Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.240.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Caesar et Brutus kaže...
Defa.psd kaže...

Evo jedno padobransko pitanje.

Kako znati koja matična podržava koju grafičku i sl.?

Tj, kako znati slažu li se komponente jedna s drugom?

Nekom je ovo pitanje glupo, ali ima nas koji to i ne znaju...

Hvala.

Matična može imati PCI-E i/ili AGP utor za grafu.

Na matičnu s PCI-E sučeljem idu samo grafe s PCI-E sučeljem.

Ista je stvar s matičnama s AGP sučeljem, dakle na njih idu samo grafe s AGP sučeljem, dok je u matičnih koje podržavaju i jedno i drugo sučelje moći staviti PCI-E ili AGP grafu, neovisno jednu o drugoj (ne istovremeno).

Matična može podržavati DDR, DDRII i DDRIII memoriju. Utori se fizičku razlikuju.

Što se proca tiče, važno je obratiti pozornost na Socket koji matična podržava. Tako npr. i5 2400 (Socket 1155) ide na matičnu s 1155 Socketom, AM3 proc na AM3 matičnu, Sck. 939 proc na Sck. 939 matičnu itd.

Većina novijih ploča posjeduje aktualni SATA (SATA/SATAII/SATAIII) sučelje za disk. One starije podržavaju uglavnom IDE (PATA) - starije sučelje diskova. Novije također imaju uglavnom jedan IDE utor.

Za pržilice vrijedi ista stvar kao i za diskove, a kod napajanja valja obratiti pozornost na format (uglavnom se danas najviše prakticira ATX/ATXII).

Nadam se da sam ti barem malo razjasnio.

Ja imam ASUS P5Q PRO matičnu. Zanima me podržava li ova matična Radeon HD 6950?

Zoharbizo mi je preporučio da kupim Radeon HD6950,pa želim bit siguran da će ova matična podržat tu grafu.

Čitam da bi možda CPU mogao smetati Radeon HD6950. Želim bit siguran da mi je CPU(Q6600 2.4GHz(overclockirat cu ga na 3GHz)) dovoljan za ovu grafu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 21:31 (CoreByte).
14 godina
neaktivan
CoreByte kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Zoharbizo mi je preporučio da kupim Radeon HD6950,pa želim bit siguran da će ova matična podržat tu grafu.

Čitam da bi možda CPU mogao smetati Radeon HD6950. Želim bit siguran da mi je CPU(Q6600 2.4GHz(overclockirat cu ga na 3GHz)) dovoljan za ovu grafu?

Taj proc će iskoristiti HD6950 kako treba, nemaš beda oko toga. Inače ta grafa ide na tvoju matičnu jer su sučelja kompatibilna (PCI-E).

Tako da nemaš frke ni oko prvog ni oko drugog. Sve će šljakati super.

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
CoreByte kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Taj proc će iskoristiti HD6950 kako treba, nemaš beda oko toga. Inače ta grafa ide na tvoju matičnu jer su sučelja kompatibilna (PCI-E).

Ako mi se pokvario 1 slot RAMa na matičnoj,može li to dovesti do problema premda sam izvadio RAM sa tog pokvarenog slota,odnosno može li uzrokovati daljna problema sa matičnom?

14 godina
neaktivan
CoreByte kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Ako mi se pokvario 1 slot RAMa na matičnoj,može li to dovesti do problema premda sam izvadio RAM sa tog pokvarenog slota,odnosno može li uzrokovati daljna problema sa matičnom?

Ne, ne može. Čak da si i ostavio pločicu u povarenom slotu, jednostavno ti je ne bi prepoznao.

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan

Ok onda,hvala na pomoći ;)

Drago mi je da će sve raditi super.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Izvoli.

Koja je to trgovina ?

Matija Alibasic
14 godina
neaktivan
Treba mi preporuka koje ventove (2x140mm sa bočne i 1x120mm pozadi) je najbolje staviti na Coolermaster Gladiator 600 da to fino puše, a da opet nije nešta previše glasno.
14 godina
Fingerboard_Koks199 kaže...
zoharbizo kaže...

Izvoli.

Koja je to trgovina ?

ADM webshop,ukucaj na google.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

Kupujem novu konfu za igranje, monitor sam si vec kupio. Znaci reza je 1980x1020

Mislio sam si piknuti plocu  sa sli opcijom, ali dosta su skupe a i mislim da mi je dovoljna jedna grafa pa kad pocne stekat izaci ce nove grafe pa piknem neku od tih. Treba mi ploca koja ce mi drzati proc na 4,8 Ghz 24/7. Koji cooler preporucate da dobijem proc na 4,8 ghz?

Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN

Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb GDDR5 256bit, 2xDVI+HDMI, PCI-X 2.0

Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology

DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, HyperX Genesis, KHX1600

Coolermaster 690 II LITE, RC-692-KWN3, Mid Tower,side window

HDD SAMSUNG 1TB , F2 EcoGreen, 3.5", 32MB,Serial ATA II-300

5900 kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kvazimodo kaže...

Kupujem novu konfu za igranje, monitor sam si vec kupio. Znaci reza je 1980x1020

Mislio sam si piknuti plocu  sa sli opcijom, ali dosta su skupe a i mislim da mi je dovoljna jedna grafa pa kad pocne stekat izaci ce nove grafe pa piknem neku od tih. Treba mi ploca koja ce mi drzati proc na 4,8 Ghz 24/7. Koji cooler preporucate da dobijem proc na 4,8 ghz?

5900 kn

pretpostavljam da na ovoj ploci nebu ni doslo do 4,8 a kamo li srece za 24/7... cooler? hmmm, kolko para? od zracnih Noctua NH-D14 za 600kn ili od "vodenih" Corsair H100 za 700 i nest kuna

maticnu ti preporucam ovu, malo je skuplja, ali bolji OC i mozes poslije SB zamjeniti sa Ivy Bridgeom... al tesko da ce na bilo kojoj jeftinijoj maticnoj i jeftinijem cooleru moc drzati 4,8 24/7, a iskreno nema ni potrebe.stvarno

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 11:49 (xyan).
14 godina
neaktivan
xyan kaže...

pretpostavljam da na ovoj ploci nebu ni doslo do 4,8 a kamo li srece za 24/7... cooler? hmmm, kolko para? od zracnih Noctua NH-D14 za 600kn ili od "vodenih" Corsair H100 za 700 i nest kuna

Koju maticnu onda preporucas? Isplati li se uopce ici na i5 2500k build ili ce gamerske zahtjeve zadovoljiti i AMD 955be?

Pa kaj ja znam do 500 kuna neki, jel valja kaj CM v8?

15 godina
neaktivan
Kvazimodo kaže...
xyan kaže...

Koju maticnu onda preporucas? Isplati li se uopce ici na i5 2500k build ili ce gamerske zahtjeve zadovoljiti i AMD 955be?

Pa kaj ja znam do 500 kuna neki, jel valja kaj CM v8?

evo gore sam ti maticnu dodal. CM v8 je ok ali je puno preskup... jer imas za 300kn nove coolere koji bolje hlade, i to neizmjerno bolje. ne nasjedaj ni na ove polovne. od coolera ako mozes uzmi ove kaj sam ti preporucio, a vidio sam da i TT Frio nije los. A glej, kaj se tice proca, ovisi dal oces peglati duze vrijeme, kolko su ti performanse bitne i tak. ja iskreno nebi sad pred izlazak bulldozera isao na Phenoma II.

14 godina
Kvazimodo kaže...

5900 kn

Imas bolju maticnu,jacu graficku karticu,bolju memoriju,aftermarket cooler koji nemas tu u svojoj konfi te nesto losije kuciste i isto napajanje i procesor.Ukratko puno bolja konfa za 5900 kuna.Sklopljeno u ADM-u.Dostava je besplatna.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Imas bolju maticnu,jacu graficku karticu,bolju memoriju,aftermarket cooler koji nemas tu u svojoj konfi te nesto losije kuciste i isto napajanje i procesor.Ukratko puno bolja konfa za 5900 kuna.Sklopljeno u ADM-u.Dostava je besplatna.

Kaj je grafa toliko bolja od 560ti?  Uvijek sam do sada imao samo radeonke, htio sam vidjet kako nvidia dise, velis ne tako dobro hehe

Kuciste bi ostavio Cm II lite, nije mi greda odvojit malo vise novaca. Maticna mi se sviđa koju si stavio.

Koja je razlika između tvoji i mojih rama kaj si stavio?

14 godina
Kvazimodo kaže...
zoharbizo kaže...

Kaj je grafa toliko bolja od 560ti?  Uvijek sam do sada imao samo radeonke, htio sam vidjet kako nvidia dise, velis ne tako dobro hehe

Kuciste bi ostavio Cm II lite, nije mi greda odvojit malo vise novaca. Maticna mi se sviđa koju si stavio.

Koja je razlika između tvoji i mojih rama kaj si stavio?

Grafa je ovoliko bolja.Ok,onda dodaj za kuciste jos novaca.Moji rami imaju heatspraedere i nesto su kvalitetniji te rade na preporucenom naponu za SB a to je 1.5V.Uz to imas i cooler za proc,i to odlican da ga mos ocnit bez problema na 4.5ghz.Disk je brzi poprilicno od tvoga,u rangu sa Caviarom Black a negdje i brzi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 14:25 (zoharbizo).
15 godina
Kvazimodo kaže...

Matična ploča Asrock P67 Pro
Procesor s1155 Intel Core i5 2500K 3.3GHz
Napajanje 500W OCZ PSU StealthXStream 2
Memorija DDR3 1333MHz 4GB, 2x2GB, Kingmax
HDD SATA II 1000 GB SAMSUNG SpinPoint F3
Grafička kartica VTX3D HD6950 2GB
Corsair Water CWCH60
Kućište Thermaltake V4 Black Edition
Ventilator 120mm Spire 120x120x25
Ventilator 120mm Spire 120x120x25

6.006,84 kn Protis

16 godina

moze jedna konfa za 2000 +/-100 kn u adm igre surfanje etc. caesare tebe najvise cjenim{#}

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MilkMan kaže...

moze jedna konfa za 2000 +/-100 kn u adm igre surfanje etc. caesare tebe najvise cjenim{#}

Ili se protegni jos 100 kuna ovih ili stavi ono evc srot kuciste.Kako zelis.Bolje od ovoga ne moze u ADM-A.

14 godina
protjeran

Trenutno imam  : 

cpu : amd phenom x4 9550 2.2 ghz 

gpu : ati radeon hd sapphire 6870 1 gb 

mob : M3A78-EM Asus

ram :  4 gb RAM DDR2 , dram frequency : 401 mhz

HDD : 500 gb

napajanje : 750 W Spire

Ledi mi se ekran kad igre pokrenem nakon 2 - 3 minute igranja bloka i moram naualno restart komp

i zakljucio sma da je do maticne i Rama.

Naravno vas ocu pitat dali je pametno maknu maknut ovaj cpu ,maticnu i Ram ,i stavit ovo:

cpu : http://www.links.hr/index.php?naziv=Procesor+INTEL+Core+i3+540+BOX%2C+s.+1156%2C+3.06GHz%2C+4.5MB+cache%2C+GPU%2C+Dual+Core&option=artikl&id_kategorija=06060612&id_artikl=060.606.007 

mob : http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+ASROCK+H55+PRO%2C+iH55%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+S-ATA%2C+G-LAN%2C+PCI-E%2C+CrossFireX%2C+FW%2C+eSATA%2C+ATX%2C+s.+1156&option=artikl&id_kategorija=05030612&

I ram neke ddr3 ili 5 .. 6 gb 

jel bi radilo sve kako treba,bili bilo kompatibilno sa ostatkom i dali bi doslo do izrazaja nakon ove promjene ? 

Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
khan123 kaže...

Trenutno imam  : 

cpu : amd phenom x4 9550 2.2 ghz 

gpu : ati radeon hd sapphire 6870 1 gb 

mob : M3A78-EM Asus

ram :  4 gb RAM DDR2 , dram frequency : 401 mhz

HDD : 500 gb

napajanje : 750 W Spire

OS : win 7 64 bit ultimate edition. mi se ekran kad igre pokrenem nako

Ledin 2 - 3 minute igranja bloka i moram naualno restart komp

i zakljucio sma da je do maticne i Rama.

Naravno vas ocu pitat dali je pametno maknu maknut ovaj cpu ,maticnu i Ram ,i stavit ovo:

cpu : http://www.links.hr/index.php?naziv=Procesor+INTEL+Core+i3+540+BOX%2C+s.+1156%2C+3.06GHz%2C+4.5MB+cache%2C+GPU%2C+Dual+Core&option=artikl&id_kategorija=06060612&id_artikl=060.606.007 

mob : http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+ASROCK+H55+PRO%2C+iH55%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+S-ATA%2C+G-LAN%2C+PCI-E%2C+CrossFireX%2C+FW%2C+eSATA%2C+ATX%2C+s.+1156&option=artikl&id_kategorija=05030612&

I ram neke ddr3 ili 5 .. 6 gb 

jel bi radilo sve kako treba,bili bilo kompatibilno sa ostatkom i dali bi doslo do izrazaja nakon ove promjene ? 

15 godina
neaktivan

decki jel moguce slozit DOBRU konfu za gaming do 4200 kn? komponente ne mislim overclockati, a komp ne bih mijenjao sljedecih 3-4 godine.. Monitor imam 22" full hd (lg flatron), koja je grafa bolja na toj rezi, sapphire hd 6950 1 gb ili gtx 560 hawk twin froz? ne treba mi periferija.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Bug_boy kaže...

decki jel moguce slozit DOBRU konfu za gaming do 4200 kn? komponente ne mislim overclockati, a komp ne bih mijenjao sljedecih 3-4 godine.. Monitor imam 22" full hd (lg flatron), koja je grafa bolja na toj rezi, sapphire hd 6950 1 gb ili gtx 560 hawk twin froz? ne treba mi periferija.

Moguće je složiti ne dobru, nego odličnu.

15 godina
neaktivan
Bug_boy kaže...

u ovom slucaju HAWk je jaci. i jos ga mozes clockati sa stock naponom i nis mu nebu

edit: evo konfe. ovo + hawk kad ce biti dostupan je 4400kn. ako je problem onda ovu maticnu i taman je 4200, al moras imati na umu da je ova sa starijim chipsetom i ima slabiju regulaciju napona (tesko da ce samo tako 4GHz biti OC). 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 17:51 (xyan).
14 godina
neaktivan

evo bug_boy:

1 x HDD Seagate 500GB, Serial ATA III, 7200 rpm, Barracuda 7200.12
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
1 x Thermaltake V4 Black Edition, VM30001W2Z, Middle Tower, 4,5 kg
1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
1 x XFX HD6870 900M 1GB DDR5, DisplayPort x2 v1.2, DVD x2, HDMI 1.4a
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x Gigabyte 970A-UD3, AM3+, AMD 970 SB950, 4x DDR3, USB3.0

4.214,00Kn

Mozes jos ustedit na maticnoj (iako je ova spremna za procesore sta dolaze) i na kucistu (iako je thermaltake super izgleda prozracno i kvalitetno).

14 godina
Bug_boy kaže...

Protegni se malo ako mozes.U jednoj imas vrhunsku maticnu i hd 6870 a u drugoj isto super maticnu i HD 6950 1gb.Obe konfe su spremne za upgrade buldozera.

15 godina

Isplati li se na moju maticnu staviti  crossfire 6870 x 2  ????

Jedan utor je x 16, a drugi x 4 pa radi toga pitam, a i inace mi je maticna usko grlo.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Joe Cooker kaže...

Isplati li se na moju maticnu staviti  crossfire 6870 x 2  ????

Jedan utor je x 16, a drugi x 4 pa radi toga pitam, a i inace mi je maticna usko grlo.

Ne isplati se.

14 godina
neaktivan
The Lyrical Miracle 24 kaže...
zoharbizo kaže...
The Lyrical Miracle 24 kaže...

Sorry ljudi za off topic al imam jedno pitanje.Kupio sam novu konfu sve ok i onda upali hw monitor i vidio da mi ne ocitava cpu fan speed,cooler je katana 3.Nisam siguran koji je problem al pretpostavljam da je zbog maticne koja ima am3+ utor(asrock 970 extreme4)

Moras ga spojit na 4pinski utor pa ce ocitavat.Nije to do am3+ socketa.

ja sam htio otvorit stranu kucista al mi pise da ako otkinem naljepnicu da gubim garanciju,neman pojma o cemu to pricaju?

ma seru, ko volovi....(oprostite na izrazu)

ja kad sam si kupio komp odmah su mi tamo i spojili, i imao sam tu naljepnicu, i tako mi je pisalo, ali mene to nije diralo ja sam si otvorio i promjenio pastu, prašinu pobrisao i tako,i kaj dvaput mi je krepala zvučna matičnoj, i promjenili su mi bez frke, jer pazi, kad kupuješ u djelovima, onda imaš na računu za svaku komponentu posebnu garanciju, npr. ram 6 god., mat. 2 god, bubam bezveze godine, ali to ti tako piše, trebalo bi, jer ja tako imam račun i to im doneseš i nema problema....a kad kupiš odmah složeni komp, onda imaš 2 god. garancije na sve komponente... i to je veliki zaj... zato je najbolje kupovat u djelovima, ne samo zbog garancije. nego jeftinije te dođe, a i jači komp...np. uzmeš složeni komp za 6000 kn, i u djelovima za 6000 kn ovaj u djelovima če bit sigurno jači za 10 %

e da ali nemoj otvarat, samo što sam ja otovrio i tak bilo, bolje ti provjeri jel možeš da otvoriš da pobrišeš koji put prašinu i promjenit pastu i tak,

ja sam otvarao jer me bolila kifla, a i donekle sam skužio da je to tak jer mi piše za svaku komponentu god. garancije, a ako imaš takav račun di t tak piše onda možeš, ali bolje ti pričekaj da to netko još potvrdi na forumu, jeli to tak ili ne.... ali ja sam sigueran da je......

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 19:35 (deus-ex resolution).
15 godina
Bug_boy kaže...

Matična ploča Asrock 870 Extreme3 R2.0 - AM3+
Zotac GF GTX 560Ti, 1020MB DDR5, AMP edit.
Procesor sAM3 Phenom II X4 955
Kućište Gigabyte GZ-X6, midi tower
HDD SATA II 500 GB SAMSUNG SpinPoint F3

4.301,31 kn Protis

Ako neces clockati ova maticna je prilicno dobra jer je spremna i za nadolazeci Bulldozer,grafa radi na istom taktu kao i Hawk i jaca je od 6950 1GB....

14 godina
protjeran
vepar kaže...
Bug_boy kaže...

Matična ploča Asrock 870 Extreme3 R2.0 - AM3+
Zotac GF GTX 560Ti, 1020MB DDR5, AMP edit.
Procesor sAM3 Phenom II X4 955
Kućište Gigabyte GZ-X6, midi tower
HDD SATA II 500 GB SAMSUNG SpinPoint F3

4.301,31 kn Protis

Ako neces clockati ova maticna je prilicno dobra jer je spremna i za nadolazeci Bulldozer,grafa radi na istom taktu kao i Hawk i jaca je od 6950 1GB....

Imaš u Linksa vikend akcija pet na ned HD6770 1GB po 759 kuna. HD6770 CF vrijedi više nego HD6970 a košta kao taj tvoj geforce em je AMD platforma

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 20:20 (Doc Holiday).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice