožnje bajka

Imaš i vožnju bajka koja ima drugačiji utjecaj od druge vožnje bajka. Rekli su ti dečki -  bitno je da ti intenzitet bude takav da
ti srce radi do maksimuma. Da se pošteno zadišeš. Nemora to dugo trajati, ali dok traje, i dok možeš, zapneš svom snagom.
To se najlakše postiže sa naprezanjem velikih skupina mišića.
Noge su velike skupine. Dakle trčanje bicikliranje, orbitrek, preskakanje vijače, košarka, nogomet..biraj. Super je i plivanje, i veslanje, 
i combat trening - oni obično naprežu gornje mišiće ali isto velike skupine, i to itekako osjetiš ako radiš intenzivno.
Ako samo pocupkuješ kao većina ovih pozera na joggingu, ili bicikl voziš u "crusing modu", ili orbitrek dako da možeš čitati poruke na mobu,
ili plutaš na vodi malo mrdajući rukice, a vreću za boks tapšeš... ništa od posla. Samo se zavaravaš da si imao nekakav "trening".
Dakle ukratko HIIT. Dobra stvar kod njega je da ne pojede pretjerano puno vremena, možeš ga raditi sa svime, jača,
daje eksplozivnu snagu, i ljudi te dok vježbaš, ne gledaju s podsmijehom :)

14 godina
odjavljen
overhaul kaže...
Dex.pwn kaže...

Imaš i vožnju bajka koja ima drugačiji utjecaj od druge vožnje bajka. Rekli su ti dečki -  bitno je da ti intenzitet bude takav da
ti srce radi do maksimuma. Da se pošteno zadišeš. Nemora to dugo trajati, ali dok traje, i dok možeš, zapneš svom snagom.
Noge su velike skupine. Dakle trčanje bicikliranje, orbitrek, preskakanje vijače, košarka, nogomet..biraj. Super je i plivanje, i veslanje, 
i combat trening - oni obično naprežu gornje mišiće ali isto velike skupine, i to itekako osjetiš ako radiš intenzivno.
Ako samo pocupkuješ kao većina ovih pozera na joggingu, ili bicikl voziš u "crusing modu", ili orbitrek dako da možeš čitati poruke na mobu,
ili plutaš na vodi malo mrdajući rukice, a vreću za boks tapšeš... ništa od posla. Samo se zavaravaš da si imao nekakav "trening".
Dakle ukratko HIIT. Dobra stvar kod njega je da ne pojede pretjerano puno vremena, možeš ga raditi sa svime, jača,

Hvala

@ Šta vi mislite o TotalCrunch spravi? Prodavanje mudašca pod bubreke?

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Kad smo već kod HIIT-a, ja i frend idemo 1-2x tjedno na atletsku stazu i radimo sprint treninge, tipa 100m sa 2min odmora između.

Budući da sada dolazi ružno vrijeme, kiše, hladnoće, a ipak je trčati sprint po skliskompuno opasnije nego joggirati, jel zna netko gdje se u Zagrebu može trčati na zatvorenome, recimo neka dvorana, umjetni teren itd.. a po mogućnosti da je i besplatno?  

Ne mora biti dužine 100m, može i 50m.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Od tih sprava što se reklamiraju za trbušne mišiće jedino smisla ima uzimat ab wheel ali prije korištenja njega treba ti već određena doza snage kako bi držo adekvatnu formu prilikom izvršavanje vježbe. 

Exercise tip #1 - the road to correct hanging leg raise: Done properly, hanging leg raises are the king of all ab-exercises, which does yet require practice and a core that is already pretty strong. Therefore I would suggest beginners start out with the lying leg raises with their hands or one of those pillows under their lower back for lumbar support. By trying to press their hands / the pillow into the floor in the course of the movement, they will develop the core stability that is necessary to progress

1. from the supported to the unsupported lying leg raises

2. from leg raises on the floor to leg raises on a decline

3. from decline leg raises to hanging leg raises

Note: It is neither necessary nor advisable to fully extend your legs during any of these exercises. Doing any of these movements with your legs straight tends to shift the relative workload away from your abs and towards the psoas major, and it increases the overall load on your lower back - the same applies for the dreaded sit-ups with leg-fixation, as well.

Izvor

Za početak probaj radit izdržaje (plank - googlaj), trubšnjake (do 20 ponavljanja, dodaj težine kad bude prelagano ili nauči ih radit sa kablovima (googlaj cable crunches) pa progresivno povećaji kilažu)

16 godina
★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
14 godina
Hobbss kaže...

Jel ima netko da trenira u Čakovcu?Da preporuči gym i ako ima vremena da pokaze neke vježbe(zanimaju me squat i deadlift jer budem radil 5x5).Hvala.

U Čakovcu imaš jednu teretanu na gradskim bazenima, a druga koja je ujedno i puno bolje opremljena ti je Aurora na Jugu(kvart) kod megaparka.

papi batina izlazi kroz šiber i maše automatima
13 godina
neaktivan

Prema examine.com je svaki test booster smeće, jedino vrijedi pogledat vitamin D ukoliko imaš manjak istog. Ako te baš interesuje boostanje testosterona onda diži tegove, spavaj i jedi ispravno. Osim toga ti jedino mogu steroidi pomoć.

http://examine.com/insiders/3-more-popular-supplements-that-are-a-waste/

17 godina
Rast mišića i visina

Pije tko myprotein whey?

Planiram uzeti ove pa me zanima koji okus preporučujete i kak ste zadovoljni:

http://www.myprotein.hr/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html

5kg bi uzeo

17 godina
Rast mišića i visina

...nego ništa na kraju ne komentirate novog/starog mr olympia?
Meni je ove godine sve skupa stvarno preraslo u "muške trudnice freakshow". Pa što je ovo?
Evo kako je nekad izgledao šampion. 
http://www.hotstuffnutritionals.com/8-time-mr-olympia-lee-haney-interview/
Evo kako danas izgleda. (u slikama)
Branch Warren, za kojega su trenutni suci zaključili da je 6. najbolje građen čovjek na svijetu(?!?!) je očigledno
se rastopio. Palumboizam za udžbenike, a njima to super jer eto vide se žile. A mišići nekakva smrljana masa mesa.
Eto ljudima po relevantnim forumima koji su u tome se sve skupa gadi... kako li je tek običnom nenaviklom
čovjeku (posebno ženi) vidjeti te trudne meathedove? Dok god ovi suci biraju, ili dok toleriraju posljedice slin-a, 
ovo više nije za ništa. Ok Heath se trudio sakrivati većinu vremena trbušinu na stageu, i od njih doista jest negdje najdefiniraniji...
Ali pa zar je to najbolje na svijetu? Pa niti on nije najbolji, nekad nije bio toliko trudan.
Btw. Ramy mi definitivno izgleda veći, ako nastavi sa treningom i dobije vretenast izgled koji ovi suci jedino gledaju, teško će ga tko zaustaviti.
Drugo mjesto je za skinuti kapu. Dexter Jackson, čovjek od 46 godina, koji se natječe od 1992. uspijeva dogurati do drugog mjesta.

trbušani 2015 trbušani 2015
ženi neugodno pitati koji mjesec trudnoće ženi neugodno pitati koji mjesec trudnoće
dijagnoza palumboizam dijagnoza palumboizam
tko je mišićaviji? tko je mišićaviji?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice