Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.390
|
čitano: 2.631.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Moja konfiguracija molio bi da mi kazeta sta mislite (slozio sam je prije 5mj), namjena joj je za gaming, programiranje i video editing.  {#}

CPU: Intel core i7 2700k (3.50gHz)

RAM: 32GB Corsair Vengeance 

HDD: 1TB Western Digital Blue Caviar

Maticna: Asus P8Z77-V Deluxe 

Napajanje: Corsair GS700 (700w)

Grafika: Imam od intela intregriranu (1GB)  bacio sam sve pare na ostalo hehe {#}  no namjeravm kupit neku od 4-8 GB mozda Asus geforce gtx titan

12 godina
neaktivan
Ako to stvarno mislis kupit onda reci koje kuciste imas da vidimo da li ce titan uopce stat unutra
13 godina
neaktivan

32GB RAM-a?

Iskreno mislim da ti ne treba toliko,bolje uzmi od 16GB pa kasnije nadogradi,a ulozi ovo u nes drugo

Zar za video editing nije bolje vise jezgri? recimo fx-8350(iako je u gamingu slabiji,ali opet :) ) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 14:31 (ii7scw).
12 godina
neaktivan

Vec stoje 32GB u kompu tak da bi ih sad trebo prodavat. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 16:55 (tLeon).
12 godina
neaktivan

Imam full tower tako da se ne brinem ;)

13 godina
neaktivan
Ajme nisam vidio da je komp vec slozen i kupljen....ups
13 godina
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Ne kuzim sto si dosao u ovu temu.

{#}

Rade slikaj i postaj slike u odredenu temu ,pa onda trazi misljenja i sl.

Dream team.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tLeon kaže...

Moja konfiguracija molio bi da mi kazeta sta mislite (slozio sam je prije 5mj), namjena joj je za gaming, programiranje i video editing.  {#}

mislimo da si fulao temu..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 18:03 (=xfact=).
14 godina
protjeran
tLeon kaže...

Grafika: Imam od intela intregriranu (1GB)  bacio sam sve pare na ostalo hehe {#}  no namjeravm kupit neku od 4-8 GB mozda Asus geforce gtx titan

Ovaj izbor je bzv,

prvo 32gb rama neznam što će ti to, dosta je i 16gb,

drugo stavio si 1tb diska,nemas ssd disk a kupio si P8Z77-V Deluxe ploču , trebalo je stavit 128gb ssd neki i recimo 500gb za ostalo,

i trećo stavio si najlošiju seriju corsaira GS, umjesto da si stavio neki AX850 Modularno kojo je puno bolje i sigurnije za tu GTX Titan ako je mislis uzet.

Iskreno jako loš odabir komponenti, neznam što misle kolege na forumu ali....

Nino Tomas
12 godina
neaktivan
32 gb rama je dobar zalog za buducnost ili ako ce radit heav y multitasking ili sta ja znam vec
Po meni ne razumijem zas ide na grafu od 1000e a ima proc od preko 1000kn,bottleneck?
Napajanje definitivno nije taj rang za to sto zeli slozit po meni,neujednacena je konfa i jos nema ssd :/
Ima potencijal za gradit,jer je ok maticna i ima rama ali ima tih sitnica nekih neshvatljivih...
14 godina
protjeran
Predator90 kaže...
32 gb rama je dobar zalog za buducnost ili ako ce radit heav y multitasking ili sta ja znam vec
Po meni ne razumijem zas ide na grafu od 1000e a ima proc od preko 1000kn,bottleneck?
Napajanje definitivno nije taj rang za to sto zeli slozit po meni,neujednacena je konfa i jos nema ssd :/
Ima potencijal za gradit,jer je ok maticna i ima rama ali ima tih sitnica nekih neshvatljivih...

slažem se sa svime! {#}

Nino Tomas
13 godina
tLeon kaže...

namjena gaming? vec 5mj imas taj komp na integriranoj,i gemaš? :/

trolas me na poruke kako mi imamo iste procesore, i kako bi ti digao svojega na isto 5ghz kao ja, i sto tocno hoces od mene?? :/

prvo slozi taj svoj komp kako Bog zapovjeda, za početak, hladnjak procesora i ventilator na kucistu okreni kako treba (suprotno), kupi si neku grafičku za taj gaming (gtx 760/770)...i onda malo čitaj po forumu za overclock...i kada zapnes, onda ti mozda mogu pomoci...do tada ne mogu...

Biseri 2013: -Valentin17- Previše bisera da tu stane;
13 godina

pusti dijete,ima previše para pa trola ovdje.Glavno da si ti sebi uzeo 32gb rama pa da imas najvise,a imas neko ms kučište od 150kn,i napajanje ti je loše,tj.ima boljih za tu cijenu.Neznam šta ti igraš na toj integriranoj osim cod2 ili 1.prestani trollat.{#}

Da, 5ghz sa tim hladnjakom mozes sanjat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 9:39 (Doca15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

{#}

"Dobio je vec po nosu" u temi gdje se komentiraju Slike hardvera,ne treba mu sada cijeli tjedan nabijat na nos.Nisu svi experti u slaganju.
Dream team.
14 godina
protjeran

I pazi kupuje gtx titan {#} 

Nino Tomas
12 godina
neaktivan

Sa interegriranom grafikom mozes igrat 90% igri na low, kao sto sam i reko da stedim za neku jaku tipa titan jer je mogu nabavit u USA za upola manju cijenu nego u HR za napajanje nisam znao da je tako lose, sta se tice SSD-a molio bi da mi neko obijasni zasto bi mi bilo bolje install win na ssd a ne na hdd osim sta je ssd brzi, za CPU imam novo hladnje(corsair h100) al ga necu montiran na ovo kuciste jer pokusavam nabavit novo (Thermaltake Chaser MK-1). ninofreak12345 ne znam sta ti je smijesno u tome da ja kupujem titan, jesi ljubomoran ili?

12 godina
neaktivan
Zas ne ustedis npr uzmes gtx 780 koja je brutalna kartica i nema nadimak bzvz baby titan,jeftinija je kod nas i do 2500kn od titana,a malo overklokana je jaca od titana..a za te 2500kn koje ustedis mozes si kupit vrhunsko kuciste i ssd,i konfa ce ti bit brutalna i jaka za sljedeci niz godina :)
12 godina
neaktivan
Predator90 kaže...
Zas ne ustedis npr uzmes gtx 780 koja je brutalna kartica i nema nadimak bzvz baby titan,jeftinija je kod nas i do 2500kn od titana,a malo overklokana je jaca od titana..a za te 2500kn koje ustedis mozes si kupit vrhunsko kuciste i ssd,i konfa ce ti bit brutalna i jaka za sljedeci niz godina :)

Hvala na savijetu, no molio bi da mi obijasnite zas da install win na ssd, ja namjerno nisam htio na ssd jer mi se cini kao nepotrebno no izgleda da je potrebno. {#}

12 godina
neaktivan
Brze se podigne windows,ssd ima ogromne brzine citanja i pisanja,npr ocz ima 550/520 brzinu citanja i zapisivanja,sve ti se brze loadira,ucitava..cijene padaju ssd-ovima malo pomalo i kapacitet se povecava,tako da su postale zanimljivi vecem izboru korisnika.
12 godina
neaktivan

da to znam ali sta nema on da ako imam npr ps na ssd da ce mi onda ps biti brz al ako imam npr af na hdd oni nece jer su na hdd a ssd je "mali" ima 100gb dojde skoro ko 1tb hdd

12 godina
neaktivan
A gle u svakoj high end konfi je ssd,sad je na tebi da li ces ga stavit ili stavljat hdd-ove i mozda napravit si raid polje ako zelis,to je na tebi...stedi si za bolje kuciste,napajanje ili grafu,ssd mozes nekad i poslije stavit kad budes u mogucnosti
12 godina
neaktivan

zasad prvo kupujem graf a onda kuciste pa cu vidjet jos sa napajanjem

16 godina
moderator

Dosta {#}

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Već milion puta je upozoreno u tememe za sklapanje da se ponuda i cijene mjenjaju gotovo svaki dan i da tražite konfiguraciju nekoliko dana prije kupovine.

Ti ju tražiš 2-3 mjeseca prije što je nelogično i besmisleno!

Izvinjavam se onda, ali, ne smatram da sam napravio nekakvu veliku štetu i žao mi je što nisam sveznalica glede računala.

Jesus.

Pitao sam preventivno, da se znam pripremiti.

Moj post nije bio niti svadljiv, niti konfliktan. Nikakvu nisam štetu učinio.

Hval gosn. mod na vikanju i uskličnicama na kraju rečenice. Jako pristojno.

Ovo me naučilo da što manje postam po Hrvatskim forumima.

Sve najboolje i hvala svima koji su mi pomogli.

Morimur canentes carmina in mechanica os digital cognitionem sui. Appropinquationes. Singularitatis. Veritas.
16 godina
moderator

Ljudi se tu uzaludno trude sklopiti tebi konfiguraciju koju ti ionako nećeš kupiti jer kupuješ za 2-3 mjeseca.

Misliš da je to ok prema njima? Da je to pošteno?

Imaju oni i pametnijeg posla, ali trude se tu pomoći koliko mogu, netreba im onda još bezvezno i uzaludno sklapanje.

Štetu si napravio, oduzeo si ljudima njihovo vrijeme. Treba naučiti cijeniti ljude.

Pravit ću se da nisam vidio drugu polovicu posta...

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
13 godina
neaktivan
Pozdrav svima krajem ovog mjeseca kupujem pc i puno ljudI su mi govorili neke konfig. ali s nijednom nisam bio posve zadovoljan. Kompjuter uglavnom nece biti za igre nego za aplikacije i ne trebaju mi neki fancy djelovi kao tipkovnica, mis, kuciste. Evo sto mi treba: znaci naravno kuciste ( sa svim stvarima unutra), monitor, tipkovnica, mis i nista vise. Ako moze da je sve to iz future it ili neke druge trgovine koja dostavlja i SLAŽE računala. Budget je 10 500 kn
12 godina
neaktivan
Lukahec123 kaže...
Pozdrav svima krajem ovog mjeseca kupujem pc i puno ljudI su mi govorili neke konfig. ali s nijednom nisam bio posve zadovoljan. Kompjuter uglavnom nece biti za igre nego za aplikacije i ne trebaju mi neki fancy djelovi kao tipkovnica, mis, kuciste. Evo sto mi treba: znaci naravno kuciste ( sa svim stvarima unutra), monitor, tipkovnica, mis i nista vise. Ako moze da je sve to iz future it ili neke druge trgovine koja dostavlja i SLAŽE računala. Budget je 10 500 kn

Fulo si temu ako ti PC nece bit za gaming i malo jaci overclocking jer ako ti treba za aplikacije mozes ga slozit za ipod 10.000kn, mislim da ti HG Spot besplatno slaze ako kod njih sve kupis nisam ziher al mislim da sam to procito u katalogu njihovom.

13 godina
neaktivan
*konfiguracija bi trebala biti za svakakve programe, gaming za sve ako moze jer bi to trebao biti obiteljski komp.
14 godina

Lukahec123

- Kažeš da kupuješ krajem ovoga mjeseca, cijene se mijenjao iz dana u dan, već sutra možeš dobiti isto ili bolje za iste novce.

- Vrati se dan ili dva prije nego ideš u kupnju i bit će ti složen PC za novce koje imaš.{#}

- Mod je već upozorio na to, ljudi čitajte što piše.{#} Strana prije ove, zadnj post.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 14:55 (Valentin17).

1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kakav gaming? Hoces da mozes vuc igrice na ultra ili na medium,koje igrice, malo vise napisi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice