Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.238.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija

Po potrebi radi na 3,46 to mu je turbo frekfencija koju maticna aktivira po potrebi, a kloko ga nisam,a do kojeg maximuma radi stabilno mislim na frekfenciju overkloka i dali je to preporucljivo posto se vjerovatno razumijes,i dali se taj overklok radi manuelno ili auto oc u biosu, manuelno ne znam odrediti sve parametre za oc . 

almir
14 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 13:54 (hakixx).

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Treba mi konfa do 2700kn bez graficke (uzet cu polovnu hd6870) koristit cu ga iskljucivo za full hd gejming.Ducan moze biti bilo koji.Hvala
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

xR4Z3R

Smeta prelazak buđeta za cca 100 kn ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 20:23 (zober).
13 godina
neaktivan
Ma ne smeta
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
13 godina
neaktivan
Jel bolji x4 965 od tog intela i3 za gejming?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
xR4Z3R kaže...
Jel bolji x4 965 od tog intela i3 za gejming?

U nekim igrama jeste, u nekima nije. Ako te zanima Battlefield 3, u njemu npr jeste.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
13 godina
neaktivan
Da,bf3 me najvise zanima.Mozes onda promjenit u x4 965? plz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
xR4Z3R kaže...
Da,bf3 me najvise zanima.Mozes onda promjenit u x4 965? plz

Ne, kolega će ti tvrditi da je i3 superioran PII 965BE-u i neće ti htjeti slagati konfu z 965BE.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 20:44 (191x7).
13 godina

Na default postavkama je Intel bolji. Amd ga tek prestiže overclockom za što ti treba bolje napajanje, bolja ploča i aftermarket hladnjak i tu lagano cijena poraste.

X4 965 se može ugurat u cijenu Intela međutim nemreš dobiti dobro napajanje s kojim možeš u potpunosti izvuč maks performanse iz njega. Isto tako kod nadogradnji ti nije svjetla budučnost što se tiče procesora. Ako te ne zanima oc Intel je puno bolji "paket" zbog manje potrošnje, manje se grije, ima tiši stock kuler pa nema potrebe za aftermarketom, i ima puno bolju seriju procesora koje možeš nadograditi u budučnosti.

Dalje je na tebi izbor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 20:45 (zober).
13 godina
neaktivan
A ovaj AMD FXSeries X6 6100,ocu dobit par slicica vise naspram intela i3?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Taj procesor ti je loš odabir, X4 965 je bolji.

By the way nije X4 965 bolji u BF3-u, bolji je tek kad se oc-a.

13 godina
neaktivan
Ok,onda uzimljem tu konfu.Kolko bi otprilike dobio fps-a u bf3 ultra u 1080p?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dali valja ova konfa??

Kucište Kucište crno, 400W 

Procesor : Intel Core i3 550 3.2Ghz,4MB,LGA 1156 

Maticna ploca: Gigabyte H55, s.1156, D3,SATA2,VGA,GLAN, 6ch 

RAM: Apacer DDR3 PC10600/1333, 2x2GB, APA 

VGA : MSI N240GT,1G DDR3,128bit,HDMI,D-SUB,Fan 

HDD : WD10EARS 1TB 64MB 5400-7200 GREEN SATA 

Opticki pogon: LG DVDRW 24x GH24NS50 SATA Black   

HVALA :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz svima! :) Zanima me nešto i molim kvalitetan odgovor. Što je to aktivni PFC i koliko je bitan? Kolika je razlika između i5-3570 i i5-3570K? Na benchmarku rezultati su 7.651 i 7.720, što znači da razlika nije velika. Isplati li se dati 220kn više?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 20:57 (Spartacus).

0 0 hvala 0
17 godina
zober kaže...

Na default postavkama je Intel bolji.

Amd ga tek prestiže overclockom za što ti treba bolje napajanje, bolja ploča i aftermarket hladnjak i tu lagano cijena poraste.

X4 965 se može ugurat u cijenu Intela međutim nemreš dobiti dobro napajanje s kojim možeš u potpunosti izvuč maks performanse iz njega.

Isto tako kod nadogradnji ti nije svjetla budučnost što se tiče procesora.

Ako te ne zanima oc Intel je puno bolji "paket" zbog manje potrošnje, manje se grije, ima tiši stock kuler pa nema potrebe za aftermarketom, i ima puno bolju seriju procesora koje možeš nadograditi u budučnosti.

Hm, nekoliko nebuloza upakiranih u paket s par istina čine ovu mješavinu teksta proustovski sveobuhvatnu ali i ne toliko književnoumjetnički vrijednu a kamo li... bla bla

Ono što me baš ubolo je "Isto tako kod nadogradnji ti nije svjetla budučnost što se tiče procesora. " što nikako nije istinito. Uzmeš matičnu s AM3+ socketom i na nju ti paše i najnoviji AMD FX-8150 a kamo li AMD FX-8300 kada izađe.

S andogradnjom je jednako tako i kod Intela; Ivy Bridge je zadnja generacija za socket LGA 1155. Iduće generacija također neće pasati na LGA1155.

Koliko "je" i3 generalno bolji od 965BE: http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=102

E sad, i3 ti ima 2 jezgre + hyperthreading; 965BE ima 4 jezgre. Gledano striktno u Battlefieldu 3 Phenom II x4 se ponaša bolje. I manji je bottleneck za jače kartice.

Za OC procesora ne treba ništa posebno bolje napajanje. Treba samo u slučaju da si u konfu stavio napajanje koje bi ti za tu konfiguraciju bez clockanja već davalo svoj maksimum - a takvo uopće nije preporučeno uzeti.

10-20-30W potrošnje gore ne bi trebalo predstavljati velik problem.

965BE (800 Kn) + dobru AM3+ ploču (700 Kn) uguraš u 1500 Kn; i3 2100 dođe cca 1000 Kn + uzimaš ploču od jedva 500 Kn kako bi štimalo u 1500 Kn.

Stock cooler Intela jeste malo tiši. No onaj tko će clockati, taj će i mijenjati cooler. Imao Intela ili ne. E da, i3 2100 se baš i ne da clockati. A ako se ne clocka i hladnjak phenoma II x4 se lako utiša i podesi.

15 godina
neaktivan

može li mi neko složiti konfu do 4000kn bez periferije u adm-u. služila bi uglavnom za gaming.

This is Spartaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 21:17 (pnv).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kucište Kucište crno, 400W
Procesor : Intel Core i3 550 3.2Ghz,4MB,LGA 1156
Maticna ploca: Gigabyte H55, s.1156, D3,SATA2,VGA,GLAN, 6ch
RAM: Apacer DDR3 PC10600/1333, 2x2GB, APA
VGA : MSI N240GT,1G DDR3,128bit,HDMI,D-SUB,Fan
HDD : WD10EARS 1TB 64MB 5400-7200 GREEN SATA
Opticki pogon: LG DVDRW 24x GH24NS50 SATA Black
3699,78 kn
13 godina
neaktivan

Može jedna do 2900 kn. Uvjeti:

- intel i5

- ATI Radeon GPU HD

- HDD i kućište i ostala periferija ne treba

I neka bude u MagazinRS.

14 godina
protjeran
NFSTheRun2013 kaže...

Može jedna do 2900 kn. Uvjeti:

- intel i5

- ATI Radeon GPU HD

- HDD i kućište i ostala periferija ne treba

I neka bude u MagazinRS.

za sto ce sluziti?

LooooooL
13 godina

Slobodno se ti nadogradi na Bulldozera i svi znamo da je to odličan procesor i zato ga svi živi hvale.

Da stvarno je bolji X4 965 - Klik - usput si i pogledaj svog voljenog Bulldozera kak se ponaša - proc vrijedan 1300 kn, a ponaša se isto u BF3-u ko proc od 500 kn (X4 631).

Malo pogledaj cijene po dučanima jer si dezinformiran, X4 965-ici si lijepo spustio cijenu, a i3 si podigao na 1000 kn. Također na Intela možeš šiknut H61 ploču za 300 kn, što baš i ne možeš sa Amd-om napraviti i pomišljat na oc-anja i sl. Skuplja ploča je kod Intela  tek tolko da ima podršku za novije tehnologije usb3 i sata3 (u slučaju ubacivanja novijih ssd-a).

Lako se on utiša, al se zato temperaturice podignu ;) I kakve veze ima što se nemre oc-at kad dok god ne nabavi kuler i oc-a Amd-a neće imat bolji fps u igricama.

Pričamo o gamingu i3 je tu bolji procesor i to je to. X4 965 je odličan proc al trebaš imat i normalan buđet za njega, a ne ga gurat negdje gdje mu nije mjesto.

17 godina

@ Zober:

I našao si BF3 Singleplayer rezultate benchmarka. To je ono što je NEBITNO jer se BF3 ne kupuje zbog single player kampanje. Dapače, SP se ni ne igra...

Daj rezultate u MP-u na mapama s više od 30 igrača, pogotovo s 48 ili 64. To je ono gdje procesor dolazi do izražaja.

Što se cijena tiče, pogledaj ih ti biseru.

965BE: http://www.nabava.net/procesori__40?&q=965

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Phenom+II+965

I3 2100: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=i3+2100

Nisam ja nićemu spustio cijenu, cijenu je spustio AMD, a ako ti ne pratiš tržište to je tvoj problem.

I za AMD-a imaš ploče od 300 Kn. Samo to su kao i kod Intela ploče za low end procesore. I sve su odreda mATX.

Ploča je jako bitna komponenta,  ne vidim razloga da se špara na njoj.

Ne, temperature u loadu se ne moraju podići kad uključiš Cool'n'quiet procesora i poštelaš da ti se ventilator hladnjaka ubrzava s porastom temperature.

A da stalno držiš vent hladnjaka na 100% nije pametno imao ti Intel ili AMD stock/box hladnjak.

Osim toga, ako nekoga toliko smeta zvuk, taj si lako uzme za 100-200 Kn novi hladnjak i eto mu tišine.

I3 nije bolji procesor za gaming. O gamingu pričamo dakle. Ne o HTPC-u, ne o uredskom kompu, ne o kompu za CAD i renderiranje već o kompu za igranje modernih video igara.

X4 965 nije odličan proc, to je low end proc star već puno godina. No za cijenu od 800 Kn nema mu ravnog. I3 košta osjetno više, a ništa značajno jači nije.

Ono kada sam rekao matičnu za 700 Kn, to se odnosilo na matičnu s 8+2 faznom regulacijom napona. Ako se ne ide na to, izvrsnih ima već za 500 Kn.

S modernim čipsetima i svim modernim fičerima (USB 3.0, SATA III, ...).

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 21:40 (191x7).
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

@ Zober:

I našao si BF3 Singleplayer rezultate benchmarka. To je ono što je NEBITNO jer se BF3 ne kupuje zbog single player kampanje. Dapače, SP se ni ne igra...

Daj rezultate u MP-u na mapama s više od 30 igrača, pogotovo s 48 ili 64. To je ono gdje procesor dolazi do izražaja.

Što se cijena tiče, pogledaj ih ti biseru.

965BE: http://www.nabava.net/procesori__40?&q=965

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Phenom+II+965

I3 2100: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=i3+2100

Nisam ja nićemu spustio cijenu, cijenu je spustio AMD, a ako ti ne pratiš tržište to je tvoj problem.

I za AMD-a imaš ploče od 300 Kn. Samo to su kao i kod Intela ploče za low end procesore. I sve su odreda mATX.

Ploča je jako bitna komponenta,  ne vidim razloga da se špara na njoj.

Ne, temperature u loadu se ne moraju podići kad uključiš Cool'n'quiet procesora i poštelaš da ti se ventilator hladnjaka ubrzava s porastom temperature.

A da stalno držiš vent hladnjaka na 100% nije pametno imao ti Intel ili AMD stock/box hladnjak.

Osim toga, ako nekoga toliko smeta zvuk, taj si lako uzme za 100-200 Kn novi hladnjak i eto mu tišine.

I3 nije bolji procesor za gaming. O gamingu pričamo dakle. Ne o HTPC-u, ne o uredskom kompu, ne o kompu za CAD i renderiranje već o kompu za igranje modernih video igara.

X4 965 nije odličan proc, to je low end proc star već puno godina. No za cijenu od 800 Kn nema mu ravnog. I3 košta osjetno više, a ništa značajno jači nije.

Ono kada sam rekao matičnu za 700 Kn, to se odnosilo na matičnu s 8+2 faznom regulacijom napona. Ako se ne ide na to, izvrsnih ima već za 500 Kn.

S modernim čipsetima i svim modernim fičerima (USB 3.0, SATA III, ...).

Ok,mozes mi onda ti plz slozit amd konfu?
15 godina
pnv kaže...

može li mi neko složiti konfu do 4000kn bez periferije u adm-u. služila bi uglavnom za gaming.

X4 631

2X TRANSCEND 4GB 1333 MHZ

AS ROCK A75 HVS USB3-SATA3

SEAGATE F3 500 GB

MSI HD 7850 2GB TWIN FROZR OC

LG GH24NS90 SATA

ZALMAN GS 450W

SPIRE SONEX 6010

13 godina
neaktivan

Dali mi moože netko da napiše konfiguraciju  do 3000 kn,bez monitora,miša i tipkovnice..

Ako može dučan u kojem se može sklopiti i naručiti ta konfiguracija?

Komp je za igre..

HVALA :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ekipa malo glupo pitanje, no moram postavit ipak sam rookie što se tiče ovih svih kompova, više sam konzolaš :)

u slušaju da mi neka firma slaže komponente, što je onda sa windowsima? dali mi to i oni možda instaliraju, ipak zalijepe svoju marku da ne mogu rastavljat komp kad mi se prdne.

hvala za odgovor! :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko je bolja?Na kojim postavkama bi vrtjela Battlefield 3?High,Med?

13 godina
neaktivan

Evo ti moja za 3168! Ako mozes tih 168 kn preko. ;)

INTEL G530

MSI H61M

TRANSCEND 4GB 1333 MHZ

SEAGATE F3 500 GB

MSI HD 6670 1GB

LG GH24NS90 SATA

CHICONY 400W HIPRO 80+

EVC CASE

WIN 7 64 BIT

Za sada kosta 3168 kn.

To mi je zober složio a vidim kako covjek prica da se stvarno odlicno razumije u to tako da je ovo vjerojatno odlicna konfa. ;) :D

13 godina

Moze li mi netko slozit gaming konfu do 7500kn, bez hdd (vec imam), volio bih kuciste zalman z11, lp!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 22:03 (1950Killer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice