Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.236.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija
jokerzum kaže...
badboycro kaže...
jokerzum kaže...

jel ovo dobro i dal mi treba cooler i jos mi onda disk sam fali javi ak sto treba promjenit javite

odlicna konfa, kupi neki cooler jer je onaj stock ocajan, bucan je jako i nehladi bas

koji cooler onda da uzmen da mi drzi sve to ?

TT Contac 29 iz ADM-A ili Xigmatek Scorpion iz LINKSA.Oba su super i odraditi ce posao hladenja super i na X6 procesoru ako ga otkljucas.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
tunamix kaže...

molim pomoć: imam kučište chieftec , napajanje chieftec 550 w ,monitor iperiferiju .Molim vaše savjete za ostale komponente isklucivo u linksu , do 4000+-300 kn za gaming bf3 mw3 ,witcher 2 i skyrim, moze amd i intel.Hvala svima

Molim vas , sutra motam odlučiti. Puno hvala

14 godina
tunamix kaže...
tunamix kaže...

molim pomoć: imam kučište chieftec , napajanje chieftec 550 w ,monitor iperiferiju .Molim vaše savjete za ostale komponente isklucivo u linksu , do 4000+-300 kn za gaming bf3 mw3 ,witcher 2 i skyrim, moze amd i intel.Hvala svima

Molim vas , sutra motam odlučiti. Puno hvala

Dvije slike cine komplet.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 12:04 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan

Ovo je super!

Jel moze da ipak ostavimo staro napajanje, XFX Core?

Cifra se penje se do 5950kn, al ak je bal....{#}

14 godina
evogaa kaže...

Ovo je super!

Jel moze da ipak ostavimo staro napajanje, XFX Core?

Cifra se penje se do 5950kn, al ak je bal....{#}

Moze,stavi XFX 450.I onda si dugo miran sa tim setupom.{#}

13 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

Evo jos samo jedno noob pitanje. Da li je napajanje od 450W sigurno dovoljno da tjera tu konfiguraciju?

Sad sam se igrao s onim supply calculatorima i ispada da se preporuca 550W za takav tip konfiguracije !!{#}

Racunajte da dodatno koristim i USB zvucnu karticu i mali USB M-Audio Sintesajzer.

0 1 hvala 0
17 godina

Hebeš te kalkulatore, nisu točni. Gledaj ovdje pred kraj koliko troši cijeli sustav.

Taj cijeli komp neće trošiti više od 350-400W sa Futurmarkom + Prime kada su istovremeno pokrenuti. A u igrama ti preko 300-350W neće povući.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina
evogaa kaže...

Evo jos samo jedno noob pitanje. Da li je napajanje od 450W sigurno dovoljno da tjera tu konfiguraciju?

Sad sam se igrao s onim supply calculatorima i ispada da se preporuca 550W za takav tip konfiguracije !!{#}

Racunajte da dodatno koristim i USB zvucnu karticu i mali USB M-Audio Sintesajzer.

XFX 450 drzi tu konfu u malom prstu.Ne boj se.

13 godina
neaktivan

Kupujem novi komp za gaming s monitorom max 6000kn.Šta predalaže te?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.links.hr/index.php?option=katList&deftab=yes&page=sviartikli&id_kategorija=05265025&sort_cat=cijena_s_pdv&sort_ord=

evo pa si biraj sam... pogledas koji review na youtubeu i onda se odlucis... ovisi sto trebas i sto ti se sviđa najvise, jer po meni se ti paneli vise uzimaju zbog nekog vizualnog razloga... inace imas onaj program, neznam kak se sad tocno zove, pa s njim mozes kontrolirat fanove. ugl mozes nac prilicno dobrih kontrolera do 300kn sa razno raznim džidža-bajama

EDIT: vec sam pita, jel postoji koji nacin da se ugradi 3,5" uređaj u 5,25" utor?

ovako nesto? ali ja u to trebam namontirat onaj usb 3.0 panel jel se moze to ili je to samo za floppy?

http://www.protis.hr/products/details/floppy-mounting-adapter-za-35-u-525-ivory/23241

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 13:48 (karlo666).
15 godina

Decki jel moze jedna konfiguracija do 3500 kn. Za powerpoint prezentacije i multimediju. Hvala...

pwn too much...
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 15:19 (agent_00klc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
drofix kaže...

Kupujem novi komp za gaming s monitorom max 6000kn.Šta predalaže te?

Hvala

AMD

GRAFIČKA KARTICA PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 6950 DUAL FAN, 1GB DDR5, DUALDVI, HDMI, DP 

TVRDI DISK 500.0 GB SAMSUNG SPINPOINT F3, SATA, 16MB CACHE, 7200 OKR./MIN, ZA DESKTOP 

NAPAJANJE 650W, LC POWER SILENT GIANT GREEN POWER LC6650GP3 V2.3, 140MM VENT. 

MEMORIJA PC-10600, 4 GB, G.SKILL, F3-10600CL9S-4GBNT, DDR3 1333 

DVD RW LG GH24NS70, 24X, SATA, DUAL LAYER, CRNA, BULK 

MATIČNA PLOČA GIGABYTE GA-990XA-UD3, AMD 990X/SB950, DDR3, ZVUK, SATA, G-LAN, PCI-E, CROSSFIREX, SLI, USB 3.0, FW, ATX, S. AM3 / AM3+ 

3.606,34 kn,Porito

+

AMD CPU Desktop Phenom II X4 960T (3.0GHz, 8MB,95W,AM3) box, Black Edition

Kućište Zalman Z9 PLUS mid tower Black

Monitor LCD LED 23" AOC e2350Sda, 1920x1080, 250 cd/m2, 20 000 000:1, 5ms, black

2.352,74 kn,Protis

Ukupno 5.959,08 kn,Protis & Portio

Moglo se ići i na Intel,ali bi prelazilo dvjestotinjak kn.

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Zvjerski setup.Jos kasnije cooler i otkljuca proc u X6 ako Bog da.Graficku ce lako dodati.

Da li se isplati ići na neki X6 procesor... da nema nepotrebne gnjavaže sa otključavanjem i sl.?

npr. ovo:

http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-fx-x6-6100-box-s-am3-3-3-3-9ghz-14mb-cache-six-core&option=artikl&id_kategorija=05060318&id_artikl=050.603.233

SDP ≠ HDZ
15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
zoharbizo kaže...

Zvjerski setup.Jos kasnije cooler i otkljuca proc u X6 ako Bog da.Graficku ce lako dodati.

Da li se isplati ići na neki X6 procesor... da nema nepotrebne gnjavaže sa otključavanjem i sl.?

npr. ovo:

http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-fx-x6-6100-box-s-am3-3-3-3-9ghz-14mb-cache-six-core&option=artikl&id_kategorija=05060318&id_artikl=050.603.233

bulldozeri su po meni neisplativi 

a otkljucavanje nije nikakva gnjavaza, udes u bios, stavis Unlock CPU cores na Enebled i to je to, ako su jezgre stabilne ostavis ako ne nista, opet imas dobar cetverojezgreni proc (960T) 

14 godina
neaktivan

Evo napokon je dosao i taj cas, tj. kupujem novi komp :)

narucio bih iz adm-a, konfa ce sluzizi za igranje prvenstveno, tipkovnicu misa i sve ostalo imam osim monitora- cijena 6500+,- 300 kn

evo necega sto sam ja, pomnim promatranjem vasih postova slozio. uz svaku komponentu sam napisao i svoj komentar i pokoje pitanjce.

Košarica
1 x  LG W2240S 22" ,black, full HD, LCD, DFC 70000:1, 300 cd/m2 - dobar monitor za te pare

1 x  Thermaltake V4 Black Edition, VM30001W2Z, Middle Tower, 4,5 kg- odlicno kuciste

1 x  Asrock P67 Pro - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Supports Intel

best buy kuciste za te pare

1 x  DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, CMZ4GX3M2A Blue memorija...

1 x  SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000I White Box, 775/1155/1156/1366 mislim da ce ga drzati hladnim

1 x  Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology - VAZNO - hoce li drzati ovu konfu???

1 x  DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R - bez komentara

1 x  Sapphire HD 6950, 1GB GDDR5 256bit, 800MHz, 2 vent version - ako moze bolje, preporucite

6.765,92Kn

E sad pitanja-

1.

dali trebam neki modem ili nesto dodatno ubaciti u ovo sta sam gore napisao da bih se mogao spajati na internet pomocu lan kabela?

2. dali trebam zvucnu karticu, ili cu cuti zvuk normalno bez neke posebne zvucne?

3. imam dugacki 10-ak metara stari bijeli kabel, neznam kako se zove ali mislim da je lan ( ima konektore kao telefon). hocu li to moci samo ustekati u komp i router i ici na internet?

ovo sta sam gore napiso je verzija konfiguracije koju cu ja njima poslati da mi dostave tako da ako sam neku komponentu zaboravio, molim da me uputite u to

AKO IMATE KAKVE PRIMJEDBE ILI AKO MI MOZETE POMOCI KAKO DA POBOLJSAM KONFU SLOBODNO RECITE

P.S. prvenstveno mislim na cesara :)

UNAPRIJED HVALA,

Jure

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
e pozz ljudi imam pitanje jedno.. znaci posto nema vise proca amd x4 955 sad vjerojatno planiram uzet http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10631 i zelim znati koji je bolji od njih dva i ako je ijedan bolji jeli puno bolji, a pc bi mi sluzio za igrice..pozzzz i hvala..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Coach321 kaže...
e pozz ljudi imam pitanje jedno.. znaci posto nema vise proca amd x4 955 sad vjerojatno planiram uzet http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10631 i zelim znati koji je bolji od njih dva i ako je ijedan bolji jeli puno bolji, a pc bi mi sluzio za igrice..pozzzz i hvala..

protegni se 13kn vise i uzmi 960T koji je ujedno i bolji od tog

13 godina
960t bolji puno od ovog sto sam uzeo ? to jest bolji za igrice ? hmm nerazumijem se bas najbolje ali znam nesto ali kako bolji kad ovaj proc ima 3.6 a ovaj 3.0..
15 godina
odjavljen
Coach321 kaže...
960t bolji puno od ovog sto sam uzeo ? to jest bolji za igrice ? hmm nerazumijem se bas najbolje ali znam nesto ali kako bolji kad ovaj proc ima 3.6 a ovaj 3.0..

Kao što si i sam rekao. Rađe slušaj ljude koji se razumiju.

Ako želiš objašnjenje reci tako. Nije sve u brzini, nešto je u arhitekturi, zato je intel SB puno jači na manjem taktu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 18:54 (Jakovp).
15 godina
neaktivan
Coach321 kaže...

bulldozer (fx procesori) su opceniti fail od amd-a tako da nemoj to gledat uopce

960T dere taj procesor na stoc clocku, a kad 960T dignes na 3.6Ghz lomi ga i preko do 50%

i to sve samo sa overclockom

sad zamisli jos kad otkljucas 2 dodatne jezgre na 960T

ugl ako uzimas uzmi 960T

14 godina
xDinichx kaže...
zoharbizo kaže...

npr. ovo:

Quadcore ti je dovoljan.960T ima otkljucan mnozitelj i ide visoko sa clockom.Uz sve to ima i sansu da ga otkljucas u X6 Thubana.Znaci ne isplati se ici na taj X6 Buldozer jer je slabiji i neisplativiji.

14 godina
neaktivan
neutron0707 kaže...

dali trebam neki modem ili nesto dodatno ubaciti u ovo sta sam gore napisao da bih se mogao spajati na internet pomocu lan kabela?

2. dali trebam zvucnu karticu, ili cu cuti zvuk normalno bez neke posebne zvucne?

3. imam dugacki 10-ak metara stari bijeli kabel, neznam kako se zove ali mislim da je lan ( ima konektore kao telefon). hocu li to moci samo ustekati u komp i router i ici na internet?

ovo sta sam gore napiso je verzija konfiguracije koju cu ja njima poslati da mi dostave tako da ako sam neku komponentu zaboravio, molim da me uputite u to

AKO IMATE KAKVE PRIMJEDBE ILI AKO MI MOZETE POMOCI KAKO DA POBOLJSAM KONFU SLOBODNO RECITE

P.S. prvenstveno mislim na cesara :)

UNAPRIJED HVALA,

Jure

2. Imas zvuk integrisan tako da ti nece trebati kartica, osim ako ti ne zelis zasebno karticu uzimati.

3.Moci ces.

15 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

3.Moci ces.

po opisu on ima ovaj desni http://www.resnet.wvu.edu/images/ethinst_prep5.jpg te sa njim nece moc ic na interent tako da ga direktno usteka u pc 

osim toga valjda ima nekog providera za telefon pa neka njega i pita za internet, jer ocito nema opciju interneta

15 godina
agent_00klc kaže...

Decki jel moze jedna konfiguracija do 3500 kn. Za powerpoint prezentacije i multimediju. Hvala...

Matična ploča ECS A880GM-A3, AMD 880G/SB710, DDR3, zvuk, SATA, RAID, G-LAN, VGA, PCI-E, D-SUB, DVI, eSATA, USB 3.0, ATX, s. AM3
Procesor AMD Phenom II X4 955 BOX Black Edition, s. AM3, 3.2GHz, 8MB cache, Quad Core
Memorija PC-10600, 4 GB, G.SKILL, F3-10600CL9S-4GBNT, DDR3 1333
Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON HD 6850 XXX, 1GB DDR5, DualDVI, DP, HDMI
Tvrdi disk 500GB SAMSUNG SpinPoint F3, SATA2, 3.5'', 16MB, za desktop
Kućište LC POWER Pro-907B, MIDI, crno, bez PS
Napajanje 460W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6460GP3 V2.3, 140mm vent.
DVD RW LG GH22NS70, 22x, SATA, Dual layer, crna, bulk

3.620,49 kn Portio

15 godina
vepar kaže...
agent_00klc kaže...

Matična ploča ECS A880GM-A3, AMD 880G/SB710, DDR3, zvuk, SATA, RAID, G-LAN, VGA, PCI-E, D-SUB, DVI, eSATA, USB 3.0, ATX, s. AM3
Procesor AMD Phenom II X4 955 BOX Black Edition, s. AM3, 3.2GHz, 8MB cache, Quad Core
Memorija PC-10600, 4 GB, G.SKILL, F3-10600CL9S-4GBNT, DDR3 1333
Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON HD 6850 XXX, 1GB DDR5, DualDVI, DP, HDMI
Tvrdi disk 500GB SAMSUNG SpinPoint F3, SATA2, 3.5'', 16MB, za desktop
Kućište LC POWER Pro-907B, MIDI, crno, bez PS
Napajanje 460W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6460GP3 V2.3, 140mm vent.
DVD RW LG GH22NS70, 22x, SATA, Dual layer, crna, bulk

3.620,49 kn Portio

Osnovno je pitanje što se podrazumjeva pod multimedijom. Ako se ne misle igrati najnovije igre potpuno bespotrebno bacanje para za ovako snažnu grafičku karticu.

15 godina

pa nije ni naveo sto misli,a ovaj cijeli komp zadovoljava pojam multimedije....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vepar kaže...

pa nije ni naveo sto misli,a ovaj cijeli komp zadovoljava pojam multimedije....

Upravo zato bi on i trebao navesti detaljnije za što mu komp služi budući sam osobno dobio dojam da je samo za neke najobičnije stvari kao što su prezentacije, internet, glazba, filmovi i sl. Može se uštediti i 1000 kn.

Ja sam nedavno tražio pc za sebe, a kasnije i za brata i mnogi savjeti su se pokazali zlata vrijedni.

15 godina

Imam procesor Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz

Pogledajte ovu sliku i recite mi jel slućajno imam otključane 4 jezgre, inaće ako se ne varam ovo je dual core procesor.

Još jedno pitanje...

Temperature: CPU 35°, grafička 37°, hard disk 35°, a temperatura matične mi je 45-47°
Moram li se brinit oko toga šta je tako visoka temperatura matične, naspram ovih ostalih komponenti?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Imam procesor Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz

Pogledajte ovu sliku i recite mi jel slućajno imam otključane 4 jezgre, inaće ako se ne varam ovo je dual core procesor.

Još jedno pitanje...

Temperature: CPU 35°, grafička 37°, hard disk 35°, a temperatura matične mi je 45-47°
Moram li se brinit oko toga šta je tako visoka temperatura matične, naspram ovih ostalih komponenti?

Taj procesor ima HyperThreading, prepoznaje ga kao 4 jezgre (logičke) a zapravo ima 2 fizičke jezgre.

Ofc.
15 godina

Jel to znači da i dalje imam 4 jezgre ili samo 2 rade?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice