Slaganje računala - jednostavno i bezbolno

poruka: 341
|
čitano: 193.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

opet ja sa problemima.

dakle kupio sam dva ventlića za kučište 3 pinskim konektorima. a na mom napajanju uopće nema tih konektora.

zanima me jeli ostoje način da ih uopće spojim s nekim adapterima. inaće imam ovo napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Slaganje računala - jednostavno i bezbolno
Ventilatore ne spajaš izravno na napajanje, nego na ploču (oni bijeli konektori s tri pina).
Ako ih nemaš slobodnih, postoje adapteri molex => 3 pin. Vjerojatno ima u Chipoteci, ali sad sam na mobu pa ne mogu linkat.
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
protjeran

ev ovo ti je potrebno ako ces preko moleksa spajat....
na ovakvom kablu vecinom dodje muski i zenski konektor i konektor za ventilatore...... tako da negubis nista s tim (molex konektore)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ljudi mogu li se ovdje obratit da ne otvaram novu temu... treba mi novi procesor, matična, grafička, ram...i ostalo...kućište i napajanje imam. I sad kako mi treba matična, mora bit kompaktabilna sa procesorom, moraju podržavat Socket...ali zanima me što je to, i čemu služi - ČIPSET? Onosno dali kad kupujem matičnu, gledam jel podržava socket koji i procesor podržava...i dali je to jedino na što trebam obratit pažnju kod kupnje matične ili procesora (ako me kužite).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj pogledati ovdje. To je prava tema u kojoj trebaš postati.

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

kod novjih maticnih cipset nije toliko bitan (ako radis obicne operacije na pc )a za starije je jako bitan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja se malo vraćam na početak samog topica... Zaista dobar topic za sve one koji po prvi put žele samostalno sklopiti svoje računalo.

Svaka čast autoru na trudu međutim moram prigovoriti, jer čovijek uči iz pogrešaka kako sam i ja sam na žalost to naučio.

Zaista je zgodno prije početka rada izvaditi sve komponente tako da budu pri ruci, ali postoji opasnost da si tako uništite sve te komponente.

Vjerojatno znate kako svaka komponenta dođe u plastičnoj ANTISTATIČKOJ kutijici ili vrećici kojoj je uloga da zaštiti komponente od statičkog elektriciteta.

Naime, taj statički elektricitet ponekad može akumulirati naboj i do nekoliko desetaka tisuća volti što je i više nego dovoljno da ošteti vaše komponente.

Statički elektricitet u najvišem naboju se stvara za suhog i burovnog vremena, odnosno što je manja vlažnost zraka veći je elektrostatički naboj.

Ne želim filozofirati, samo želim upozoriti na opasnost od statičkog elektriciteta. Nažalost ovo govorim iz iskustva jer sam si ja na ovaj način upropastio mbo.

Dakle, moj savjet je da vadite komponentu po komponentu iz originalnih pakiranja i odmah ih ugrađujete u kućište. Također dobar savjet, nakon što sve ugradite

nemojte paliti računalo 5-10 min dok se elektricitete ne nulira prirodnim putem.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
marko227 kaže...

Evo ja se malo vraćam na početak samog topica... Zaista dobar topic za sve one koji po prvi put žele samostalno sklopiti svoje računalo.

Svaka čast autoru na trudu međutim moram prigovoriti, jer čovijek uči iz pogrešaka kako sam i ja sam na žalost to naučio.

Zaista je zgodno prije početka rada izvaditi sve komponente tako da budu pri ruci, ali postoji opasnost da si tako uništite sve te komponente.

Vjerojatno znate kako svaka komponenta dođe u plastičnoj ANTISTATIČKOJ kutijici ili vrećici kojoj je uloga da zaštiti komponente od statičkog elektriciteta.

Naime, taj statički elektricitet ponekad može akumulirati naboj i do nekoliko desetaka tisuća volti što je i više nego dovoljno da ošteti vaše komponente.

Statički elektricitet u najvišem naboju se stvara za suhog i burovnog vremena, odnosno što je manja vlažnost zraka veći je elektrostatički naboj.

Ne želim filozofirati, samo želim upozoriti na opasnost od statičkog elektriciteta. Nažalost ovo govorim iz iskustva jer sam si ja na ovaj način upropastio mbo.

Dakle, moj savjet je da vadite komponentu po komponentu iz originalnih pakiranja i odmah ih ugrađujete u kućište. Također dobar savjet, nakon što sve ugradite

nemojte paliti računalo 5-10 min dok se elektricitete ne nulira prirodnim putem.

zaboravljas na staticki elektricitet koji covjek akumulira u sebi. komponentu mozes sprzit i kad je odmah ugradjujes tj. cim je izvadis iz kutije. postoje rukavice za takve stvari a prva pomoc je da prije rada rukom uhvatite dobro uzemljen metal i tako automatski ispraznite elektricitet iz sebe (najbolje neku metalnu slavinu/ kanelu ili cijev od vodovoda). komponente nikad ne stavljati na sinteticke ili vunene tepihe.

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

zaboravljas na staticki elektricitet koji covjek akumulira u sebi....

Istina.... ali točnije na odjeći, ne u sebi.

Svakako nećemo više filozofirati ali glavno je da se shvatila poanta ovog mog i tvog posta...

15 godina
neaktivan

jel taj 4pinski utor s psu na maticnu imaju sve maticne jer ja na svojoj (malo starija) nemogu nac

FIFA-regional.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sta mi sve treba od alata da bi slozio racunalo od pocetka do kraja?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Slaganje računala - jednostavno i bezbolno
Sarafciger.
13 godina
neaktivan

Da,da samo šarafciger! {#}

Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mozes i sa nozicem nekim ako bas zelis improvizirat :-)
Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
15 godina
Pašu, ali HDD ti je fail. Nemoj to nikako uzeti jer ce imati veliki utjecaj (loš) na cjelokupne performanse racunala...
15 godina
disaster98 kaže...

uzmi ovaj hard disk

Ne, nego ovaj. Pojede ga za doručak.

13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
disaster98 kaže...

uzmi ovaj hard disk

Uzet ču http://www.magazinrs.hr/hdd-desktop-samsung-spinpoint-f3-35-1tb-32mb-serial-ata-ii-300/HD103SJ Hdd, a procesor nemogu bolji uzet jer mi je problem u novcima.... (kriza) {#}

15 godina
Tino_539 kaže...

Uzet ču http://www.magazinrs.hr/hdd-desktop-samsung-spinpoint-f3-35-1tb-32mb-serial-ata-ii-300/HD103SJ Hdd, a procesor nemogu bolji uzet jer mi je problem u novcima.... (kriza) {#}

Pa da, taj sam ti i linkao..;)

14 godina
neaktivan
Tino_539 kaže...
DamageHigh kaže...
disaster98 kaže...

uzmi ovaj hard disk

probaj nabavit jos 100kn za x3, vise se isplati nego x2, a ako poslije kupis neki posteni cooler za 150-200kn mozes otkljucat 4. jezgru i cloknut na 4ghz

Modern Warfare 3
16 godina
neaktivan

imam 2 WD starija HD SATA1 a slažem novo računalo s OVOM MB.Morala bi ih podržat, ali hoće li radit glatko?

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Imam ja 14 godina pa sam složijo 2 PC-a bez muke (susjedi i sebi) koji dan danas rade..samo  sam slijedio tutorial na youtubu :D.

Dvije stvari su beskrajne: svemir i ljudska glupost. Albert Einstein

0 0 hvala 0
14 godina
micho0305 kaže...

imam 2 WD starija HD SATA1 a slažem novo računalo s OVOM MB.Morala bi ih podržat, ali hoće li radit glatko?

Da, podržat će ih bez problema i sve će raditi glatko. Jamčim  {#}

15 godina
neaktivan

Delete.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 22:29 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

trebas instalirat windowse goodyear lol.....

16 godina

Zašto se matična spaja na napajanje na dva mjesta (tamo kraj rama veća i na vrhu manja)

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam problem kod pokretanja novog racunala.
Komponente su:

Napajanje- corsair 600w cx
MB- Asrock 870 Extreme3 R2.0
CPU- amd Phenom II X4 960T
Optika- DVD-RW LG GH24NS70 Secure disc 24x, SATA BulK
HDD- WD SATA 3 500 gb
Kuciste- thermaltake v3 black edition

Grafa- Sapphire 6870 dirt 3 edition
Monitor LCD LED 21,5" Samsung S22A300N

RAM- Crosair 8 gb CMZ8GX3M2A1600C9

Hladnjak- Thermaltake Contac2

I imam problem kod 1. pokretanja kompa.
Svi ventilatori rade, ekran radi ali je crni, mislim da sam krivo spojio one front panel switches.
jel bi mi neko od vas prikazao kako se spajaju ti front panel switchevi na toj maticnoj.

i ne rade mi Smart Switchevi takoder.

Molim  vas za pomoc

METALLICA!!!

0 0 hvala 0
14 godina
uljez kaže...

Imam problem kod pokretanja novog racunala.
Komponente su:

Napajanje- corsair 600w cx
MB- Asrock 870 Extreme3 R2.0
CPU- amd Phenom II X4 960T
Optika- DVD-RW LG GH24NS70 Secure disc 24x, SATA BulK
HDD- WD SATA 3 500 gb
Kuciste- thermaltake v3 black edition

Grafa- Sapphire 6870 dirt 3 edition
Monitor LCD LED 21,5" Samsung S22A300N

RAM- Crosair 8 gb CMZ8GX3M2A1600C9

Hladnjak- Thermaltake Contac2

I imam problem kod 1. pokretanja kompa.
Svi ventilatori rade, ekran radi ali je crni, mislim da sam krivo spojio one front panel switches.
jel bi mi neko od vas prikazao kako se spajaju ti front panel switchevi na toj maticnoj.

i ne rade mi Smart Switchevi takoder.

Molim  vas za pomoc

Imaš u uputama ili knjižici od matične

16 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Imaš u uputama ili knjižici od matične

Vec sam probao po tome ali ocito nije dobro ispalo.
Nemogu ugasiti racunalo rucno uopce

METALLICA!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice