"tiha" konfiguracija - 3500kn

poruka: 62
|
čitano: 16.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Hm, Musashi je ok, ali je nesto inferiorniji u odnosu na Accelero S1 Twin Turbo - i to osobito na nizem airflowu. Ti sa XFX 4870 ne bi morao ista mijenjati, ja imam stock hladjenje i niti pod full-opterecenjem ventilator se ne cuje znacajnije.

Koliko bi te kostala kombinacija 5670 + Musashi? Ako je puno manje od 1000 kn, ok uzmi to, ali ako je razlika 50-100 kn - uzmi 4870 koja je ionako daleko sposobnija kartica od okljastrene 5670.

Antec Solo sam nasao u www.adm.hr za 755 kn. Raspolozivo je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da, dode razlika 100- injak kuna...

nemrem nać xfx4870...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 13:05 (repel).

0 0 hvala 0
17 godina

Onda znas sto ti je ciniti :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sa sad ne otvaram novu temu...

gledam malo kučišta pa vidim da ova skuplja i kvalitetnije imaju napajanja dolje, to je zapravo bolje zbog hladnijeg zraka koji je dolje ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: "tiha" konfiguracija - 3500kn
Quantum kaže...

Onda znas sto ti je ciniti :)

znam al kak je sad 1100 kn a kad si je ti kupio bila 900 kn ?

17 godina
repel kaže...

sa sad ne otvaram novu temu...

gledam malo kučišta pa vidim da ova skuplja i kvalitetnije imaju napajanja dolje, to je zapravo bolje zbog hladnijeg zraka koji je dolje ?

Moguće, ali je i moguće da neki pristupaju tome tako da stavljaju najveće generatore topline GORE (CPU i grafička), kako konvekcijom ne bi grijali komoru za napajanje i diskove.....u svakom slučaju, ne bi te to trebalo zabrinjavati. Ako baš budeš htio, lako ćeš Tyrotexom totalno izolirati jednu od druge komore.

Moje kućište ima napajanje dole, a sad ima li to kakve veze - stvarno ne znam.

Što se tiče XFX kartice, ne znam gdje ju kupuješ, a mislim da je moja bila na nekoj akciji....

15 godina
neaktivan

prije kolko si je kupio?daj mi objasni molim te, znači sve kartice koje imaju XFX imaju bolje hladnjake,a prefomance su im iste ko i ovima koje nemaju XFX, naravno isti modeli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 19:20 (repel).
17 godina
repel kaže...

prije kolko si je kupio?daj mi objasni molim te, znači sve kartice koje imaju XFX imaju bolje hladnjake,a prefomance su im iste ko i ovima koje nemaju XFX, naravno isti modeli.

Hmm....kad sam kupovao računalo....prije 10 mjeseci, tako negdje?

Što se tiče XFX-a, ne mogu ti dati općeniti odgovor za sve njihove kartice - za XFX 4870 znam da je tiha i dobra, jer je ja imam, a za ostale ne znam (zapravo, lažem, znam da je XFX 5870 još tiša i bolja od ove, ali ta kartica dođe 2000 kn).

Morat ćeš jednostavno pročitati malo reviewova o grafičkim karticama i sam donijeti odluku - teško je reći koji proizvođač je no-brainer, možda jedino GainWard.

Googlati i čitati, to ti sad jedino preostaje.....ili uzeti neku grafičku sa pasivnim hladnjakom (ne znam doduše koju, jer ih relativno malo ima kod nas).

15 godina
neaktivan

tu sam našao FDB ventilatore

http://www.zola.hr/index.html?lang=en-us&target=d864.html

ovo kad piše 1600 rpm-a - 20dba to znači da je tih 20dba na 1600rpm-a?

zanima me koliko rpm-a mi je dovoljno za CPU (x4 2.6ghz) tvornički ,bez clockanja? i na koliko rpma se drže obično ovi ventilatori na kučištu od 92,120mm?

još uvijek se traži grafička i antec solo rabljeni(za novi nemam para trenutno)Mršti se...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 23:42 (repel).

0 0 hvala 0
17 godina
repel kaže...

tu sam našao FDB ventilatore

http://www.zola.hr/index.html?lang=en-us&target=d864.html

ovo kad piše 1600 rpm-a - 20dba to znači da je tih 20dba na 1600rpm-a?

zanima me koliko rpm-a mi je dovoljno za CPU (x4 2.6ghz) tvornički ,bez clockanja? i na koliko rpma se drže obično ovi ventilatori na kučištu od 92,120mm?

još uvijek se traži grafička i antec solo rabljeni(za novi nemam para trenutno)Mršti se...

Da, vrlo vjerojatno to znači 20 dBA@1600 rpm, ali taj podatak sam po sebi ne znači previše - bitan je tonalitet buke, jer uho nije osjetljivo na 20 Hz, 1 kHz i 20 kHz. Osim toga, svako uho je drukčije. Ali, nemoj se s time opterećivati, Scythe Kama Flow je ok.

Tvoje drugo pitanje je već puno teže za odgovoriti, jer je to već ozbiljnija znanost i tu upada u igru napredna fizika (termo- i aerodinamika, kao i fizika materijala). Nemoguće je dati općenit odgovor na tvoje pitanje - to sve ovisi o tome kakav i koliko kvalitetan cooler koristiš (ne odvode svi cooleri jednako toplinu sa jezgre), kakav ventilator koristiš (ne proizvodi svaki ventilator jednaki statički tlak zraka na same finove hladnjaka, da ne pričamo o turbulencijama i vrtloženjima) i kakvo ti je provjetravanje u kućištu (dobro provjetreno kućište će imati nižu temperaturu zraka, samim time će i cooler bolje disipirati toplinu u okolinu, itd.). Nemoj se opterećivati niti s time - okvirno, većina ventilatora je ispod 700 RPM jako tiha ili većini ljudi nečujna, a sad ovisi o hrpi drugih parametara hoće li to biti dosta za tvoj procesor.

Pogledaj malo termalnu disipaciju jezgre tvog CPU-a (kolika je njegova potrošnja snage pod 100% opterećenjem) i onda malo pogledaj kakve coolere ljudi po forumima stavljaju uz tvoj procesor, pa si probaj iskombinirati par rješenja.

Ne vjerujem da će itko ponuditi rabljeni Solo, teško da ovu temu prati previše ljudi.....

15 godina
neaktivan

jel mi možete reć dal bi se zalman 7000 za CPU uklapao u ovu tihu konfu?

i još da mi objasnite spajanje ventiolatora na 5,7,12V,ne kužim na kolko se spajaju obično?

i kad ide na 5 kad na 12V ?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 23:04 (repel).

0 0 hvala 0
17 godina
repel kaže...

jel mi možete reć dal bi se zalman 7000 za CPU uklapao u ovu tihu konfu?

i još da mi objasnite spajanje ventiolatora na 5,7,12V,ne kužim na kolko se spajaju obično?

i kad ide na 5 kad na 12V ?

hvala

Koliko ja znam, Zalman 7000 je CPU cooler iz valjda 2003. koji je bio (neopravdano) interesantan u doba kad je legendarni Swiftech MC462, bakreni-heatpipe CPU cooler i mrcinetina od tri-četvrt kilograma (!), žario i palio po ljestvicama najboljih coolera te bio san svakog iole ambicioznijeg overclockera.

Zaista ne vidim što bi s tim coolerom želio postići, osim ako ne uzimaš CPU iz tog doba (a ne uzimaš, jer su ti CPU-ovi danas gotovo povijesni raritet). Usput, imao sam tog Zalmana i mogu samo reći da je bio razočarenje.

Što se tiče voltaže, ventilatori se defaultno spajaju na 12 V. Jedini slučaj kad bi želio spojiti ventilator na nižu voltažu jest ako ga želiš usporiti (to je korisno ako je prebučan). Taj undervolting se može napraviti ili opreznim zahvatom na molex konektoru (ukratko, drukčije se preslože žice da bi se dobila niža voltaža - tak se to prije radilo), ili kupiš jednostavno potenciometar za ventilator u svakoj boljoj prodavaonici računalne opreme, i zaboraviš na voltaže i sve ostalo...

15 godina
neaktivan

onda ću uzet katanu 3?ona ide do 2500 rpma, e sad me zanima kolko okretaja je dovoljno za moj procesor atlon x4 620,jel ga se može npr držat na 1500rpma kad je komp cijeli dan upaljen ?

0 0 hvala 0
17 godina
repel kaže...

onda ću uzet katanu 3?ona ide do 2500 rpma, e sad me zanima kolko okretaja je dovoljno za moj procesor atlon x4 620,jel ga se može npr držat na 1500rpma kad je komp cijeli dan upaljen ?

Objasnio sam ti par postova iznad odnose izmedju termalne disipacije, konstrukcije coolera i ventilatora, materijala koji se upotrebljavaju i jos par stvari - nitko to ne moze znati prije nego isprobas (ako cemo precizno - moze, ali bi trebao tim znanstvenika iz razlicitih tehnickih disciplina plus simulacijski softver tipa MathLab i Mathematica da se to ispravno izmodelira....plus jedno par mjeseci posla dok se sve to ne poslozi).

Po mom misljenju, 1500 RPM je vec previse za tiho racunalo, i to cak i u slucajevima da imas high-end silent kuciste tipa Antec P182, a kamoli 2500 RPM.

Predlazem da ostavis stock hladnjak i gledas zamjene samo u slucaju da te stock cooler ne zadovoljava.

15 godina
neaktivan

ja bi ga drage volje ostavio ,ali mi je hrpa ljudi rekla da trebam neki aftermarket?

jel se može tu postavit neko glasanje pa da vidim kolko je ljudi za kolko ne,fakat ne znam komu da vjerujem,

ja sam mislio možda samo pasivni stavit,jel to dovoljno?

znači Athlon x4 620-2.6ghz-bez clocka

0 0 hvala 0
17 godina
repel kaže...

ja bi ga drage volje ostavio ,ali mi je hrpa ljudi rekla da trebam neki aftermarket?

jel se može tu postavit neko glasanje pa da vidim kolko je ljudi za kolko ne,fakat ne znam komu da vjerujem,

ja sam mislio možda samo pasivni stavit,jel to dovoljno?

znači Athlon x4 620-2.6ghz-bez clocka

Ne razumijem - aftermarket?

15 godina
Quantum kaže...

Ne razumijem - aftermarket?

Ne stock!

15 godina
neaktivan

došao sam na dvojbu oko procesora, znači buđet nije strogo na 3500, ova varijanta je cca. 350 kn skuplja

procesor: Intel I3 530

matična: Gygabite H55M-S2H,s1156

oba moja kompjutera do sad su bila AMD procesori i mogu ih pohvalit, nikakvih problema,(komp mijenjam svakih 5-7 godina)

sad mi je došo na pamet taj I3,zapravo ni nemam pravi razllog zbog kojeg bi prešao na Intel, više ono neka znatiželja,ovih 300-400 kn ne igra nikakvu ulogu,probajte ih čim više zanemarit.

Znači mene zanimaju vaša mišljena ta 2 procesora za CAD programe,artlantis,rhino,3d max,photoshop...?

molim pomoć?tnx. Iznenađen

0 0 hvala 0
15 godina

Ma tu se uopće nemoj premišljat. Onaj athlon II x4 620 koji si na početku naumio je najbolji za takve stvari tim više jer im 4 jezgre. Kolega mi se bavi sličnim stvarima tako da nemoj se premišljat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a ta potrošnja i hlađenje je zanemarivo ili?

15 godina
repel kaže...

a ta potrošnja i hlađenje je zanemarivo ili?

Ma ne trebaš previše razbijat glavu s tim jer nečeš imat nikavih problema. A što se tiće potrošnje tu bi trebao imat najmanju brigu, jer seasonic 430 će to ubijat bez ikakvih problemaNamigiva

15 godina
neaktivan

ok,a  koja je razlika između athlona II x4 620 i Phenoma II x4 925 ? osim 300kn skuplji phenom

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da li mi treba jače napajanje ako uzmem ati radeon hd 4870 512 mb ?

molim vas pomoć

tnx

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
repel kaže...

molim vas pomoć

tnx

napajanje nećeš trebati bolje nego što imaš i da uzmeš duplo jaču konfu. znači, nemoj se s time zamarat, neće ti trebati jače.

*n00b u53r*
15 godina
neaktivan
lukavg kaže...
repel kaže...

molim vas pomoć

tnx

napajanje nećeš trebati bolje nego što imaš i da uzmeš duplo jaču konfu. znači, nemoj se s time zamarat, neće ti trebati jače.

ok,kad za ovu grafičku piše min 500w, a troši na full ak sam dobro pročitaoo 160w, znači seasonic od 430w će to fino tjerat? koliko ima još rezerve, ne bi htio da je na "nož" pa da mi ventilator prolupa...

15 godina
protjeran
tjerat će bez problema sigurno, mislim da će ostat još rezerve. to napajanje je otprilike kao corsair cx400.
*n00b us3r*
17 godina
neaktivan
Quantum kaže...
repel kaže...

Objasnio sam ti par postova iznad odnose izmedju termalne disipacije, konstrukcije coolera i ventilatora, materijala koji se upotrebljavaju i jos par stvari - nitko to ne moze znati prije nego isprobas (ako cemo precizno - moze, ali bi trebao tim znanstvenika iz razlicitih tehnickih disciplina plus simulacijski softver tipa MathLab i Mathematica da se to ispravno izmodelira....plus jedno par mjeseci posla dok se sve to ne poslozi).

Po mom misljenju, 1500 RPM je vec previse za tiho racunalo, i to cak i u slucajevima da imas high-end silent kuciste tipa Antec P182, a kamoli 2500 RPM.

Predlazem da ostavis stock hladnjak i gledas zamjene samo u slucaju da te stock cooler ne zadovoljava.

Neznam zašto bi se itko upuštao u računanje takvih stvari sa matlabom ili mathematicom, to nisu simulacijski softweri nego matematicki programski jezici. A to se moze relativno jednostavno izmodelirati u softweru zvanom CF-design.

15 godina
neaktivan
repel kaže...

ok,a  koja je razlika između athlona II x4 620 i Phenoma II x4 925 ? osim 300kn skuplji phenom

hvala

molim vas pomoć, zanima me razlika Phenom II i Athlona II, kolik je zapravo jači phenom?

ako bi stavio HD 4870 1gb na athlona x4 620 da li bi grafička došla do izražaja, ili bi trebo phenom?

hvala

17 godina
Glamdring kaže...
Quantum kaže...
repel kaže...

Neznam zašto bi se itko upuštao u računanje takvih stvari sa matlabom ili mathematicom, to nisu simulacijski softweri nego matematicki programski jezici. A to se moze relativno jednostavno izmodelirati u softweru zvanom CF-design.

Što se tiče Mathematice, slažem se s tobom, ali nisam želio dodatno komplicirati čovjeku. Inače, s njome sam svojevremeno nešto i sam prtljao (prije 4-5 godina) pa se sjećam nekih vraški impresivnih simulacija vrtložnih gibanja vode i zračnih opstrujavanja (dakle, to bi bila neka dimenzionalna analiza i dinamika fluida?) - pretpostavljam da je danas već netko napravio vlastitu komponentu ili modul sa svojim GUI frontendom koja se bavi, recimo, simuliranjem rashladnih tijela ili nešto slično, pa sam na to ciljao.

Za CF-design nisam znao, sad čovjek može i sam odsimulirati cooler - cool :)

17 godina
repel kaže...
repel kaže...

hvala

molim vas pomoć, zanima me razlika Phenom II i Athlona II, kolik je zapravo jači phenom?

ako bi stavio HD 4870 1gb na athlona x4 620 da li bi grafička došla do izražaja, ili bi trebo phenom?

hvala

Pogledaj na kakvom ja CPU tjeram tu 4870 i radi izvrsno.

Mislim da će ti taj X4 biti i više nego dovoljan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice