Druge teme nisu aktivne pa bih želio upitati koji je laptop do 3000kn najbolji?želio bih da mi neke predložite.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-ASRock 890GX Extreme3
-AMD Phenom II X4 965BE
-Coolermaster Elite 334
-Corsair Dominator 2x2GB DDR3 RAM 1600MHz
-Sapphire Radeon HD5870
-Samsung F3 500GB
-Corsair HX 650W
=7663kn
Eto Radone!
@perosima, onaj tvoj Hexcore nema smisla stavljati ako je za igre, jer je Quad jači od njega, te će prije ovaj 965BE iskoristiti grafičku koju sam ja stavio nego taj X6 onu HD5850.
Super složeno. Ne vidim nikakvu manu. Svaka čast!
@perosima, onaj tvoj Hexcore nema smisla stavljati ako je za igre, jer je Quad jači od njega, te će prije ovaj 965BE iskoristiti grafičku koju sam ja stavio nego taj X6 onu HD5850.
Malo je six-core slabiji u igrama od quada ali six-core pokazuje snagu u aplikacijama.
Mislim,zašto uzimati quada koji je za max.5 fpsa bolji u igrama od six-corea?
Doći će i six-coreovo vrijeme pa ćeš vidjeti kako će tjerati igre,usput ga malo clockneš i sve 5.
Malo je six-core slabiji u igrama od quada ali six-core pokazuje snagu u aplikacijama.
Doći će i six-coreovo vrijeme pa ćeš vidjeti kako će tjerati igre,usput ga malo clockneš i sve 5.
E, pa ako su mu igre sekundarna radnja, ona perosimino valja.
Ali svejedno da sam na Radonovom mjestu dao bih max 6k za komp, meni je vise pretjerivanje.
E, pa ako su mu igre sekundarna radnja, ona perosimino valja.
Ali svejedno da sam na Radonovom mjestu dao bih max 6k za komp, meni je vise pretjerivanje.
Ma svejedno kaj radio na kompu,1055T će mu dobro doći.
Kao što rekoh,razlika u fps-u u igrama je vrlo malena tako da kad ubode 1055T neće ni osjetiti razliku između 70 i 75 fps-a.
Nije to razlika kao recimo 20 i 25 fps-a gdje 25 fps-a našem oku puno brže djeluje.
U nekim igrama razlika u fps-u je u troznamenkastim ciframa tako da mu je svejedno imao on 150 ili 155 fps-a.
Znači,preporučam autoru koji kupuje konfu da uzme 1055T,ipak je to ulaganje u budućnost.
Uglavnom, sada mi se to čini suludo kupiti X6, još ne sjećam se tko mi reče kao da se ne isplati što nije "BE" hahahaha...
-ASRock 890GX Extreme3
-AMD Phenom II X4 965BE
-Coolermaster Elite 334
-Sapphire Radeon HD5870
-Samsung F3 500GB
-Corsair HX 650W
=7663kn
Eto Radone!
Pozdrav,
sve je predobro složeno! Samo kućište mi i nije neko. Vidim da si stavio moje najdraže ram pločice . I vidim da si stavio matičnu za 2 grafičke kartice
. Definitivno ću uzeti ova dva. To i onako sam mislio na kraju mjeseca, pa možda nešto pojeftini, pa dodamo jaču ramu
ili još jednu grafičku karticu
.
Hvala na razumijevanju.
-ASRock 890GX Extreme3
-AMD Phenom II X4 965BE
-Coolermaster Elite 334
-Sapphire Radeon HD5870
-Samsung F3 500GB
-Corsair HX 650W
=7663kn
Eto Radone!
Pozdrav,
sve je predobro složeno! Samo kućište mi i nije neko. Vidim da si stavio moje najdraže ram pločice . I vidim da si stavio matičnu za 2 grafičke kartice
. Definitivno ću uzeti ova dva. To i onako sam mislio na kraju mjeseca, pa možda nešto pojeftini, pa dodamo jaču ramu
.
Hvala na razumijevanju.
Hehe, O.K.
BTW. Prvenstveno da sam ti, ne bih uzeo Perinu zbog napajanja.
-ASRock 890GX Extreme3
-AMD Phenom II X4 965BE
-Coolermaster Elite 334
-Sapphire Radeon HD5870
-Samsung F3 500GB
-Corsair HX 650W
=7663kn
Eto Radone!
Pozdrav,
.
Hvala na razumijevanju.
Hehe, O.K.
Sve sam ostavio isto kao i ti samo sam promijenio napajanje XFX 750W Black Edition i stavio CoolerMaster Storm Scout.
-ASRock 890GX Extreme3
-AMD Phenom II X4 965BE
-Coolermaster Elite 334
-Sapphire Radeon HD5870
-Samsung F3 500GB
-Corsair HX 650W
=7663kn
Eto Radone!
Pozdrav,
.
Hvala na razumijevanju.
Hehe, O.K.
Sve sam ostavio isto kao i ti samo sam promijenio napajanje XFX 750W Black Edition i stavio CoolerMaster Storm Scout.
Eto super, kud ćeš bolje! :D
Šta kažete na ovu konfiguraciju:
Još mi samo treba grafička, neznam koju bi stavio.
RAM ne može, matična ne podržava Triple Channel, bolje stavi 2x2 GB kad već kupuješ. Ugl. ostalo je dobro, a grafičku Sapphire Radeon HD5850.
Koliki ti je budget uopće? Ja ne bih ni kupovao Deluxe3 dosta ti je ASRock P55 Pro ako hoćeš jeftinije, a po meni najbolja ploča do 1000kn, ova: LIN
Ima čak i USB 3.0 :)
Do 8k negdje mogu potrošiti.
Stavim 2x2 gb ram i mogu kupiti onda HD5850.
A matična mi je bolja jer ima SATA3 i USB3i ako u budučnosti budem uizmao još jednu karticu u Crossfire drugi PCIe slot ima veću propusnost.
Do 8k negdje mogu potrošiti.
Stavim 2x2 gb ram i mogu kupiti onda HD5850.
A matična mi je bolja jer ima SATA3 i USB3i ako u budučnosti budem uizmao još jednu karticu u Crossfire drugi PCIe slot ima veću propusnost.
A ne treba ti monitor? Ni miš, ni tipkovnica, samo komponente?
Trebaju mi samo komponente.
Koja je razlika između tog AMDa i Intela u performansama.
Trebaju mi samo komponente.
Koja je razlika između tog AMDa i Intela u performansama.
Uloženo-dobiveno! ;)
Ok, hvala na pomoći, još ču odlučiti šta ču uzeti.
Tema je refreshana :). Normalno, po defaultu ne mogu poravnat cijene... Editor je u banani, al izgleda da admini ne reagiraju na to... Hebiga... Dodana je konfiguracija AMD do 9000 kn i update-ana je AMD-ova za one kojima novci nisu problem. S vremenom cu refreshat i ostale.
Evo da i ja sastavim neku konfu ovdje..
Intel konfiguracija do 10 000Kn:
3x2GB DDR3 Corsair Dominator 1600MHz
Ukupno: 9.999,99Kn
Za zahtjevne gamere i OCere..
Jel ozbiljno tolika cijena?
hehehe, odlično si pogodio cijenu
Tocno mi toliko doslo..
Lajkam napajanje. Seasonic RULZ (since 1975)...
Evo jedne Workstation konfiguracije namjenjena najzahtjevnijima. (samo je napajanje i kučište uzeto iz ADM-a, jer Autronic nema neku ponudu kučišta i napajanja). Također matična može stati u kučište, ali koliko sam proučio neće se sve rupe poravnati (njih 3))
CPU: 2x Intel Xeon X5570 2.93GHz - 22.978 kn
CPU hladnjak: 2x Intel Thermal Solutions - 318 kn
MBO:Intel Workstation Board S5520SC - 4.309 kn
RAM: 12x 4GB DDR3 - 16.908 kn
GPU: 2x ATI Radeon HD5870 (Crossfire) - 6.338 kn
Sistemski disk: 4x UltraDrive 128GB (RAID0) - 43.916 kn
Stograge: 2x Seagate Barracuda 2TB (RAID1) - 4.538 kn
Storage 2: 4x WD Caviar Black 750GB - 2.676 kn
Optika:Blu-Ray - 1.319 kn
Napajanje:Corsair HX1000W - 1.540 kn
Kučište:Coolermaster Cosmos S - 1.990 kn
UKUPNO: 106.830 kn