Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.159.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

mislim da je mislio pod tim pojmom na steroide, pa onda sterkaci, ili to sto je on napisao.

inace mislim da netreba bas 2 godine za ovo, ima dosta mjesta za poboljsanje, nije niti bog zna sto izdefiniran, godina i pol uvrh glave, a teza da treba whey i kreatin nisu sto posto tocne, jer kreatin netreba uzimat, a whey samo ako ne unosi dovoljno hranom, naravno da se preporuca whey, ali sto ce ti ako ti preko hrane uneses 200g proteina, tako da ni whey nije obavezan, on je samo pomoc.

17 godina
Rast mišića i visina

Ma samo je trebao prestati ljenčariti i trpati se junkom.
Nebi bio ovakav, naravno, ali već kad bi sagorio to salo
bio bi pristojne konstitucije uz fizičku aktivnost.

Nemojmo smetnuti s uma, on je i sad dok se nabadao itekako vježbao, jer inače ništa od izgleda.

Dakle koji mu je vrag trebao toliko dugo da se mrdne? Čekao da ga neko ubode u dupe anabolom?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 1:12 (overhaul).
16 godina
Rast mišića i visina

Ekipa,jedno pitanje,kakav kardio raditi danima odmora,idem 4 puta tjedno u teretanu + 20 min lagani tempo na sobnom biciklu za brze sagorijevanje ( nemam elevator traku niti traku za trcanje u teretani ) i sad sam danima odmora derao po 30-40 min na najacem tempu sobni bicikl,nekada i sat vremena,ali bojim se da sagorijevam ( 600-700-800 kalorija sagorim ),na sto ici,dalje isto tako ili mijenjati za neki LI kardio ili probati HIIT na sobnom ?

15 godina
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

mislim da je mislio pod tim pojmom na steroide, pa onda sterkaci, ili to sto je on napisao.

inace mislim da netreba bas 2 godine za ovo, ima dosta mjesta za poboljsanje, nije niti bog zna sto izdefiniran, godina i pol uvrh glave, a teza da treba whey i kreatin nisu sto posto tocne, jer kreatin netreba uzimat, a whey samo ako ne unosi dovoljno hranom, naravno da se preporuca whey, ali sto ce ti ako ti preko hrane uneses 200g proteina, tako da ni whey nije obavezan, on je samo pomoc.

Za whey se slazem,ali zasto mislis da kreatin ne treba uzimati?

Ja ga uzimam i dosta mi je dao napretka i snage...

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
mar123 kaže...

Koliko si dugo ti u gymu mar?

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
14 godina
neaktivan
johnsteR kaže...
A kad onda da uzimam proteine...inače ih pijem poslije treninga i pola mjerice ujutro sa zobenima

pa kroz cijeli dan.. protein jedan  od makronutrienata,najbitniji za izgradnju misica...vecina pocetnika misli da je protein samo onaj u prahu , whey, gainer itd... ne kuzi da u hrani ima proteina, i zato misle da neki gainer ili whey cine razliku, sto nije tako. Misle ako piju protein u prahu, da ce se nabildat. tako sam i ja mislio prije... kao i svaki pocetnik. ... gledaj da od tih 2g / kg budu sto kvaliteniji izvori proteina, znaci kompletne aminokiseline, barem ja tako ciljam.. unosim oko 200g dnevno, oko 150 gledam da je zivot.porijekla (meso sir whey jaja) , a ostalih 50 se nakupi iz ostale hrane, sto ne znaci da je tih 50g visak, i los izvor.... 

Sad ti nije bitno koliko mjerica popijes, i kad. bitno je da na kraju dana zadovoljis potrebe za proteinima. ako imas cilj 150, onda na kraju dana uneses bar 150g i to je to... Glupo je uopce pisati jelovnik s odredjenim namirnicama, nego samo racunas makrose i to je to. ako imas 200 200 50 , kao ja, onda jedes dok to ne zadovoljis i to je to

tpg a gle, to ne znas, treba vidjeti na sta bi licio kad bi natural skinio svo to salo. ugl nije nemoguce, ima ljudi koji su i bolje rez uradili natural... jednostavno kad si debel, ne znas kako ce na kraju izgledati, kao kod mene, mislio sam da nemam prsa, a kad sam skinio dosta sala, na kraju su  isplivala, i ok su izgleda . kao i ramena... sad su okrugla, a prije su bila flat.. ugl defka cini cuda, covjek izgleda veci, iako imsa mnogo kg sala.... ja se cudim odakle mi tako malo kg,,a izgledam dosta veci nego prije s 90.... 

Uostalom, ne znas nista o liku, mozda je prije trenirao, pa prestao, udebljao se, pa opet poceo, muscle memory cini svoje.. sigurno ce mnogo brze ucinit taj napredak na taj nacin, nego ako je totalni pocetnik...

I taj whey i creatin, opet ljudi mislite da su ti suplementi carobni.. nisu!!! whey je samo protein, ako ti je s hranom tesko unijeti protein, onda uneses kroz whey ostalo i to je to. razlika izmedju samo hrane ili hrana + whey je nikakva na tjelesnu kompoziciju..... razlika je u prakticnosti, lakse je popiti shake nego pojesti komad piletine ili sta vec.. isto tako ima i svoje minuse, ne zasiti te.. itd.ali to ovisi od osobe do osobe...

tpg ma creatin ima smisla, to je po meni jedini suplement koji radi (whey ne gledam kao suplement, nego hranu) .... ali osobno ga jos nisam koristio u ove 2 god, cekam da se zdefkam max, pa na masi budem poceo..

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 14:17 (exer1234).
17 godina
Rast mišića i visina

Dobar post exer:)
Da ponovim, ne samo da kreatin ili whey nisu čarobni prah od kojeg bujaju mišići, nego
niti steroidi, hgh, inzulin i ostala "sredstva" neće izroditi mišiće sama od sebe.
I s njima treba puno vježbati-olakotna okolnost je što s njima oporavak kraće traje i napredak je brže vidljiv.
Ali nauštrb nuspojava, naravno.
Mi ljudi jednostavno nismo genetski takvi da bi dobili izražene velike mišiće bez ciljanog napora kao što dobijaju bikovi,
lavovi ili pitbulli. Kao rasa, evoluirali smo da budemo lagani i ustrajni maratonci, i da svaku priliku za gozbu iskoristimo
tako da maksimalno trenuti višak hrane pohranimo u zalihe (salo) kako bi preživjeli kad bude oskudica.
To nas je kao vrstu najvjerojatnije održalo, za razliku od prirodno nabildanih neandertalaca.
Navodno je iz analize tragova ligamenata i hrskavice na kostima koje su također bile impresivnih karakteristika,
ustanovljeno da bi odrasli neandertalac bez problema,
uz nešto obuke pobjeđivao u bilo kojem natjecanju dizača utega ili borilačkom sportu.
"Remains of an early Neanderthal with a super strong arm suggest that
Neanderthal fellows were heavily pumped up on male hormones,
possessing a hormonal status unlike anything that exists in humans today, according to a recent paper."

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

Koliko si dugo ti u gymu mar?

mislis koliko mi trening traje? nesto vise od sat vremena, radim pauze od 30 sec izmedu serija i minutu izmedu vjezbi.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

noge mrtve.sumnjam da cu se ujutro dovuci do skole :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
Rast mišića i visina

Ljudi koliko kosta dostava sa SportsDirecta i jel ima netko iz Osijeka ili okolice da podijelimo troskove ??

15 godina
mar123 kaže...

mislis koliko mi trening traje? nesto vise od sat vremena, radim pauze od 30 sec izmedu serija i minutu izmedu vjezbi.

Koliko dugo već treniraš?

Daj neke slike forme.

Rucipe kaže...

Ljudi koliko kosta dostava sa SportsDirecta i jel ima netko iz Osijeka ili okolice da podijelimo troskove ??

Meni je došlo 10 eura jednom...neznam jel isto i sada.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 20:20 (fila2208).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

fila mogao bi i ti baciti koju, nis dugo, ja  koju sam zadnju vidio je bila ona od lane na ljeto.

eune : Flaeryy
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 20:21 (Super flaeryy).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav....Imam 14godina,173,61kg.....Pocnem li sada trenirati oce li to utjecat na moj rast odnosno mislim ocul ostatit ovakao nizak koliko sam sada ili cu jos narasti jer mnoge su mi osobe govorile da nevalja jos vjezbat sa utezima dok sam mladi jer moze imati neke posljedice....Inace imam jos nekih problema sa ledima jer sam prije 2-3 godine igrao mnogo igrice i naravno to je doslo do ovoga sto je sada uglavnom ostavlio posljedice i naravno sada sam prestao sa igranjem toga odnoso prije par mjeseci i namjeravam poceti vjezbati a i pritom probati ispraviti leda i drzanje?Ako mi mozete pomoći bio bih vam zahvalan....Hvala

15 godina
Super flaeryy kaže...

fila mogao bi i ti baciti koju, nis dugo, ja  koju sam zadnju vidio je bila ona od lane na ljeto.

ja sam dosta bacao formu ovdje, zasad nisam reprezentativan, ali budem stavio.

Zadnji puta sam lijepo tamo negdje u 1mj čini mi se.

di su tvoje, stalno plačeš kako nemaš dobar mobitel za sliku.

12 godina
neaktivan
tpg kaže...
mar123 kaže...

Za whey se slazem,ali zasto mislis da kreatin ne treba uzimati?

Ja ga uzimam i dosta mi je dao napretka i snage...

Njemu ne pomaže kreatin pa misli da ga nitko ne treba uzimati.

sidras kaže...

Pozdrav....Imam 14godina,173,61kg.....Pocnem li sada trenirati oce li to utjecat na moj rast odnosno mislim ocul ostatit ovakao nizak koliko sam sada ili cu jos narasti jer mnoge su mi osobe govorile da nevalja jos vjezbat sa utezima dok sam mladi jer moze imati neke posljedice....Inace imam jos nekih problema sa ledima jer sam prije 2-3 godine igrao mnogo igrice i naravno to je doslo do ovoga sto je sada uglavnom ostavlio posljedice i naravno sada sam prestao sa igranjem toga odnoso prije par mjeseci i namjeravam poceti vjezbati a i pritom probati ispraviti leda i drzanje?Ako mi mozete pomoći bio bih vam zahvalan....Hvala

Neće utjecati na rast. Potraži na Google-u programe za početnike i vježbaj. Samo naprijed. {#}

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
15 godina
neaktivan

Hvala....Zanima me kako izmjeriti body fat i kako da se rijesim bf% jer mi je oduvijek u cilju imati trbusne a za njih treba kako sam citao minimalno 8-10% odnoso 10-12 BF%:D 

17 godina
sidras kaže...

Hvala....Zanima me kako izmjeriti body fat i kako da se rijesim bf% jer mi je oduvijek u cilju imati trbusne a za njih treba kako sam citao minimalno 8-10% odnoso 10-12 BF%:D 

Netreba ti mjerenje "body fata", kad budeš imao 8-12%, vidjet će ti se i ti tvoji trbušni :)
Riješit ćeš se "bodyfata" tako da potrošiš fat na bodyju intenzivnijim treningom i pažljivijom prehranom:)
Dakle, kao što je rečeno, potraži na netu programe za početnike, promisli što želiš
(biti super u trčanju, dizanju utega, biciklizmu, plivanju, ili nogometu), pa će trbušni, budeš li slijedio
programe, sami iskočiti:)

15 godina
neaktivan

Igram maloga nogometa odnoso futsala ovako sa frendovima.....Pocet cu trcat i sada kada se malo vrijeme promjeni pocet cu se bavit sa biciklizom a i preko ljeta pravim neku mini teretanu :D Nadam se da ce  trbušni "Iskočiti" 

13 godina
sidras kaže...

Igram maloga nogometa odnoso futsala ovako sa frendovima.....Pocet cu trcat i sada kada se malo vrijeme promjeni pocet cu se bavit sa biciklizom a i preko ljeta pravim neku mini teretanu :D Nadam se da ce  trbušni "Iskočiti" 

Tipično za današnje dečke . Bitno da se pločice vide a to što imaš 60 kg ko ga jebe . Ja bi rađe zato što imaš dobru podlogu krenuo se polagano debljat kordinirano s teretanom i dobio puno ljepši izgled :) Ali to sam ipak samo ja . 

16 godina
Rast mišića i visina

fila na iskaznici od teretane pise da treniram evo sad 7. mjesec, no treniro sam 4 mjeseca ful konstantno i onda je bila mala stanka tj ne bas potpuna stanka nego sam odlazio 2 puta tjedno, i sad prije mjesec dana sam opet krenuo konstantno.

slike forme ce doc cim se uslikam, doma bas i nemam gdje, slikat cu u teretani kad nece bit ljudi jer me ovako sram vadit mobitel i ko debil se slikat.

a sto se tice ovog kreatin boya, nisam ja reko da kreatin ne valja uzimat, ja ga uzimam, ja sam samo reko da se rezultati mogu i bez njega postic i da on nije najpotrebniji.

15 godina
mar123 kaže...

fila na iskaznici od teretane pise da treniram evo sad 7. mjesec, no treniro sam 4 mjeseca ful konstantno i onda je bila mala stanka tj ne bas potpuna stanka nego sam odlazio 2 puta tjedno, i sad prije mjesec dana sam opet krenuo konstantno.

slike forme ce doc cim se uslikam, doma bas i nemam gdje, slikat cu u teretani kad nece bit ljudi jer me ovako sram vadit mobitel i ko debil se slikat.

a sto se tice ovog kreatin boya, nisam ja reko da kreatin ne valja uzimat, ja ga uzimam, ja sam samo reko da se rezultati mogu i bez njega postic i da on nije najpotrebniji.

uh ja imam staža jedno 2 godine,s tim da sam krenuo sa jedva nagurati 60kg..full prirodno sam trenirao nekih godinu i pol dana znaci bez proteina,bez kreatina..sad imam 78KG i samo kreatin uzimam.

Mene muci sad stomak,kojeg nemam puno sala al se ne vide trbusni,lako je to meni izdefinisati ali ode mi ova gore masa od haman 80kg,jedino da kupim neki protein da se "zastiti" al sad nisam u financijskoj mogucnosti.Imal ko kakav savjet ?

15 godina
tpg kaže...

uh ja imam staža jedno 2 godine,s tim da sam krenuo sa jedva nagurati 60kg..full prirodno sam trenirao nekih godinu i pol dana znaci bez proteina,bez kreatina..sad imam 78KG i samo kreatin uzimam.

Mene muci sad stomak,kojeg nemam puno sala al se ne vide trbusni,lako je to meni izdefinisati ali ode mi ova gore masa od haman 80kg,jedino da kupim neki protein da se "zastiti" al sad nisam u financijskoj mogucnosti.Imal ko kakav savjet ?

Trenirao si prirodno i tada kao i sada.

Protein i kreatin nisu neprirodni.

Oba se nalaze u tvom tijelu svaki dan.

16 godina
Rast mišića i visina

a kreni na nesto laganiju defku, i tako ces izgubit manje misica, ali cim smanjis uh na jako malu razinu treba povec proteine, znaci 2-2.5 g po kg je taman na defki.

15 godina
overhaul kaže...

Ali priznajte da Dwayne nema baš masu na ovoj fotki :P

Prema ovima nema ni sad :D

Sto sam Boze tako proklet, jucer lag, danas opet.. // R.I.P. EP LoL/WoT/PoE nick: Strongtoni
15 godina
fila2208 kaže...
tpg kaže...

Trenirao si prirodno i tada kao i sada.

Protein i kreatin nisu neprirodni.

Oba se nalaze u tvom tijelu svaki dan.

Znam ja to,zato sam napisao FULL prirodno,kako da ti objasnim jednom rjecju nisam imao "pomagala".. haha smijesno mi ovo zvuci pomagala.

14 godina
neaktivan
Don Strongtoni kaže...
overhaul kaže...

kako nema? kvalitetniji je 10 puta od njih.. ovi su samo mnogo vislji pa izgledaju krupniji, nista vise... ž

tpg

moras shvatit da protein nije kemija.. shvati da protein unosis kroz hranu, jaja, sir, meso, ribu.. svaki dan jedes, svaki dan unosis protein kroz hranu. da ga ne unosis, nebi ni postojao.. sve na tvom tijelu je sacinjeno od proteina... shvacas? .... creatin isto tako. . u nekim vrstama mesa ga ima dosta.... znaci kako to moze biti neprirodno? ako zelis ucinit nesto od sebe, trenirati, neki rezultat postici, moras naucit najosnovnije stvari.. sta ti vrijedi trenirat, ako mislis da je protein kemija. od toga nema nista, vjeruj mi. neces nista postici s takvim razmisljanjem... 

pa ako se ne hranis kako treba, nema ni misica, ,tj bez proteina nema ni misica, jer oni su ti koji grade... tako da, nisu to nikakva pomagala, to su osnove za neki rezultat.. mozes ti trenirati i hranit se bezveze, kao 90% rekreativaca koji ne znaju sta rade, i onda gledas, 5 god treniraju,a izgledaju jednako kao  i kad su poceli.. znam more takvih ljudi.. bez grama izgradjenih misica..

Ali da ti pomognem. kazes da imas 14 god. ne trebas se zamarati sitnicama toliko. jednostavno pocni trenirati lagano, nauci pokrete, itd.. napredovat ces sam po sebi, jos se razvijas.... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 1:26 (exer1234).
15 godina
exer1234 kaže...
Don Strongtoni kaže...
overhaul kaže...

kako nema? kvalitetniji je 10 puta od njih.. ovi su samo mnogo vislji pa izgledaju krupniji, nista vise... ž

tpg

moras shvatit da protein nije kemija.. shvati da protein unosis kroz hranu, jaja, sir, meso, ribu.. svaki dan jedes, svaki dan unosis protein kroz hranu. da ga ne unosis, nebi ni postojao.. sve na tvom tijelu je sacinjeno od proteina... shvacas? .... creatin isto tako. . u nekim vrstama mesa ga ima dosta.... znaci kako to moze biti neprirodno? ako zelis ucinit nesto od sebe, trenirati, neki rezultat postici, moras naucit najosnovnije stvari.. sta ti vrijedi trenirat, ako mislis da je protein kemija. od toga nema nista, vjeruj mi. neces nista postici s takvim razmisljanjem... 

Shvatas li ti da ja znam da to nije hemija,samo ne kuzis sta ja zelim reci.

2 godine sam u ovom sportu i nesto sam napravio od sebe,mozes vidjeti na slikama,znaci nisam neki balavac sto vas ovdje trola.

14 godina
neaktivan
tpg kaže...
exer1234 kaže...
Don Strongtoni kaže...
overhaul kaže...

tpg

2 godine sam u ovom sportu i nesto sam napravio od sebe,mozes vidjeti na slikama,znaci nisam neki balavac sto vas ovdje trola.

aha, nisam gledao slike.. pa ok... ali to sto si ucinio neki rezultat ne znaci da znas sta radis. nego jednostavno je bilo "random", uvijek ces imati neki napredak, cak i da radis totalno glupe i beskorisne stvari.... 

ako nemas toliko sala kao sto kazes,a trbusni se ne vide, onda jednostavno nisu izgradjeni, plitki su.... radi ih, da dobiju dubinu, pa ce se vidjeti i s vecim bf...  zavisi od osobe do osobe. i ja osobno imam taj problem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 1:30 (exer1234).
15 godina
exer1234 kaže...
tpg kaže...
exer1234 kaže...
Don Strongtoni kaže...
overhaul kaže...

tpg

aha, nisam gledao slike.. pa ok... ali to sto si ucinio neki rezultat ne znaci da znas sta radis. nego jednostavno je bilo "random", uvijek ces imati neki napredak, cak i da radis totalno glupe i beskorisne stvari.... 

ako nemas toliko sala kao sto kazes,a trbusni se ne vide, onda jednostavno nisu izgradjeni, plitki su.... radi ih, da dobiju dubinu, pa ce se vidjeti i s vecim bf...  zavisi od osobe do osobe. i ja osobno imam taj problem.

Hvala za savjet..

Zadnji par dana sam ih poceo intezivno raditi,samo problem je sto je kod mene stomak nekako "napuhan" sala ima malo,ali kao da ima pivski stomak..

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

na slikama se ne cini tako.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice