Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.146.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...
Kramerdida kaže...

Mar unesi bilo šta uvečer, bezveze se brineš.

http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html

Sve je podržano studijama u članku.

ma znas ceg se najvise bojim, ja navecer volim pojest kukuruzni kruh sa nekom salamom, ili mljecnim namazom ili tako nesto, ubiti uh. kazu da se to nesmije al meni je to najbolje za veceru.

Ja najviše volim 5-7 domaćih jaja + narezana pikova šunka i kruh. {#}

Pojedi kuhanih krumpira (samo 87 kalorija na 100 grama i zalij to sa pola litre vode) i odmah će ti apetit biti supresiran.

16 godina
Rast mišića i visina

znaci moze se jest kruh i sunkice tako, mislim meni je to najbolje i jbga a i hocu dobit kile tako da nema veze onda, zbog ovih 3 tjedna sto nisam vjezbo sam pao na 62 kg, sad opet doso do 63, krajnji cilj je 72.

14 godina
neaktivan
Suplementi?

Imaš npr. whey proteine, pa imaš kreatin a ujedno postoji kombinacija whey proteina i kreatina. Pouspješava dobivanje mišićne mase u kraćem vremenskom roku ako se pravilno uzima sa pravilnim vježbama i prehranom.
16 godina
marYan kaže...
Suplementi?

Imaš npr. whey proteine, pa imaš kreatin a ujedno postoji kombinacija whey proteina i kreatina. Pouspješava dobivanje mišićne mase u kraćem vremenskom roku ako se pravilno uzima sa pravilnim vježbama i prehranom.

mislis stavit i jedno i drugo u jedan shake? pa to i radim, nabrojo sam sto sve ide u pwm.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Onda dobro. Samo se kloni alkohola i cigareta ako mislis razvijat misice.

I ako primjetis da previse mokris, onda ne koristis kreatin dobro.
12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

znaci moze se jest kruh i sunkice tako, mislim meni je to najbolje i jbga a i hocu dobit kile tako da nema veze onda, zbog ovih 3 tjedna sto nisam vjezbo sam pao na 62 kg, sad opet doso do 63, krajnji cilj je 72.

A ne vidim problem zašto ne bi, to uvijek ufitam u makrose, pojedem voća i povrća i miran sam. Ja trenutno održavam forumu sa 2500-2700 kalorija + kardio od 400 kalorija. Jedva čekam lean masu u rujnu.

Ma vratit ćeš se ti na staro i više samo jedi. Ovi članci ispod će te motivirati. Kada jedeš hranu, zamisli da ona hoće da bude pojedena, to čika Frank Yang zbori, "ne bi jeb** truplo jer ono nema želju", zamisli da ti hrana govori, "Mar123" pojedi me. Kada mi je želudac bio pun ovo me je gonilo kroz obrok.

http://chaosandpain.blogspot.com/2011/08/cant-gain-weight-guess-what-youre-doing.html?zx=72be7a489fbd2524

http://chaosandpain.blogspot.com/2011/08/cant-gain-weight-guess-what-youre-doing_18.html?zx=4f5aef613f2231b9

http://chaosandpain.blogspot.com/2011/08/cant-gain-weight-guess-what-youre-doing_12.html?zx=d8b823c8481e1715

Usuput, blog iz linka je premoćan, čitaj ga obavezno uz Lift Run Bang. Jamie Lewis koji vodi blog drži (barem mislim) svjetski rekord za čučanj (295 kg) za klasu do 82 kg.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 12:51 (Kramerdida).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kila čvaraka, ladno pivo i bijeli kruh, jedan kvalitetan i uravnotežen obrok prije spavanja. UH+M+P+vlakna(hmelj)

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 1:11 (Trustek).
15 godina
marYan kaže...
Onda dobro. Samo se kloni alkohola i cigareta ako mislis razvijat misice.

I ako primjetis da previse mokris, onda ne koristis kreatin dobro.

Ne, nego pije i konzumira stvari koje smetaju kreatinu i tjeraju tijelo da ga izbaci. sat vremena prije i sat vremena kasnije ne smije se uzimati alkohol,limunska kiselina, kava itd ono što će te natjerati da ga ispišaš. Ugl. pripaziti na to i sve bude just fine!

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
Rast mišića i visina

ma vecinom pijem obicnu vodu tako da nema problem s tim.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

POSNI SIR

Zanima me kako ga konzumirate tj. da li ga jedete u krutom stanju npr.s kruhom itd. ili kao shake tj. sa još nekim voćem zajedno izmiksate.

Zanima me da li onda postoje neke razlike u nutritivnim vrijednostima s obzirom na način kako ga jedete,dakle da li se možda dio proteina "gubi" iz posnog sira ukoliko ga stavljate u shake s voćem.

Da li se takav jedan shake smatra obrokom ili međuobrokom i da li bi ga trebalo jesti kao zadnji obrok ili međuobrok u danu?

13 godina
Rast mišića i visina

Imam jedno pitanje: BMR mi je oko 17 kalorija, a TDEE, znači umjeren nivo aktivnosti (4 puta tjedno teretana) je oko 2700 kalorija. One dane kad idem u teretanu deficit radim 500 kalorija od TDEE, trebam li i u dane kad ne idem u teretanu raditi deficit od TDEE ili BMR?

Hvala!

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
12 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Imam jedno pitanje: BMR mi je oko 17 kalorija, a TDEE, znači umjeren nivo aktivnosti (4 puta tjedno teretana) je oko 2700 kalorija. One dane kad idem u teretanu deficit radim 500 kalorija od TDEE, trebam li i u dane kad ne idem u teretanu raditi deficit od TDEE ili BMR?

Hvala!

Radije uvijek radi deficit od TDEE, uzmi da ti je manji TDEE na danima kada ne treniraš, BMR je energija koju tijelo troši ne uzimajući u obzir aktivnosti koje radiš. Ne oduzimaj od BMR, nije ti potrebe na tvome levelu, osim ako se misliš guliti do natjecateljske forme. Probaj se igrati sa kalorijama, vidi gdje ti je fina točka.

14 godina
lebron kaže...

POSNI SIR

Zanima me kako ga konzumirate tj. da li ga jedete u krutom stanju npr.s kruhom itd. ili kao shake tj. sa još nekim voćem zajedno izmiksate.

Zanima me da li onda postoje neke razlike u nutritivnim vrijednostima s obzirom na način kako ga jedete,dakle da li se možda dio proteina "gubi" iz posnog sira ukoliko ga stavljate u shake s voćem.

Da li se takav jedan shake smatra obrokom ili međuobrokom i da li bi ga trebalo jesti kao zadnji obrok ili međuobrok u danu?

jedem ga u krutom stanju tik prije spavanja, proteine možeš izgubit visokom temperaturom, ako neplaniras stavit kuhano voće unutra zašto bih gubio proteine ?  pa trebao bih se jest kao zadnji jer ima kazeina u sebi a on upravo sluzi da dugo opskrbi organizam proteinima tj sporootpuštajući je protein .. zato ga možeš pojes i pola kile prije spavanja nije problem

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz, imam jedan problem....ok možda to i nije problem ali želio bih ćuti vaša mišljenja i savjete. Uglavnom.....imam 15 god, visok sam 173cm a težina mi je oko 52-53 kg. Ja jedem stvarno puno i meso i voće i povrće više manje sve. Svi se čude kako ja tak puno jedem i tako sam mršav. Frendovi mi nisu vjerovali to ali su se onda prošle godine na maturalcu uvjerili :D. Dali je to u genima jer mi je stari visok 182 i ima oko 65 kg a stara 180 i ima oko 60 kg. Može li mi netko tu situaciju malo pojasniti i možda dati neke savjete.

16 godina
Great_pretender kaže...

Pozz, imam jedan problem....ok možda to i nije problem ali želio bih ćuti vaša mišljenja i savjete. Uglavnom.....imam 15 god, visok sam 173cm a težina mi je oko 52-53 kg. Ja jedem stvarno puno i meso i voće i povrće više manje sve. Svi se čude kako ja tak puno jedem i tako sam mršav. Frendovi mi nisu vjerovali to ali su se onda prošle godine na maturalcu uvjerili :D. Dali je to u genima jer mi je stari visok 182 i ima oko 65 kg a stara 180 i ima oko 60 kg. Može li mi netko tu situaciju malo pojasniti i možda dati neke savjete.

geni imaju s tim veze ali preko gena se moze. moras jednostavno jest vise. neznam kako sad ali za dorucak maznes 5-6 jaja, za rucak pojedes sto vise onog sto ima, veceru mozes ponovit ko od rucka ili pojest bilo sto, netrebas sad sto posto pazit jer ti je bitno samo da dobijes kile a ne toliko da bude samo misic. uz vjezbanje ce ti kile jos lakse skocit gore. evo ja kad sam krenuo imo sam 54.9 kg, doso sam za 4 i pol mjeseca na 64, sad sam trenutno na 62-63.

12 godina
neaktivan
Great_pretender kaže...

Mislim da precjenjuješ koliko jedeš, probaj piti litar-dva punomasnog mlijeka, jesti 7 jaja + slanina, šunka i kruh. Ako ne vidiš promjene na vazi, onda samo jedi više.

To ti je to, uz to počni trenirati. Neki fullbody 3x tjedno tipa 5x5 ili 3x5.

16 godina
Kramerdida kaže...
Great_pretender kaže...

Mislim da precjenjuješ koliko jedeš, probaj piti litar-dva punomasnog mlijeka, jesti 7 jaja + slanina, šunka i kruh. Ako ne vidiš promjene na vazi, onda samo jedi više.

skoro uvijek je to slucaj, misle da jedu puno a zapravo jedu jako malo. i sam sam tako mislio.

inace ja kad sam krenuo radio sam full body 3 put tjedno ali 4x8.

13 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Slažem se, svi koje znam da kažu da jedu puno i da se ne debljaju zapravo nisu ni svjesni koliko malo zapravo jedu. Pojedu 2 snickersa i prežderali su se čokolade, wtf?? Meni prežderavanje recimo znači barem 300-400g neke čokolade i još nešto tipa sladoled uz to haha. Možda čak i ne jedeš malo, ali jedeš rijetko. Pod tim mislim da jedeš npr. ujutro u 9 i onda jedeš sljedeći put jedeš tek u 15 i onda u 20-21 večera. Moraš jesti puno, ali baš puno (baš jedan dan se prežderavaj, napiši nam što si sve pojeo i kada pa ćemo vidjeti što znači tvoje "prežderavanje") i često (svaka 2-3 sata, ne smiješ imati velike rupe između obroka, to je možda problem ako čak i jedeš puno u jednom obroku).

Kakav god metabolizam imao, ne može biti toliko brz da ne dobiješ kile ako svaki dan uz sve što jedeš pojedeš i 500g čokolade prije spavanja, garantiram :)

12 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Kramerdida kaže...
Great_pretender kaže...

skoro uvijek je to slucaj, misle da jedu puno a zapravo jedu jako malo. i sam sam tako mislio.

inace ja kad sam krenuo radio sam full body 3 put tjedno ali 4x8.

Ma na to mi se tona ljudi tuži, samo im reknem da jedu više, ako vaga ne ide gore, onda jedi više. Jednostavno, zar ne?

Meni je bolje 5x5 ili 3x5 za početnika, lakše će održati tehniku, kada je svlada, onda bi dobro bilo viša ponavljanja ako hoće.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Počni brojat obroke u sljedećih par dana pa nam napiši kad i šta si jeo. Složit ćemo ti nešto da se ukrmiš :D
15 godina
neaktivan
Great_pretender kaže...

Odgovor na tvoje pitanje si sam dao. Imaš 15 godina. Nisi se razvio. Ni u visinu, ni u svoju optimalnu težinu. Čekaj još 3 godine prije nego počneš forsirat bilo šta. 

I očigledno su ti roditelji vitki, a ti imaš brzi metabolizam zbog godina. Pusti to sve. Sjedni na bajs i vozi se.

15 godina
Great_pretender kaže...

Gle, da te ohrabrim. U prvom srednje sam imao 169cm i 50kg.

U 4. srednje sam imao 78 kg, 180cm.

Također sam žderao kao prase, debljao se nisam i onda nekako kroz godine se dobio, tako ćeš i ti. Ne očajavaja, uživaj u životu,kreći se, jedi sve što želiš i hvataj curice. Za par godina ćeš dostići svoju ciljanu visinu i onda samo održavati kilažu i to je to.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
Great_pretender kaže...

Malo jedeš, tebi je to subjektivni doživljaj da ti puno jedeš. Ako jedeš povrće i meso a oćeš kile nema smisla jer se nećeš od toga udebljat nego moraš dodat i ugljikohidrate. Bez UH-a nema rasta.

Kramerdida kaže...

Imam prijatelja koji mi je rekao da puno jede, nije mogao pet ćevapa pojest.

Što nije za masu bolji split trening a full body dok je cutting, možda sam u krivu ali on treba masu, ovako će previše kalorija trošit

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
12 godina
neaktivan

Kramerdida kaže...

Što nije za masu bolji split trening a full body dok je cutting, možda sam u krivu ali on treba masu, ovako će previše kalorija trošit

Ja ćevapa barem 10 od šale pojedem kao pre i post workout obrok.{#}

Nema boljeg treninga za masu, čak bi rekao možda da je full body bolji jer pogađaš češće mišić, ali to nije apsolutna istina, uz određene modfikacije mogao bi ti zauvijek raditi fullbody. Radilo je za Reg Parka i Steve Reevesa. Samo treba jesti i spavati za ovakve stvari.

Ako si na defki i zanimaš se kako da radim trening, ovaj članak biti mogao poslužiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 12:24 (Kramerdida).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Krenuo sam na defku pa me zanima sta mislite o ovome

Prosli tjedan sam poceo T25 znaci samo to sam radio i danas je 2. dan 2. tjedna

Međutim, danas sam se upisao u teretanu opet i počeo sam tamo raditi opet.

Je li dobro da radim ovako:

4 sets, high reps, short breaks

Day1: Abs

Day2: Chest

Day3: Abs + cardio

Day4: Legs
Day5: Abs + cardio

Day6: Back + shoulders

Day7: Abs

znaci to je bez T25, 2 puta cardio tjedno(u teretani) ili da radim T25 svaki dan uz teretanu samo onda u teretani ne bi radio nikakav cardio

hvala na odgovoru

za ruke jos ne znam, to cu negdje ubacit moze i prijedlog

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 12:42 (dmanz).
15 godina
Rast mišića i visina

Abs abs and abs...upisao si se u teretanu da radiš trbušnjake??

Šta će ti trbušni bez kvalitetnih ramena, prsa ili ruku?

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

idem vec dugo u teretanu, to sam tako napisao jer sam vidio jedan program na netu

evo ovo

http://www.bodybuilding.com/fun/6_week_shape_workout.htm

13 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Kramerdida kaže...

Ja ćevapa barem 10 od šale pojedem kao pre i post workout obrok.{#}

Nema boljeg treninga za masu, čak bi rekao možda da je full body bolji jer pogađaš češće mišić, ali to nije apsolutna istina, uz određene modfikacije mogao bi ti zauvijek raditi fullbody. Radilo je za Reg Parka i Steve Reevesa. Samo treba jesti i spavati za ovakve stvari.

Ako si na defki i zanimaš se kako da radim trening, ovaj članak biti mogao poslužiti.

Gle sad sam napravio modifikacije, dok ne skužim što je najbolje za mene imat ću lošije rezultate. Radim full-body budem ga slikao ili napisao, prehranu ću sada promijeniti, prvo sam bi ona low-carb, pa sad svaki dan unsoim UH dok sam na IF-u, sad ću jest petkom i nedjeljom ugljikohidrate, a ostali dani LC

14 godina
neaktivan
dmanz kaže...
fila2208 kaže...

idem vec dugo u teretanu, to sam tako napisao jer sam vidio jedan program na netu

evo ovo

http://www.bodybuilding.com/fun/6_week_shape_workout.htm

A jesi gledo unutar tih artikala koju hranu moras jest u tom periodu, koje suplemente moras uzimat, koliko moras odmarat, itd.

TRBUSNJAKE MOZES RADIT I IZVAN TERETANE, TAKO DA TI UKLJUCI OSTALE DIJELOVE TIJELA U PROGRAM.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobro, ok, razumijem, ali jos uvijek stoji ono pitanje dal da nastavim sa T25 svaki dan uz teretanu ili bi to bilo previše i trošio bi mišiće?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice