Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.034
|
čitano: 8.174.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
DuMe kaže...

Znači,stigo jučer BCAA od Olimpa... moćan dodatak!

Jel se topi u vodi i kakvog je okusa?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ako ga  imas , o k... ali ti nije potreban.. vec s wheyom uneses

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

@exer1234 pošto živiš blizu mojeg mjesta zamoli bih te da dodes kod mene i premjeris me . Hvala . 

ne hvala, nisam u gay vodama

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Stiže kreatin kroz par dana, pitanja za ljude ovdje koji su ga koristili;

-Traubenzucker (Dekstroza iz DM-a) s mlakom vodom za konzumaciju samog kreatina - dobra ideja?

Whey + Dekstroza + Kreatin (napitak u vodi naravno) za PWM odmah nakon treninga?

Računam tu loading iliti fazu punjenja držat nekakvih 6 dana, 15g dnevno. (180cm, 70ak kg)

Poslje, za održavanje, samo tih 5 grama dnevno u PWM-u?

Googlam, čitam i gledam ali ljudi imaju različita mišljenja pa računam da je dobro pitati i ovdje.

Something witty.
15 godina
forzzuk kaže...

-Traubenzucker (Dekstroza iz DM-a) s mlakom vodom za konzumaciju samog kreatina - dobra ideja?

Whey + Dekstroza + Kreatin (napitak u vodi naravno) za PWM odmah nakon treninga?

Računam tu loading iliti fazu punjenja držat nekakvih 6 dana, 15g dnevno. (180cm, 70ak kg)

Googlam, čitam i gledam ali ljudi imaju različita mišljenja pa računam da je dobro pitati i ovdje.

Pa to sam ti rekao, whey, deks i kreat nakon treninga.

Stime da ja nebi fazu punjenja radio, samo išao 30gr wheya, 30gr deks, 10gr kreat nakon treninga.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
14 godina
neaktivan
skener kaže...
DuMe kaže...

Muckas oko 30 sec i otopi se upotounosti,okus je naranča i odlican je. @Exeru,to u wheyu nije bas dovoljno,whey + bcaa+ dex+kreatin savrseno :)
11 godina
neaktivan
DuMe kaže...
skener kaže...
DuMe kaže...

Muckas oko 30 sec i otopi se upotounosti,okus je naranča i odlican je. @Exeru,to u wheyu nije bas dovoljno,whey + bcaa+ dex+kreatin savrseno :)

Ja imam bcaa od optimuma i u potpunosti nije topljiv i okus je užasan.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ljudi gledajte kad vam ponestane motivacije i normalno podijelite sa prijateljima

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Je li se itko počeo defkati?

Što se mene tiče, tek prvi tjedan kalorije oko 2300-2500, smanjio unos soli i pijem kao slon. Već spušio 2-3 kg vode pa sam na 85 kg, mislim da ću na 78-80 kg izgledati na nešto, visina je 180 cm. Nakon defke polako dizanje kalorije i spora masa oko 0.5-1 kg mjesečno. Kardio ću vidjeti hoću li ubaciti, vjerovatno hodanje, trčanje ili neki circuit trening tipa crossfit.

17 godina
Kramerdida kaže...

Što se mene tiče, tek prvi tjedan kalorije oko 2300-2500, smanjio unos soli i pijem kao slon. Već spušio 2-3 kg vode pa sam na 85 kg, mislim da ću na 78-80 kg izgledati na nešto, visina je 180 cm. Nakon defke polako dizanje kalorije i spora masa oko 0.5-1 kg mjesečno. Kardio ću vidjeti hoću li ubaciti, vjerovatno hodanje, trčanje ili neki circuit trening tipa crossfit.

tabata, hiit.. isto nisu loši. Onako, ubit boga u sprintu ili biciklu na kratke staze, trebao bi ti dobro iznenadit metabolizam,
osjetiš se moćno i zadovoljno poslije, a cross trening, neznam, nadam se da ne misliš na ono nacukivanje, zbog kojeg je došao na zao glas:)

Inače, da, kružni trening nije loš. Ma znaš sve sam.
 Ja osobno nikad nisam išao tako planski ovakva defka-onakva masa,
uglavnom je situacija da se može više biti aktivan po vani kad je toplije i prohodnije, pa se automatski dobija "defka",
tako da ništa specijalno nisam vagao ni kalorijski mjerio jer nisam natjecatelj da me svrstavaju u kategorije :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
neaktivan
DuMe kaže...

također ga pijem već mjesec dana ali od limuna, bolestan je, u sebi ima vitamina b6 + l-glutamina koji malo navlači vodu kao i kreatin, 10 grama prije treninga, a kasnije whey u kojem već ima 5g

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
16 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

ako ga  imas , o k... ali ti nije potreban.. vec s wheyom uneses

Djelovanje bcaa

Ujutro:
- nakon noćnog gladovanja sprječava razgradnju mišića
-osigurava energiju
-smanjuje osjećaj gladi

Prije vježbanja:
-osigurava energiju
-povećava mišićnu snagu

Nakon vježbanja:
-regenerira
-povećanje mišića

Između obroka:
-osigurava energiju
-smanjuje osjećaj gladi

Prije spavanja:
-smanjuje osjećaj gladi
-tijekom noći sprječava razgradnju mišića 

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
14 godina
odjavljen
DuMe kaže...

CreaToR kaže...
DuMe kaže...

također ga pijem već mjesec dana ali od limuna, bolestan je, u sebi ima vitamina b6 + l-glutamina koji malo navlači vodu kao i kreatin, 10 grama prije treninga, a kasnije whey u kojem već ima 5g

moze preporuka odakle ste narucili i koju kilazu zato jer isto mislim narucit,znaci olimpov je dobar?

16 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

moze preporuka odakle ste narucili i koju kilazu zato jer isto mislim narucit,znaci olimpov je dobar?

ja sam ga kupio kod Sandia u šopu (Zavrtnica, Zg) , 240kn/pola kile/50 konzumiranja 
okus izvrstan,otapanje izvrsno 

14 godina
odjavljen
CreaToR kaže...
Nitro233 kaže...

ja sam ga kupio kod Sandia u šopu (Zavrtnica, Zg) , 240kn/pola kile/50 konzumiranja 

znači ovaj da narucim http://www.budivelik.hr/products/126-bcaa-xplode-500g.aspx

12 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Kramerdida kaže...

tabata, hiit.. isto nisu loši. Onako, ubit boga u sprintu ili biciklu na kratke staze, trebao bi ti dobro iznenadit metabolizam,
osjetiš se moćno i zadovoljno poslije, a cross trening, neznam, nadam se da ne misliš na ono nacukivanje, zbog kojeg je došao na zao glas:)

Inače, da, kružni trening nije loš. Ma znaš sve sam.
 Ja osobno nikad nisam išao tako planski ovakva defka-onakva masa,
uglavnom je situacija da se može više biti aktivan po vani kad je toplije i prohodnije, pa se automatski dobija "defka",
tako da ništa specijalno nisam vagao ni kalorijski mjerio jer nisam natjecatelj da me svrstavaju u kategorije :)

Kardio kao kardio, svejedno mi je za vrstu samo da ga odradim. :)

Ma ono slažem se, zato sam rekao i spora masa da minimaliziram zamašćivanje i onda spora defka gdje blago smanjim kalorije ili povećam aktivnost. Nešto imam u planu kao što je ovaj lik stavio.

Ja nažalost ne mogu to raditi na ovim kišnim danima, a nije mi teško smanjiti kalorije ili ih popuniti iz izvora koji me zasite za relativno malo kalorija (krumpir), osim toga izvan sam teretane 1.5-2 tjedna, dao 3 od 4, jedini na prvome roku, još imam jedan kolokvij 25.2., hvala bogu vraćam se u grad tada, trening ću malo prilagoditi, smanjim ću izolacije od 12 do 7-10, negdje ću skratiti za serije, jer manje unosim kalorija i slabije se oporavljam, heavy setove držim isto kako su sada, puno su mi važniji.

Osobno, nije mi problem vagati hranu, čak volim sve to zapisivati i mjeriti u Cron o Meteru.

16 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...
CreaToR kaže...
Nitro233 kaže...

znači ovaj da narucim http://www.budivelik.hr/products/126-bcaa-xplode-500g.aspx

da

15 godina
Rast mišića i visina

Dakle u ponedjeljak sam krenuo u teretanu

Prvi dan sam radio prsa i triceps, dovoljno je reći da se na utorak ujutro nisam mogao umiti kako treba(ni sada ne mogu), a laktove nisam mogao spojiti s tijelom ><

U utorak sam mislio otići u teretanu i napraviti jedan trening bez utega(samo trčanje, vijača i trbuh/leđa na "suhom") ali nisam mogao zbog ispita iz matematike

Jučer sam razbio biceps(ruku ne mogu ispružiti), a leđa sam izgleda premalo radio(ne bole me leđni mišići)

Danas me bole i biceps i triceps i prsa ali ići ću u tertanu malo razbit to(radit ću ono što sam planirao za utorak)

Sutra još noge i ramena pa infuzija :P

A niti trenutka ne žalim i nisam se dugo ovako dobro osjećao!

Drug Lord
13 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Prvi dan sam radio prsa i triceps, dovoljno je reći da se na utorak ujutro nisam mogao umiti kako treba(ni sada ne mogu), a laktove nisam mogao spojiti s tijelom ><

U utorak sam mislio otići u teretanu i napraviti jedan trening bez utega(samo trčanje, vijača i trbuh/leđa na "suhom") ali nisam mogao zbog ispita iz matematike

Jučer sam razbio biceps(ruku ne mogu ispružiti), a leđa sam izgleda premalo radio(ne bole me leđni mišići)

Danas me bole i biceps i triceps i prsa ali ići ću u tertanu malo razbit to(radit ću ono što sam planirao za utorak)

Zanima me kako posle bencha za grudi radis posle francuski bench ili uski za triceps, normalno pod uslovom da radis to?

15 godina
animal4444 kaže...
Top Bugovac kaže...

Zanima me kako posle bencha za grudi radis posle francuski bench ili uski za triceps, normalno pod uslovom da radis to?

E oprosti al ne znam još ništa o teretani, ja sam samo pratio jednog starijeg lika(on me je i pozvao da radim s njim), samo sam si kilažu prilagođavao

Drug Lord
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
forzzuk kaže...

Pa to sam ti rekao, whey, deks i kreat nakon treninga.

Stime da ja nebi fazu punjenja radio, samo išao 30gr wheya, 30gr deks, 10gr kreat nakon treninga.

Ja, na primjer, nisam sve zajedno uzimao nakon treninga. Kreatin sam sa dekstrozom uzimao prije treninga, a whey odmah nakon treninga. Tako sam imao puno više energije tijekom treninga. Ja bih ti preporučio takvo uzimanje kada budeš samo po 5g na dan uzimao. Fazu punjenja osobno podržavam, ja sam uzimao 3 puta na dan po 7 grama.

skener kaže...
DuMe kaže...
skener kaže...
DuMe kaže...

Ja imam bcaa od optimuma i u potpunosti nije topljiv i okus je užasan.

BCAA je zapravo bolji ako nije jako topljiv i ako "smrdi", te je užasnog okusa. Aminokiseline same po sebi nisu cvijeće, pa ne razumijem zašto se to navodi kao negativna svojstva.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
13 godina
neaktivan

Ma okej, nisam mislio da vredjam niti bilo sta tako, nego nikad nisam razumeo kako neko ima snage da posle grudi radi triceps. Ja kad sam radio grudi ranije dok sam jos trenirao toliko se ubijm da nikako nisam mogao triceps da radim posle toga. 

17 godina
animal4444 kaže...

Ma okej, nisam mislio da vredjam niti bilo sta tako, nego nikad nisam razumeo kako neko ima snage da posle grudi radi triceps. Ja kad sam radio grudi ranije dok sam jos trenirao toliko se ubijm da nikako nisam mogao triceps da radim posle toga. 

A dobro, trica radi sa svakim benchpressom, dipsom i sklekom, pa je valjda na to mislio:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
animal4444 kaže...

zato sto imas ili losu formu ili nemas mm konekciju. naravno da ne mozes izolirati samo prsa. uvijek ce raditi triceps i rame,ali mozes smanjiti na minimum...  znaci prvo kreni od toga.... ja poslije prsa uvijek imam snage za odraditi triceps, ne treba 5 vjezbi. dovoljne su 2,3 po 3 serije i to je to ;)

12 godina
Top Bugovac kaže...

jesi li prije trenirao ili sta?

to je normalno,ako si tek poceo i neka si poceo eksplozivno normalno da osjetis misice :)

Nemoj ici svaki dan u teretau,mišići rastu dok se odmaras..

visina/tezina?

Amber Heard &amp;lt;3
15 godina
res03pem kaže...
Top Bugovac kaže...

jesi li prije trenirao ili sta?

to je normalno,ako si tek poceo i neka si poceo eksplozivno normalno da osjetis misice :)

Nemoj ici svaki dan u teretau,mišići rastu dok se odmaras..

visina/tezina?

jesam, košarku 10 godina, imali ubitačne treninge(praznicima dva puta na dan), skoro nikakve pauze nismo imali

Nakon toga godinu dana nisam ništa trenirao(o tome kako sam i zašto prestao trenirat bih mogao knjigu napisati)

"Go Hard or Go Home"

Ma evo bio sada u teretani, trčao ukupno oko 35 minuta, odradio trbušne (

), ali budem pripazio na umor mišića

185/77

s tim da sam kada sam zadnji puta trenirao košarku bio visok 183cm i imao 68kg! Trčao sam na tjelesnom(motivacija minimalna), 5 krugova od 300-330m(neki kažu, ali ja ne vjerujem i 350m) za 3:33, a danas za 4:40 i ostavim još pluća na podu(pušio godinu dana, ne pušim od ponedjeljka)

Ako imaš novca, onda imaš moć. Ako imaš moć, imaš i žene!
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

http://www.polleosport.hr/proizvodi/ugljikohidrati/maltodextrin-2500-g-duplicate

Znači jeftinjava,za sve koji ste na masi  ovo vam se isplati uzet,znači maltodex+whey+krea+dex i eto vam gejner puno jeftiniji i dugotrajniji i barem znate šta je unutra :)

13 godina
Rast mišića i visina

ljudi jel ima tko iskustva sa Xtreme Power proizvodom? jel to djeluje uz naravno vjezbanje u teretani?

13 godina
neaktivan
DuMe kaže...

http://www.polleosport.hr/proizvodi/ugljikohidrati/maltodextrin-2500-g-duplicate

Znači jeftinjava,za sve koji ste na masi  ovo vam se isplati uzet,znači maltodex+whey+krea+dex i eto vam gejner puno jeftiniji i dugotrajniji i barem znate šta je unutra :)

Ko jos kupuje ista u hrvatskoj si lud?

13 godina
neaktivan
pinc123 kaže...

ljudi jel ima tko iskustva sa Xtreme Power proizvodom? jel to djeluje uz naravno vjezbanje u teretani?

A sta bi ti to tocno zelio postic sa tim?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice