Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.238.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Sklapanje PC konfiguracija
1.Lovac kaže...

Šta se tiće napajanja neka bude VX 450 bolje da je jači nego da nešto šteka bezveze. Šta se tiće kučišta CM 332 je 300kn jeftinije ali mi pari puno puno puno manje i strah me da će se puno više grijat nego šta bi kod ovog CM 690 pa zato

Početnički strahoviCool

Neće ništa štekati i neće umrijeti od vrućine ništa.
Ja još imam kućište 6 i po godina staro, uz malo truda cable management zakon, a temperature odlične.

15 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

Jel ovo dobra grafa???

Nobody likes you, Nobody loves you, Nobody cares about you, Nobody want's you, I am Nobody
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stipica_zd kaže...
1.Lovac kaže...

Šta se tiće napajanja neka bude VX 450 bolje da je jači nego da nešto šteka bezveze. Šta se tiće kučišta CM 332 je 300kn jeftinije ali mi pari puno puno puno manje i strah me da će se puno više grijat nego šta bi kod ovog CM 690 pa zato

Početnički strahoviCool

Neće ništa štekati i neće umrijeti od vrućine ništa.
Ja još imam kućište 6 i po godina staro, uz malo truda cable management zakon, a temperature odlične.

A koje imaš?

16 godina
neaktivan
Luxy2501 kaže...

Jel ovo dobra grafa???

Nije loša..

za koliko para ju nabaviš?

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
Luxy2501 kaže...

Jel ovo dobra grafa???

Nije loša..

za koliko para ju nabaviš?

Pa ide uz jednu konfu ak os posaljem ti link na pp

Nobody likes you, Nobody loves you, Nobody cares about you, Nobody want's you, I am Nobody
15 godina
neaktivan

Trebal bi nekog dobre volje da mi proba slozit neku solidnu konfu u rangu 2000 kn koju bi kupil mom mladjem burazu za igranje novih igara al ne sa tako zahtjevnim postavkama.Imam od starog kompa vec kuciste,przilicu i napajanje od 300W il 400W nisam jos siguran al ako treba jace ukljucite ga u cijenu.

Recite kaj mislite da je bolje jel ja se u hardwer kompa nis nekuzim

Puno Hvala!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
veki666 kaže...

Puno Hvala!!

Koje napajanje imaš, koja marka?

16 godina
neaktivan
veki666 kaže...

Trebal bi nekog dobre volje da mi proba slozit neku solidnu konfu u rangu 2000 kn koju bi kupil mom mladjem burazu za igranje novih igara al ne sa tako zahtjevnim postavkama.Imam od starog kompa vec kuciste,przilicu i napajanje od 300W il 400W nisam jos siguran al ako treba jace ukljucite ga u cijenu.

Recite kaj mislite da je bolje jel ja se u hardwer kompa nis nekuzim

Puno Hvala!!

Ako napajanje ima: 24 pinski + 4 pinski konektore za ploču onda će biti OK. Samo uzmi u obzir da će trebati u budućnosti uzeti nešto ipak malo kvalitetnije

Uzmi samo DDR2 RAM (1x 2GB, a ne ovaj na slici, jer je taj DDR3, ostao od skuplje ploče Cool. Ovaj npr.)

Znači RAM neki DDR2 Znači RAM neki DDR2
Meštar od Hardvera :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 19:40 (Oly_E3).
16 godina

Jel' vas većina misli da je AMD socket AM3 i neki 10**T procesor dobra investicija za budućnost ili LGA1156, mislim da će većina skužiti zašto pitam.Plač

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

molim preporuku grafe za oko 500kn

procesor je intel dual core 2.1ghz

monitor 17''

ja sam mislio ovo

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7582

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xnight_hunterx kaže...

molim preporuku grafe za oko 500kn

procesor je intel dual core 2.1ghz

monitor 17''

ja sam mislio ovo

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7582

nemoj xfx ni pod razno (ddr2) akos uzimat nategni do 550 i uzmi ovo. OVA

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
15 godina
4ucker kaže...

Jel' vas većina misli da je AMD socket AM3 i neki 10**T procesor dobra investicija za budućnost ili LGA1156, mislim da će većina skužiti zašto pitam.Plač

moje osobno mišljenje je da je AM3 i neki Thuban/Zosma bolja solucija. :D

Imaš na Xtremesystems Forumu nekoliko tema možeš pročitati dojmove i testiranja kupaca, tj. usera istih, pošto su u singapuru, tajlandu, indoneziji već u trgovinama. :D

16 godina
mystik kaže...
4ucker kaže...

Imaš na Xtremesystems Forumu nekoliko tema možeš pročitati dojmove i testiranja kupaca, tj. usera istih, pošto su u singapuru, tajlandu, indoneziji već u trgovinama. :D

A kod nas trebaju doći ----?

Te koliko bi koštao medium-end procesor Thuban/Zosma whatever.

17 godina
4ucker kaže...
mystik kaže...
4ucker kaže...

A kod nas trebaju doći ----?

Te koliko bi koštao medium-end procesor Thuban/Zosma whatever.

Ti se bogec bistricki nikad neces odlucit... Tehnologija uzasno brzo ide naprijed tako da ce ti iza Thubana relativno brzo doc Bulldozer itd... Intel ce najverovatnije takodjer nesto izbacit... Ne znam zasto se tolko bojis ko da neces vise moc nista pokrenut nakon sto dodju novi procovi ako sada kupis phenom II/i5... AM3 ce bit jos jedno dobro vrijeme na trzistu pa uz malo jacu maticnu ces vrlo vjerovatno moc flashat BIOS za nove procove...

15 godina

U hong kongu se Thuban 1055T može nabaviti za 1570 HK Dollara, tj. oko 205$, što bi značilo oko 1100kn. Izlazak bi trebao biti 27. a kod nas kad će doći, tko zna. 

Možda će ih bit istoga dana, a možda kroz tjedan-dva.

S time da već većina AM3 ploča ima podršku za nove Thuban procesore, a očekuju se i za neke AM2+ ploče.

@Mato 

ne sviđaju mi se konfiguracije, može se puno bolje za te novce

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 22:56 (mystik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@ svi koji su pomogli odabrati mi konfu, je**ga onda kupujem i5 i gotove.

Jbm ih, svaki 10 dana (pretjerujem, jelda) izbacuju nove procesore i socket poput Intela. -.-

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

a mogao si već prije 10 dana. :D 

al dobro, ni u kojem slučaju nećeš pogriješiti. 

vjerujem da Intel neće biti toliko pokvaren i izmisliti neki novi socket u narednih godinu-dvije, i ne refreshati 1156. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mystik kaže...

vjerujem da Intel neće biti toliko pokvaren i izmisliti neki novi socket u narednih godinu-dvije, i ne refreshati 1156. Smijeh

Ovo je srkazam...nadam se...

Posto ce imato novi socket vani dok se ni ne snades....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina

A i sam bas izabrao vrijeme kupnje ccc...

Taman kad treba sve izaći, refresh ATI kartica, ja sad nadjem kupovati :facepalm:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Taman kad treba sve izaći, refresh ATI kartica, ja sad nadjem kupovati :facepalm:

inace je uvijek krivo vrijeme tako da se nemoj gristi

cekaj novi socket, pa dodje taj socket ali uskoro dolazi i nova serija grafickih kartica, u medjuvremenu dolazi jos novi proc, pa za jos 2mjeseca yebeno kuciste

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 15:35 (AA-d00d).
16 godina
AA-d00d kaže...
4ucker kaže...

inace je uvijek krivo vrijeme tako da se nemoj gristi

cekaj novi socket, pa dodje taj socket ali uskoro dolazi i nova serija grafickih kartica, u medjuvremenu dolazi jos novi proc, pa za jos 2mjeseca yebeno kuciste

Heh, znači da uzimam u 5. mjesecu kako je planirano?

17 godina

Ajd nek mi neko sastavi konfu do 4 soma kn.Znači AMD-ATI i monitor 20" obavezno.Nisam u toku s trenutnim stanjem na tržištu pc komponenti pa ne znam.

EDIT : Zaboravih napomenut konfa treba bit iz ADM-a.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 19:21 (Xbox360 Modder).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo bi bila konfa koju bi kupil svom mladjem burazu da moze odigrat novije igre sa solidnim postavkama

Sad me zanima jel to ok i koje bi mi napajanje preporucili posto ja imam neko staro fuš kinesko od 250W

Ako mislite da bih mogao uzeti bolju graficku ili nesto drugo pa da skupa sa potrebnim napajanjem ciijena bude oko 2500kn slobodno predlozite!!!

Kučište i pržilica mi ostaje od starog kompa tak se zna Smijeh

Puno cijenim Vašu pomoc!!

Hvala

Konfa Konfa

0 0 hvala 0
15 godina
Xbox360 Modder kaže...

Ajd nek mi neko sastavi konfu do 4 soma kn.Znači AMD-ATI i monitor 20" obavezno.

Evo ti nešto iz adm-a. Monitor sam izostavio, pa ti izaberi neki za oko 1000kn (kažeš 20'').

15 godina
veki666 kaže...

Sad me zanima jel to ok i koje bi mi napajanje preporucili posto ja imam neko staro fuš kinesko od 250W

Ako mislite da bih mogao uzeti bolju graficku ili nesto drugo pa da skupa sa potrebnim napajanjem ciijena bude oko 2500kn slobodno predlozite!!!

Savjet za tebe! Uzmi istu ploču, istu grafu i isto napajanje iz konfe koju sam post poviše predložio. Izađe te 150-ak kn preko 2500kn Namigiva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 19:29 (zabranjeniples).
17 godina

A šta kažete na ovu soluciju?(kasnije mislim uzet još gigu rama)

Asrock M3N78D, s.AM3 - NVIDIA nForce 720D

AMD Athlon II X2 240, socket AM3
DDR3 1024Mb ( 1Gb ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFD
HDD WD Caviar 320 GB
Napajanje FORTRON 400W
DVD upisivač NEC AD 7241S
Gigabyte GZ-KX1, midi tower
Force 3D HD5770 1GB GDDR5
LG W2053TQ-PF 20"
4.151,98 KN

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
mystik kaže...

Neče izlazit nikakav novi socket.Novi osmojezgreni i7 iz najvišeg segmenta če bit za LGA1366,dok srednji segment i dalje 1156.Samo če izač novi čipset sa boljom podrškom za nove proceve i USB3 kontrolerom...

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
win32 kaže...
mystik kaže...

Neče izlazit nikakav novi socket.Novi osmojezgreni i7 iz najvišeg segmenta če bit za LGA1366,dok srednji segment i dalje 1156.Samo če izač novi čipset sa boljom podrškom za nove proceve i USB3 kontrolerom...

Uz taj novi chipset (6. serije) spominje se socket 1155

Meštar od Hardvera :)
17 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...
microman kaže...
win32 kaže...
mystik kaže...

Uz taj novi chipset (6. serije) spominje se socket 1155

http://sobitza.com/portal/content/view/1157/2/

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
Xbox360 Modder kaže...

A šta kažete na ovu soluciju?(kasnije mislim uzet još gigu rama)

Ploča mi se nikako ne sviđa. Nije baš nahvaljen taj chipset (nforce). I premalo je to rama za današnje potrebe. Probaj se malo radije rastegnit pa nadodat još nekih 70kn za M3A770DE ploču i bar jedan keks od 2gb umjesto toga što si stavio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 20:50 (zabranjeniples).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice