Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.238.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija
nick54312 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Ovako, budem ti objasnio na sljedeći način.

8+2 fazna regualcija je vrlo poželjna i preporučljiva za X6 proc, no ne i nužna, prijeko potrebna. Nisam stavio neku s boljom regulacijom jer mi nazalost nije stala u budžet. Inače, uopće mu nije ni potrebna ploča s takvom regulacijom, samo mu je od velike koristi ako planira puno OC-ati. Za normalan 24/7 rad (gaming/surfanje/obrada podataka/posao...) bez ogromnog OC-a 4+1 regulacija mu je sasvim dovoljna.

Nadam se da si sada shvatio.

Da, ok, hvala. Ja sam mislio da su baš za x6 potrebne 8+2 faze i bez OCa.

Hvala

ma nisu...al ako se ide na neki dugotrajni oc sa povecanjem voltaze(extremniji oc)u tom slucaju se preporuca 8+2...4+1 moze drzat 1055t bez problema na 3.2,3.4 ghz al ako se ide na vise onda 8+2 obavezno...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
8ax kaže...
sata3 se jedino isplati na ssdovima.

Ista je cijena i zasto onda ne staviti SATAIII disk....

@ivanoile

Kolega ima Gigabyte 6950 i nikakvih problema...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 16:07 (vepar).
15 godina
Mitch kaže...

Šta kažete na ovo do 6500 kn plus ovo kućište : http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku%E6i%9Ate+LC+POWER+Pro-922B+Puritas%2C+MIDI%2C+crno%2C+bez+PS&option=artikl&id_kategorija=052643&id_artikl=052.643.051

ako netko ima neki drugi prijedlog do 6500 kn sa monitorom slobodno :)

Evo...

Matična ploča sAM3 Asrock 880G Pro3 - AMD 880G SB850
Procesor sAM3 Phenom II X6 1090T
Optički uređaj interni SATA Lite on IHAS124-19
Napajanje 550W XFX Core Edition 80
Memorija DDR3 1333MHz 4GB, 2x2GB, Kingmax
Gigabyte mid tower GZ-X1BPD-100 2×120mm fan, airduct
HDD SATA III 1000 GB SEAGATE Barracuda
Sapphire PCI-E ATI Radeon HD6950 GDDR5 2GB
Corsair Air Cooling A70 CPU hladnjak
Monitor LCD 23" ACER V233HLBD, 1920x1080

6.711,89 kn  Protis

15 godina
XFX kaže...

Pozz svima
Trebao bih gamersku konfu do 5500 kn s monitorom .

svi prijedlozi su dobro došli

Matična ploča sAM3 Asrock 770 EXTREME3
Procesor sAM3 Phenom II X4 955
Sapphire PCI-E ATI Radeon HD6950 GDDR5 2GB
HDD SATA II 500 GB SAMSUNG SpinPoint F3
Napajanje 550W XFX Core Edition 80
Monitor LCD LED 23" LG E2340T, 1920x1080
Optički uređaj interni SATA Lite on IHAS124-19
Memorija DDR3 1333MHz 4GB, 2x2GB, Kingmax
Kućište Gigabyte mid tower GZ-X1BPD-100

5.623,30 kn  Protis

14 godina
Sklapanje PC konfiguracija

Može jedna iz LINKSA za 6500kn. Baš mora bit iz LINKSA. Za gaming. Samo kutija:P

HVALA !!!

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Može jedna iz LINKSA za 6500kn. Baš mora bit iz LINKSA. Za gaming. Samo kutija:P

HVALA !!!

Zasto bas Links?

NHF, izvoli:

Procesor INTEL Core i5 2500K BOX

Matična ploča ASROCK P67 PRO3

Memorija PC-10600, 4 GB KINGMAX, DDR3 1333 MHz, kit 2x2GB

Tvrdi disk 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F3, SATA, 32MB cache, 7200 okr/min, za desktop

Grafička kartica PCI-E GIGABYTE AMD RADEON HD 6950, 2GB DDR5, HDMI, DualDVI, DP, HDTV

DVD±RW LG GH22NS, 22x, crna, SATA, Dual layer, bulk

Kućište LC POWER Pro-922B Puritas, MIDI, crno, bez PS

Napajanje 650W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6650GP3 V2.3, 140mm vent.

6.554kn, Links

14 godina
neaktivan

da ne otvaram temu imam jedno glupo pitanje,koji se ventilator vise cuje od procesora ili napajanja???{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
r3c0d kaže...

HVALA !!!

Links je skup ko sam vrag, ali evo ti ako baš želiš:

XD

Zalman Flex

Chieftec 500W

CM Elite 310

Zotac GTX470

Mushkin 4GB 1333

Intel corei5 2500K

Samsung F3 1TB

DVD Sony labelflash

Asrock P8P67 B3

6594Kn

what's in your head in your head zombie zombie zombie ha ha ha..
15 godina
neaktivan
The Lyrical Miracle 24 kaže...

da ne otvaram temu imam jedno glupo pitanje,koji se ventilator vise cuje od procesora ili napajanja???{#}

Pitanje je na mjestu... Ako je ventilator koji se nalazi na procesoru manjeg promjera i većeg broja okretaja - bučniji je od onog

na napajanju... cooler na napajanju je u najvećem broju slučajeva veći i vrti se na manjem broju okretaja....

U pojedinim situacijama... npr. kupiš (msan-ov) MSindustrial-ovo napajanje 400W sa 2x8cm ventovima i neki "cooler" za PC koji

nije "box".... npr Arctic za cca 189-199kn, a ima i tiših jeftinijih....

Poanta: prije nego upališ "RAČUNAR" - izgleda da je to "relativno" nova riječ za kompjuter ili računalo....

drži sa prstom cooler na grafičkoj..... nakon nekog vremena makni prst... ako je buka veća nakon toga - voila.... buka coolera

na grafičkoj je veća od one na procesoru..... s bukom pri opetrećenju cpu-a i gpu-a je druga priča.... koristi maštu i skužit ćeš....

15 godina

da li mogu sa grafikom na i7 2600K igrati cod4?

Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

CPU Desktop Phenom II X6 1090T

Kingmax 4GB, 2X2GB modul, DDRIII 1333

Asrock 880G Pro3

Zotac GF GTX 560, 1020MB DDR5, OC vers.

HDD Desktop SAMSUNG SpinPoint F3 (3.5", 1TB, 32MB, Serial ATA II-300)

GIGABYTE kućište GZ-KX1, crno, bez napajanja

PSU XFX Core Edition 80 450W PSU - EasyRail technology

Sony Optiarc ODD DVD-RW 24x SATA, black, bulk

Monitor LCD AOC F22+ (21,5'',1920 x 1080, 60.000:1(DCR),DVI)

5.563,03kn, magazinRS

Ček što na kraju treba 8+2 faze za x6 proc ili ne?

Definitivno ne treba - čisto da bi procesor radio... hrpa jefitkaner ploča ima podršku (glede regulacije) za x6.

BTW - ukoliko ne koristite neki "pro" progam koji ne koristi multithreading (tj. ne kuži više od 1-2 jezgre) - IMHO

X6 se trenutno ne isplati....

Još jedna preporuka... ako se kupuje komp za 5500+ Kn... zašto uzeti malo i kratko kućište s jednim ventom...

dodaj bar 100kn za case s 2 x 12cm venta i većom dubinom...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 20:36 (Bob Rocka).
15 godina
neaktivan
Naravno..... samo je broj frame-ova upitan...
15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Evo.. još jedno usputno pitanje... ako kupuješ taj komp/cpu s integ. grafikom, zašto bi htio igrati COD4 bez "dedicated" VGA kartice?!?

Definitivno možeš.... isto tako se možeš s Jugićem oprobati na rally-u Paris-Dakar... ili štogot...

17 godina
protjeran
Bob Rocka kaže...

Haha MW na integrirki, i upitan je broj pixela na screenu

:P

15 godina
neaktivan

Možda čovjek cijeni kvalitetu usluge, dostupnost robe, mogućnost povrata robe, a možda jednostavno

želi preuzeti komponente isti dan - što je kod web-shopova neizvedivo.

Kao i obično - mainstream - intel...

Većina "igrača" se samo igra, a u ostalo vrijeme kad konzumira svoj računar... (fuj - prije je bilo računalo)

uglavnom ne može osjetiti razlike između AMD-a i Intela.... pardon - osjeti se "na džepu".

Slažem se sa svima koji tako misle - Intel ima napredniji CPU (i3, i5, i7), ali to debelo naplaćuje....

za "parsto" kuna manje kupite AMD x4 umjesto Intel i5 (2+2 jezgre).... pogledajte si malo testove na

svjetskim testovima.... npr x4 840...

Conclusion

For $102 can you really complain? This chip stood up pretty well to the i5 655k in a lot of tests, which is about $100 more expensive. For the price and the number of cores, you really can’t beat the Phenom II X4 840 CPU. My only complaint is the lack of L3 cache. Though this did not affect performance in all tests, naming this chip Phenom instead of Athlon does seem kind of strange. AMD did not jack up the price though, so I do not see this as an act of deception: just be aware of the differences when choosing between a Phenom II X4 8xx and 9xx series chip. With the sort of performance you can see above, there are not a lot of negative things I can say about a $100 product that performs not too dissimilarly from a $200 product.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Phenom_II_X4_840/9.html

check it out baby.....

Poanta: ja sam malo stariji pa gledam sve kroz prizmu: cost-effectiveness

Intel je super i košta "super" - za parsto kuna ne nudi više od AMD-a.... za cijenu Intel CPU-a, Matične - kupiš uz AMD CPU bolju grafu i više rama..... gle... ako na cpu i mbo uštediš 500-600Kn, umjesto (npr) gts450 uzmeš

gtx460 ili neku žestoku AMD VGA karticu.... sve je na tebi...

15 godina
Bob Rocka kaže...
FiCoO kaže...

Evo.. još jedno usputno pitanje... ako kupuješ taj komp/cpu s integ. grafikom, zašto bi htio igrati COD4 bez "dedicated" VGA kartice?!?

Definitivno možeš.... isto tako se možeš s Jugićem oprobati na rally-u Paris-Dakar... ili štogot...

ma nije to nego ja sam dobio jednu ponudu jeftinu za i7 2600K i kad kupim pompatibilnu matincnu ne ostane mi za graficku, ali bih ju kupio svakako za mjesec dva

17 godina
protjeran
15 godina
FiCoO kaže...
Bob Rocka kaže...
FiCoO kaže...

ma nije to nego ja sam dobio jednu ponudu jeftinu za i7 2600K i kad kupim pompatibilnu matincnu ne ostane mi za graficku, ali bih ju kupio svakako za mjesec dva

znaci mogao bi vrtiti cod4 mjesec dva dok ne nabavim grafu?

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Bob Rocka kaže...

Haha MW na integrirki, i upitan je broj pixela na screenu

:P

Naravno.... slažem se s tobom i tvojom primjedbom.... ali - čovjek je htio odgovor....

Iskreno... Meni na 3xHD5850 ne šteka uglavnom ništa... s dosta zahtjevnim postavkama....

Za detalje pogledaj Donkey Hotov post...

Poanta: koliko para - toliko muzike.... nećeš se usrećit ako se misliš igrati zahtjevnih igara....

15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
FiCoO kaže...
Bob Rocka kaže...
FiCoO kaže...

Prijatelju.... zaboravi bilo kakvo "normalno" igranje s Intel ili AMD integriranim rješenjima....

Ako uzmeš Intel CPU I MBO.... moraš se strpiti s kupnjom neke "bolje" grafiče karrice

15 godina
Bob Rocka kaže...
FiCoO kaže...
FiCoO kaže...
Bob Rocka kaže...
FiCoO kaže...

Prijatelju.... zaboravi bilo kakvo "normalno" igranje s Intel ili AMD integriranim rješenjima....

Ako uzmeš Intel CPU I MBO.... moraš se strpiti s kupnjom neke "bolje" grafiče karrice

ok..onda nista..odo kopat jarke da kupim graficku

15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
Bob Rocka kaže...
FiCoO kaže...

Gle... kao u većini slučajeva - sve ovisi za što kupješ PC... sorry ako sam bio "zločest"

IMHO - koje se proteže od 1994 godine (vezano uz PC stuff) - ako imaš para i ne brineš se o tom dijelu..

i nije ti bitno ako preplatiš golu "CPU SNAGU".... kupuj Intel CPU. Trenutno su jači i napredniji, ali uz određenu cijenu...

Intelov CPU (brand i5) ima 2 "fizičke" i 2 virtualne jezgre i u nekim "stvarima" je brži od AMD-a...

Sve ovisi za što kupujete CPU.... ako je za igre.... AMD ima jeftinije CPU I MBO riješenje....

Tko ne želi slušati iskustva ljudi koji slažu konfiguracije - neka uživaju u svojem trentuku slave....

15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
Bob Rocka kaže...
FiCoO kaže...
FiCoO kaže...
Bob Rocka kaže...
FiCoO kaže...

ok..onda nista..odo kopat jarke da kupim graficku

Sorry ako sam ti potopio sve lađe - samo sam bio iskren. Moje osobno iskustvo kao trgovca - nije sve što kažu da je najbolje - najbolje. Intel ima vrlo jaku propagandnu djelatnost.....

ako stvarno želiš pomoć - javi se

15 godina

ma stvar je u tome da sam dobio ponudu jednu..uglavnom i7 2600K me dode isto ko i i5 2500K

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znam da će pitanje možda biti smiješno zanima me dali ASUS HD5850 može matičnu asrock N68C-S UCC. Sad imam 512mb grafu pa nema nikakvih problema, a piše da podržava (Integrated NVIDIA® GeForce 7025 graphics, DX9.0 VGA, Pixel Shader 3.0, Max. shared memory 256MB) Grafa je DDR5 možda samo zbog toga ne bi mogla na ovu matičnu, dali je napajanje uredu? XFX Core Edition 80+ 450W? Procesor AMD phenom x2 555

0 0 hvala 0
14 godina
offline_gamer kaže...

znam da će pitanje možda biti smiješno zanima me dali ASUS HD5850 može matičnu asrock N68C-S UCC. Sad imam 512mb grafu pa nema nikakvih problema, a piše da podržava (Integrated NVIDIA® GeForce 7025 graphics, DX9.0 VGA, Pixel Shader 3.0, Max. shared memory 256MB) Grafa je DDR5 možda samo zbog toga ne bi mogla na ovu matičnu, dali je napajanje uredu? XFX Core Edition 80+ 450W? Procesor AMD phenom x2 555

Paše na tvoju matičnu i napajanje je uredu 

14 godina
neaktivan
offline_gamer kaže...

Grafička ti paše na matičnu. Ova grafička ti je za pci-e utor kao i sve novije današnje grafičke tako da s tim nemaš problema jer tvoja matična ima pci-e utor. Ovo napajanje će biti dovoljno, ali ja ti predlažem da prije sljedeće nadogradnje (vjerujem da će to biti procesor) uzmeš i jednog XFXa 550W.

Btw. koliko RAMa imaš? 

Kruger
14 godina

Moze konfa bez periferije znaci: maticna,grafa,ram,proc,napajanje  disk imam i przilicu. do 1600-1800

0 0 hvala 0
15 godina
Jack Black kaže...

Moze konfa bez periferije znaci: maticna,grafa,ram,proc,napajanje  disk imam i przilicu. do 1600-1800

Kuciste?Ovako nesto ako je bez kucista,ovo je odlicno jer imas mogucnost quad cora i imas DDR5 HD 5670,mozda jos jeftinije bi te doslo ako bis kombinirao ducane.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice