Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.390
|
čitano: 2.632.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

onda uzmi ovo napajanje: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4857
ima dovoljno snage za povući 2 grafičke koje god poželiš

kad smo već kod grafičkih, ako ti treba za gaming najviše, onda bih ti savjetovao da uzmes 2x8 GB rama umjesto 4x8 GB jer će ti 16 GB biti dosta sljedećih 5+ godina, a 32GB stvarno nije potrebno, a onda doplatiš za još bolju grafičku ako možeš protegnut do radeona 7970...

Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
peterstern9 kaže...

onda uzmi ovo napajanje: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4857
ima dovoljno snage za povući 2 grafičke koje god poželiš

kad smo već kod grafičkih, ako ti treba za gaming najviše, onda bih ti savjetovao da uzmes 2x8 GB rama umjesto 4x8 GB jer će ti 16 GB biti dosta sljedećih 5+ godina, a 32GB stvarno nije potrebno, a onda doplatiš za još bolju grafičku ako možeš protegnut do radeona 7970...

i je za gaming najvise

13 godina
neaktivan

onda definitivno uzmi 2x8 GB rama umjesto 4x8 GB i uzimaj ovu grafičku:  http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-hd7970-vaporx-3gb-gddr5/61334
to je sad to, jedino mi je žao kaj uzimat AMD procesor na takav komp, ali dobro, valjda imaš opravdani razlog :)

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan

ma samo uzmi ako imas love 

Corsair Dominator Platinum 16GB (4x4GB) DDR3 2400 MHZ

i uzivaj...

po meni best of..

www.tvojhosting.com
14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

onda definitivno uzmi 2x8 GB rama umjesto 4x8 GB i uzimaj ovu grafičku:  http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-hd7970-vaporx-3gb-gddr5/61334
to je sad to, jedino mi je žao kaj uzimat AMD procesor na takav komp, ali dobro, valjda imaš opravdani razlog :)

hehe imam nije izasao steamrooler ,inace sam za amd ali to je ukus osobe pa se nevrijedi raspravljat ,to mi je konfiguracija za kolegu a vec je uzeo ono kuciste i taj procesor fx 8350

13 godina
Majestic Ik kaže...
peterstern9 kaže...

hehe imam nije izasao steamrooler ,inace sam za amd ali to je ukus osobe pa se nevrijedi raspravljat ,to mi je konfiguracija za kolegu a vec je uzeo ono kuciste i taj procesor fx 8350

Od kartica uzmeš ovo :

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13233

ili još bolje ovo :

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Asus_PCIe_3.0_GTX770-DC2OC-2GD5_-_GTX770_2GB_video_kartica-p41021.html

(trebaš naručit)

Po meni ove dvije kartice nemaju konkurenciju u klasi od 3 soma kn....Obje šiju Ghz radeone i fino se kloknu...

I idi na AMD slobodno, pusti selo neka priča.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 0:44 (DarthMarkus).
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,vratih se gejmingu i treba mi nova konfa,davno je bilo zadnji put kad sam uzimao komp,i dalje pratim tržište pa me zanima ako mi možete malo pomoći da vidim da li se slažete sa mnom,evo šta sam dosad odabrao za konfu..

cpu-i7 4770k

ddr3-kingston 8gb predator ili corsair 2x4 low profile

mbo-asus maximus vi hero

gpu-gf gtx 780

hdd-toshiba 1tb

ssd-ocz vector ili vertex3?

kućište-coolermaster stryker ili corsair t600 white limited

napajanje-corsair ax 850w pro series

cooler-noctua nh-d14 2011

Namjerno nisam stavio linkove iz trgovina,jer ću od svugdje pomalo uzimat dijelove,naručivat doma i složit si doma to..Komp je malo i overklokerski raspoložen,a i gledao sam da je sve drugo na svom mjestu,važan mi je iznimno cable managament i da je buka što manja,zato sam stavio to napajanje,jer je full modularno,ne čuje se jako,a i kablovi se daju sakrit,kućište će bit vjerojatno cm stryker jer mi je brutala,memoriju ću morat uzet čini mi se low profile od corsaira jer su gabariti od noctue dosta veliki..Preporučite mi dobar ssd od 120 giga,vector ili vertex?Ako imate neke sugestije,slušam..Hvala i lp 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Hoćeš ić na nereferentnu 780 tku ? Malo je kod nas skupa....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislio sam ić na referentnu asusicu,lako se overklokne s ovim napajanjem koje sam mislio uzet,a od nereferentnih gledao sam asusovu directcu II,ima vrh hladnjak i super je,ali mislio sam nereferentnu jer mi je brutalna,ima običan izgled kao titan,svijetli u kućištu i piše gf gtx,to mi je brutalno

13 godina

Meni je mokri san Asusica,ono klokane šiju Titana ko od šale kolko vidim...

Samo stvarno su bezobrazno skupe...Kod nas je windforsica 5300...Ono brutala.....

Sve nekako čekam taj ATi da izbaci svoje pulene u 10 tom mj i nadam se da će nvidia spustit cijene...Trenutno bi čak prije išao na 770 sli - al to sam opet ja :-)....

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

bas to,slazem se s tobom..o sliju razmisljam dosta,ali mislim stavit jednu 780,i onda kad padne cijena ubost jos jednu i to bi bilo brutalno

13 godina

O yes....{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Predator90 kaže...

bas to,slazem se s tobom..o sliju razmisljam dosta,ali mislim stavit jednu 780,i onda kad padne cijena ubost jos jednu i to bi bilo brutalno

Nemoj bacat novce na SLi GTX780,jedna će te služiti godinama a kad/ako osjetiš da je vrijeme za upgrade kupi neku high end next gen grafu i uživaj dalje.

BF3: CRO_hRci
12 godina
neaktivan

i to šta kažeš da,slažem se s tobom,mislim da ću sad odmah ubost 2x8 giga rama kao zalog za budućnost,i moram si ssd nać neki koji ima vrhunske perfomanse recimo 550/520,ove druge komponente koje sam izabrao mislim da su sve stv dobre i da nigdje neće bit bottlenecka.

12 godina
Predator90 kaže...

i to šta kažeš da,slažem se s tobom,mislim da ću sad odmah ubost 2x8 giga rama kao zalog za budućnost,i moram si ssd nać neki koji ima vrhunske perfomanse recimo 550/520,ove druge komponente koje sam izabrao mislim da su sve stv dobre i da nigdje neće bit bottlenecka.

Možda OCZ Vertex 4 serija za SSD?

12 godina
neaktivan

gledam tu seriju,ili ću uzet ocz vectora,to nisam siguran razlika u cijeni je mala,ocz vertex ima 560/430,dok vector ima 550/400 tako da je vertex bolji po tome za 5%..Imao sam u planu kao šta sam bio rekao uzet coolermaster strykera i zvao sam par mjesta i gledao na nabavi i kućište je rasprodano,sad moram tražit neku drugu alternativu

12 godina
Predator90 kaže...

gledam tu seriju,ili ću uzet ocz vectora,to nisam siguran razlika u cijeni je mala,ocz vertex ima 560/430,dok vector ima 550/400 tako da je vertex bolji po tome za 5%..Imao sam u planu kao šta sam bio rekao uzet coolermaster strykera i zvao sam par mjesta i gledao na nabavi i kućište je rasprodano,sad moram tražit neku drugu alternativu

Coolermaster HAF serija možda?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_71&products_id=12516

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_71&products_id=7263

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 19:36 (Hrci).
12 godina
neaktivan
Gledao sam haf 942 i to je super kuciste sa puno opcija,tako da je to realna solucija
12 godina
neaktivan

Pozdrav !

Klasika: imam posao (napokon) nakon skoro godinu dana, a moj hobiji (dizajn, programiranje, 3d animiranje, web dizajn i slično) bi sad opet mogli dobiti zamašnjak budući da ću napokon moći kupiti bolje računalo.

Kao prvo: ovo postam u dva threada (iznad 10 000 kn, i ispod 10 000kn do 9 000 kn) čisto jer nisam siguran hoće li računalo biti oko 9 000 kuna (ispod toga ne idem), ili 11 000 kuna pa čak i više, možda čak do 13 000 kn.

Vidjet ću ovisno o novčanim okolnostima a možda i ako ima neka jako dobra komponenta (npr. OGROMNI kvalitetni monitor) vrijedna trošenja, no - zasad - razmotrimo trenutno da su oba dvije mogućnosti u igri dakle samim time postam i u oba threada.

Izvinjavam se ako slučajno to smeta moderatora; ako nije problem, dopustite u ovom slučaju.

Zahvaljujem.

Dakle, PC konfiguracija iznad 10 000 kuna do 12 000 kuna; svi dijelovi moraju biti top-notch. OBVEZATNO MRCINA OD MONITORA. Kvalitetna, a jeftina (kao i svi djelovi).

Za programiranje čovjeku ne treba mrcina, ali, za rad u Cinema 4D, Mayi, Adobe After Effects i slično, mi treba mrcina.

Plus bi bilo - naravno - ako bi usput grafička bila dobra za baciti pokojeg FPS negativca, ili zaigrati Supreme Commander u 4k rezoluciji (OK, pretjerujem, but you get the drift).

Dakle, ima tko kakvih ideja?

Unaprijed zahvaljujem

-David

Morimur canentes carmina in mechanica os digital cognitionem sui. Appropinquationes. Singularitatis. Veritas.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 20:19 (Synthronika).

0 0 hvala 0
14 godina

adm.hr

Moj PC  
0 2 hvala 1
13 godina

Synthronika

Ukoliko nece biti oc-anja procesora evo alternative:

i7 4770

NOCTUA L9i 

ASUS H87M PLUS

2X KINGSTON H-X 8GB 1600 MHZ (16GB)

TOSHIBA 3,5 2TB SATA 3

SAMSUNG 840 PRO 128 GB SSD

ASUS GTX 660 2GB OC DC

SAMSUNG DVD-RW SATA

OCZ MKIII SILENCER 500W 80+

SILVERSTONE SUGO SG02

LG 24" LED IPS (16:10)

11 000 kn sa slaganjem i dostavom - Futura it

Ako se radi o profi masini radje utrosi novac na Quadro K2000, a igre jednostavno stavi na stranu ili se igraj preko integrirane HD 4600 uz smanjenje postavki i rezolucije.

Ukoliko ti je bitan tilt i pivot idi na DELL U2412M.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 20:54 (zober).

3 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sve super; hvala dečki.

Jedino monitor.

Zanima me 27 inčni, a čuo sam (nisam pratio par godina) da danas ima u Zagrebu kupiti i 30 inčnih monitora.

Ima koji dobar, kvalitetan, a relativno jeftn iz te klase?

Widescreen of course.

Hvala unaprijed svima koji su dali svoje prijedloge !

Morimur canentes carmina in mechanica os digital cognitionem sui. Appropinquationes. Singularitatis. Veritas.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima ih, ali sve do 3000 kn pa cak i iznad su fhd 16:9 sto bas i nije za tebe s obzirom na namjenu.

Jedino sto bi ti ja preporucio od 27" je DELL U2713 HM, a on je 4700 kn i ide po narudzbi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 22:42 (faza606).
13 godina

Potpis na kolegu, jos bi pridodao i HP ZR2740W, al sumnjam da ima namjeru toliko izdvojiti za moniitor.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 22:44 (zober).
14 godina

neznam dal bi ti pasao monitor od 21:9 omjerom, ali evo jedan prijedlog.

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala svima. :)

@Zober: Pa, ako je monitor toga vrijedan... treba vidjeti kad dobijem posao i kad krene.

Javim sve. Hvala. :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zober:

Super, sve mi se sviđa. :) Pogotovo dosta virtualne memorije.

Što se tiče monitora, uzet ću dva ta koja si nabrojao.

Jedva čekam da lgene prva plaća tamo negdje u 10 mjesecu.

12 godina

I onda na kraju krajeva namjeravaš kupiti komp u 10mj.? {#}

12 godina
neaktivan

Ispričavam se što sam godinu dana bio nezaposlen i što nisam imao. Oprosti što sam svaki dan slao životopise i svaki dan išao na razgovore za posao.

Koliko se sjećam, nisam te pitao za mišljenje, a bogme nemam ni želju se opravdavati tebi zašto kupujem u 10 mjesecu računalo.

Planiram već sad. Ne vidim gdje je problem.

Ako nemaš kontruktivno nešto za reći na temu... čemu komentiranje?

16 godina
moderator

Već milion puta je upozoreno u tememe za sklapanje da se ponuda i cijene mjenjaju gotovo svaki dan i da tražite konfiguraciju nekoliko dana prije kupovine.

Ti ju tražiš 2-3 mjeseca prije što je nelogično i besmisleno!

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice