Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.238.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

jel mi može neko složit neki dobru konfiguraciju do 3500 kn, ja tu imam par kojih su mi neki ljudi već složili, pa možete malo reč šta vi mislite šta promjenit i tak, i pitanje ovako, jel mi se izplati nadograđivat komp kojim ima ddr2 ram i amd am2 soket

konfa 1 konfa 1
konfa 2 konfa 2
konfa 3 konfa 3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija

e nisam nikad kupovao u protisa već uvijek u linksa jel tamo uvijek popust na svaki dio ako recimo kupuješ u gotovini  i to ?? u linksa je 5% na ukupnu konfu na gotovinu i dostavu a i tu mi se čini jeftinije

http://www.youtube.com/iiknezii
14 godina
neaktivan
nicknamex kaže...

jel mi može neko složit neki dobru konfiguraciju do 3500 kn, ja tu imam par kojih su mi neki ljudi već složili, pa možete malo reč šta vi mislite šta promjenit i tak, i pitanje ovako, jel mi se izplati nadograđivat komp kojim ima ddr2 ram i amd am2 soket

Ne isplati se.

Izvoli, složeno u protis.hr

Procesor AMD Athlon II X4 641 (2.8GHz, 4MB, 100W, FM1) box

Hladnjak za procesor Thermaltake Contac 16

Matična ploča MSI A55M-P35, FM1, DDR3

Grafička kartica XFX HD6870 900M 1GB DDR5 Dual Fan

Memorija Transcend JetRam DDR3 1333MHz 4GB, 9-9-9, JM1333KLN-4G

HDD SATA III 500 GB WD Caviar Blue, 3,5", 7200 rpm, 16 MB, WD5000AAKX

Optički uređaj Samsung SH-222AB SATA Bulk Crni

Napajanje 430W Corsair CX Series, CMPSU-430CXV2EU

Kućište MS Industrial bez napajanja Gemini

cca 3.590   Kn

ili   izbaci aftermarket CPU hladnjak pa ubaci ovo kućište - 3.620 Kn (preporuka)

Protegni se.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
14 godina

Moze li neko postat maticnu do 800kn za i5 3450

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nema veze kad opet nije jeftinije
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...

Moze li neko postat maticnu do 800kn za i5 3450

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=11183

14 godina

oce li se moc clockat hd7850 na toj ploci, samo bi clockao grafu, cpu nebi dirao.

13 godina
neaktivan
pozdrav.....dvoumim se između dvije matične pa može pomoć koju da kupim...http://protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-p67-pro3-se--intel-p67-atx-4xddr3-2133mhz-supports-intel-kseries-unlocked/44915 ili http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-z68-pro3-gen3--intel-z68-atx-4xddr3-2133mhz/49575 .... hitno pliss
P.S. jel ova prva podrzava dvije grafičke (nisam neki stručnjak)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...

oce li se moc clockat hd7850 na toj ploci, samo bi clockao grafu, cpu nebi dirao.

Pa ne OC-as grafu preko maticne nego preko posebnih programa, tipa MSI Afterburner itd...
Bar koliko ja znam je tako... 

14 godina

Aha, mislio sam da ima veze maticna i clockanje graficke.

13 godina
neaktivan

Pozz ljudi el valja ova konfa i dal je napajanje dovoljno jako za to sve? :D
Hvala unaprijed :)
EDIT: Jos jedno pitanje u vezi ADM-a. Dal oni slože konfu sami il ja trebam tražit da ju slože? I dal stave kakav OS kad slažu? :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 12:48 (Cricket).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cricket kaže...

Super konfica, napajanje dovoljno snažno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 12:43 (Caesar et Brutus).
13 godina
neaktivan
Cricket kaže...

EDIT: Jos jedno pitanje u vezi ADM-a. Dal oni slože konfu sami il ja trebam tražit da ju slože? I dal stave kakav OS kad slažu? :D

Dal kanis OC-at???

13 godina
neaktivan
Master11 kaže...
Cricket kaže...

Dal kanis OC-at???

Ne.
Mislim da sa ovime mogu pokretat sve bez problema na jačim postavkama XD 

13 godina
neaktivan
Cricket kaže...
Master11 kaže...
Cricket kaže...

Dal kanis OC-at???

Ne.
Mislim da sa ovime mogu pokretat sve bez problema na jačim postavkama XD 

Onda si uzmi ovo...
Ipak malo bolja graficka i bolji RAM za 60 kn vise... 
Ovo si radije uzmi... 

6.6k Gamer 6.6k Gamer
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 13:11 (Master11).
14 godina
neaktivan

dali je ova maticna dobra za OC i5 3450?

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
strbi kaže...

dali je ova maticna dobra za OC i5 3450?

Kakav OC, daj zaboravi na to, jos pogotovo sa 3450, on se neda bas OC, jedino preko TurboBoost-a, ali ne znam za koliko, je bi pretpostavio za oko 500MHz-a...
I s tom maticnom cist sumnjam da se ikaj da OC-at... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 13:45 (Master11).
14 godina

Ta ploca nije za OC kao ni i5 3450, i5 3570K je. 

EDIT: nisam vidio prethodni post :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 13:47 (shadowlapy).
14 godina
neaktivan

Moj prijedlog za Schmuppyja...

AMD FX 8120 

ecs 960m-ma 

4Gb 1333MhZ GSKILL  x2 Komada

Mushkin chronos 60GB SATA3 

seagate SATA3 1TB

lg 24X DL 

lc power MIDI TOWER 600W Office 

cca 3.550 Kn

Portio 

Procesor će raditi najnormalnije na ovoj ploči budući da nikakva overklokiranja neće biti, ploča ima HDMI ulaz što je koristan dodatak  ovaj model nema   HDMI, ali ima DVI ako ništa drugo, a   sama konfa raspolaže s 8GB radne memorije, 1TB-nim diskom sa 7,200 okretaja, kao i jako dobrim SSD-om. Tu je i solidno kućište s napajanjem.

Protegni se tih 50tak Kn kako znaš i umiješ jer ovo se isplati...

Preporuka! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 14:53 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

znaci tamo samo stavim nacin otpreme overseaas a nacin placanja nemogu mijenjat posto je stalno virman..i to je to?

13 godina
protjeran

Zaqurac mu SIII disk i SSD kad ploca ima SII izlaze, tako da SSD nece biti iskoristen ni pola, a disk vjerojatno hoce a i tu ce biti gusto.Prepravi to, stavi mu plocu sa Sata III 6GBS izlazima.

clock2much

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Zaqurac mu SIII disk i SSD kad ploca ima SII izlaze, tako da SSD nece biti iskoristen ni pola, a disk vjerojatno hoce a i tu ce biti gusto.Prepravi to, stavi mu plocu sa Sata III 6GBS izlazima.

Ne stane u budžet koji je 3.500 Kn maksimum. Bolje od ovoga ne može. Ako složiš opciju koja nudi više, skidam ti kapu.

14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Disk ce biti iskoristen bez ikakvih problema (daleko je mehanika od 3gbps), ali SSD nece. Stavi neku plocu sa SATA3 i pozeljno USB3.

--------------------------
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Vegeta kaže...

Disk ce biti iskoristen bez ikakvih problema (daleko je mehanika od 3gbps), ali SSD nece. Stavi neku plocu sa SATA3 i pozeljno USB3.

Sada uzme ovo i lako kasnije upgrejda na bolju full ATX ploču sa SATA3 konektorima, USB3.0, boljom integriranom zvučnom karticom i četiri utora za memoriju.

17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

A i ti ga znaš bubnit. Ajde da vidim jel znaš, koliko je ograničenje SATA2 u MB/s i kolikom brzinom prosječni HDD čita/piše? Isto tako za SSD, kažeš neće bit iskorišten ni upola, a da si imao bar jednog znao bi da ti u praksi razliku između 280MB/s i 500MB/s nećeš primjetit. U čemu je tajna SSD-a, zašto je toliko brži od HDD-a i zašto Windowsi na njemu lete?
Ajde nemoj slučajno ne odgovorit na ova pitanja jer bi ovo trebao znat, s obzirom da dijeliš savjete o tome.

13 godina
protjeran
mate960 kaže...

Novi Seagate mehanicari su presli preko 200MB/S, zato je pozeljan SIII izlaz.Ukoliko nisi znao sada znas.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Novi Seagate mehanicari su presli preko 200MB/S, zato je pozeljan SIII izlaz.Ukoliko nisi znao sada znas.

A di je 200MB/S od 300MB/S kojiko nudi SATA2?

--------------------------
14 godina
neaktivan

Idemo, nek netko složi bolju konficu, ali da ima dobar procesor za cijenu poput ovog, obavezno 8GB radne memorije, minimalno 500GB-ni disk i SSD. Ostalo po želji. Čekam.  {#}

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

A i ti ga znaš bubnit. Ajde da vidim jel znaš, koliko je ograničenje SATA2 u MB/s i kolikom brzinom prosječni HDD čita/piše? Isto tako za SSD, kažeš neće bit iskorišten ni upola, a da si imao bar jednog znao bi da ti u praksi razliku između 280MB/s i 500MB/s nećeš primjetit. U čemu je tajna SSD-a, zašto je toliko brži od HDD-a i zašto Windowsi na njemu lete?
Ajde nemoj slučajno ne odgovorit na ova pitanja jer bi ovo trebao znat, s obzirom da dijeliš savjete o tome.

300MB/S sata2

Prosjecni HDD cita 100-200MBS, pise 50tak MBS

Dakle taj SSD ce raditi sa maximalnom brzinom citanja od 300MBS a na sata3 ulazu bi bila 500MBS, ako ti volis takve gubitke samo izvoli.

SSD nema glavu, radi se o chipovima pa se vrijeme ne gubi na premjestanje glave na odredene sektore.

clock2much
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

300MB/S sata2

Prosjecni HDD cita 100-200MBS, pise 50tak MBS

Dakle taj SSD ce raditi sa maximalnom brzinom citanja od 300MBS a na sata3 ulazu bi bila 500MBS, ako ti volis takve gubitke samo izvoli.

SSD nema glavu, radi se o chipovima pa se vrijeme ne gubi na premjestanje glave na odredene sektore.

1. E, i kako bi onda jedan Seagate od prosječnih 160MB/s mogao biti na granici iskorištenosti SATA2 sučelja?
2. Jesi siguran da zapisuje sa samo 50MB/s?

3. A kakvi su to gubitci? Ajde reci mi, gdje si ih ti primjetio? 

4. Točno, kod mehaničkog diska vrijeme se gubi na pomicanju glave, u pitanju je oko 13ms kašnjenja kod bržih diskova, dok su kod SSD-a u pitanju memorijski čipovi kod kojih je vrijeme pristupa podacima manje od 0.1ms. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice