A svi ste stavili Intelov i5 2600K.
Koliko je on slabiji u igrama i programima od i7 2600K?
Može li se s tim konfama trenutno vrtiti sve najnovije igre na max. postavkama?
Malo je reć na max.Boldano:i5 2500K
Malo je reć na max.Boldano:i5 2500K
Pozdrav ekipa evo novi sam tu...samo da vas pitam koje je vaše iskreno mišljenje o konfi prije kupnje, znam da uvijek može malo bolje al jel to ono otprilike tak da sam neko vrijeme miran a kasnije da si mogu i oc ak je potrebno?
Ovo možeš sve na high narednih godinu dana zato jer tih 1000 kn koliko je skuplji i7 2600K se neisplati za nas gamere ali za ove profiće u programiranju se vidi velika razlika
To je tvoja preporuka?
E, tu si se dobrano prevario, vjeruj mi. Ima i boljih zračnih...
E, tu si se dobrano prevario, vjeruj mi. Ima i boljih zračnih...
da jedino noctua ali od h100 nevirujen
ne mislim više, i to je previše..zanima me samo dal može koja sitnica bolje, recimo grafiča je mrak kolko sam shvatil, matična podržava o.c?
ne mislim više, i to je previše..zanima me samo dal može koja sitnica bolje, recimo grafiča je mrak kolko sam shvatil, matična podržava o.c?
Grafa je super izbor, matična podržava OC-anje proca.
rade mu stavi ono Zalmanovo Z9 kuciste
rade mu stavi ono Zalmanovo Z9 kuciste
zašto kada je haf veći to znaći više prostora za cabel managment,bolja prozračnost
Ja bi išao na i5 2500K + neki bolji hladnjak i držiš ga na 4,5GHz bez problema.
I još bi uzeo 8GB rama, osim ako se baviš nečime pa da ti treba toliko.
I izbaciš 1TB disk ako imaš već neki viška, sada su cijene brutalne. I uzmeš si neki bolji i veći ssd, tipa Vertex3 ili tako nešto.
I naravno, dovoljno ti je napajanje i od 550W za tu grafu.
uzmi i5 2500K ako je kompjuter za gaming jer razliku neces osjetiti i ASRock z68 extreme 3 gen 3 maticnu,thermalna pasta ti ne treba jer ju dobijes ili sa procesorom ili sa aftermarket coolerom i moj izbor bi bio xfx 650w napajanje
Razmislanja o ovoj konfiguraciji?
Intel Pentium Core i7-2600 3,4GHz (L2 cache 8MB)
8192MB DDR3(max 16GB)
2000GB HDD
NVIDIA GeForce GTX460 – 2GB,2xDVI,HDMI
Intel H67 Chipset
DVD+/-RW Dual Layer LightScribe
GIGAbit LAN (10/100/1000)
Beats Audio Sustav
WIFI,WLAN 802.11 b/g/n
8x usb 2.0
16 u 1 Memory Card Reader
PCI Express 16x
Windows 7 Home Premium 64
To bi mi trebalo za gameing! :)
Ja bi išao na i5 2500K + neki bolji hladnjak i držiš ga na 4,5GHz bez problema.
I još bi uzeo 8GB rama, osim ako se baviš nečime pa da ti treba toliko.
I izbaciš 1TB disk ako imaš već neki viška, sada su cijene brutalne. I uzmeš si neki bolji i veći ssd, tipa Vertex3 ili tako nešto.
I naravno, dovoljno ti je napajanje i od 550W za tu grafu.
Na koju si mislia grafu - gtx 570 ili gtx 580 sta se tice napajanja? I ovo sta si reka da za i5 2500k na koji si hladnjak mislia (otprilike)?
Znan da su cijene brutalne sta se tice diskova ali stvarno neman drugog rjesenja, a manji diskovi su mi jednostavno premali za moje potrebe...
Ovu konfu koju sam ti pokaza su mi slozili u adm-a kad san ih pita eto tako informativno, vjerovatno su mislili da mi triba nesto gaming/posao/obrada multimedije
pa su zato stavili 16 gb rama...
Dali mi je stvarno potrebna ova msi-jeva 580, sta bi ti stavia da si na mome mistu? (cak san i razmislja o SLI konfi sa dvi ove MSI GTX 560 Twin Frozr II)
@peksy
Mislio sam na 570 GLH ili Phantom koja je jako tiha koliko sam čitao (za MSI TF II/III sam čitao da su malo glasnije, ali opet hladnije).
Hladnjak Mugen2/3 ili Xigmatex Balder.
Ja bi prije išao na minimalno 80/90 GB ssd nego na samo HDD. Mislim danas svatko skoro ima 4Mbit/s + flat net, tako da se film skine za 20ak min, šta će ti 2TB... Ili kupiš polovni od nekoga, barem toga ima.
Ako nemaš 23+" monitor, nemaš potrebe za 580 ili sli 560Ti za sada.
Pozdrav, iduči tjedan kupujem novi komp i kupujem u ADM-u,jel treba što mjenjati? Hvala
EDIT:Zanima me na kolko ču ga moći oc-at?
-post izbrisan-
evo uzmi ovo.pošto imaš dva harda od 2T stavil sam ti u konfu SSD.grafa koja ti bude vrtila sve na high,ok kučište i matičnu.pošto si se nećkal bi ili nebi overclockal stavil sam ti i intel sa prefiksom k pa ako dojdeš u napast to ti bude olakšalo posel uz naravno odgovarajuči hladnjak kad ga kupiš.
Uživaj u igrama:
Mogao bi admin/moderator uredit konfe sa prve stranice,cjene hardova su malo jače porasle.
Solidna grafa,odličan proc,8 GB RAM-a..
Solidna grafa,odličan proc,8 GB RAM-a..
ja tebe ne kužim ti i dalje stavljaš ovu matičnu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=9845 a ne ovu koja ima PCI-E 3.0 podršku i podršku za Ivy Bdridge http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=10652