Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.238.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Sklapanje PC konfiguracija
Ovako: imam jednu matičnu sa procesorom, a ne znam koji je to točno procesor, pa sam mislio odvojiti hladnjak sa njega, da vidim koji je.

I sad ovako: mogu li skinit hladnjak, pogledati koji je proc, i vratiti hladnjak nazad, bez stavljanja one paste?
17 godina
skini cpu-z i pogledaj koji imas proc, nemoras skidat nis
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan
Ne mogu, matična nije spojena... Za sad samo stoji na polici dok ne otkrijem o kojem se CPU radi.
16 godina
betmen kaže...
Ovako: imam jednu matičnu sa procesorom, a ne znam koji je to točno procesor, pa sam mislio odvojiti hladnjak sa njega, da vidim koji je.

I sad ovako: mogu li skinit hladnjak, pogledati koji je proc, i vratiti hladnjak nazad, bez stavljanja one paste?

mislim da to nije moguce

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
15 godina

spoji onda pa pogledaj ili odi u trgovnu kupi pastu pa pogledaj!

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
OK, znači nije moguće...

Ma spojio bi je ja da imam di... Ali ne stane mi u ovo moje kučište...
14 godina
neaktivan
El Pirata kaže...

Molim prijedloge za konfiguraciju do max 15000 kuna (bez periferije).

Prioritet mi je da matična ploča podržava velik broj harddiskova (minimalno 5 - planiram prenijeti diskove iz starog PC-a i dodati jedan novi), da ima eSATA, USB 3.0 i sve relevantne izlaze, ukratko matična ploča koja će se moći nadograđivati i memorijom i svim novim interfejsima u slijedećih nekoliko godina.

Što se tiče procesora, išao bih na i7.

Zbog mnogo unutrašnjih hard diskova, mislim da mi treba neki big tower s dobrim hlađenjem?

Grafička nije top priority (nisam gamer), ali je poželjno da je dobra i da po kvaliteti prati druge komponente.

Predloženo mi je ovo:

i7 950

MB 1366 AS Rampage III Extreme

DDR3 2GB 1600MHz

VGA ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5

Kućište TT Element v Black Edition

Napajanje TT Toughpower XT 875W

Molim primjedbe na predloženu konfiguraciju, savjete i prijedloge. Narudžbu moram napraviti u slijedećih nekoliko dana jer mi stari PC više uopće ne radi.

Hvala

Dajte ljudi, predlažite, žuri mi se a poprilična je investicija, pa ne bih se htio zeznuti.

14 godina
protjeran
El Pirata kaže...
El Pirata kaže...

Molim prijedloge za konfiguraciju do max 15000 kuna (bez periferije).

Prioritet mi je da matična ploča podržava velik broj harddiskova (minimalno 5 - planiram prenijeti diskove iz starog PC-a i dodati jedan novi), da ima eSATA, USB 3.0 i sve relevantne izlaze, ukratko matična ploča koja će se moći nadograđivati i memorijom i svim novim interfejsima u slijedećih nekoliko godina.

Što se tiče procesora, išao bih na i7.

Zbog mnogo unutrašnjih hard diskova, mislim da mi treba neki big tower s dobrim hlađenjem?

Grafička nije top priority (nisam gamer), ali je poželjno da je dobra i da po kvaliteti prati druge komponente.

Predloženo mi je ovo:

i7 950

MB 1366 AS Rampage III Extreme

DDR3 2GB 1600MHz

VGA ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5

Kućište TT Element v Black Edition

Napajanje TT Toughpower XT 875W

Molim primjedbe na predloženu konfiguraciju, savjete i prijedloge. Narudžbu moram napraviti u slijedećih nekoliko dana jer mi stari PC više uopće ne radi.

Hvala

Dajte ljudi, predlažite, žuri mi se a poprilična je investicija, pa ne bih se htio zeznuti.

Početnik sam u ovome , pa ukoliko sam negdje pogrijesio recite gdje i zasto .

Rekao si da imas jos neke hard diskove pa eto , stavio sam ti SSD za sistemca , a 2 Caviar Black diska stavis u RAID po potrebi i tu imas programe i vec sta ti treba , a na ostalim imas sta imas vec :D . 

Kuciste je odlicno , maticna je odlicna ,imas 6 GB kvalitetnog rama ,  CPU takoder ok  ,grafika si rekao da nisi gamer pa da netreba neka ultra glavno da prati komponente , e pa ova ti je i za gamere i za komponente ;) , opticki uredaj je klasika , sad jedino ako zelis da cita Blueray... 

Sve u svemu , slobodno kritizirajte ako sam negdje pogrijesio .

Konfa Konfa
Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
17 godina
betmen kaže...
OK, znači nije moguće...

...pa ne moras stavljat u kuciste, neka ti stoji vani {#}.

Spojis napajanje i palis

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
15 godina
neaktivan
betmen kaže...

Možeš, zašto nebi mogao?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
betmen kaže...

Pogledaj preko CPU-Za, cemu skidat cooler. Osim ako ga CPU-Z ne prepozna u sto sumnjam.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 13:29 (Batista).
16 godina
Batista kaže...
betmen kaže...

Pogledaj preko CPU-Za, cemu skidat cooler. Osim ako ga CPU-Z ne prepozna u sto sumnjam.

betmen kaže...
Ne mogu, matična nije spojena... Za sad samo stoji na polici dok ne otkrijem o kojem se CPU radi.
betmen kaže...
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
Sklapanje PC konfiguracija

Dečki preporuka nekog gamerskoga miša do 300kn ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ljudi molio bi vas za pomoć. nisam baš tako u novim tehnologijama, a trebao bi si složiti neku solidnu konfu za idućih 2, 3 godine. većina stvari koje radim su net, nešta za faks i poneki cod 2 i 4 mp, a želio bi da bez frke vrtim i novije, naravno ne mora biti sve high.

limit sam si odredio do nekih max 3000, 3500. monitor, kućište i dvd ne trebam s obzirom da samo malo nadograđujem {#}

nešta šta sam sastavljao izgledalo bi ovako:

-intel i3 procesor

-Gigabyte P55-UD3L matičnu

-kingmax.ov ddr3 ram od 2gb x2

-coolermaster 500W napajanje 

-Sapphire HD 5670 512MB grafičku 

-HDD seagate 500gb sata

šta kažete? {#}

pozdrav!

0 0 hvala 0
15 godina

mislim da je ovo bolje!

15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

mislim da je ovo bolje!

Može, ali s ovim napajanje.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
izgleda ok, mada bi ja radije uzeo LG flatron...
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
neaktivan

da ali ja zivim u solinu nezelim preko neta uzimat i treba  mi iz linksa..

Jonja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ATiGamer kaže...
CroVandal kaže...

mislim da je ovo bolje!

Može, ali s ovim napajanje.

ok ali i crossair bi sluzio bolje nego ms i slicno...

15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

ok ali i crossair bi sluzio bolje nego ms i slicno...

Naravno, no Sisa bi još bolje.

Nisu to napajanja ala CX400 ili VX450, to se znalo od izlaska.

Corsair uopće ne želi poslati proizvode na review.

http://img262.imageshack.us/img262/3311/cx400vscx430.png

Ova slika sve govori. Osim što daje manju snagu na 12V railovima (i to pri nižoj temperaturi), napajanje nema 80+ certifikat i lošije je kvalitete izrade. U njermu su kineski kondenzatori od 185uF pri 85°C dok CX400 za usporedbu ima japanske od 390uF. Također, nije toliko bitno, ali CX430 dolazi s YateLoon ventom koji slovi za bučniji od ADDA kod CX400. Tu je i 3 vs 2g garancije u korist CX400.

So, bolje uzeti neku Sisu u cjenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 20:48 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan

Pozz cijenjeni bug-ovci

Pošto je moja prošla planirana konfiguracija propala zbog neizvjesne financijske situacije (a i malo sam se uozbiljio i shvatio da ne moram baš imat Phenom ako svi moji frendovi imaju Phenom itd. {#} ) odlučio sam malo smanjiti apetite pa vas sad molim da mi kažete koja je od slijedećih konfi isplativija:

Konfiguracije Konfiguracije

Konfa 1 rađena je s Crossfireom na umu (ali ne znam kako bi to išlo na toj matičnoj zbog PCI-e x4 i poprilično malog razmaka između slotova - frend mi ima istu takvu samo DDR2 i po meni nije mi jasno kako da tamo uguram dvije dual slot grafe - imam XFX 5770 kupljenu prije malo više od mjesec dana koja cijelo vrijeme skuplja prašinu {#}). Samo da li je Athlon x3 dovoljan da drži Crossfire ili mi treba bar nešto s 4 jezgre? (onda bi uzeo Athlon x4)

Ako ne uspijem nabavit još jednu za Cross onda bi možda išao na to da nabavim jednu rabljenu stariju Nvidiu za PhysX (ako je ovo uopće moguće izvest na ovoj ploči...)

Konfa 2 je napravljena kao kompromis - novija ploča, ali nema X-fire, zato i slabije napajanje (I tu dolazi u obzir x4 proc ali da li mi je on baš potreban? Igram većinom starije stvari ali gledajući šta nosi budućnost... neznam)

Šta bi vi na mojem mjestu? (Imajući na umu da rijetko kupujem novi komp pa bih rađe da se može nešto i nadogradit)

P.S. Ja sam vrlo neodlučan čovjek {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja bih prvu, ali bi pokušao ubaciti x4 procesort da može više iskoristiti cf. Ipak, ne virujem da je isplativo raditi cf sa Amd grafama.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipo!

Evo složio sam sebi konfu za 3400 kn. nebi išao dalje jer sam ograničen s parama.komp mi treba za povremeni gaming(novijih igara),internet,filmovi,muzika.uz moguće kasnije otključavanje četvrte jezgre proca,kada će biti potrebno.uz to bih uzeo neki 22" ili 23" led lcd monitor full hd.molio bih vas za mišljenje.thanx{#}

Sapp.HD 5770, 1GB GDDR5, HDMI, 2xDVI, DP

Caviar Blue 5000AAKS, 500 GB, SATA II, 16 MB, 3,5", 7.200 rpm

Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual Channel

Kingmax 2GB, DDRIII 1333 non-ECC, CL9.0, 128Mx8, FLFE

SS-430GB, 430 W, aktivni PFC, Hlađenje 120mm, 24-pinski konektor 1, ATX12V 1, SATA 4, FDD 2, PCIe 2, Molex 6

Super Multi, SECURE DISC,Double Layer,LG

Athlon II X3 450, Socket AM3, Radni takt 3200 MHz, L2 cache 1,5 MB, Jezgra Rana, Hladnjak da

CoolerMaster Elite 335, black, (W)185 x (H)413 x (L)486 mm, 6kg, 120mm rear fan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

POZZ

Preporuka 2 ATI kartice (za crossfire) za komp "MOJ PC"

Trenutno imam nVidiu XFX 8800GT, nju prodat (koliko bi nogao dobit za nju, 2-3god starosti?) i uzet 2 ATI (jer mi ploca podrzava samo ATI crossfire).

...btw, da li mi se to isplati (crossfire) ili ne?

THX {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mislim da ti je proc preslab da gura crossfire kvalitetno! Neznam koliko bi ga mogao naklokat!?
17 godina

sad mi OC sa 2.13 na 2.58
...a i napajanje mi nije neko...400w sa kucistem, ali to planiram promijenit i stavit Seasonic 520w ;-)

BTW:

Nisam mislio na highend ATI nego na neku stariju generaciju koja bi bila isplativa a bolja od 8800gt

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 23:51 (djigibao).
16 godina
neaktivan

Reci ti nama koliko novca imas na raspolaganju. Pa cemo pricati dalje.

Low life !
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Neznam proc je preslab da ispratio cf...koje si recimo grafe mislio stavit? A i ta 8800 je dosta dobra graf-a! Ja da sam na tvom mjestu gurao bi sa ovim dok ide i u to vrijeme skupljao za novu konfu...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice