Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.239.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Sklapanje PC konfiguracija

Može preporuka matične ploče am3+ socketa i napajanja da bi upogonile phenoma ii x4 955 i hd 6670?

poželjna cijena bi bila od nekih 900 do 1100 kn zajedno, težeči donjoj granici. Bilo bi poželjno da je podržana SATA3, što ne bi baš treba biti problem za ovu svotu novaca po mom mišlljenju.

LoL NordicEU : Heineken01

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija

Nije ti potrebna tak skupa ploča, ova MSI i Giga su BB trenutno.

@domagojcivi napajanje si uzmi ovog Ocz-a jer je isti kao i XFX odnosno unutra je također Seasonic i još je modularan te ima 5 godina garancije.

Ram uzmi najjeftiniji 2X TRANSCEND s doživotnim jamstvom, a matičnu ubaci MSI B75 G41 isto nudi sve kao i As Rockica samo dobivaš godinu garancije više.

14 godina
protjeran
zober kaže...

@domagojcivi napajanje si uzmi ovog Ocz-a jer je isti kao i XFX odnosno unutra je također Seasonic i još je modularan te ima 5 godina garancije.

Ram uzmi najjeftiniji 2X TRANSCEND s doživotnim jamstvom, a matičnu ubaci MSI B75 G41 isto nudi sve kao i As Rockica samo dobivaš godinu garancije više.

a loooool dozivotno jamstvo, kako im se to opce isplati

===============================================================
14 godina
zober kaže...

za 900kn sam rekao maticnu + napajanje :D

EDIT: Što je bitno kod matične općenito kad gledam?

LoL NordicEU : Heineken01
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 18:34 (KKristijan).
13 godina

Ep ćoro ćoro :D Morat ćeš ipak malo potegnut sitno iznad 900.

Matična navedena MSI i napajanje biraj OCZ SILENCER MKIII 400W ili XFX 450W.

Ista napajanja (prepakirani Seasonici) OCZ nudi nešto više opreme (modularac), ljepše zgleda i ima 5 godina jamstva kod nas, XFX je mrvicu jači, nemoduralaran i ima 2 godine gare kod nas i 3 godine gare kod XFX-a (nakon 2 godine ak se nešto desi morao bi se zezat sa slanjem napajanja izvan RH).

Bitno je da ima ono što ti treba, ekstra dobro dođe, što veća garancija i malo bolja fazna regulacija s pasivnim hladnjakom za potrebe većeg oc-a i manjeg napora same matične.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 18:38 (zober).
14 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

a loooool dozivotno jamstvo, kako im se to opce isplati

RAM ne krepava tek tako, najcesce kad su krepani onda takvi izlaze iz tvornice. Naknadno krepaju najcesce zbog loseg napajanja i/ili ploce.

clock2much
13 godina

Pozdrav svima,

Evo ovako,danas cijeli dan pokušavam naći jeftiniji informatički dućan koji prima American Express kartice na RATE.

Zvao sam RSmagazin I ADM ali ne primaju na rate,također sam zvao HG spot i tamo su mi rekli da primaju do 60 rata.

Trebao bi kupiti Radeon HD 7870 i Intel i5 2500k a svi dućani su više manje skuplji nego RSmagazin.

I još ako mi netko može reći  kad (i ako hoće) će cijene Radeona 7870 i i5 2500k pasti i ako kojim slučajem možda zna do kad pošto što namjeravam to kupiti u veljači.

Ako itko ima neki dobar dućan koji je jeftin molio bi ga da mi kaže jer se baš i ne kužim u dućane s informatičkom opremom.

Svako odgovor je dobrodošao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Možda će joj cijena narast možda će joj past to ti nitko ne može sa sigurnošću potvrdit.

Kolko vidim Futura IT prima do 6 rata, Diskont 24, Portio i sl.  Za kartice ti  se najviše isplati kupovat u Portiu.

Što se tiče i5 2500K više ti se isplati kupit polovni nego novi. Ako ideš na novi rađe uzmi i5 3570K i odneseš u dučan i zamoliš da ti flashaju matičnu (ako je stariji P67 ili Z68 - bilo bi dobro da navedeš koju imaš).

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 21:44 (zober).
14 godina
neaktivan
If you can't make it good, at least make it look good. (c) Bill Gates
14 godina
neaktivan

di si to slozio?? i zna ko ako bi uzeo negdje gotovinom dal bi bilo jos popusta,bar 10 % onda mogu uzet i jacu grafu ili neku zvucnu.

13 godina

A ovako nešto:

i5 3570K

SPIRE THERMAX III

AS ROCK Z77 EXTREME3

CORSAIR 2X4 GB 1600 MHZ XMS

WD BLUE 500 GB

XFX HD 7950 3GB DUAL FAN

SEASONIC SS 430W

LW GAMING ATX

7095 kn besplatno slaganje i dostava

edit: ne treba ti zvučna osim ak imaš neki high end audio sistem

Što se tiče konfe ja bi na tvom mjestu rađe stavio malo bolje kućište tipa Zalman Z9+ ili Fractal Core 3000 jer realno oc procesora ti je nepotreban trenutno i uvijek možeš dokupiti hladnjak. Kućište je po meni bitniji faktor u konfi i bez hladnjaka te taman konfa izađe 6,9K.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 22:50 (zober).
14 godina
neaktivan

Onu konfiguraciju koju sam ja napravio sam ubacio zalman z9+...mislis da ce ovo napajanje biti dosta?

13 godina

slazem konfu do 3500kn , 50kn +/-, konfa bi bila namjenjena igricama, slozio sam amd i intel verziju, (vjerovatno bi obe u buducnosti dobile novi proc). ducan mora biti Links ili nesto u Splitu i mora biti isporucljivo odmah.

Moze li se amd otkljucat u 4 jezgre? dali je napajanje dovoljno? jesu li obe maticne sa dobrim oc potencijalom (ovi celeron ne mislim oc-at :D)? koji je od proceva bolji? 

3 amd
1 intel
amd amd
intel intel
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 22:56 (1950Killer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
hrza kaže...

Onu konfiguraciju koju sam ja napravio sam ubacio zalman z9+...mislis da ce ovo napajanje biti dosta?

I više nego dosta i radi se o kvalitetnom napajanju tako da nemaš problema.

14 godina
neaktivan

seasonic xfx i ocz su najbolja napajanja za konfe do 550w .. ove normalne.. i xigmatek midgard je jednako dobar i lip.. i tiho dosta kuciste.. ali ako ces klokat uzmi moju ako neces uzmes zoberovu.. moja bolja regulacija samo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, dolazim iz Bosne.

Imam stariji comp, tj kupljen davne 2004, 2.8ht. Nakon duzeg vremena ukazala se potreba za novim racunarom. Budzet mi je do nekih 4000-4500 kuna. U sklopu te cijene zelio bih monitor od 20''.

Namjena racunara jeste svakodnevne operacije, surfanje, ali i igranje novijih naslova. Da li da uzmem novi apu a10, ili da idem na core i3 ivy.

Bio sam u radnji, (kod nas su skuplje komponente nego kod vas) i dobio sam predracun oko nekih 6000 kuna, u sklopu kojih ulazi:

WD Caviar Blue 500 GB

Intel Core i3-3220 3.3GHz

LG DVD/RW

ThermalTake Commander

Fortron  FSP 500W

Kingston Hyper-X DDR3 4GB 1600MHz  

ASUS VE208D 20" LED monitor

Asus MB P8H77-V LE

Radeon 7770 HD grafika,

Ovo sam sastavio uz pomoc kolege.

Sada vas pitam, da li se isplati dati 6000 kuna na pomenuto, ili se moze sve to sloziti za manje para (preferiram intel, ali moze i amd).

Znaci igranje igrica na monitoru od 20'', (bf3, f12012) i novije naslove, te svakodnevne radnje. Gledao sam testove gdje apu sa socketom fm1, moze pokrenuti bf3 na pristojnim detaljima, ili je ovo varka.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 23:02 (Sonxic).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Saint96 u kojem ducanu si napravio onu konfiguraciju?

13 godina
Saint96 kaže...

seasonic xfx i ocz su najbolja napajanja za konfe do 550w .. ove normalne.. i xigmatek midgard je jednako dobar i lip.. i tiho dosta kuciste.. ali ako ces klokat uzmi moju ako neces uzmes zoberovu.. moja bolja regulacija samo..

I s jednom i s drugom može klokat procesor ko od šale, a razlika je neprimjetna u faznoj regulaciji (Z77 EXTREME3 8+3 ima, a Z77 EXTREME4 ima 8+4 i nešto ljepše pasivne hladnjake na njima - u suštini se radi o istim pločama).

Iz Protisa ti je njegova konfa.

1950Killer

Morat ćeš negdje rezat ovo kućište s šrotex napajanjem za takve konfe je očajno.

Amd se može otključat ako imaš dobar primjerak i sreće, a ploča je kolko tolko ok.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 23:03 (zober).
14 godina
neaktivan
zober kaže...
Saint96 kaže...

I s jednom i s drugom može klokat procesor ko od šale, a razlika je neprimjetna u faznoj regulaciji (Z77 EXTREME3 8+3 ima, a Z77 EXTREME4 ima 8+4 i nešto ljepše pasivne hladnjake na njima - u suštini se radi o istim pločama).

a 40kn razlike.. stavia bi mu 7950 nego nemaju u zalihama... uzmi zoberovu jer je sigurnija tvrtka... protis ako se nesto pokvari se**  ... 

@thekiller1950   nemos stavit maticnu od 820kn na g540.. :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 23:09 (Saint96).
14 godina
neaktivan

sta je sa protisom?pojasni mi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 23:12 (hrza).
13 godina
Sonxic kaže...

Pozdrav, dolazim iz Bosne.

Imam stariji comp, tj kupljen davne 2004, 2.8ht. Nakon duzeg vremena ukazala se potreba za novim racunarom. Budzet mi je do nekih 4000-4500 kuna. U sklopu te cijene zelio bih monitor od 20''.

Namjena racunara jeste svakodnevne operacije, surfanje, ali i igranje novijih naslova. Da li da uzmem novi apu a10, ili da idem na core i3 ivy.

Bio sam u radnji, (kod nas su skuplje komponente nego kod vas) i dobio sam predracun oko nekih 6000 kuna, u sklopu kojih ulazi:

WD Caviar Blue 500 GB

Intel Core i3-3220 3.3GHz

LG DVD/RW

ThermalTake Commander

Fortron  FSP 500W

Kingston Hyper-X DDR3 4GB 1600MHz  

ASUS VE208D 20" LED monitor

Asus MB P8H77-V LE

Radeon 7770 HD grafika,

Ovo sam sastavio uz pomoc kolege.

Sada vas pitam, da li se isplati dati 6000 kuna na pomenuto, ili se moze sve to sloziti za manje para (preferiram intel, ali moze i amd).

Znaci igranje igrica na monitoru od 20'', (bf3, f12012) i novije naslove, te svakodnevne radnje. Gledao sam testove gdje apu sa socketom fm1, moze pokrenuti bf3 na pristojnim detaljima, ili je ovo varka.

Hvala

Uh vama je ponuda gora neg nama ovo se baš i ne isplati za 6k.

Isto tako preporučio bi ti 22" monitor.

Što se tiče samo konfe probaj ugurat najjeftiniji i5 + B75 mbo + jeftiniji ramovi od 1600 mhz + jača grafa poput HD 7850.

Napajanje je ok al ako ima rađe neki xfx 450w ili ocz silencer mkIII 400w, ili nešto od Lc Gp3 serije.

Kućište bi isto mogao zamijeniti boljim jer TT baš i nije najbolji izbor.

13 godina
hrza kaže...

sta je sa protisom?pojasni mi. {#}

Take your time{#}

13 godina
Saint96 kaže...
zober kaže...
Saint96 kaže...

a 40kn razlike.. stavia bi mu 7950 nego nemaju u zalihama... uzmi zoberovu jer je sigurnija tvrtka... protis ako se nesto pokvari se**  ... 

@thekiller1950   nemos stavit maticnu od 820kn na g540.. :D

Pise da bih u buducnosti stavio jaci proc :D

u ovoj konfi je zamjenjeno ono sto mi je rekao zober i vec imam hdd (nepitajte odakle :D) znaci napajanje i kuciste bolje (s tim da je napajanje na popustu od 80kn),

mozda uzmem jos ventilatora za razliku :)

izvinite na groznim slikama :/

konfa:

Matična ploča ASROCK 970 EXTREME3, AMD 970/SB950, DDR3, zvuk, SATA, G-LAN, RAID, PCI-E, CrossFireX, USB 3.0, eSATA, ATX, s. AM3 / AM3+…………….. 709,00kn

Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON HD 7770 Black Edition Super OC, 1GB DDR5, DVI, HDMI, 2x miniDP, HDTV… 1.169,00kn

Kućište COOLERMASTER Elite 334U, RC-334U-KKN1, MIDI, crno, bez PS… 299,00kn

Napajanje 600W, LC POWER Pro Line Series, ATX, v2.3, 135mm vent., crno…. 450kn (popust)

Procesor AMD Athlon II X3 450 BOX, s. AM3, 3.2GHz, 1.5MB cache, Triple Core…. 555,00kn

Memorija PC-10666, 4 GB, G.SKILL Ripjaws series, F3-10666CL9S-4GBRL, DDR3 1333MHz… 180,00kn 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 23:31 (1950Killer).
14 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

Proc

MBO    

GPU

RAM

TWR

HDD

a napajanje imas u linksa lc power bilo koje ili hgspota technomarketa ostane ti oko 300 250kn za napajanje

13 godina

A da staviš jeftiniju Gigabyte HD 7770 i još malo poguraš s lovom i  ubaciš X4 640?

@saint96 trebaju mu odmah komponente tak da Hg shop otpada jer je on isključivo sada web shop.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 23:33 (zober).
13 godina
Saint96 kaže...
1950Killer kaže...

Proc

MBO    

GPU

RAM

TWR

HDD

a napajanje imas u linksa lc power bilo koje ili hgspota technomarketa ostane ti oko 300 250kn za napajanje

zober kaže...

A da staviš jeftiniju Gigabyte HD 7770 i još malo poguraš s lovom i  ubaciš X4 640?

slobodno davajte savjete (hdd netreba :))

14 godina
neaktivan

a onda links.. ali zasto ne narucis priko adma.. stiglo bi ti u ponedjeljak...mozes pricekat 2 dana.. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 23:40 (Saint96).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Trebam konfu za 2000kn max. 200kn +, bez grafičke i kučišta.Hvala unaprijed. (ddr3, am3, cca. 550w napajanje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Saint96 kaže...

a onda links.. ali zasto ne narucis priko adma.. stiglo bi ti u ponedjeljak...mozes pricekat 2 dana.. 

neznam jos, neovisi o meni, nego o starcima :/ ja bih to odmah narucio u adm :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice