Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.413
|
čitano: 2.651.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR
dpanijan kaže...

Molim vas konfiguraciju za gejmanje, želje su AMD procesor, 32GB RAM, 2TB SSD, što bolja grafička. Periferija ne treba. RGB također nije bitan.

Budget 1300-1400€. Može i malo preko 1400€, ako se baš "isplati" :)

Hvala puno!

1 * AMD AM5 Ryzen 7500F TRAY (bez kutije i hladnjaka)
Šifra: 100000000597K

1 * ID-Cooling CPU Cooler SE-214-XT BLACK
Šifra: SE-214-XT BLACK

1 * GIGABYTE MB B650 EAGLE (AM5, 4xDDR5 128, 1x PCI-E 4.0 x16x16, 3x PCI-E 3.0 x16x1, 4x SATA, 3x M.2 PCIe 4.0, 1xHDMI, 1xDP, 2.5GbE LAN, ATX, Retail)
Šifra: B650 EAGLE

1 * Patriot Viper Venom, 6000Mhz, 32GB (2x16GB) DDR5 PVV532G600C30K
Šifra: pat-v532g60k3-32g

1 * ASROCK AMD Radeon RX 9070 Challenger RX9070 CL 16G
Šifra: 47763197

1 * Western Digital 2 TB M.2 SSD, Black SN770 Gen. 4x4
Šifra: WDC-WDS200T3X0E

1 * FSP VITA GM 850W, 80+ GOLD, ATX 3.1 modularno PPA8504202
Šifra: fsp-vita-850w

1 * COUGAR AIRFACE PURE PRO PC Case, Mid Tower, Black
Šifra: CGR-2GA5B-P

Sveukupno s popustom: 1.432,31€ (-2%=1.403€)

Besplatno slaganje i dostava

11 godina
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR

pozdrav savjet za gaming komp do 2.5k e ....amd grafa (Rx 9070 xt) Adm trgovina...keš

hvala:)

ne treba mi light show...ne bih baš vodeno hlađenje...hvala

0 0 hvala 0
12 godina

Vec si postavio isti upit prije 2 tjedna i dobio odgovor

5 godina

Pozdrav,

Molio bi vas za pomoc oko konfiguracije racunala za posao dizajna interijera, puno rada u programima za 3D modeliranje i renderiranje.

Što se monitora tiče, trebao bi biti optimalan za vrstu posla kojim se bavim, a što se performansi i veličine tiče i s obzirom na to da jako puno vremena provodim pred ekranom, ponekada i 10h u komadu, bilo bi poželjno da ima neku vrstu zaštite za oči. 
Ostala periferija nije potrebna.
Budžet bi bio između 2500 i 3000€ za računalo (bez monitora), idealne bi bile 2 konfiguracije, jeftinija i skuplja.
Računalo bi kupio u Zagrebu.
Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Preciznije definiraj koji softver, neki render-enginei koriste samo procesor (CPU), neki grafičku (GPU) a neki mogu oboje (npr. V-Ray).

Monitor je individualna stvar, ovisi kakav ti je vid. Netko sa dobrim će imati koristi i od 27" 4K monitora (3840x2160) dok će nekom biti dovoljan 32" i sa 2560x1440 rezolucijom jer više od toga jednostavno ne vidi.

Za takve poslove su 2 (ili 3) monitora puno korisnija od jednog skupljeg jer i same 3D aplikacije imaju hrpu prozora sa alatima a paralelno trebaš i gledati u nekakve reference (nacrte, skice, opise).

Dobra opcija mogu biti i različiti (npr. 27" i 32" iste rezolucije) da tjeraš oći na gimnastiku, da se moraju fokusirati na različitu fizičku veličinu pixela.

11 dana

Ako si vec u mogucnosti potegnuti 3000e, onda izvadi 3300e pa da ti se složi zvijer u Njemačkom shopu i za GPU i CPU dio posla sa 5090 i core ultra 7 265KF. Slaganje platis nekom shopu u Zagrebu kada ti stignu dijelivi jedan radni sat i amen.

Previse naši deru cijenama da se ovdje razbacujes parama...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:32 (Digitale Maximale).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Mladen kaže...

Preciznije definiraj koji softver, neki render-enginei koriste samo procesor (CPU), neki grafičku (GPU) a neki mogu oboje (npr. V-Ray).

Monitor je individualna stvar, ovisi kakav ti je vid. Netko sa dobrim će imati koristi i od 27" 4K monitora (3840x2160) dok će nekom biti dovoljan 32" i sa 2560x1440 rezolucijom jer više od toga jednostavno ne vidi.

Za takve poslove su 2 (ili 3) monitora puno korisnija od jednog skupljeg jer i same 3D aplikacije imaju hrpu prozora sa alatima a paralelno trebaš i gledati u nekakve reference (nacrte, skice, opise).

Dobra opcija mogu biti i različiti (npr. 27" i 32" iste rezolucije) da tjeraš oći na gimnastiku, da se moraju fokusirati na različitu fizičku veličinu pixela.

Hej, uglavnom koristim Sketchup + D5 Render - koliko se kuzim, vise se koristi GPU.

Ova ideja s 2 monitora različitih veličina nije loša :)
Imaš li prijedloge za monitore?

5 godina
Digitale Maximale kaže...

Ako si vec u mogucnosti potegnuti 3000e, onda izvadi 3300e pa da ti se složi zvijer u Njemačkom shopu i za GPU i CPU dio posla sa 5090 i core ultra 7 265KF. Slaganje platis nekom shopu u Zagrebu kada ti stignu dijelivi jedan radni sat i amen.

Hvala na savjetu - imaš li neki prijedlog Njemačkog shopa?

Također, i dalje bi mi puno pomogao prijedlog i popis komponenti kako bi znao naručiti.

12 godina
marko137 kaže...

Pozdrav,

Molio bi vas za pomoc oko konfiguracije racunala za posao dizajna interijera, puno rada u programima za 3D modeliranje i renderiranje.

Što se monitora tiče, trebao bi biti optimalan za vrstu posla kojim se bavim, a što se performansi i veličine tiče i s obzirom na to da jako puno vremena provodim pred ekranom, ponekada i 10h u komadu, bilo bi poželjno da ima neku vrstu zaštite za oči. 
Ostala periferija nije potrebna.
Budžet bi bio između 2500 i 3000€ za računalo (bez monitora), idealne bi bile 2 konfiguracije, jeftinija i skuplja.
Računalo bi kupio u Zagrebu.
Hvala!

1 * Intel Ultra 9 285k, 3,7/5.7GHz,8P/16E, LGA1851 BX80768285K
Šifra: int-arr-u9-285k

1 * Arctic vodeno hlađenje Liquid Freezer III Pro 360 Black, 360mm, ACFRE00180A
Šifra: CPAR944

1 * Asrock Intel LGA1851 Z890 LIGHTNING WIFI
Šifra: ASR-Z890 LIGHTNING W

1 * Patriot Viper Venom, 6000Mhz, 64GB (2x32GB) DDR5 PVV564G600C30K
Šifra: pat-vv564g600c-64g

1 * GIGABYTE Video Card NVIDIA GeForce RTX 5070 TI GAMING OC 16G (16GB GDDR7/256bit, PCI-E 5.0, Recommended PSU 750W, 3xDP, 1xHDMI) ATX
Šifra: GV-N507TGAMING OC-16GD

1 * SSD WD Black SN850X 4TB M.2 2280 PCIe Gen4 x4 NVMe, Read/Write: 7300/6600 MBps, IOPS 1200K/1100K, TBW: 2400
Šifra: WDS400T2X0E

1 * FSP VITA GM 850W, 80+ GOLD, ATX 3.1 modularno PPA8504202
Šifra: fsp-vita-850w

1 * Kućište Lian Li Lancool 216 RGB E-ATX Crno
Šifra: GELI-915

Sveukupno s popustom: 2.871,01€ (-2%=2.813€)
Besplatno slaganje i dostava

EDIT: vidim sada da si gore napisao da koristiš programe koji više koriste GPU pa možeš ovaj CPU i GPU zamjeniti za:

1 * INTEL Core Ultra 7 265KF 5.5GHz Box CPU BX80768265KF

Šifra: 47325858

1 * Gigabyte GF RTX5080 GAMING OC, 16G GDDR7 9VN5080GO-00-G10

Šifra: giga-5080-goc-16

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:15 (ibme74).
11 dana
marko137 kaže...

Također, i dalje bi mi puno pomogao prijedlog i popis komponenti kako bi znao naručiti.

Naručivao bi iz ComputerUniverse jer ti oni ne uračunavaju razliku od 6% između HR i DE poreza, tako da se na toj sumi dosta štedi tamo, poneku stvar se može i sa Amazona koji također ne uračunava razliku u porezu i ima dabe dostavu.

Složim popis pa posaljem oko 16h u gužvi sam trenutno

17 godina

jESI LI TI SIGURAN U TO KLOLEGA??!

Kada staviš hr adresu jako to dobro oni uračunaju, barem koliko je meni poznato, ne mora da sam u pravu no meni tako ispada

11 dana

Siguran 100%, u zadnjih 3 godine sam 4 puta naručivao iz Computer Univeerse, evo trenutnu konfu iz potpisa pred nekih mjesec dana naručio otamo. Oni imaju na dnu stranice i promjenu na poslovni profil pa mozes direktno preko firme kupovat bez poreza.

Kaj se Amazona tice tamo je bitno da gledas da je seller Amazon a ne neka druga firma koja ima svoje uvjete, i da roba ide iz Njemačkog Amazona a ne recimo USA gdje onda nabijaju dostavu i druge troškove

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
marko137 kaže...
Mladen kaže...

Hej, uglavnom koristim Sketchup + D5 Render - koliko se kuzim, vise se koristi GPU.

Da, D5 je GPU, ali radiš i sa drugim aplikacija pa ne treba baš pretjerivati u rezanju CPUa, RAMa ili storagea.

Ako je za posao, imaš li rješen backup i redundanciju ? to je važnije i od sirove snage. Kad je deadline za vratom obično i onaj nesretnik Murphy voli upasti na tulum :)

Za više monitora, loše je jedino kad se moraš vratiti na manje.

Od zadnjih 32" Asus ProArt 328QV (2560x1440), dolazi kalibriran (boje), njegov 4K brat (329CRV) mi se čini malo preskup.

Sa Dellom ćeš teško pogriješiti, imaju hrpu modela pa vidi što ti se uklapa u budžet. Lenovo isto (imam njihove 27", Thinkvision P27h10 i zadovoljan sam).

Planiraj i radni stol, npr. za 27+32+27 je 2m već na knap :).

5 godina
Mladen kaže...
marko137 kaže...
Mladen kaže...

Da, D5 je GPU, ali radiš i sa drugim aplikacija pa ne treba baš pretjerivati u rezanju CPUa, RAMa ili storagea.

Ako je za posao, imaš li rješen backup i redundanciju ? to je važnije i od sirove snage. Kad je deadline za vratom obično i onaj nesretnik Murphy voli upasti na tulum :)

Za više monitora, loše je jedino kad se moraš vratiti na manje.

Od zadnjih 32" Asus ProArt 328QV (2560x1440), dolazi kalibriran (boje), njegov 4K brat (329CRV) mi se čini malo preskup.

Sa Dellom ćeš teško pogriješiti, imaju hrpu modela pa vidi što ti se uklapa u budžet. Lenovo isto (imam njihove 27", Thinkvision P27h10 i zadovoljan sam).

Planiraj i radni stol, npr. za 27+32+27 je 2m već na knap :).

Hvala jos jednom na savjetima i jako dobar point za backup.

Prema tome, i tu trebam savjet :D

Jel bolje na uzeti vanjski disk za backup ili je ok imati dva u PC-u? I koji software bi preporucio za backup?

17 godina

Backup je druga tema pa ću probati što kraće, pogledaj temu o NAS-evima.

U samom kompu možeš imati više SSDova pa ručno ili automatizirano raditi backup, a mogu biti i upareni (RAID) pa se ponašaju kao jedan ali to onda nije backup nego redundancija koja te štiti samo od zastoja, ako jedan crkne možeš nastaviti raditi a pokvarenog zamijeniti kasnije ali podaci na oba su isti (ne pomaže ako krivo obrišeš file ili te napadne neki virus).

Obje opcije imaju minus što je to sve i dalje u istom kompu, znači crkne komp (matična, napajanje ...) i opet imaš zastoj.

Vanjski disk je ok (bolje išta nego ništa :)), ali nije ni on neka sreća, zato što je jedan i zato što ljudi u gužvi obično zaborave backupirati. Da stoji stalno spojen opet ne valja jer ga time opet izlažeš opasnosti kvara ili virusa.

Zato je tu NAS puno bolje rješenje, poseban uređaj (ima svoj OS i razne aplikacije za backup, torrente, VPN ...), na mreži je pa tako dostupan i ostalim kompovima, lapovima, smartphoneima ...).

11 dana
marko137 kaže...

Evo ga sa ComputerUniverse sve, ali ovo bi trebao danas ili sutra najkasnije naruciti jer ima dosta akcija na određene komponente...

Komp:

1x ZOTAC GAMING GeForce RTX 5090 SOLID OC 32GB GDDR7 Grafikkarte 3x DP, 1x HDMI
1x INTEL Core Ultra 7 265KF 8+12 Kerne 5.5 GHz Sockel LGA-1851 Boxed (ohne Kühler)
1x ASRock Z890 LiveMixer WIFI ATX Mainboard Intel Xe/HDMI
1x 64GB (2x32GB) CORSAIR VENGEANCE RGB DDR5-6400 RAM CL32 Arbeitsspeicher Kit
1x ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 ARGB Black Komplettwasserkühlung für AMD und Intel CPU
1x NZXT C1200 1200W Gaming Netzteil 80+ Gold, ATX3.1 PCIe5.0 modular 135 mm Lüfter
1x Patriot Viper VP4300 Lite SSD 4TB NVMe M2 2280
1x CORSAIR Frame 4000D Schwarz Midi Tower ATX Gaming Gehäuse
6x ARCTIC Gehäuselüfter P12 Pro A-RGB PWM 120 mm schwarz 4-pin

Ukupno: 3.901,10 € 
Ovih ventilatora je za kuciste, 3 prednji panel za upuh, 2 za PSU shroud upuh za hlađenje grafe i 1 na stražnji panel za ispuh.

Monitore možeš kod nas, išao bi na Mini Led za poslovne potrebe, 2 komada Monitor AOC 27" Q27G3XMN, Mini LED 2560x1440p 180Hz

Znači komp + 2 monitora 4500e.

11 godina

ne želim vodeno hlađenje niti rgb...

12 godina
Wiz3m4n kaže...

jESI LI TI SIGURAN U TO KLOLEGA??!

Kada staviš hr adresu jako to dobro oni uračunaju, barem koliko je meni poznato, ne mora da sam u pravu no meni tako ispada

naravno kada se stavi hr adresa cijena se uvecava na hr pdv za amazon.de

12 godina

Siguran 100%, u zadnjih 3 godine sam 4 puta naručivao iz Computer Univeerse, evo trenutnu konfu iz potpisa pred nekih mjesec dana naručio otamo. Oni imaju na dnu stranice i promjenu na poslovni profil pa mozes direktno preko firme kupovat bez poreza.

Kaj se Amazona tice tamo je bitno da gledas da je seller Amazon a ne neka druga firma koja ima svoje uvjete, i da roba ide iz Njemačkog Amazona a ne recimo USA gdje onda nabijaju dostavu i druge troškove

ovo ti za amazon nije točno, cijena je uvecana ako si ulogiran sa hr adresom

https://prnt.sc/2UGaXAzn813X  na idealo.de

https://prnt.sc/GVPOqDgDyyV9  hr adresa

Poruka je uređivana zadnji put danas u 5:47 (roby27).
11 dana

To za Amazon nema veze s dodatkom 6% poreza vec je to do Idealo oglašavanja. Uostalom razlika u cijeni je 5% sta ti odma govori da nema veze s dodavanjem poreza, na neke stvari je 4% itd, na neke sam vidio preko 10%. Tako i kod nas na nabavi imas neke stvari koje kad uđes sa nabave u ducan pa cijena nije ista.

A za Computer Universe je kako kažem cijena ta koja piše nema nikakvog dodavanja, uostalom lako stavite nesto u kosaricu i odete na checkout.

Uostalom lako ukljucite VPN na DE adresu pa vidite da je ista stvar

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:38 (Digitale Maximale).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jesi li ti mutav ili se praviš?? Kažemo ti da automatski oni to uračunaju, koliko-nisam se zamarao no razlika postoji svakako, na kraju neupitno  je jeftinije naspram naših trgovina, toliko da bi se sa tim zezao?? Neka svatko prosudi po sebi.

Hebo te vpn ako je adresa na koju se šalje Hr, misliš da su oni mutavi?? Kod mene je u velikoj večini deu šopova koji šalju za HR a i na CU razlika cijene na adresu kada stavim za plačanje, valjda me jebe VPN 

Bože svašta, ajde samo kupuj di hočeš i po svome, sretno ti bilo, dabogda badava dobio 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:57 (Wiz3m4n).
11 dana

Ja ti kažem nije do toga da si iz Hr, zato ti kažem da probas preko VPN i Njemačke adrese pa da vidis jel drugacije kako tvrdis (isto je i za njemca i hrvata).

Ps.

Ako pricamo o dodavanju poreza, razlika izmešu HR i DE je 6% a ne da je jednom 4%, jednom 5% jednom 10% LOL. Kažem to je do Idealo gdje vi gledate problem oglasavanja samo, tako imas i kod nas ja nabavi kolko hoces slucajeva.

I da ti si ocito poseban kad tebi CU racuna drugacije od svih ostalih ljudi iz HR.

Evo ti CU, kaje tak teško otic stavit stvar u kosaricu i ici na check out nego lupat napamet, ili si poseban...

Znači cijena je ista za Hrvatsku, dostava je 60e ti je kvaka pa se isplati tamo kupovat kad je racun preko 1000e.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:30 (Digitale Maximale).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice