Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.236.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
ogi219 kaže...

@Ikarus01

Ovako:

Nema slike.Probaj opet staviti.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:10 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
ogi219 kaže...

@Ikarus01

Ovako:

Nema slike.Probaj opet staviti.

evo stavio sam sve u gornjem postu, editao sam :D

EDIT: ukupno sve: 3823,91 KN

I kako ti se ćini sve za te pare?

Di si Jokane, puška te ubila!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:13 (ogi219).
15 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

Moze preporuka maticne između ove dvije. Planiram overclockati i na nju staviti 3570k

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-z77-pro3/56414

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050300052792

Prijetelj mi govori da ova mala nema dobru regulaciju napona, i da se necu naklokat!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ogi219 kaže...

Sve je ok osim kučišta koje je fugly sa samo jednim 80mm ventom.Također nabavi dva sticka rama tako da rade u dual channelu.Samo mi reci koliko maksimalno možeš potrošiti na kučište.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:18 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
ogi219 kaže...

Sve je ok osim kučišta koje je fugly sa samo jednim 80mm ventom.Također nabavi dva sticka rama tako da rade u dual channelu.Samo mi reci koliko maksimalno možeš potrošiti na kučište.

a ovoliko koliko sam i ovdje...

13 godina
neaktivan
ogi219 kaže...

Jel ti ovo ok cijena http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11129?

14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
ogi219 kaže...

Jel ti ovo ok cijena http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11129?

da ako mi nađeš neku malo jeftiniju maticnu na koju bi moga dobro oc kao i na ovoj asusovoj... ako ne onda ovo: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10902 - ipak ima 2x120mm

13 godina
neaktivan
ogi219 kaže...

U redu uzmi to zadnje kučište samo se nadam da nećeš zažaliti,također ako ćeš htjeti neki ozbiljniji klok trebat će ti i aftermarket kuler.

Kučište se ne čini loše s obzirom na cijenu http://www.expertreviews.co.uk/cases/154506/gigabyte-gz-x1/specifications

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 18:40 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
ogi219 kaže...

U redu uzmi to zadnje kučište samo se nadam da nećeš zažaliti,također ako ćeš htjeti neki ozbiljniji klok trebat će ti i aftermarket kuler.

Ok, znaci ovako:

UKUPNO: 3860,27KN

ASUS M5A78L - PORTIO - 473.37 KN

+

AMD AMD
16 godina
neaktivan
a da potražiš ima li te ploče u ADM-u?
13 godina
neaktivan
ogi219 kaže...

Ok, znaci ovako:

Uzmi sve to a takvu ploču također imaš u adm-u http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10236

Samo molim te razmisli o CM elite 431 samo je 50 kn skuplje.

14 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
ogi219 kaže...

Ok, znaci ovako:

Uzmi sve to a takvu ploču također imaš u adm-u http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10236

Samo molim te razmisli o CM elite 431 samo je 50 kn skuplje.

razmisilt ću

14 godina
neaktivan

E a da uzmem thermaltake v4 black edition, jer mi se ćini nekako ljepše {#}

Ista je cijena kao i da uzmem cm 431... ako izvućem za thermaltake onda ću njega uzet a, ako ne onda cu uzet ono gigabyte..

EVO SLIKE:

Sa Thermaltakom V4 Sa Thermaltakom V4
Sa Gigabyte GZ-X1 Sa Gigabyte GZ-X1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
King Kenny kaže...

Šta mislite o ovoj ponudi ADM-a

ASUS MAXIMUS V gene

Intel Core i5-3570K 3,4GHz Ivy

DDR3 8gb (2 x 4Gb) Crosair Vengeance CL9

Saphhire HD7850 2gb ddr5 oc

HDD seagate 1tb, serial ata III

DVD pisač LG gh22ns, DVD+ RW

Coolmaster elite 431 plexi

napajanje XFX 550 w

Šta bi mijenjali ako bi, u rangu cijena +- 500 kn

Ako kaniš OC-at, onda kupiš hladnjak + termalna pasta za 400 kn i za 100 kn 2-3 ventilatora za kućište...
Ako ne kaniš onda ti ja sklepma bolju konfu za te pare, ti odluči... 

EDIT: Evo ti konfa, ako budeš kupovao za te pare, ubojica...
Samo ako ti se ne sviđa grafa, onda je uzmi u ADM-u: MSI GTX670OC 

Bolja je od ove, ali eto sve sam slagao u Protis-u (a tamo trenutno nemaju GTX670) jer trenutno slovi kao najjeftiniji...

1 Uzmi
3 Traži drugu za te novce
8k Gamer 8k Gamer
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 22:24 (Master11).
13 godina
neaktivan

pozz.Ovako uzeo bi komp sutra ili prekosutra imam 5500 kn,bez monitora misa i tipkovnice koristio bi ga za gaming..pa bi ,zamolio nekoga od vas da mi pomogne u odabiru.Citam vec par dana ovaj forum i jako mi se sviđa....vidio sam par stranica prije neko je slozio komp za 5500 i mislim da je ok i to sam mislio uzeti pa samo jos jednom da provijerim dali je to to ili ima jos neko pametnije rijesenje..unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
helloweenone kaže...

pozz.Ovako uzeo bi komp sutra ili prekosutra imam 5500 kn,bez monitora misa i tipkovnice koristio bi ga za gaming..pa bi ,zamolio nekoga od vas da mi pomogne u odabiru.Citam vec par dana ovaj forum i jako mi se sviđa....vidio sam par stranica prije neko je slozio komp za 5500 i mislim da je ok i to sam mislio uzeti pa samo jos jednom da provijerim dali je to to ili ima jos neko pametnije rijesenje..unaprijed hvala.

Evo: procesor je best buy za ovaj buđet, grafička odlična za tvoje potrebe u gamingu, kučište sa plexiglasom i led ventilatorima 120mm, 4gb ram ti je dovoljno za gaming, 500gb hdd, napajanje sasvim dovoljno, s ovom konfiguracijom ces moc vrtit sve na ultra high duuuuuuugo vremena :D ako imas kakva pitanja reci.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 22:16 (ogi219).
13 godina

Ćek ti tražiš savjet za svoju konfigraciju a djeliš drugima savjete za njohovu konfiguraciju .... hahahaha jojjjjjj {#}

I staviš oc procesor na ploču na koju ga nemre oc-at i to očajno Thermaltake kućište.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 22:17 (zober).
14 godina
neaktivan
zober kaže...

Ćek ti tražiš savjet za svoju konfigraciju a djeliš drugima savjete za njohovu konfiguraciju .... hahahaha jojjjjjj {#}

I staviš oc procesor na ploču na koju ga nemre oc-at i to očajno Thermaltake kućište.

pa naučio sam nešto... i nije napisao da bi ga oc-ao i kučište je solidno i čvrsto

13 godina
helloweenone kaže...

Izvoliš kak spada konfiguraciju:

cpu: i5 3450

mbo: AS ROCK B75M

ram: KINGMAX 2X4 GB 1333 MHZ (8GB)

vga: SAPPHIRE HD 7850 2GB

hdd: WD BLUE 500 GB

dvd: LG GH24NS90 SATA

psu: ZALMAN GS 500W

case: SPIRE MAVERICK

ukupno: 5442 kn (Futura It) imaš besplatno sastavljanje i dostavu konfiguracije

13 godina
neaktivan
helloweenone kaže...

Evo, ovo ti je najbolje kaj se da za te novce uzeti...

Kvaliteta i učinkovitost...

2 Uzmi
9 Traži drugu za te novce
5.5k Gamer 5.5k Gamer
13 godina
neaktivan
zober kaže...

Izvoliš kak spada konfiguraciju:

cpu: i5 3450

mbo: AS ROCK B75M

ram: KINGMAX 2X4 GB 1333 MHZ (8GB)

vga: SAPPHIRE HD 7850 2GB

hdd: WD BLUE 500 GB

dvd: LG GH24NS90 SATA

psu: ZALMAN GS 500W

case: SPIRE MAVERICK

ukupno: 5442 kn (Futura It) imaš besplatno sastavljanje i dostavu konfiguracije

Htio bih samo reći da mislim da je ovo napajanje bolje kao i jeftinije http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052740031

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 22:41 (Ikarus01).
13 godina

Bolje nije ne pričaj gluposti, bolje bi bilo da je LC GP3 560W. I ne uvlači portio u ovo kad su skupi ko vrag i ne nude sastavljanje konfe što je razumno ak već tolku lovu daješ da se ne trebaš zezat još s slaganjem.

16 godina
neaktivan
ali zato sve to ima tvoja Futura IT, koja usput uopće i nije toliko jeftina
13 godina
neaktivan
zober kaže...

Bolje nije ne pričaj gluposti, bolje bi bilo da je LC GP3 560W. I ne uvlači portio u ovo kad su skupi ko vrag i ne nude sastavljanje konfe što je razumno ak već tolku lovu daješ da se ne trebaš zezat još s slaganjem.

Sorry zabuna mislio sam 560 http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052740031ali valjda mi se omaklo pri pisanju.Samo krivo misliš ta Futura opće nije jeftina dok je portio jedan od najjeftinijih webshopova jedino što tamo rade neandertalci s kojima je teško na kraj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 22:44 (Ikarus01).
13 godina
Filemona kaže...
ali zato sve to ima tvoja Futura IT, koja usput uopće i nije toliko jeftina

{#} napravi istu konfu u toliko silovanom Adm-u pa ćeš vidit da je jeftiniji.

Ovo da je moj dučan s tim ste mi najjači, a svi slažete iz Adm-a ko da ste programirani i da nema nijednog drugog dučana u RH ;)

Portio je dobar jer primjerice jedino on uvozi LC napajanja i još neke stvarčice i daje iste cijene za keš/kartice, ali što se tiče procesora, matičnih, grafičkih itd imaju malo više cijene nego ostali dučani pa kad se sve to zbroji ispadne veća brojka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 22:52 (zober).
16 godina
neaktivan

Osobno, svejedno mi je koji je dućan, samo da je jeftiniji (i da nije Protis).
Što se tiče te tvoje konfe, mislim da neće u tako skoro vrijeme imati koristi od 8 GB RAM-a (a i primijetio sam da su kitovi obično skuplji nego da uzimaš dvije jednake pločice), kao niti od B75 čipseta (od toga nikad neće imati koristi {#}), i za napajanje se slažem da je bolji LC Powerov Green Giant 560W GP3.

Nisam mislio doslovno da je to tvoj dućan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 22:58 (Filemona).
13 godina

Nema smisla ovo što pišeš nažalost .... nisam mu stavio kit već se radi o ovim KINGMAXIMA (X2) što se lako skuži po krajnoj cijeni.

8GB mu je čisto osiguranje za budučnost i ima takav buđet da mu se isplati staviti 8GB rama da se ne mora poslje zezat s tim i da je miran, a i 8GB već znači dosta u nekim igricama, programima i sl.

A kakve bi on to trebao imat koristi s drugom matičnom?

Radi se o novoj ploči s podrškom za sve novije tehnologije, te se uklapa u buđet, što njemu treba više?

Napajanje je bolje, al se radi o drugom dučanu i gdje se treba seliti cijela konfa i ispast će ga skuplje, a ovaj Zalman će ju držat bez ikakvih problema s još 200w lufta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 23:07 (zober).
16 godina
neaktivan
I pardon, možda mu je za gaming bolje imati nešto slabji proc (makar i sandy), pa da uzme HD 7870. Što se RAM-a tiče, mislim da mu je i 4 Gb dosta (ono s memorijom si napisao kao da JE kit). I da, ako se ide na Sandy-ja, u obzir dolaze i jeftinije ploče (H61 i H67). Što se tiče napajanja, to potvrđuje da imaju nešto siromašan izbor (npr. imaju XFX 550W, ali nemaju 450W itd.)
13 godina
neaktivan

Gospodo nemate pojma, i nije vam ovo tema za prepiranje, odite si na Facebook pa si solite pamet...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 10:19 (Master11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična ploča ASUS F1A75-V EVO, AMD A75, DDR3, zvuk, SATA, RAID, VGA, G-LAN, PCI-E, CrossFireX, D-SUB, DVI, HDMI, eSATA, DP, USB 3.0, ATX, x. FM1

Procesor AMD Athlon II X4 651 BOX, s. FM1, 3.0GHz, 4MB cache, Quad Core

Desktop Memory Device CORSAIR Vengeance DDR3 SDRAM (2x4GB,1600MHz(PC3-12800),XMP,Dual Channel,Tall Heatsink) CL9, Retail

Grafička kartica PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 6850, 1GB DDR5, HDMI, DualDVI, DP

Napajanje 600W, CORSAIR GS Series CMPSU-600GEU, ATX2 v2.3, 140mm vent, PFC

treba mi dobar brzi hard...vaše preporuke i molim mišljenje o ovome?

već par tjedana se mucim s komponentama,više neznam ni sam šta bi

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice