Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.009
|
čitano: 8.143.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
dmanz kaže...

Dobro, ok, razumijem, ali jos uvijek stoji ono pitanje dal da nastavim sa T25 svaki dan uz teretanu ili bi to bilo previše i trošio bi mišiće?

ne treba ti t25, idi u teretanu i radi masu, a ostatak slobodnog vremena radi nešto aktivo, trči, skači, igraj neki sport.

nećeš sa t25 imati dovoljno vremena za odmor.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

I radi abse :), ne mogu vjerovati koja je razlika u praktički svim vježbama. Oduvijek sam imao mizerno slabe trbušne i nemoguće su brzo napredovali u ~ mjesec i pol, osjetim u svim vježbama, čak i kad biceps recimo radim lakše mi je stajati uspravno itd...

Prije ih nisam ni osjećao kako su slabi bili, baš mi je ono motivacija bila kad sam otišao na more da malo plivam, a ono se zatežu :).

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
dmanz kaže...

Dobro, ok, razumijem, ali jos uvijek stoji ono pitanje dal da nastavim sa T25 svaki dan uz teretanu ili bi to bilo previše i trošio bi mišiće?

ne treba ti t25, idi u teretanu i radi masu, a ostatak slobodnog vremena radi nešto aktivo, trči, skači, igraj neki sport.

nećeš sa t25 imati dovoljno vremena za odmor.

pa ono to je ipak samo 25min dnevno i to prije spavanja obavim... nije mi problem stvarno

trebam izgubit sala, nikakav misic mi se ne vidi na trbuhu

16 godina
PLASMAorLCD kaže...

I radi abse :), ne mogu vjerovati koja je razlika u praktički svim vježbama. Oduvijek sam imao mizerno slabe trbušne i nemoguće su brzo napredovali u ~ mjesec i pol, osjetim u svim vježbama, čak i kad biceps recimo radim lakše mi je stajati uspravno itd...

Prije ih nisam ni osjećao kako su slabi bili, baš mi je ono motivacija bila kad sam otišao na more da malo plivam, a ono se zatežu :).

sto si radio u gymu za njih? ja osobno mrzim radit abs, neki kazu da su im noge najgore, meni su abs, ali sad ih zericu odradim nakon svakog treninga. ima u teretani ona sprava sto sjednes, zakvacis noge i onda se savijas i nogama i rukama, i odradim malo obicnih trbusnjaka na klupi, ali stvarno bi trebo neki dobar trening za njih, nesto sto ce trajat nekih 10 minuta.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pućeh od smijeha :D

eune : Flaeryy
14 godina
mar123 kaže...

sto si radio u gymu za njih? ja osobno mrzim radit abs, neki kazu da su im noge najgore, meni su abs, ali sad ih zericu odradim nakon svakog treninga. ima u teretani ona sprava sto sjednes, zakvacis noge i onda se savijas i nogama i rukama, i odradim malo obicnih trbusnjaka na klupi, ali stvarno bi trebo neki dobar trening za njih, nesto sto ce trajat nekih 10 minuta.

Smisliš si sam, barem to nije teško. Ja inače nisam neki gym freak, ali bez problema 10-15 minuta radim trbušnjake bez ikakvih treninga. 

Radiš prvo one sprave u teretani, zatim na klupi obične, onda uzmeš uteg pa malo s utegom, onda s utegom na klupi uteg prebacujes s jedne strane na drugu. 

Kad to napraviš, legneš na pod i dižeš noge i spuštaš (moraju biti skupljene), zatim možeš nekog zamoliti da ti pomogne i baca medicinku i ti mu vraćaš tako što radiš trbušnjake. 

Pa onda možeš zauzeti ovaj stavi kao na slici i to ti dobro zateže trbušnjake.

Uglavnom koliko ja vidim vi svi samo gledate neke treninge, gdje je nestala kreativnost? I brojite svaku kaloriju koju unesete u organizam, planirate si svaku aktivnost u danu. 

Wtf? Pa ljudi jednom se živi, nemojte si sad uskraćivati hranu. 

Ja jedem sve što stignem i pijem isto tako sve što stignem, a lijepo sam građen. Prije sam trenirao taekwondo, sad nogomet i teretana, nekad malo treninga kod kuće (zgibovi, trbušnjaci) i to je to, nema potrebe za brojanjem kalorija, unošenjem neznam kakvih gluposti u organizam da se osjećam kao profesionalni BB ili žena u problemima s kilogramima.

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 15:02 (Cordas).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Praktički sve što je on rekao. :)

Btw meni je noge najdraže raditi, sa čučnja sam došao sa 30 kg na 70 :) ; jbg, počinjao sam od nule. Najmanje volim biceps raditi... Ubije me mentalno

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 15:11 (PLASMAorLCD).
16 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Praktički sve što je on rekao. :)

Btw meni je noge najdraže raditi, sa čučnja sam došao sa 30 kg na 70 :) ; jbg, počinjao sam od nule. Najmanje volim biceps raditi... Ubije me mentalno

Potpisujem, ja također mrzim raditi bicepse, a potrebni su mi. Pogotovo "punjenje". Najdraze mi je raditi prsa te cucanj i mrtvo dizanje.

16 godina
Rast mišića i visina

ja bicepse i tricepse volim najvise, jednostavno ih ubijem totalno, i napravim vise vjezbi nego sam planiro. mrzim trbusne i prsa. leda obozavam, noge su ono, radim jer moram, nit volim nit mrzim.

15 godina
mar123 kaže...

ja bicepse i tricepse volim najvise, jednostavno ih ubijem totalno, i napravim vise vjezbi nego sam planiro. mrzim trbusne i prsa. leda obozavam, noge su ono, radim jer moram, nit volim nit mrzim.

Kako ruke, jesi si složio neki trening iz ongo mojeg?

Jle ima upala još?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

Jle ima upala još?

radim svasta za ruke, odradim pregib z sipkom, onda skull crushere, onda odradim super seriju gdje miksam triceps ekstenziju jednom rukom i biceps pregib bucicama, onda hammer curl, onda povlacenje za triceps na onoj spravi, pa odradim dipseve(one prave), odradim scot klupu do kraja dok ruke ne izdaju. upala je prosla al nakon treninga sam osjetio misic da je aktivan, ono osjeti se. al nema vise upale nigdi.

15 godina
mar123 kaže...
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

Jle ima upala još?

radim svasta za ruke, odradim pregib z sipkom, onda skull crushere, onda odradim super seriju gdje miksam triceps ekstenziju jednom rukom i biceps pregib bucicama, onda hammer curl, onda povlacenje za triceps na onoj spravi, pa odradim dipseve(one prave), odradim scot klupu do kraja dok ruke ne izdaju. upala je prosla al nakon treninga sam osjetio misic da je aktivan, ono osjeti se. al nema vise upale nigdi.

Ubaci i 3x7 ili paklene sedmice.

Uzmeš ez šipku. Odradiš 7 curlova od početka do pola curla (90° ruke) onda 7 drugi dio curla od 90° do kraja, i onda ideš 7 cijelih curleva.

To otkida ruke, zato se i zove paklene sedmice

12 godina
neaktivan
Trustek kaže...

Gle sad sam napravio modifikacije, dok ne skužim što je najbolje za mene imat ću lošije rezultate. Radim full-body budem ga slikao ili napisao, prehranu ću sada promijeniti, prvo sam bi ona low-carb, pa sad svaki dan unsoim UH dok sam na IF-u, sad ću jest petkom i nedjeljom ugljikohidrate, a ostali dani LC

Probaj Ultimate Diet 2.0 od Lyle McDonalda, dobar program prehrane, sa treningom isplaniram za njega. Lyle je pisao da je ovo dijeta kada hoćeš doći ispod dvocifrenog % BF-a, ali nije lagana, jer dosta dana u tjednu jedeš oko 1200-1300 kalorija low carbs, pa imaš trening u kojem potrošiš ostatke glikogena i onda sljedi punjenje. Možeš se uvijek držati klasičnog pristupa, a Lyle je napisao i Rapid Fat Loss, to ti je crash dijeta za one koji trebaju brzo izgubiti salo, dosta je mentalno zahtjevna.

Ovaj program od Casey Butta je dobar. Napisao je štivo o fullbody treninzima.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=121710071&page=1

16 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

Jle ima upala još?

Ubaci i 3x7 ili paklene sedmice.

Uzmeš ez šipku. Odradiš 7 curlova od početka do pola curla (90° ruke) onda 7 drugi dio curla od 90° do kraja, i onda ideš 7 cijelih curleva.

To otkida ruke, zato se i zove paklene sedmice

e super, to cu sljedeci put, samo bacajte prijedloge.

nego jel mi moze neko objasnit malo drop setove, mislim neznam dal sam dobro shvatio kako ih treba radit.

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako radiš sa dumbbellsima (neću pisati buč***, mrzim tu riječ), probaj uvrnuti što više ruku (eksterna rotacija), pa onda curlati. Nešto kao Chris Lavado na videu dolje.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

I ja uvijek kada radim ruke odradim dosta više, posebno kod tricepsa, ali imam dosta male ruke u odnosu na tijelo (bio sam na 102kg, sada 97kg) pa bih ih trebao čak i više raditi...

17 godina

Neznam cemu tolko vjezbi dovoljno je dvije vjezbe za biceps, dvije za triceps. Samo naravno treba pravilno odradit

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

I koristim dvije, tri najviše, ali odmah nakon par minuta imam osjećaj kao da bih mogao opet, rijetko dobijem upale kod ruka...

12 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Neznam cemu tolko vjezbi dovoljno je dvije vjezbe za biceps, dvije za triceps. Samo naravno treba pravilno odradit

Dosta ti je i jedna, ionako dobiješ stimulaciju od složenih vježbi za leđa, prsa i ramena, a tijekom izolacija nauči stvoriti "mind and muscle" vezu, nemoj se samo fokusirati na težinu koju dižeš, pazi da je odradiš da pogodiš ciljani mišić.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 21:05 (Kramerdida).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Samo što je ljudima (barem ove koje ja viđam) biceps uglavnom overdeveloped, a mene koči. {#} 

Inače radim biceps/prsa i leđa/triceps...

U mjesec dana sam digao bench sa 30 na 65kg, a čučanj sa 30 na 70kg. Deadlift sam tek počeo. Ide polako ali sigurno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 21:05 (PLASMAorLCD).
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

Samo što je ljudima (barem ove koje ja viđam) biceps uglavnom overdeveloped, a mene koči{#} 

Inače radim biceps/prsa i leđa/triceps...

U mjesec dana sam digao bench sa 30 na 65kg, a čučanj sa 30 na 70kg. Deadlift sam tek počeo. Ide polako ali sigurno...

da ne radiš krive kombinacije možda ti nebi zaostajao. 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ruke su mi uvijek bile slabe u odnosu na leđa, napreduje bicep ali ne brzinom kojom bi ja želio, leđa puno brže idu. Trening mi je OK.

17 godina

Al krivo radis treba ic leda-biceps, prsa-triceps jel kod leda radi i biceps a kod prsa i triceps.

You got to lose to know how to win
16 godina
R4zOR229 kaže...

ja svaki dan radim samo jedan misic, to sam vec reko, i da radim 2 vjezbe bilo bi premalo i trening bi trajo 20 minuta. ovako udarim misic sa 4 vjezbe i to je to.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne treba, gdje to piše? Radio sam tako 2 tjedna i apsolutno mi ne odgovara, toliko ubijem leđa da nemam snage odraditi kvalitetno bicep. Zato i imam 2 dana odmora između.

16 godina
Rast mišića i visina

tu tezu je opovrgnulo dosta bba i ostali ljudi.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jaoo 1000 ljudi,1000 načina vježbanja, ako tebi neš paše ne znaći da bude i drugom pasalo i da je sve ostalo krivo...

Nađite načine u kojima najviše uživate tjekom vježbanja i to je to. Niste profi bilderi da tako zarađujete za život,a bez uživanja u vježbanju gubite i motivaciju...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja najviše volim radit muscle up :D

UCV
16 godina
Rast mišića i visina

jel moze onda meni netko poblize objasnit drop setove?

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mel Gibson se malo nabildao za potrebe snimanja Expendables 3 :)

moglo bi se, al prvo trebaš dobiti na masi tijela, a onda tu masu izgradiš u mišiće.. ~Vaas
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 9:31 (Ratohnhake:ton).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice