Jos necije misljenje, penryn?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Intela kupi.
Opet krivo.
Većina diskova ima MTBF od 100,000 radnih sati dok SSD-ovi imaju milijun, a ovi stariji(34nm) i 2 milijuna. Ali opet su nesigurniji. Evo imao sam prije otprilike godinu dana Phoenix Pro 80GB, i crkao mi. Podaci se nisu mogli nikako spasit, a ima san poprilično važnih stvari na njemu. Glupo, znam, al tko će na to mislit stalno da sve važno odma bacin na HDD. Da je to bio HDD onda bi ga lijepo poslao u InfoLAB i mogli bi mi spasit sve.
Ali ja opet ne kužim na šta ciljaš sa USB-om. USB 3.0 je samo sučelje koje je poprilično brzo, može provući nekih 400MB/s u praksi. E sad, na što ciljaš, da će se flash memorije ubrzati ili obični vanjski diskovi?
Jep, toliko radnih sati ima ukoliko ga neces tlaciti koliko i HDD pa ce uglavnom biti u standby modu, vidis da broj radnih sati nije bitan kad moj disk radi super i nakon 15000H dok kod SSD-a nije tako, on i neradom crkaje XD.Sto bi znacilo da tih 2 milijona nije nista nego laz, ili istina ukoliko ces ga drzati van kucista u kutiji u kojoj si ga kupio i neces koristiti.Mislim na flash memoriju, ubrzati ce se.
dali je ova maticna dobra za OC i5 3450?
Kakav OC, daj zaboravi na to, jos pogotovo sa 3450, on se neda bas OC, jedino preko TurboBoost-a, ali ne znam za koliko, je bi pretpostavio za oko 500MHz-a...
I s tom maticnom cist sumnjam da se ikaj da OC-at...
ok,nisam znao,ali pise da i5 3450 ima otkljucan mnozitelj, a i za plocu pise nekakv OC genius :) a graficku 6870, kada zaskripi, ocu li moci?
ali moci cu i bez overclocka graficke i proca, jedno 3 godine sve na high?
?
i da, dali ovo kuciste ima dobar protok zraka da se i5 3450 i amd xfx 6870 ne pregrijavaju?
ajde pls, neko odgovori
Ok je kućište, samo pukni dva 120mm-ska venta, jedan da upuhuje drugi da ispuhuje.
Ja mislim da je matična solidna može se OC-at a kučište je uredu
po 3. puto, ože pomoć jel može neko reć mišljenje o ove 3 konfiguracije šta promjenit, možda nešto izet iz svake 3 i složit neš, il našto zamjenit bilo šta pliiz, i jel možete citirat ovaj post, da znam da se radi o meni, hvala
kaj tu niko neželi pomoć, itko
hvala svim dobrim ljudima šta su pomogli složite nešto,ljudi zakon ste
Sa malo srece imas X4 proc.Imas super AM3+ plocu spremnu za buduci upgrade, procesor je dovoljan za pogurati HD 6850.
ADM HR, dostava i sklapanje besplatni.
Sa malo srece imas X4 proc.Imas super AM3+ plocu spremnu za buduci upgrade, procesor je dovoljan za pogurati HD 6850.
eto od 3 posta 2 ljudi mi je sam pomoglo, puno hvala
jel bi magao samo reć šta misliš o jednoj od one 3 konfiguracije koje slika imam, mslm da je naj ona sa asusovom grafičkom i coolermaster elite kučištem, šta misliš o tom, jel to izplativo, za ono šta meni treba
Pa kad samo spamas i bumpas, i imas gumb za zahvaliti..
Što mislite o ovoj konfi?Uglavnom mi treba za gaming...ako nešto ne valja,napišite:)
Matična----MSI 760GM-E51 (FX), AM3+
Procesor---- AMD Athlon II X4 640
HDD WD 500GB
Grafička----MSI R6770
Napajanje---- OCZ 500W CoreXSTream
Kućište----Thermaltake V4 Black Edition
DDR3 4GB (1x4GB) Kingmax
DVD upisivač LG GH22NS
Napajanje ti je overkill, za razliku u cijeni između tog i nekog slabijeg napajanja, možda bi se mogla uzeti bolja grafička s kojom bi se malo više naigrao
EDIT: @mate960, sigurno nije imao razloga bumpati, usred rasprave o ograničenjima SATA sučelja i brzini HDD-ova i SSD-a, koja je pretty much ontopic
Napajanje nije overkill.
Mislim da je previše za grafičku koja jako malo troši, i procesor koji također nije osobito jak i "gladan" - bar u usporedbi s Phenomima. Teško da mu treba 500 W za takvu konfu, kada Athlon troši nekih 300W pod punim opterećenjem (nekh 125W pri video encodingu).
EDIT: nemoj uzeti Thermaltake v4, nije baš pretjerano dobre izrade (dosta tanki limovi na primjer...)
Što mislite o ovoj konfi?Uglavnom mi treba za gaming...ako nešto ne valja,napišite:)
Matična----MSI 760GM-E51 (FX), AM3+
Procesor---- AMD Athlon II X4 640
HDD WD 500GB
Grafička----MSI R6770
Napajanje---- OCZ 500W CoreXSTream
Kućište----Thermaltake V4 Black Edition
DDR3 4GB (1x4GB) Kingmax
DVD upisivač LG GH22NS
kolko para imaš, koja trgovina?
3000-3500kn,Adm ili Protis.
Sto kazete na konfu
vtx6850 1 gb
intel i5 2320 s.1155
gigabyte ddr3 s.1155 mbo
kingston 4 gb ddr3
colormaster elite 310
silent giant 460w
Sto kazete na konfu
vtx6850 1 gb
intel i5 2320 s.1155
gigabyte ddr3 s.1155 mbo
kingston 4 gb ddr3
colormaster elite 310
silent giant 460w
Može bolje... Dućan ?
Portio 3600 kn
Portio 3600 kn
AMD opcija
AMD Athlon II X4 640, 3 GHz, 2MB L2 - 732,26 kn
Xigmatek Blader SD1283 - 288,90 kn
MSI AMD 760G, sAM3+ - 384,74 kn
G.Skill Ripjaws 2*2GB 1333, CL9 - 179,10 kn
Gigabyte GTX 560 Dual Fan - 1.349,10 kn
LC Power Silent GP3 460W - 324,72 kn
CM Elite 370 Midi - 260,10 kn
Intel opcija
Intel Core i5 2320, 3 GHz, 7MB L3 - 1.386,05 kn
MSI H61M-P25-B3. s1155 - 357,49 kn
G.Skill Ripjaws 2*2GB 1333, CL9 - 179,10 kn
Sapphire Radeon HD 6850 - 1.151,10 kn
LC Power Silent GP3 460W - 324,72 kn
CM Elite 370 Midi - 260,10 kn
Iskreno, za gaming ti je svejedno što ćeš. Ako je riječ o fullHD-u kupi AMD opciju.
Znaci radi se o tome da je amd opcija s losim procom a jacom grafom a intel opcija obrnuto
Znaci radi se o tome da je amd opcija s losim procom a jacom grafom a intel opcija obrnuto
Da, samo što je taj i5 puno jači od tog Athlona za razliku od GTX560 koja i nije baš toliko puno od HD6850. Ja bi bez puno dileme na Intel konfu išao. I po mogućnosti uzmi 2x4GB, sada uzimati 2x2GB nije baš najpametnije.
Da, samo što je taj i5 puno jači od tog Athlona za razliku od GTX560 koja i nije baš toliko puno od HD6850. Ja bi bez puno dileme na Intel konfu išao. I po mogućnosti uzmi 2x4GB, sada uzimati 2x2GB nije baš najpametnije.
Napisao sam na fullHD-u, na toj rezoluciji grafa igra glavnu ulogu. Iskreno se uvijek priklanjam Intelu, a u ovoj situaciji također, stvar je u tome što troše isto a i5 je duplo jači.
Pa sad bas da je duplo jaci i nije bas, ali jest osjetno.Penryn je u pravu, HD6850 ide na razinu GTX560 sa kakvih 930/1175, to se lako sredi.
Napisao sam na fullHD-u, na toj rezoluciji grafa igra glavnu ulogu. Iskreno se uvijek priklanjam Intelu, a u ovoj situaciji također, stvar je u tome što troše isto a i5 je duplo jači.
Ne igra grafa nigdje glavnu ulogu nego postane preslaba zbog velike rezolucije pa se eventualni bottlenck CPU-a ni ne primjeti. Ma u svakom slučaju i5 opcija, kasnije samo uvali jaču grafu i miran je. Da je kod AMD-a u pitanju neki Phenom II X4 onda bi se još i dalo razmislit, al ovako definitivno i5.
Pa sad bas da je duplo jaci i nije bas, ali jest osjetno.Penryn je u pravu, HD6850 ide na razinu GTX560 sa kakvih 930/1175, to se lako sredi.
Da, ali ova Gigabyte GTX 560 ide bez problema na razinu Ti kartice, a Ti ide na razinu... Možemo do jutra ovako :D
Nije duplo jači... Taj Athlon je negdje između i3 Clarkdale i i3 Sandy Bridge. Malo bliže SB-u.