Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.238.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Caesar et Brutus kaže...

Idemo, nek netko složi bolju konficu, ali da ima dobar procesor za cijenu poput ovog, obavezno 8GB radne memorije, minimalno 500GB-ni disk i SSD. Ostalo po želji. Čekam. {#}

Evo bolje, mislim proc nije bolji, ali iskoristivost je bolja...

3.5k 3.5k
13 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...

Idemo, nek netko složi bolju konficu, ali da ima dobar procesor za cijenu poput ovog, obavezno 8GB radne memorije, minimalno 500GB-ni disk i SSD. Ostalo po želji. Čekam. {#}

Asrock 880GMH U3S3 AM3+ 2X6GBPS DVI/HDMI/VGA - 584HRK

AMD FX8120 - 1151HRK

4GB DDRIII CL9 - 161HRK X 2

Seagate ST500 SIII 500GB - 560HRK

Mushkin Chronos SIII 60GB - 560HRK

LG DVD/RW - 125HRK

LC Power PRO 600W - 357HRK

Cijena 3659HRK.Ako je previse stavis jedan keks od 4GB i to je to, lako se to nadogradi a 4GB nije malo.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 15:22 (Vegeta).
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...
strbi kaže...

dali je ova maticna dobra za OC i5 3450?

Kakav OC, daj zaboravi na to, jos pogotovo sa 3450, on se neda bas OC, jedino preko TurboBoost-a, ali ne znam za koliko, je bi pretpostavio za oko 500MHz-a...
I s tom maticnom cist sumnjam da se ikaj da OC-at... 

ok,nisam znao,ali pise da i5 3450 ima otkljucan mnozitelj, a i za plocu pise nekakv OC genius :)  a graficku 6870, kada zaskripi, ocu li moci?

ali moci cu i bez overclocka graficke i proca, jedno 3 godine sve na high?

http://www.msi.com/product/mb/B75A-G43.html

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 15:15 (strbi).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

1. E, i kako bi onda jedan Seagate od prosječnih 160MB/s mogao biti na granici iskorištenosti SATA2 sučelja?
2. Jesi siguran da zapisuje sa samo 50MB/s?

3. A kakvi su to gubitci? Ajde reci mi, gdje si ih ti primjetio? 

4. Točno, kod mehaničkog diska vrijeme se gubi na pomicanju glave, u pitanju je oko 13ms kašnjenja kod bržih diskova, dok su kod SSD-a u pitanju memorijski čipovi kod kojih je vrijeme pristupa podacima manje od 0.1ms. 

1. Mehanicki ne, SSD da.Taj Seagate ide preko 200MB/S.

2. Kazem ti da to varira, moj SII disk da, netko ima noviji SIII.

3. Ne, nisam ih primjetio, primjetio bih da krenem skidati nesto od 20GB, jer razlika od 200MBS nije malo.Dakle razumio si, ne pale ti te price na mene.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 15:17 (Vegeta).
13 godina
protjeran
Sklapanje PC konfiguracija

molim vas hocete li mi sastaviti jednu gamersku konfiguraciju do 3500kn(ne trebaju mi mis,tipkovnica,monitor),treba mi kuciste. kada narucim te stvari sa stranice jel mi oni to sastave ili moram sam i u roku koliko dana mi komp stize kuci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Idemo, nek netko složi bolju konficu, ali da ima dobar procesor za cijenu poput ovog, obavezno 8GB radne memorije, minimalno 500GB-ni disk i SSD. Ostalo po želji. Čekam.  {#}

Evo bolje, mislim proc nije bolji, ali iskoristivost je bolja...

Procesor je znatno lošiji, doduše ima bolji integrirani grafički procesor, ali to nije ni bitno.

Vegeta kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Idemo, nek netko složi bolju konficu, ali da ima dobar procesor za cijenu poput ovog, obavezno 8GB radne memorije, minimalno 500GB-ni disk i SSD. Ostalo po želji. Čekam.  {#}

AMD FX8120 - 1151HRK

4GB DDRIII CL9 - 161HRK X 2

Seagate ST500 SIII 500GB - 560HRK

LG DVD/RW - 125HRK

Cijena 3659HRK.

Prekoračen budžet.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
13 godina
protjeran

Stavis 4GB memorije i budzet je manji od tvoga u tom slucaju.Ploca pojede tvoju za dorucak po pitanju svega, pa i overclocka.Disk je manji ali dovoljan.4GB memorije je dovoljno.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

1. Mehanicki ne, SSD da.Taj Seagate ide preko 200MB/S.

2. Kazem ti da to varira, moj SII disk da, netko ima noviji SIII.

3. Ne, nisam ih primjetio, primjetio bih da krenem skidati nesto od 20GB, jer razlika od 200MBS nije malo.Dakle razumio si, ne pale ti te price na mene.

1. Rekao si da bi i mehanički mogao biti na granici. Taj Seagate prosječno čita i piše brzinom od 160MB/s, a tih zvučnih 200MB/s mu je samo maksimum koji postiže samo na unutrašnjim rubovima magnetske ploče, a to je praktički oko trećina. Na vanjskim rubovima ploče brzina mu pada ispod 100MB/s.

2. Jel ti kužiš da ja mogu imat SATA2 disk koji je brži od SATA3? Taj Seagate i da je SATA2 imao bi iste brzine. I u ovom slučaju SATA3 kod mehaničkih diskova je ništa više nego marketinški trik.

3. Da kreneš skidat nešto? A kolikom bi to brzinom skidao, 200MB/s? Misliš da ti ovih 10ak Mbit/s koje nam daju ISP-ovi nebi predstavljao bottleneck? Đizs.. 

13 godina
protjeran
Penryn kaže...

1. Rekao si da bi i mehanički mogao biti na granici. Taj Seagate prosječno čita i piše brzinom od 160MB/s, a tih zvučnih 200MB/s mu je samo maksimum koji postiže samo na unutrašnjim rubovima magnetske ploče, a to je praktički oko trećina. Na vanjskim rubovima ploče brzina mu pada ispod 100MB/s.

2. Jel ti kužiš da ja mogu imat SATA2 disk koji je brži od SATA3? Taj Seagate i da je SATA2 imao bi iste brzine. I u ovom slučaju SATA3 kod mehaničkih diskova je ništa više nego marketinški trik.

3. Da kreneš skidat nešto? A kolikom bi to brzinom skidao, 200MB/s? Misliš da ti ovih 10ak Mbit/s koje nam daju ISP-ovi nebi predstavljao bottleneck? Đizs.. 

1. Taj Seagate za razliku od ostale ekipe ima tu brzinu, nebitno sto ju postize na rubovima.

2. Kuzim ja to, pa mi nije jasno zasto mi prodajes toplu vodu.Ono sto ja zelim reci da ta brzina varira, moj disk je star 4 godine pa nije ni cudno da mu je to brzina.

3. Pa cekaj jesi li ti tulav ili sta, tko prica o davateljima usluga?Pricam o transferu podataka medu dva diska, SSD --- mehanika i slicno.Bas si lolcina.

clock2much
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

3.630 Kn, najbolja opcija i isplati se ako je ikako moguće protegnuti se. Ako nije, onda je to problem.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Vegeta trebas shvatiti da je SATA 2 propusnost 300MB/S ilitiga 3GBPS. Mehanika je jako daleko od toga. Meni se cini da ti mislis da mu je propusnost 200mb/s.

--------------------------
13 godina
protjeran
mate960 kaže...
Penryn kaže...

Vegeta trebas shvatiti da je SATA 2 propusnost 300MB/S ilitiga 3GBPS. Mehanika je jako daleko od toga. Meni se cini da ti mislis da mu je propusnost 200mb/s.

Procitaj moj odgovor na Penrynovo pitanje, napisao sam koliko je i znam koliko je.Onaj dio o mehanici je kriv, to je totalno nebitno.SII je usko grlo za ovaj SSD, pricate pi*darije.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

SII je usko grlo za ovaj SSD, pricate pi*darije.

Oko ovog se svi defenitivno slazemo, ali ti si govoria i o uskom grlu za HDD.

17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Penryn kaže...

1. Taj Seagate za razliku od ostale ekipe ima tu brzinu, nebitno sto ju postize na rubovima.

2. Kuzim ja to, pa mi nije jasno zasto mi prodajes toplu vodu.Ono sto ja zelim reci da ta brzina varira, moj disk je star 4 godine pa nije ni cudno da mu je to brzina.

3. Pa cekaj jesi li ti tulav ili sta, tko prica o davateljima usluga?Pricam o transferu podataka medu dva diska, SSD --- mehanika i slicno.Bas si lolcina.

1. Okey, slažemo se ovdje, taj Seagate je dobar i sve, jedino ga ubija garancija od tek 1 godine, al dobro. Kraj priče oko njega.
2. Dobro, cilj mi je samo reć da brzina HDD-a ne ovisi o tome je li SATA2 ili SATA3, to je samo propusnost, i imat će utjecaja tek kad diskovi prešišaju brzine od 300MB/s. Kraj priče i ovdje.

3. Evo imam par trik pitanja za tebe. Imam SSD i HDD u kompu, SSD čita/piše 280MB/s, a disk 100MB/s. Idem prebacit film sa SSD-a na HDD, kojom brzinom će mi prebacivat?

Isto tako, idem prebacit film sa HDD-a na SSD, kojom brzinom će mi prebacivat?

Ostali nemojte mu šaptat. {#}

13 godina
protjeran
Penryn kaže...

1. Okey, slažemo se ovdje, taj Seagate je dobar i sve, jedino ga ubija garancija od tek 1 godine, al dobro. Kraj priče oko njega.
2. Dobro, cilj mi je samo reć da brzina HDD-a ne ovisi o tome je li SATA2 ili SATA3, to je samo propusnost, i imat će utjecaja tek kad diskovi prešišaju brzine od 300MB/s. Kraj priče i ovdje.

3. Evo imam par trik pitanja za tebe. Imam SSD i HDD u kompu, SSD čita/piše 280MB/s, a disk 100MB/s. Idem prebacit film sa SSD-a na HDD, kojom brzinom će mi prebacivat?

Isto tako, idem prebacit film sa HDD-a na SSD, kojom brzinom će mi prebacivat?

Ostali nemojte mu šaptat. {#}

U svakom slucaju mehanika ce biti usko grlo i transfer ce biti ogranicen na max brzinu mehanike.No dragi gospodine ako nisi znao postoje i USB 3.0 diskovi, a njihova brzina jest?Evo malo edukacije, da me ne pilas.

clock2much
17 godina
neaktivan

Eto, sad mi složi jednu realnu situaciju gdje ću iskoristit 500MB/s kod novijih SSD-ova. Recimo prosječan komp, imam 500MB/s SSD za windowse i Seagate 1TB od 160MB/s (ili po vašem - 200MB/s) za podatke. Kako ću ja iskoristit ovih 500MB/s od SSD-a?

Šo želiš reć za USB 3.0, ne kužim? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Eto, sad mi složi jednu realnu situaciju gdje ću iskoristit 500MB/s kod novijih SSD-ova. Recimo prosječan komp, imam 500MB/s SSD za windowse i Seagate 1TB od 160MB/s (ili po vašem - 200MB/s) za podatke. Kako ću ja iskoristit ovih 500MB/s od SSD-a?

Šo želiš reć za USB 3.0, ne kužim? 

Transfer podataka sa SSD-a na SSD, s obzirom da mehanika izumire.Eto ti jedan primjer, kad vec imamo tolike brzine na raspolaganju.

Kad USB 3.0 bude iskoristen do maximuma takvi diskovi nece biti usko grlo za ovaj SSD, po pitanju transfera.

clock2much
14 godina
neaktivan
strbi kaže...
Master11 kaže...
strbi kaže...

dali je ova maticna dobra za OC i5 3450?

Kakav OC, daj zaboravi na to, jos pogotovo sa 3450, on se neda bas OC, jedino preko TurboBoost-a, ali ne znam za koliko, je bi pretpostavio za oko 500MHz-a...
I s tom maticnom cist sumnjam da se ikaj da OC-at... 

ok,nisam znao,ali pise da i5 3450 ima otkljucan mnozitelj, a i za plocu pise nekakv OC genius :)  a graficku 6870, kada zaskripi, ocu li moci?

ali moci cu i bez overclocka graficke i proca, jedno 3 godine sve na high?

http://www.msi.com/product/mb/B75A-G43.html

?

i da, dali ovo kuciste ima dobar protok zraka da se i5 3450 i amd xfx 6870 ne pregrijavaju?

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 16:30 (strbi).
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Transfer podataka sa SSD-a na SSD, s obzirom da mehanika izumire.Eto ti jedan primjer, kad vec imamo tolike brzine na raspolaganju.

Kad USB 3.0 bude iskoristen do maximuma takvi diskovi nece biti usko grlo za ovaj SSD, po pitanju transfera.

Znači trebam dva SSD-a od 500MB/s da bi iskoristio tu brzinu. Aj dobro, mislio sam da je samo SATA3 dovoljan. {#}

A mehanički diskovi neće nikad izumrijeti. Puno su sigurniji od SSD-ova, kod kojih kad cicikrepnu, spašavanje podataka je praktički nemoguće. Kod HDD-a se svi podaci mogu spasiti, osim ako nije oštećena ploča, ali i onda je velika većina lako spasiva.

Opet te ne kužim ovo sa USB-om..kad će USB 3.0 biti iskorišten do maksimuma? 

13 godina
neaktivan

po 3. puto, ože pomoć jel može neko reć mišljenje o ove 3 konfiguracije šta promjenit, možda nešto izet iz svake 3 i složit neš, il našto zamjenit bilo šta pliiz, i jel možete citirat ovaj post, da znam da se radi o meni, hvala 

konfiguracija 1 konfiguracija 1
konfiguracija 2 konfiguracija 2
konfiguracija 3 konfiguracija 3

0 0 hvala 0
14 godina

Jeli dobro ovo slozeno ?

P.S

Uzima se na karticu 6 rata, pa su cijene bolje nego u ADMa.

9 Da
0 Da, ali ....
5 Moze bolje
2 Baci to u smece
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 16:58 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dakle ovako, trebao bih konfiguraciju do 6000kn (+/- 250kn) intel i amd verziju, volio bi da može igrat igre na high najmanje 2/3 godine.

onda trebam preporuku monitora do 1400 kn za tu konfu. 

ocom se ne bavim, ali ako se isplati ocat, nikad nije s kvara. ne bi škodio jedan manji ssd, ali ako će utjecat na smanjenje ostalih komponenti onda ne treba. hvala...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nOObIlO kaže...

dakle ovako, trebao bih konfiguraciju do 6000kn (+/- 250kn) intel i amd verziju, volio bi da može igrat igre na high najmanje 2/3 godine.

onda trebam preporuku monitora do 1400 kn za tu konfu. 

ocom se ne bavim, ali ako se isplati ocat, nikad nije s kvara. ne bi škodio jedan manji ssd, ali ako će utjecat na smanjenje ostalih komponenti onda ne treba. hvala...

Sto se tice monitora defenitivno Dell U2312HM, tu nema dileme.

14 godina
neaktivan
zuper kaže...
Shmuppy kaže...

Bok društvo, e ovako zanima me dal mi možete složiti konfu za negdje 3000-3500 kn (bez monitora),

konfa bi trebala biti za surfanje, obradjivanje glazbe i gledanje filmova na full hd telki,

igrice ne igram tako da me ne zanima nikakvo clockanje procesora :)

Uglavnom treba mi jedna cvrsta i stabilna konfiguracija za rad u poluprofi glazbenim programima :)

Nije bitno iz kojeg su ducana komponente, bitno mi je samo da je AMD.

Razmisljao sam o procesoru phenom x4 965 i maticnoj asrock extreme 970, dali je to dobar izbor za moje potrebe?

Unaprijed vam se zahvaljujem na trudu :)

ide u tu cijenu i intel i5 koji je po meni bolji od amd-a. pošto nećeš igrati, grafičke u procu, tj. matičnoj će biti dovoljne

adm.hr

e sad koju da uzmem konfu jer ste me poprilicno zbunili :)

AMD FX 8120  

ecs 960m-ma 

4Gb 1333MhZ GSKILL  x2 Komada

Mushkin chronos 60GB SATA3 

seagate SATA3 1TB

lg 24X DL 

lc power MIDI TOWER 600W Office 

cca 3.550 Kn

Procesor intel core i5-3450

hdd wd 500 gb sata3

1 x dd3 4gb

dvd upisivac lg

corsair 430w

msi b75a-g43

gigabyte  gz-x4

cca 3.443,92 kn

3 amd fx 8120
8 Intel i5
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 17:09 (Shmuppy).
13 godina
neaktivan
nicknamex kaže...

po 3. puto, ože pomoć jel može neko reć mišljenje o ove 3 konfiguracije šta promjenit, možda nešto izet iz svake 3 i složit neš, il našto zamjenit bilo šta pliiz, i jel možete citirat ovaj post, da znam da se radi o meni, hvala 

kaj tu niko neželi pomoć, itko {#}

13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Znači trebam dva SSD-a od 500MB/s da bi iskoristio tu brzinu. Aj dobro, mislio sam da je samo SATA3 dovoljan. {#}

A mehanički diskovi neće nikad izumrijeti. Puno su sigurniji od SSD-ova, kod kojih kad cicikrepnu, spašavanje podataka je praktički nemoguće. Kod HDD-a se svi podaci mogu spasiti, osim ako nije oštećena ploča, ali i onda je velika većina lako spasiva.

Opet te ne kužim ovo sa USB-om..kad će USB 3.0 biti iskorišten do maksimuma? 

Hoho, izumrijeti ce, kad tad.SSD nije nesiguran, ima samo kraci vijek trajanja, u krajnjem slucaju spremis bitno na flash memoriju.Pricam o normalnim korisnicima da me ne upilas sa serverima i slicnim.USB 3.0 ce kad tad razvojem doci do maximalnog bandwitha.

clock2much
14 godina
neaktivan
Shmuppy kaže...
zuper kaže...
Shmuppy kaže...

Bok društvo, e ovako zanima me dal mi možete složiti konfu za negdje 3000-3500 kn (bez monitora),

konfa bi trebala biti za surfanje, obradjivanje glazbe i gledanje filmova na full hd telki,

igrice ne igram tako da me ne zanima nikakvo clockanje procesora :)

Uglavnom treba mi jedna cvrsta i stabilna konfiguracija za rad u poluprofi glazbenim programima :)

Nije bitno iz kojeg su ducana komponente, bitno mi je samo da je AMD.

Razmisljao sam o procesoru phenom x4 965 i maticnoj asrock extreme 970, dali je to dobar izbor za moje potrebe?

Unaprijed vam se zahvaljujem na trudu :)

ide u tu cijenu i intel i5 koji je po meni bolji od amd-a. pošto nećeš igrati, grafičke u procu, tj. matičnoj će biti dovoljne

adm.hr

e sad koju da uzmem konfu jer ste me poprilicno zbunili :)

AMD FX8120 - 1151HRK

4GB DDRIII CL9 - 161HRK

Seagate 1TB SATA3 - 698HRK

LG DVD/RW - 125HRK

Procesor intel core i5-3450

hdd wd 500 gb sata3

1 x dd3 4gb

dvd upisivac lg

corsair 430w

msi b75a-g43

gigabyte  gz-x4

cca 3.443,92 kn

E dobro ajmo ovako posto i dalje ne kuizm koju da uzmem, penry i vegeta pomagajte posto casera nema online, pa da se svi slozimo zajedno :)

Evo amd je prepravljen, nije mi bitno oko budzeta da on prelazi 200 kn,

za koju da se odlucim amd ili intela tj koja ce vise odgovarati moji potrebama, samo me i dalje strah da ce integrirana graficka vrtit filmove na full hd-u na TV-u, mada mi svi kazu da hoce?

13 godina
protjeran

Osobno bih isao na AMD opciju jer nudi vise, konfa je zvjerska po pitanju CPU snage, 4GB radne memorije ti je dovoljno, integrirana ce bez problema reproducirati HD i FHD filmove, ploca ima sve zive izlaze.Idi na tu opciju, kuciste smo ti stavili, i njega i napajanje skupa.

clock2much

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

znaći, kupio bi novi komp, pošto je stari već da ne kažem kakav, buđet mi je do 3500 kn,a komp bi služio za igranje need for spida skoro svih, i gas gazlers, i za autocad i google sketc jel moram radit nacrte za skolu i za word jel moram pisat seminare, i naravno za fejs skajp msn mail itd
tu su neke konfiguracije koje sam sam složio, koje su mi drugi složili i ako bi možda mogli od ovi konfa nešto promjenit, reć svoje mišljenje, možda nešto zamjenit ako je neka dobra il nešto tako, bio bi vječno zahvalan 

konfiguracija 1 konfiguracija 1
konfiguracija 2 konfiguracija 2
konfiguracija 3 konfiguracija 3

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Hoho, izumrijeti ce, kad tad.SSD nije nesiguran, ima samo kraci vijek trajanja, u krajnjem slucaju spremis bitno na flash memoriju.Pricam o normalnim korisnicima da me ne upilas sa serverima i slicnim.USB 3.0 ce kad tad razvojem doci do maximalnog bandwitha.

Opet krivo. {#}

Većina diskova ima MTBF od 100,000 radnih sati dok SSD-ovi imaju milijun, a ovi stariji(34nm) i 2 milijuna. Ali opet su nesigurniji. Evo imao sam prije otprilike godinu dana Phoenix Pro 80GB, i crkao mi. Podaci se nisu mogli nikako spasit, a ima san poprilično važnih stvari na njemu. Glupo, znam, al tko će na to mislit stalno da sve važno odma bacin na HDD. Da je to bio HDD onda bi ga lijepo poslao u InfoLAB i mogli bi mi spasit sve. 

Ali ja opet ne kužim na šta ciljaš sa USB-om. USB 3.0 je samo sučelje koje je poprilično brzo, može provući nekih 400MB/s u praksi. E sad, na što ciljaš, da će se flash memorije ubrzati ili obični vanjski diskovi?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice