Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.034
|
čitano: 8.212.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Damir1908 kaže...
Top Bugovac kaže...
Damir1908 kaže...

Ljudi jel moguce da sam od proteina cijelo vrijeme zedan? Evo vec dva-tri dana stalno zedan.Stomak pun, usta suha .Cim sam poco po netu gledat bacaju dijabetes (Nabijem ih !!! ) . Ali sam skuzio da kad ne pijem whey dva-tri dana da mi se vrati u normalu il je to slucajnost ? 

Ako se još osjećaš slabo(manje glukoze u stanicama => manje energije) postoji mogućnost

Jesi možda pretil?

Ako si gledao slike valjda nisam, 175 odpriliek i 69 kila 

Ja kada prijem sa vodom   nikad ne osjecam žeđ,a nije dijabetes, ja nekad isto navecer isto budem zedan ,pa svako malo odem malo cugnuti vodu, postoji mogucnost da malo uneses vode tijekom dana.

eune : Flaeryy
16 godina
Rast mišića i visina

dijabeticari ni nisu pretili, stalno su zedni, dode im slabo kad nemaju secera u krvi ili kad ne pojedu dugo nesto, jel ti se dogodi kad da  ti dode slabo?

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

dijabeticari ni nisu pretili, stalno su zedni, dode im slabo kad nemaju secera u krvi ili kad ne pojedu dugo nesto, jel ti se dogodi kad da  ti dode slabo?

za sad ne . Pa bio sam na pretragama prije par tjedana dobio sam bakteriju CRP mi bio 50 .Sta nebi po ostalom vidili da nesto ima ili se nisu bas nalazi asocirali na dijabates pada se moze znat ?

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
16 godina
Rast mišića i visina

za dijabetes ides na pretragu za dijabetes, tocnije na mjerenje secera, samo se naruci i onda odes ujutro do doktora, naravno nesmijes nista jest i onda ti izmjeri secer, ubode te lagano u prst, stavi krv na trakicu, ubaci trakicu u aparat i iscita.

ako znas nekog ko ima taj aparat doma mozes i tamo izmjerit nemoras kod doktora.

13 godina
Damir1908 kaže...
mar123 kaže...

za sad ne . Pa bio sam na pretragama prije par tjedana dobio sam bakteriju CRP mi bio 50 .Sta nebi po ostalom vidili da nesto ima ili se nisu bas nalazi asocirali na dijabates pada se moze znat ?

U nalazima bi ti vidjeli jel ti secer povisen ili ne . Ti si jos dobro proso s CRP-Om meni je bio 98 kad sam imao upalu slijepog crijeva .

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa bili su mi u laboratoriju krv probili i stavli na plastiku,staklo sta vec. Mah ja slijepo crijevo u 4 osnovne operiro . P*** dim ... Al je bolilo za poludit. Da nisam musko tacno bi reko da su to porodajne muke , jos me seljaci nisu htjeli operirat {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
17 godina
Rast mišića i visina

Bez panike. Mijenja ti se metabolizam vjerojatno. Ako si tek krenuo sa proteinom,
i korigirao prehranu, to zna biti normalna reakcija tijela.
I dodatna žeđ nije ništa negativno. Citati:
In the initial stages of a high-protein diet,

you will very likely experienced increased urinary frequency.

Large amounts of protein in the diet have a diuretic effect on the body.

Nitrogen is a byproduct of protein metabolism and is toxic to the body.

The body responds to the presence of nitrogen by pulling water water from its tissues to flush out the nitrogen,

which results in frequent urination and excessive thirst.

As your body adapts to the high-protein diet, your thirst and urination levels normalize.
"Once you boost your protein intake, your thirst will most likely increase,"
Hensley explains. "Whenever you have an increase in protein,
it has a diuretic effect on your cells-
-fluid moves from the cells into the bloodstream,
triggering the hormones which signal the body that you need to drink more fluid."
Additionally, if increased protein intake is part of a low or lowered carbohydrate diet,
each gram of carbohydrate (glycogen) holds 4 grams of water,
so there may be an additional diuretic effect from carbohydrate reduction.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 4:03 (overhaul).
15 godina
Rast mišića i visina

Sta jedete inace prije a jos vaznije poslije treninga?

15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Obično 2 banane prije treninga.

Lagane su, ne padnu mi teško na želudac a daju energije.

+ ukusne su i uvijek ih imam po kući.

Poslje klasika PWM (whey+dekstroza+/opcionalno/kreatin), trenutno bez kreatina, pauza je naredna 3 tjedna.

Something witty.
14 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

prije vecinom nista, samo kava... poslije treninga bude vecinom ili samo whey, pa onda piletina i neki uh (vecinom tijesto), ili whey s nekim pahuljicama.. kako kad. 

14 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Na par mjesta sam naletio da ljudi koriste gainere nakon kreatinskog ciklusa.

Pošto ne znam zašto, ukoliko to uistinu i rade - nisam imao vremena proučiti, pitam ovdje.

Van toga, standardno Whey i dalje uvijek ostaje svaki dan.

kao 1. glupo je i bespotrebno koristit ikakve cikluse.. unesi svaki dan 5 do 10g i to je to. kakva punjenja i te gluposti... Sto se gainera tice, rekli smo vec 100 puta.. bacanje para. .. pogledaj samo sastav i sve ce ti biti jasno...

premalo proteina, previse secera, cak i oni "kvalitetniji" gaineri koji imaju kao kompleksije uh, isto je problem  . premalo proteina , a previse uh.. zasto bi uopce i pio svoje uh ? radije ih jedi. Tj radije bi jeo sve, tj unosio iz hrane,ali nekad je problem proteine unijeti samo iz hrane, i zato sluzi whey... jedino je protein isplativno uzimat, ostalo je cisto bacanje para.

ako si zgoljavac, nemas apetit, treba ti dosta kg za nabacit, onda moze posluzit, da lakse uneses sve te kalorije,ali i u tom slucaju nebi trosio pare na to, nego bi si napravio homemade gainer, s wheyem, zobenima, bananom ili neko voce.. sve to smiksas,popijes i eto ti gainer u kojem samo odredujes koliko zelis p/uh/m. Uvijek je lakse popiti kalorije nego pojesti.. 

overhaul kreatin nije aminokiselina 

roach trebas raditi cijelo tijelo... kreni od osnova.... radeci samo "trokut" , ramena i listove neces nista postici

Rucipe slobodno... kao sto rekoh,ako ti je problem jesti kalorije, pij ih ..ali naravno, s namirnicama koje znas sta su, a ne neke gainere i mixeve pune secera.. banana, zobene,whey,posni,smixas , popijes, uneses brzo makronutrenata za cas.. to cu vjerojatno raditi na masi.. na defki s 2000 kcal nema sanse da unosim ikakve kalorije na taj nacin, osim wheya...

Rucipe  pa jedi sta god zelis. nije bitno. .unesi sva 3 makronutrienta  i to je to .. ja volim piletinu i tijesto recimo....

roby27 pa ako ga dobijes za dzabe, onda je uredu... ali neisplativo je uzimat to.. davati pare za gainer.. Gaineri su za naivce (kao i herbalife proizvodi) :D .... Cim na kupiti pise MEGA MASS. ljudi misle da ce odmah dobit 10 kg misica od te kante. Imam tu more frendova koji tako misle.. misle da postoji protein za masu i definiciju.. nakupovali gainera, a prehrana im je koma. al bitno da su kupiili i gainer i bcaa i kreatin

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 2:57 (exer1234).
12 godina
Rast mišića i visina

Ako se i ide na gainer onda su najbolji oni sa 1/1 omjerom.

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Ako se i ide na gainer onda su najbolji oni sa 1/1 omjerom.

roby27

a ako ga dobijes za dzabe, onda je uredu... ali neisplativo je uzimat to.. davati pare za gainer..

Jer ces ga vjerojatno platit kao i neki whey, samo ces dobiti duplo manje proteina, za istu cijenu..

ajd gaineri su relativno jeftini.. oko 300kn 5kg. od cega je vecinom samo 20-30% od toga protein... racunaj koliko je 30% od 5kg .... za 300 kn dobijes 3kg wheya, koji ima 80% proteina

Gaineri su za naivce (kao i herbalife proizvodi) :D .... Cim na kupiti pise MEGA MASS. ljudi misle da ce odmah dobit 10 kg misica od te kante. Imam tu more frendova koji tako misle.. misle da postoji protein za masu i definiciju.. nakupovali gainera, a prehrana im je koma. al bitno da su kupiili i gainer i bcaa i kreatin

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 3:00 (exer1234).
12 godina

Gledaj svrha gainera i je da ima dosta uh, kada bi imao 80% protein onda to vise nebi bio gainer, no ako ga se ciljano uzima samo za trening recimo netko tko nestigne jesti nekih sat i pol prije treninga onda su tu gaineri opravdani, popije se 70% volumena iz shejka prije i ostatak nakon treninga kao recoveri i to je onda ok, dođe se doma i pojede se normalan protein obrok, znaci ciljano uzimanje samo za trening i to ako osoba genetski naginje mrsavosti iliti tesko dobiva na kilaži, u svim ostalim varijantama uzimanja gainera prije spavanja ili vise puta dnevno ili nedaj bože u dane odmora ce rezutirati masnom masom iliti dobivanja sala.

14 godina
protjeran

Ja mislim da ti Exer hoće reči da je jeftinije da si kupiš whey i šećer, pa sam mješaš. Bar znaš kaj piješ i koji omjer ti najbolje paše. 

Crkva je zlo 21. stoljeća
12 godina

Nadam se da znas da postoje razne vrsta secera, dekstroza se ne pije prije treninga tako da u obzir dolaze slozeni carbsi prije treninga i jednostavni nakon. 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo nakon dugih 9mj napokon u teretani.lagano radim na oporavku ramena.ako bude sve u redu kacim slike za mjesec dana.inace imam takvu upalu da jedva disem :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

e ljudi jel zna neko mozda koja je salama dobra, jer kad mi je pauza jedem sendvic, trenutno kupujem pureci delikates jel ima mozda neka zdravija i bolja?

14 godina
neaktivan
DooP kaže...

e ljudi jel zna neko mozda koja je salama dobra, jer kad mi je pauza jedem sendvic, trenutno kupujem pureci delikates jel ima mozda neka zdravija i bolja?

dimcek uzmi...il je to ta pureca delikates?

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Nadam se da znas da postoje razne vrsta secera, dekstroza se ne pije prije treninga tako da u obzir dolaze slozeni carbsi prije treninga i jednostavni nakon. 

e jbg..  netko ne jede prije treninga, netko jede carbse, netko masti, netko cak i dext,za energiju..sve ima smisla. kako ti pase.. nije bb neka sema koje se moras drzati. jer svaka osoba je drukcija, i svakom nesto drugo pase.. netko voli jesti 8 x dnevno, nekom je lakse 2-3, netko voli carbse prije treninga, ja ne volim, uspavaju me.. i jos more toga.. bb je individualni sport. 

12 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
roby27 kaže...

e jbg..  netko ne jede prije treninga, netko jede carbse, netko masti, netko cak i dext,za energiju..sve ima smisla. kako ti pase.. nije bb neka sema koje se moras drzati. jer svaka osoba je drukcija, i svakom nesto drugo pase.. netko voli jesti 8 x dnevno, nekom je lakse 2-3, netko voli carbse prije treninga, ja ne volim, uspavaju me.. i jos more toga.. bb je individualni sport. 

x2

Ovih dana pošto sam na defki jedem 2 obroka, jedan mali prije treninga, onda drugi od 1500-1700 kalorija obično uvečer. Perfomansa je ista, evo Deadliftao sam 150 kg 5 puta pri 83 kg, a prije toga sam pojeo oko 200 g banana, pa sam uvečer uvalio puno špageta i piletine sa gljivama u vrhnju. Sve je ukupno 2000 kalorija.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 16:22 (Kramerdida).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Frezanje jako dobra vježba za leđa

eune : Flaeryy
13 godina
Super flaeryy kaže...

Ja kad ašovim vrt dobijem upalu donjeg dijela leđa ;) 

13 godina
Rast mišića i visina

Također i košenje trave koristi neke mišiće, ja osjetim najviše podlakticu i triceps. Nekad zna i latssimus dorsi.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
13 godina
KiX777 kaže...

Također i košenje trave koristi neke mišiće, ja osjetim najviše podlakticu i triceps. Nekad zna i latssimus dorsi.

Poslije košenja ovom običnom kosilicom na guranje ne osijetim nista ali nakon košenja trimerom znaju mi se ramena upalit ako kosim kanale . 

15 godina
Rast mišića i visina

Od trimera najviše desno uho boli :S

Jucer kosio, donji dio leđa i bočni trbušni

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
17 godina
exer1234 kaže...

overhaul kreatin nije aminokiselina 

Joj da, sad ću na temi gdje ljudi misle da se kreatin pika u gujcu,
razvlačiti rečenicu da je on derivat aminokiselina arginina glicina i methionina,
a ne doslovno i sam aminokiselina, nego eto dušično organska kiselina. jupi.
Strahovito bitan detalj za onoga O.P.-a koji je pitao jel smije koristiti gainer nakon kreatina.

Rucipe kaže...
Super flaeryy kaže...

Ja kad ašovim vrt dobijem upalu donjeg dijela leđa ;) 

KiX777 kaže...

Rucipe kaže...
KiX777 kaže...

Poslije košenja ovom običnom kosilicom na guranje ne osijetim nista ali nakon košenja trimerom znaju mi se ramena upalit ako kosim kanale . 

nul-3 kaže...

Od trimera najviše desno uho boli :S

Jucer kosio, donji dio leđa i bočni trbušni

Dečki, rokate li vi sa pravom starinskom kosom? Tko zna vještinu, brža je (i tiša) od trimera,
ja baš neznam i iako sam i dalje brži, to je takvo trzanje, čupanje i psovanje da prolijem litre znoja u dva sata.
Trimer je spram toga naporan kao čitanje knjige. Pri tome mislim na pravi benzinski trimer jel:)
Dobro je to sve za doznati koje sve mišiće imate, ali jasno treba biti svjestan situacije i s vremena na
vrijeme prebacivati težište i opterećenje. Ja zato s trimerom mijenjam ruke, ali sa kosom neide - imam
samo onu za dešnjake:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Rast mišića i visina

vidim da je bonaca. Vježbate li vi ovo?
Ja inače sve to bučicama raznih težina odradim(osim stoja na rukama i radnji sa vijačama/gumama).
Reko, teret je teret.

15 godina
Rast mišića i visina

Hehe, fotošop majstor.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
15 godina
Rast mišića i visina

Ima netko problema sa nesimetričnim prsima?

Desna strana mi je više izbočena/jača od lijeve. Što raditi? Nastaviti normalno vježbati ili nekako rasporediti težinu? 

Ništa ne ostavljam nezavrš
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice