Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.146.982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
R4zOR229 kaže...
Hmm... s obzirom da dizem 120kg u mrtvom mislim da mi je ovo malo preslabo.

Može se to radit i sa utezima na leđima.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Što mislite da li je pametno trčati dok sam na masi u svrhu spaljivanja viška masti i ako je,kakvo bi trčanje onda trebao prakticirati tj. kojim intenzitetom itd.

Krenio sam u teretanu prije 5 mjeseci i tada sam imao 77 kg a sada imam 85.5 kg,međutim imam i viška masti i to sam si otprilike izračunao i ispalo je oko 15 posto potkožne masti pa me zanima da li je dobro trčati.

16 godina
lebron kaže...

Što mislite da li je pametno trčati dok sam na masi u svrhu spaljivanja viška masti i ako je,kakvo bi trčanje onda trebao prakticirati tj. kojim intenzitetom itd.

Krenio sam u teretanu prije 5 mjeseci i tada sam imao 77 kg a sada imam 85.5 kg,međutim imam i viška masti i to sam si otprilike izračunao i ispalo je oko 15 posto potkožne masti pa me zanima da li je dobro trčati.

niski intenzitet vise trosi salo, visoki vise trosi misic. zato niski. sve ovisi i o tom kad ides trcat.

15 godina
lebron kaže...

Naravno da je, samo trči i skači. Te fore sa trošenjem mišića i to, ne zamaraj se, nećeš ti sad nakon par trčanja izgubiti sve mišiće krvavo zarađene.

To su pretjerivanja po forumima. Trčanje je zdravo, samo dobro se hidratiziraj i nemoj trčati u šuškavcima i majicama da se znojiš, to ionako nema smisla i zabluda je.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
mar123 kaže...

nije baš sve tako ovisi od mišićne skupine recimo i kad se masa radi biceps voli dropsetove, ramena extrasetove, noge prsa ubijanje težinama ovisi trening treba stalno updatat tražit što ti najbolje odgovara kojim sistemom rasteš a što zatebe uopće nedjeluje, jesi na masi ili defki uvelikie ovisi i o prehrani mase nema bez kalorijskog suficita a defke bez deficita..

ja npr za biceps radim rastucu serije ne padajucu iliti drop set, primjer, radim pregib sa z sipkom, krecem s 10 kg prva serija, druga serija 15 kg, treca 20 kg, i tako dizem.

rastucu primjenjujem za jos neke vjezbe, npr dizanja/pregibe za triceps, neke vjezbe za prsa itd.skoro svugdi roknem prvu seriju s nekom laksom kilazom i onda povecavam do one najvise koju mogu dignut.

kazu da je super serija isto odlicna, nisam jos probo ali cu i nju isprobat na jednom treningu, fora je u tom sto ja svaki trening radim drukcije vjezbe za neki misic(naravno neke osnovne se ponavljaju tipa bench, mrtvo itd) i onda volim kombinirat s raznim vjezbama, tehnikama izvodenja istih, npr jedan tjedan za biceps odradim rastucu seriju, onda sljedeci tjedan napravim padajucu(drop set), onda cu sljedeci napravit super seriju, pa onda negativna ponavljanja ubacit, sve samo da sokiram misic, da se nikako ne navikne na jednu radnju, trening za jedan dan si slazem tek 5-10 minuta prije samog treninga, odem na popis vjezbi, izaberem drukcije od prethodnog puta i odaberem si nacin na koji cu odradit i odradim. mislim da je to odlicna formula za rast.

pa neznam čemu sad baš svaki trening mjenjat načine izvođenja i izmišljat nešto to bi recimo trebalo ukoliko prestane napredak jednim tipom treninga, nemože se mišić naviknut na neki rad tako brzo

14 godina
lebron kaže...

ovako prvo moraš odredit jesil na masi ili definiciji ukoliko ti je cilj  masa zanemari višak masti pokušaj naravno smanjit gomilanje recimo možeš slobodno kalorije malo smanjit i uh, ali nemoguće je nabacit mišić bez bar imalo sala, i kad ti završi faza mase onda idi na definiciju i skidaj salo bez gubljenja mišića znači proteine povećaš u defki smanjiš kalorije za nekih bar 15 tak posto od bazalnog metaboliznma i kardio možeš slobodno veći intenzitet nebudeš gubio mišiće niti nezanm na koju bi ih foru "izgubio"

a dok si na masi trčanje od 30 min dnevno neće ti škodit rezultatima a dobro je za srce ..

16 godina
Over(C)lock kaže...
mar123 kaže...

nije baš sve tako ovisi od mišićne skupine recimo i kad se masa radi biceps voli dropsetove, ramena extrasetove, noge prsa ubijanje težinama ovisi trening treba stalno updatat tražit što ti najbolje odgovara kojim sistemom rasteš a što zatebe uopće nedjeluje, jesi na masi ili defki uvelikie ovisi i o prehrani mase nema bez kalorijskog suficita a defke bez deficita..

ja npr za biceps radim rastucu serije ne padajucu iliti drop set, primjer, radim pregib sa z sipkom, krecem s 10 kg prva serija, druga serija 15 kg, treca 20 kg, i tako dizem.

rastucu primjenjujem za jos neke vjezbe, npr dizanja/pregibe za triceps, neke vjezbe za prsa itd.skoro svugdi roknem prvu seriju s nekom laksom kilazom i onda povecavam do one najvise koju mogu dignut.

kazu da je super serija isto odlicna, nisam jos probo ali cu i nju isprobat na jednom treningu, fora je u tom sto ja svaki trening radim drukcije vjezbe za neki misic(naravno neke osnovne se ponavljaju tipa bench, mrtvo itd) i onda volim kombinirat s raznim vjezbama, tehnikama izvodenja istih, npr jedan tjedan za biceps odradim rastucu seriju, onda sljedeci tjedan napravim padajucu(drop set), onda cu sljedeci napravit super seriju, pa onda negativna ponavljanja ubacit, sve samo da sokiram misic, da se nikako ne navikne na jednu radnju, trening za jedan dan si slazem tek 5-10 minuta prije samog treninga, odem na popis vjezbi, izaberem drukcije od prethodnog puta i odaberem si nacin na koji cu odradit i odradim. mislim da je to odlicna formula za rast.

pa neznam čemu sad baš svaki trening mjenjat načine izvođenja i izmišljat nešto to bi recimo trebalo ukoliko prestane napredak jednim tipom treninga, nemože se mišić naviknut na neki rad tako brzo

nema to veze s navikom misica, ja na ovaj nacin zelim sokirat misic jer ce tako najbrze rast. a i tako mi treninzi nisu dosadni nego su uvijek razliciti.

15 godina
Rast mišića i visina

Trebaju mi neke vježbe istezanja leđa, ruku, prsa, očito ja to nepravilno radim... Pa da naučim...

15 godina
the_dammed kaže...
Coder256 kaže...

Šta preporučate za skidanje sala i dobijanje malo mišića, p90x ili insanity workout?

Kolko sam shvatio, za p90x ti trebajuti njihovi rekviziti.

Jedno i drugo je super, samo treba odraditi taj program od početka do kraja. Krenut i odraditi. Ja idem u teretanu, jer mislim da se jaaako teško motivirat doma i sam. Dvije stvari koje je dosta teško za prelomiti. Izbaci barem jednu ako motivacija počne opadati. :)

Mar je napisao na jednoj-dvije stranice prije da je za p90x potrebno samo par bučica i šipka za zgibove, a ja to sve imam.

A probat ću trenirat doma jer imam jaku želju da nešto napravim od svog tijela tako da, nadam se, to neće bit problem.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobro,sad kad sam shvatio da ipak trebam trčati iako sam na masi,moje pitanje je koliko puta tjedno,u koje dane tj. da li da trćim u one dane kad ne idem u teretanu ili u one kad idem,napominjem da idem 4 puta tjedno u teretanu i isto me zanima kad je bolje trčati ujutro ili navećer.Ujutro inaće ne volim ništa raditi ali zato navećer obožavam tako da i u teretanu idem navećer.

16 godina
Rast mišića i visina

kazu da je dobro neposredno prije spavanja obavit 30 minuta cardia.

ujutro mozes nataste ali niski intenzitet. mozes i poslije treninga u teretani.

i trci svaki dan.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja trčim prije teretane 10minuta, ajde nekad 15. Čisto zato jer kad završim s teretanom strgan sam, i nemam energije za ništa.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni bi nekako najviše odgovaralo trčati navećer i to u one dane kad ne idem u teretanu dakle 3 put tjedno jer idem 4 puta tjedno u teretanu.I sad ne znam koliko je to pametno raditi u te dane odmora.Pročitao sam da postoji više vrsta odmora,ovo bi dakle bio "aktivni" odmor.

12 godina
neaktivan
lebron kaže...

Ne, svrha mase je da budeš u suficitu, jer tada je najpogodnije stanje za dobivanje mišića, slobodno radi kardio, ali onda moraš jesti više.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kardio ti je dobro rješenje ujedno i za upalu mišića.

Ja sam sa zadnjim programom vježbao PON, UTO, ČET, PET. Kardio srijedom, subotom i nedjeljom iako su mi to bili dani za odmor. Ali uz to 15 min. na traci za trcanje ponedjeljkom i petkom prije treninga.

Takoder kad sam radio serije vjezbi, imao sam 2-3 serije sa srednjom kilazom da se "ugriju" misici sa 10-12 ponavljanja i poslije toga 1-2 radne serije sa 6-8 ponavljanja s maksimalnom kilazom.

Hranio sam se vecinom mesom, nisam uzimao dodatne suplemente nikad. Imam 17.5 godina, 107kg i visok sam ~190cm.

No zbog financijske situacije doma nisam u mogucnosti placat 300kn mjesecno za teretanu a ne radim nigdje tako da sam odusto. Ja sam se razvijao jako brzo i ucinkovito zbog genetike najvise.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 17:44 (marYan).
16 godina
marYan kaže...

Kardio ti je dobro rješenje ujedno i za upalu mišića.

Ja sam sa zadnjim programom vježbao PON, UTO, ČET, PET. Kardio srijedom, subotom i nedjeljom iako su mi to bili dani za odmor. Ali uz to 15 min. na traci za trcanje ponedjeljkom i petkom prije treninga.

Takoder kad sam radio serije vjezbi, imao sam 2-3 serije sa srednjom kilazom da se "ugriju" misici sa 10-12 ponavljanja i poslije toga 1-2 radne serije sa 6-8 ponavljanja s maksimalnom kilazom.

Hranio sam se vecinom mesom, nisam uzimao dodatne suplemente nikad. Imam 17.5 godina, 107kg i visok sam ~190cm.

No zbog financijske situacije doma nisam u mogucnosti placat 300kn mjesecno za teretanu a ne radim nigdje tako da sam odusto. Ja sam se razvijao jako brzo i ucinkovito zbog genetike najvise.

bas me zanima kako izgledas sa tih 107 kg.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Tocno sam znao da ce netko nesto tako komentirati, vec sam zelio postaviti sliku, ali izgleda da sad stvarno moram.

https://fbcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/12076_10201748789868127_1012784758_n.jpg

Na mobitelu sam trenutno. Sve u svemu, ako ne vjerujes, facebook profil: http://facebook.com/ChagoZG
13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Dajte brzo neku vjezbu za donji dio leda, nemogu radit mrtvo jer sam sredio nogu pa me treba neka zamjena.

uzmi uteg stavi gha na leđa i radi leđnjake.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
15 godina
marYan kaže...
Tocno sam znao da ce netko nesto tako komentirati, vec sam zelio postaviti sliku, ali izgleda da sad stvarno moram.

https://fbcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/12076_10201748789868127_1012784758_n.jpg

Na mobitelu sam trenutno. Sve u svemu, ako ne vjerujes, facebook profil: http://facebook.com/ChagoZG

Marjan izgleda najluđi ikad hahaha
Inače jako solidno za tu kilažu i visinu ;)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Marijan.*

Hvala, hvala, haha.. Iako, izgubio sam 2.5cm u bicepsu otkad sam prestao ić u teretanu (imao sam 40.5cm) - nejdem već 2-3 mjeseca.
15 godina
Rast mišića i visina

A Marijane, Marijane ;)

Nego može li mi tko pomoć, stvarno nigdje ne mogu nać istezanja kako se pravilno rade -.-'

16 godina
Rast mišića i visina

jbg moro sam pitat, zanimalo me, inace ovo je dobro s obzirom na visinu i kilazu, moram priznat da sam ocekivao nesto puno losije. ali da, preporucam ti da se uhvatis utega jer manje od 40 cm ruke na 107 kg je uzasno lose. pa samnom u gym ide lik koji ima 69 kg i 38 cm ruke.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

jbg moro sam pitat, zanimalo me, inace ovo je dobro s obzirom na visinu i kilazu, moram priznat da sam ocekivao nesto puno losije. ali da, preporucam ti da se uhvatis utega jer manje od 40 cm ruke na 107 kg je uzasno lose. pa samnom u gym ide lik koji ima 69 kg i 38 cm ruke.

Pa covjek visok sto ti ocekujes da ima kratke ruke?

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 20:58 (Trustek).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ma znam, trebo bi si volumen bicepsa i tricepsa povećat, ali sad ionako ne treniram više tako da ono.
16 godina
Trustek kaže...
mar123 kaže...

Pa covjek visok sto ti ocekujes da ima kratke ruke?

o cem pricas ti? za osobu sa 107 kg ruka manja od 40 cm(tako on kaze) je prepremala, mislim, jos ta visina, trebo bi bar 45 nabit.

nego danas u gymu radim ruke i sad pokraj mene dva lika, nabildana skroz, a jedan ima preko 40 godina pa sam zakljucio da se pika jer nemoguce je u tim godinama natural izgledat ko on(ko bb izgleda), i sad prica ovaj drugi njemu, izgubio sam 2 i pol kile(a ima preko 115 garant), i ruka mi je samo 46 cm, ovaj drugi kaze ma meni je 48.5. ja ih slusam i sve me sram sa mojih 32 cm. nadam se da ce u roku mjesec dana skocit 1 cm gore.

nego sto kazete jel se isplati kupit casein? posto navecer ne jedem posni sir, jer jednostavno ga nemogu podnjet probo sam na sve nacine al zeludac ne prihvaca, mislio sam to uzimat navecer, prije spavanja ili kako vec ide. sto kazete na casein?

14 godina
neaktivan
A jesi li razmišljao da pređeš na miks proteina i kreatina?
16 godina
marYan kaže...
A jesi li razmišljao da pređeš na miks proteina i kreatina?

na sta?

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mar unesi bilo šta uvečer, bezveze se brineš.

http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html

Sve je podržano studijama u članku.

16 godina
Kramerdida kaže...

Mar unesi bilo šta uvečer, bezveze se brineš.

http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html

Sve je podržano studijama u članku.

ma znas ceg se najvise bojim, ja navecer volim pojest kukuruzni kruh sa nekom salamom, ili mljecnim namazom ili tako nesto, ubiti uh. kazu da se to nesmije al meni je to najbolje za veceru.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice