Ma naruči odmah, FM2+ procesori definitivno neće biti jači od modernih AM3+ 6 i 8 jezgrenih.
Jedino za grafičku možda možeš pričekati HD 9000 seriju, ona dolazi uskoro.
Ma naruči odmah, FM2+ procesori definitivno neće biti jači od modernih AM3+ 6 i 8 jezgrenih.
Jedino za grafičku možda možeš pričekati HD 9000 seriju, ona dolazi uskoro.
Evo trebam uzeti novi procesor, graficku i maticnu...imam budžet od 2300 kn, pa bih moli da mi nešto predložite
Evo trebam uzeti novi procesor, graficku i maticnu...imam budžet od 2300 kn, pa bih moli da mi nešto predložite
Koje napajanje imaš? Memorija koju imaš je ddr3 ili ddr2 (ploča može ili jedno ili drugo)?
Pozz
da li se ispalti upgrade konfe (''MOJ PC'') na ovo http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asus-z87-k-intel-core-i3-4330-oglas-10408310 ?
definitivno, taj proc je 2-3 puta jaci od tvog sadasnjeg, ali ako u skoroj buducnosti neces grafu mijenjat nije toliko bitno
vidim imas ssd, takonda nece biti neka velika razlika u windowsima, ali vise futureproof sigurno
Od kada je i3 nekoliko puta jači od četverojezgrenog Athlona II na 3,6 GHz?
fair point, iako ce single threaded biti poprilicno jaci, u multi threadingu su tu negdje, al ajd jos da je phenom, ali i3 se usporeduje sa fx-ovima
u svakom slucaju zaletio sam se
Pa, 4-jezgreni FX procesori su negdje između četverojezgrenih Athlona i četverojezgrenih Phenoma.
2C/4T i3 procesori su u tom rangu, možda mrvicu jači (ovi novi) ali neisplativo za prelazak.
Pozdrav ljudi,
Može savjet za desktop bez monitora,poželjno za gaming. Buđet do 4000 kn.
Pozdrav ljudi,
Može savjet za desktop bez monitora,poželjno za gaming. Buđet do 4000 kn.
Ukupno: 4000 kn
Ukupno: 4000 kn
Imam:
ASRock 970 Extreme3 R2.0 i AMD Phenom II x4 965 BE 3.4Ghz.
Koristim Kingston KHX1600C9AD3K2/4G , 2X2GB 1600 CL9 radnu memoriju.
Sada bih proširio i dodao još 2x2GB (šteta ove gore više nema za kupiti da mi bude isto) da imam 8GB ukupno.
E sad pitanja,da li smijem miješati rame od drugih proizvođača ali da ostane brzina i latencija,da se ne bi desilo da se ne podržavaju međusobno?
Da li da vadim ovo van pa da kupim 2x4GB?
Da li je 1600 ok?I latencija?
Što predlažete za gore nevedenu matičnu i procesor da je najbolje i da imam 8 GB rama.
Hvala
Pozdrav svima. Totalni sam laik i neznalica za kompove i sve oko njih. Pa dođoh ovdje tražiti savjet od najboljih :-) Znači, kupila bi klincu komp, trenutno nemamo ništa. Služio bi meni za internet i njemu za igrice, ne tražim ništa prezahtjevno, ali da on može igrati igrice. Nakon nekog vremena se može poboljšati za zahtjevnije igrice (ako bude dobar u školi :-))? Imamo skromni budget za sve (uključujući i monitor) od cca 4000 kuna :-( I di nam je najbolje uopće kupiti to sve?
Hvala svima unaprijed na pomoći.
neka preporuka za graficku karticu do 500kn!? tj. koju moze ovaj procesor potegnut do maximuma! i da mogu igrat novije igre!
intel celeron e3400 2.6ghz
4gb ram ddr3
asus p5g41t-mlx3
napajanje 750w
Hvala
moze neka preporuka ostalih komponenti
imam
intel i7 4770k
i
gigabyte amd radeon r9 270x oc
maticna ?
ram ?
napajanje ?
hvala :D
Planiram kupiti ovakvo računalo
Što vi mislite o ovoj konfiguraciji, što bi trebalo promjeniti a da cjena ostane tu negdje? Molim brz odgovor!
Hoće li biti dovoljno dobro za igranje GTA V kad izađe, BF Hardlinea, Crysisa 3, Splinters cell: Blacklista i Batman Arkham Knighta?
Poštovani,
Imam:
Intel Celeron CPU E1200 1.60 GHz
1 Gb RAM
NVIDIA GeForce 210 (1Gb)
Eh sad, ja bi kupio još 2 GB radne, isplati li se to radi boljih performansi, brzine rada i sl. ili ne? Neka preporuka ili savjet ?
Računalo je staro nekih 3 godine.
Hvala unaprijed!
zanima me koliko bi bi mi trebalo napajanje za intel core i7 procesor???? i koja matićna ????
hvala.
zanima me koliko bi bi mi trebalo napajanje za intel core i7 procesor???? i koja matićna ????
hvala.
A koji točno procesor? Koja grafa?
grafička je "nvidia geforce gt 240 zotac 1gb dd5" nekužim se previše a ćuo sam da je taj i7 quadcore 3,2gHz procesor odlićan. (košta oko 1700kn)
trenutno nemam para za grafičku pa sam mislio s njom malo prićekat a kupio bi procesor, pošto mi je matična na full nadogradnji moram i nju mjenjat pa tu dolaze rami i napajanje....stavio bi 8gb rama i sad me zanima koja matićna i kakvo(jaćina)napajanje.
nadam se da mi ta grafa može još neko vrijeme šljakat na tom procesoru i ostalim komponentama?????
Poštovani,
Imam:
1 Gb RAM
NVIDIA GeForce 210 (1Gb)
Eh sad, ja bi kupio još 2 GB radne, isplati li se to radi boljih performansi, brzine rada i sl. ili ne? Neka preporuka ili savjet ?
Hvala unaprijed!
Evo malo sam nabrijao svoju pilu
(procesor + memorija)
Intel Core 2 Duo E4600 2.4Ghz
4 Gb DDR2 (stavio bi ja 8 al kurva matična ne guta više od 4)
Još grafu moram neku ova me u pojam ubija >.<
Sviđa mi se npr. ona nova Nvidia GTX 980, samo da još na lotu dobijem i moja je
Poštovani,
Imam:
1 Gb RAM
NVIDIA GeForce 210 (1Gb)
Hvala unaprijed!
Evo malo sam nabrijao svoju pilu
(procesor + memorija)
Intel Core 2 Duo E4600 2.4Ghz
4 Gb DDR2 (stavio bi ja 8 al kurva matična ne guta više od 4)
Još grafu moram neku ova me u pojam ubija >.<
Sviđa mi se npr. ona nova Nvidia GTX 980, samo da još na lotu dobijem i moja je
Na taj dual core super bi ti bilo.
Luka, jel to bio sarkazam? :D
Dali može na AMD FX 8350
Asrock 990FX Extreme3
Hladnjak CoolerMaster Hyper 212 gtx 660
XFX 460 W core edition 80 napajanje?
Može.
CPU: G3258 AE
MB: MSI H81M-P33
RAM: Corsair 4GB DDR3 1600 Value
GPU: MSI R7 260x OC 2GB DDR5
koje napajanje i koji cooler uzeti da mogu dignuti Pentiuma do 4.3-5.4 Ghz stabilnih?
trazim nesto vise "best buy" nego li "all that money can buy"...
Moze pomoc? Treba mi komp za igranje novijih igrica. Da li ove komponente zadovoljavaju malo zahtjevnije igrice?
1. Graficka kartica MSI AMD Radeon R7
260 OC , 1 GB GDDR5
2. Procesor AMD Athlon II X4 760K,
3800 MHz, Socket FM2
3. Memorija KINGSTON 4 GB DDR3,
1866MHz HyperX Fury Black, DIMM
4. Tvrdi disk 1 TB, WESTERN DIGITAL
Caviar Blue WD10EZEX, 3.5",
7200 rpm, SATA III
5. Maticna ploca ASROCK FM2A88M
EXTREME4+, socket FM2+
Koju matičnu za i7 4771?
Bitno mi je da ima dobru zaštitu za dio zadužen za zvuk, i da je kvalitetna ploča.
Gledao sam ove tri:
Nevermind, naručio sam Gigabyte GA-Z97-D3H.
Pozz, moze preporuka koliko bi odprilike trebali odvojit za gaming komp, koji bi mogao vrtit recima tipa GTA5 na ok postavkama?