Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.238.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija

Pogledaj koliko imaju faza, više faza = bolje clockanje.

Iako bi ja bolje išao na i5 2500K i ubo neki bolji hladnjak i clockaš ga na 4,5Ghz kao od šale. U igrama nema razlike između ta 2, osim ako se baviš nekom video obradom ili slično.

Koji monitor imaš? Jer ako imaš neki koji nije 23+" uzalud trošiš lovu na grafičku.

Ali opet, tvoja lova... {#}

edit: Šta će ti blu-ray? {#} Imaš puno filmova na njima ili?

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 10:56 (Pero Dinamit).
13 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

ekipa trebam novi komp, nešto do 3000 kn bez hdd da može služit za auto cad.. svi savjeti su dobrodošli jer se ne razumijem najbolje..

i u toj bi cijeni trebao biti i novi monitor..

Protis, adm, Links, Mikronis gdje je bolje kupovat za gotovinu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MrXleader kaže...
talmad kaže...

Nakon šta sam se napokon više manje odlučija koju konfu kupiti ( hvala svima koji su pomogli savjetima ) naiša sam na problem.

Mislija sam uzeti:

- Matična ploča ASROCK 870 Extreme3 R2.0

ili

- Matična ploča GIGABYTE GA-990XA-UD3

Problem je u mom starom HDD Hitachi Deskstar 250 GB koji je PATA, koliko vidim ove matične to ne podržavaju (ili se varam?). Imate li kakav savjet šta da radim? jel postoji kakav konektor za to ili nešto slično da premostim par mjeseci dok cijene novih dođu koliko toliko u normalu. Mislim da je ista star sa DVD pržilicom ali to je ipak puno manji problem jer nova nije preskupa.

kupis PATA to SATA konektor

Tako sam nešto i pokušava pronaći samo bez uspjeha ( u protisa piše na upit da je dobavljivo tako da sumljam da imaju ), u drugim trgovinama nisam pronaša nešto slično. ako ko zna di se može kupiti neka stavi link ako je moguće. thx

16 godina
talmad kaže...

Tako sam nešto i pokušava pronaći samo bez uspjeha ( u protisa piše na upit da je dobavljivo tako da sumljam da imaju ), u drugim trgovinama nisam pronaša nešto slično. ako ko zna di se može kupiti neka stavi link ako je moguće. thx

Imašovakav PCI kontroler na kojem imaš nekoliko priključaka, između ostalih i IDE (za ATA tj. PATA diskove). Pošto kažeš da imaš i takvu pržilicu, možeš uzeti uz takav kontroler i IDE kabel s 3 konektora, ako već nemaš (jedan konektor se priključi na kontroler, drugi na hdd a treći na pržilicu).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
neaktivan
Cholee kaže...Uglavnom svidja mi se, hvala.

Ništa :)

morski kaže...
Eto, ovako bi trebala izgledati moja sutrašnja uplata...

AMD CPU Desktop Phenom II X4 960T (3.0GHz, 8MB,95W,AM3) box, Black Edition
Napajanje 520W Seasonic SS-520GB
Kućište Zalman Z9 PLUS mid tower Black
SSD SATA III 60GB OCZ Agility 3, 2.5", AGT3-25SAT3-60G
Matična ploča Asrock 870 Extreme3 R2.0 - AMD 870, AMD SB850, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3
DVD-RW LG GH24NS70 Secure disc 24x, SATA Bulk
Hladnjak Spire TherMax II, S775/1156/1366/AM2/AM3/939/940
Memorija Kingmax 8GB, 2X4GB modula, DDRIII 1600 non-ECC, CL9.0, 128Mx8, FLGF
Ukupno:4.018,90 kn
+
PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 6950 Dual Fan, 1GB

Molio bih vas za mali komentar, iako je moj odabir uglavnom c/p vaših prijedloga...
Uglavnom, budžet je trebao biti oko 4 tisuće, ali se obilato prebacio upravo za cijenu grafičke...-)
p.s.
Hdd ću kupiti nešto kasnije. Da li je ssd za sada dovoljan?

Dovoljan je SSD

NSRkić kaže...

Pozdrav, dal mi može neko napraviti konfiguraciju do 1000 kn. Ne trebam cijelu vec samo mbo+proc+ram , a moze i mbo+proc jer ako je ddr2 slot za ram takvog vec imam doma 2 gb kingmax, nasao sam ovo u prvom postu, no dali mogu i bolju nac? ili mozda zeru jeftiniju?Oce li bit popusta sad za božić?

CPU: AMD Athlon II X2 250...................................................401,00 KN

MBO: Asrock M3A UCC..........................................................352,00 KN

RAM: Corsair 2GB 1333MHz..................................................151,00 KN

talmad kaže...

Nakon šta sam se napokon više manje odlučija koju konfu kupiti ( hvala svima koji su pomogli savjetima ) naiša sam na problem.

Mislija sam uzeti:

- Matična ploča ASROCK 870 Extreme3 R2.0

ili

- Matična ploča GIGABYTE GA-990XA-UD3

Problem je u mom starom HDD Hitachi Deskstar 250 GB koji je PATA, koliko vidim ove matične to ne podržavaju (ili se varam?). Imate li kakav savjet šta da radim? jel postoji kakav konektor za to ili nešto slično da premostim par mjeseci dok cijene novih dođu koliko toliko u normalu. Mislim da je ista star sa DVD pržilicom ali to je ipak puno manji problem jer nova nije preskupa.

Mislim da ima PATA to SATA adapter,a cijene se neće unormaliti do sredine/kraja sljedeće godine

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

http://www.protis.hr/products/details/konig-ide-to-sata-converter/46235

Evo ovo sam pronaša samo nije trenutno dostupno koliko vidim. Ovo ide na hdd tako da ne petljam ništa po matičnoj pa mi se čini malo zgodnije od ovog konvertera šta ide na matičnu. Ako ne pronađem ovako onda ću uzeti ovaj gori šta je preporučen http://www.svijet-medija.hr/p/A-6421-1xSATA-1xESATA-1xIDE-VIA-Chipset/33782/

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Peksy kaže...
Caesar et Brutus kaže...
Peksy kaže...
.btw koja je od asrocka matična dobra? (extreme4 gen3?)

Dobra je. Isplativost nije velika s obzirom na ovu. Praktički gotovo iste ploče. Razlika je neznatna po svemu sudeći.

Evo malo sam promijenio konfu ubacio sam i7 2600k i sad me brine posljednje pitanje.....extreme3gen3 ili extreme4gen3 (z68 su sve)? Oce li razlika bitno utjecati na performanse posto je doslo do promjene proc-a. (u overclockanju mozda?)

Sve jače od ovoga je overkill.

Asrock Z68 Extreme4 Gen3 - Intel Z68, ATX, 4xDDR3 2133MHz

Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

DDR3 4GB (1x4GB) Kingmax, 1333MHz X2

Napajanje SEASONIC 760W, SS-760KM, 80+ Gold, aktivni PFC

DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno

MSI GTX 560 HAWK TwinFrozr III 1024MB GDDR5 256 bits X2 (SLI)

HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3

OCZ SSD Vertex 3 60GB , 2.5", SATA 3 6G, R/W/seqW:550/495/230 MB

10.799,96 kn,ADM

+

Noctua ND-D14 

Mislim da je 560 kn u Oprić Informatici,ništa jače od ovoga ti ne treba.

Ukupno 11.360 kn,ADM i Oprić Informatika

Ove dvije grafe su jače od one jedne 580-ke koju si stavio,ubacio sam ti brzi disk+SSD,napajanje drži bez problema,veliko i prozračno kućište,8 GB RAM-a

14 godina
neaktivan
craz kaže...

ekipa trebam novi komp, nešto do 3000 kn bez hdd da može služit za auto cad.. svi savjeti su dobrodošli jer se ne razumijem najbolje..

i u toj bi cijeni trebao biti i novi monitor..

Protis, adm, Links, Mikronis gdje je bolje kupovat za gotovinu?

Teško do 3k s monitorom :/,evo jedna bez

Grafička kartica VTX3D HD6850 1GB X-Edition

Procesor sAM3 AMD Athlon II X3 455 (3.3GHz,1.5MB,95W,) box

Memorija DDR3 1333MHz 4GB, 2x2GB, Kingmax , CL9.0, 128Mx8, FLFE

DVD-RW LG GH24NS70 Secure disc 24x, SATA Bulk

Zalman CPU cooler. CNPS5X PERFORMA FAN

2.121,62 kn,Protis

+

MATIČNA PLOČA ECS A880GM-A3, AMD 880G/SB710, DDR3, ZVUK, SATA, RAID, G-LAN, VGA, PCI-E, D-SUB, DVI, ESATA, USB 3.0, ATX, S. AM3 

NAPAJANJE 460W, LC POWER SILENT GIANT GREEN POWER LC6460GP3 V2.3, 140MM VENT. 

KUĆIŠTE BITFENIX MERC ALPHA, MIDI, CRNO, BEZ PS   

1.012,49 kn,Portio

Ukupno 3.134,11 kn,Portio & Protis

Isplati se protegnuti ti 130 kn,proc možda otključaš u četverojezgrenog,odlično kućište.

17 godina

Ma i jedna 570 je dovoljna za sve današnje igre na 1920x1080 rezi. Ako ima 23+" monitor, onda je bolje uzeti jače grafe. Ispod toga nema smisla. Gainward GLH/Phantom su brze, a tihe. MSI FTIII tišina nije vrlina koliko sam čitao {#}

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Ako ima 23+" monitor, onda je bolje uzeti jače grafe.

Ako ima para bolje je uzeti dvije 560 Ti nego jednu 580,te dvije prožvaču i ispljunu 580-ku,a bit će miran još dosta godina

14 godina
neaktivan

Slažem se,nemoj uzimati GTX580 jer je bar po meni bacanje para. Najbolje ti je uzeti 2X GTX 560ti ili 2 Radeon HD 6950(ja bih išao na Radeonke) jer po svim game benhmark testovima razbiju GTX580.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Peksy kaže...
Caesar et Brutus kaže...
Peksy kaže...
.btw koja je od asrocka matična dobra? (extreme4 gen3?)

Dobra je. Isplativost nije velika s obzirom na ovu. Praktički gotovo iste ploče. Razlika je neznatna po svemu sudeći.

Evo malo sam promijenio konfu ubacio sam i7 2600k i sad me brine posljednje pitanje.....extreme3gen3 ili extreme4gen3 (z68 su sve)? Oce li razlika bitno utjecati na performanse posto je doslo do promjene proc-a. (u overclockanju mozda?)

i7 je neisplativ, kao ni gtx 580 pored GTX 560ti SLI i HD 6950 CF, složio sam konfu ispred, pa ako preferiraš i7 onda samo zamjeni proc. ostatak je odličan.

16 godina
neaktivan
www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koliko sam primjetio u Protisu su najbolje cijene u Hr.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
infeqt0r kaže...

Portio Informatika

17 godina

@RoyalBlood

Staviti i5 2500K procesor, bolji sigurno od toga.

Diskovi su sada brutala skupi, bolje ubosti neki SSD ili manji/polovni disk.

Najapanje XFX450W je dovoljno za te grafe, te je kvalitetno i jeftinije. Ili Seasonic/Corsair VX u tom rangu.

To vrijedi i za jednu i drugu konfu.

Druga mi općenito dobra, samo bi proc mijenjao.

Umjesto Hyper TX3 bi uzeo Xigmatex Gaia, jeftiniji te ga svi hvale.

14 godina
neaktivan

evo mene sa slicnim pitanjem kao i prije samo se skupilo vise para... (za gaming je)

20 i5 2500k + hd6950
5 x4 955+ gtx570
0 x4 955+ hd6970
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Royal Bloode ima vec duze vrijeme trazis konfe i misljenja o njima.. kad ti caeser ili neko od strucnih ljudi ode napravi kompu uzmi i ne pilaj. ti ljudi sastavljaju kompe godinama. i napisi cijene da znaju dokle ce sastavljat a ne stavit samo dijelove pa da oni racunaju..

Support the software developers. If you like their products buy them !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može meni još jedna konfiguracija molim, uvjeti su da ne bude iznad 5000 kn, grafička mora biti HD 6850, procesor AMD i MB sa USB 3.0, periferiju i monitor imam.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Koji je točno budžet,jer pola ovoga u Feniksu ne mogu ubacit u košaricu -.-

infeqt0r kaže...

Da,ali naplaćuju sklapanje i dostavu 

neutron0707 kaže...

evo mene sa slicnim pitanjem kao i prije samo se skupilo vise para... (za gaming je)

Definitivno prvu,6970 se uopće ne isplati.

the economist kaže...

Može meni još jedna konfiguracija molim, uvjeti su da ne bude iznad 5000 kn, grafička mora biti HD 6850, procesor AMD i MB sa USB 3.0, periferiju i monitor imam.

Hvala!

Složim također kasnije,u žurbi sam,tu se ubaci i bolja grafa od 6850,ide se na 6870 min. ili 6950/560 Ti

TVRDI DISK 500.0 GB SAMSUNG SPINPOINT F3, SATA, 16MB CACHE, 7200 OKR./MIN, ZA DESKTOP 

GRAFIČKA KARTICA PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 6950 DUAL FAN, 1GB DDR5, DUALDVI, HDMI, DP 

NAPAJANJE 650W, LC POWER SILENT GIANT GREEN POWER LC6650GP3 V2.3, 140MM VENT. 

MEMORIJA PC-10600, 4 GB, G.SKILL, F3-10600CL9S-4GBNT, DDR3 1333 

COOLER SPIRE THERMAX II, SOCKET 1155/1156/1366/754/775/939/AM2/AM2+/AM3 

SSD 60.0 GB OCZ AGILITY 3, AGT3-25SAT3-60G, SATA3 2.5", MLC-CHIP, MAKS. DO 525/475 MB/S 

3.872,99 kn,Portio

+

AMD CPU Desktop Phenom II X4 960T (3.0GHz, 8MB,95W,AM3) box, Black Edition

Kućište Zalman Z9 PLUS mid tower Black

1.332,86 kn,Protis

Ukupno 5.205,85 kn,Portio i Protis

Isplati se protegnuti tih 200 kn,ubacio sam brzi disk i SSD,po meni najiplativiju grafu na tržištu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 19:37 (donator_bubrega).
16 godina

Dečki treba mi konačna odluka između ove dvije ploče!

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=10439

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=10487

Samo me zanima koja je bolja, tj. je li Z68 skuplja samo zbog podrške za SLI odnosno CF? Ili je bolja zbog stabilnosti i OC potencijala.

Hvala!

1 Fatality
14 Z68 Extreme
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Arabarran kaže...

Samo me zanima koja je bolja, tj. je li Z68 skuplja samo zbog podrške za SLI odnosno CF? Ili je bolja zbog stabilnosti i OC potencijala.

Hvala!

Definitivno ASrock-ica,ima 8+4 regulaciju za bolji OC,podršku za CF/SLI,integriranu grafičku,isplati se tih stotinjak kuna više

16 godina
neaktivan

Dali je ova kombinacija dobra matična i procesor, kolika je vjerojatnost da se otkljča 4 jezgra i dali se može na toj matičnoj OC-ati i dali se isplati to raditi na tom procesoru.

I kako se kupuje na portiu, koliko košta dostava robe, ako može link?

Hvala na pomoči{#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Arabarran kaže...

Hvala!

Uzimaj asrokicu stari i ne traži dalje! {#}

jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Dali je ova kombinacija dobra matična i procesor, kolika je vjerojatnost da se otkljča 4 jezgra i dali se može na toj matičnoj OC-ati i dali se isplati to raditi na tom procesoru.

Hvala na pomoči{#}

u portio dostava košta 55kn, ako je cijena ispod 2000kn, ako je više od 2000kn onda se prijevoz ne placa :) kupis preko weba, ako zelis mozes odmah platit virmanom ili prilikom dolaska overseas službe
za ostatak ti pise na portio.hr...{#} 

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
14 godina
odjavljen
ivan262 kaže...

Hvala na pomoči{#}

dobra kombinacija, mislim da bi mogao bez problema otkljčati jezgru, ako ne onda bar l3 cache memoriju.

16 godina
red_bull kaže...
Arabarran kaže...

Hvala!

Uzimaj asrokicu stari i ne traži dalje! {#}

hehhe! Pa,obadve su Asrock,vjerovatno misliš na ovu skuplju... {#}

14 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Hvala na pomoči{#}

Odlična kombinacija,koliko znam svaki treći proc se otključava,ja sam svog uspio otključati.Best buy ploča za te pare,može se lijepo clockati.U Portiu kupuješ preko weba,dostava je 55 kn ako je ispod 2000,ako je iznad besplatno je.

16 godina
dombak1608 kaže...
ivan262 kaže...
...

u portio dostava košta 55kn, ako je cijena ispod 2000kn, ako je više od 2000kn onda se prijevoz ne placa :) kupis preko weba, ako zelis mozes odmah platit virmanom ili prilikom dolaska overseas službe
za ostatak ti pise na portio.hr...{#} 

Da te ispravim: Odnedavno Portio ima dostavu robe 35 kn do 1000 kn vrijednosti. Za iznose iznad 1000 kn dostava je besplatna za cijelu Hrvatsku. I još jedna novost: Može se platiti i pouzećem. Normalno, mora se registrirati na njihovoj stranici.

I Links ima iste uvjete dostave.

Edit: Evo link...

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 20:11 (Micek).
14 godina
neaktivan

uzimao sam prije mjesec dana pa pricam, nisam ni citao...sry, lijepo su oni to spustili :) {#} hvala na ispravci

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice