Sklapanje PC konfiguracija - od 400 do 700 EUR
- poruka: 22.631
- |
- čitano: 4.675.513
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

http://www.futura-it.hr/katalog/gotova-racunala/gotova-racunala/futurait/gaming-racunala/futurait-107/
Za te novce složiš bolje
- 1 x Intel Pentium G4560 (3.5GHz, 3MB, S.1151, HT) KabyLake, box
- 1 x Crucial DRAM 8GB DDR4 2133 MT/s (PC4-17000) CL15 SR
- 1 x Asrock H110M-DGS, S.1151
- 1 x HDD Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm, High-Performance
- 1 x Kućište MS Helios 3, crno 1x12cm+1x8cm vent
- 1 x Fortron Hyper 500W, 80+ - 60mj.
- 1 x XFX AMD Radeon RX 470 RS GDDR5 4GB/256bit
Ukupno: 4076,00 kn -2%, slaganje i dostava u cijeni
Evo ga:
1x Procesor INTEL Pentium G4560, 3500 MHz, Kaby Lake, Socket 1151
1x Matična ploča MSI B250M PRO-VD, Socket 1151, DDR4, VGA, DVI
1x Memorija G.SKILL 8 GB DDR4, 2133 MHz, DIMM, Value, CL15, F4-2133C15S-8GNT
1x Grafička kartica GIGABYTE nVidia GeForce GTX1050 Ti OC, 4 GB GDDR5
1x SSD disk 120 GB, A-DATA SP550, 2.5", SATA III
1x Tvrdi disk 1 TB, TOSHIBA P300, 3.5", 7200 rpm, SATA III, HDWD110UZSVA
1x Napajanje FORTRON Hexa Plus, 400W, 80+, active, 12cm
1x Kućište ZALMAN Z1, bez napajanja
UKUPNO: 4.290,40kn (4.464,71kn na rate)
[img]http://i.imgur.com/qvSQHBo.png[/img] evo jel ovo ok u future,izadje 5700 na rate ?
[img]http://i.imgur.com/qvSQHBo.png[/img] evo jel ovo ok u future,izadje 5700 na rate ?
dobro je, ali pošto imaš još -2% popusta jer si član foruma ubaci umjesto tog MS kućišta zalman Z1, lijepše, kvalitetnije i prozračnije kućište sa boljim prostorom za cable managmant i opet te izađe 5.662kn na rate
znaci ako uzmem u future imam popust?
i reci mi jel bolje onda da neko bolje napajanje uzmem a kuciste ostavim,posto iz iskustva znam da je dobar psu zlata vrijedan
Da, imaš popust. Dobar je hyper, radije uzmi kućište bolje.
znaci ako uzmem u future imam popust?
i reci mi jel bolje onda da neko bolje napajanje uzmem a kuciste ostavim,posto iz iskustva znam da je dobar psu zlata vrijedan
Napajanje je dobro, rađe uzmi kvalitetnije kućište, pogotovo jer uzimaš MSI Armor grafu koja je malo toplija pa će ti prozračnije kućište svakako pomoći za koji stupanj nižu temperaturu grafe ali i ostalih komponenti unutra.
a sto trebam napravit da aktiviram taj popust,mislim nevidim nigdje na stranici
a sto trebam napravit da aktiviram taj popust,mislim nevidim nigdje na stranici
kada im se javiš mailom/telefonom/na fejsu oko konfe spomeneš im taj popust, kažeš im da si član bug.hr foruma i daš im svoj nick sa foruma i ostvariš 2% popusta na konfu
hahahah zanima me reakcaij na "dobar dan, moze li popust za bug forumasa, ja sam nazi commander"
Trebao bih savjet. Jednoj osobi je krepalo računalo. Želi novo i to vrlo brzo jer mu treba. Savjetujem mu da ode u servis da mu dijagnosticiraju kvar i zamjene komponentu (vjerojatno HDD). Nije u mome gradu nego je u Zagrebu, pa mu ja to ne mogu uraditi, a samim tim niti točno odrediti kvar. To mu savjetujem čisto iz razloga da se "krpa" sa starim računalom (ukoliko mu nije crkla matična npr. i kvar je isplativo rješavati) dok ne izađu R3 i 5 AMD procesori i budu dostupni kod nas.
No, nikako ne želi čekati jer mu treba računalo kao što sam već napomenuo. Pa je sada opcija da mu složim računalo sa onim Pentiumom 4560 i onda on za nekoliko mjeseci kupi recimo i5 6400 ili neki drugi ako Intel bude kojim slučajem dosta rezao cijene. Računalo je za sve. I igre samim time. Složiti ću mu, nije problem, ali što vi ovdje mislite?
Crklo mu je u krivo vrijeme računalo... Mislim ono, AMD sprema zvijeri od procesora i biti će dostupne za nekoliko mjeseci (R3 i 5), ali njemu se žuri. Nisu loši ovi i5 procesori, ali su skupi, a AMD će tu možda nuditi četverojezgrene sa SMT-om. Slične i7 procesoru.
Svašta ti napišeš a ono bitno ništa... budžet, način plaćanja, namjena?
Ma ne tražim da mi složite. Čisto me je zanimalo ima li netko kakav prijedlog glede osnove tj. baze računala. Dakle, procesor i shodno tome matična ploča. Prilažem sliku onog što sam ja mislio.
Koliko vidim ljudi su zadovoljni sa ovom matičnom pločom. Konektora i portova standardno za micro ATX - dovoljno. Jedino što joj treba novi BIOS da podržava ovaj Kaby Lake Pentium. Memorija, e tu sam stavio najjeftinije, ali jedan forumaš je napisao da mu je dvokanalno korištenje RAM-a donijelo uočljivo poboljšanje performansi u igrama u kombinaciji sa G4560. On je dodao još jedan modul od 8 GB i ima 16, ali mi bi možda mogli odabrati 2x4 ili 2x8 GB? No, 16 GB je po mojem mišljenju još uvijek nepotrebno za većinu igara. Što ovdje ekipa kaže? 1 modul ili 2?
SSD sam odabrao veći jer mi se čini da je 120 i 128 GB malo. Ovaj SSD nije nešto, ali su korisnici zadovoljni. Z3+ jer je na akciji i kvalitetno je. Ove sve druge komponente neću komentirati i govoriti zašto sam ih odabrao jer sam mišljenja da su provjerene i dobre.
Cijena računala je do 5k kn, a dućan Futura IT. Još hoće monitor do 1k kn, ali još ga nisam gledao. No, hoću. Slobodno komentirajte i predlažite.
Ima li taj tvoj tip nešto što može iskorisitti za novu konfu iz stare ? Npr. napajanje, optički, HDD ?
Inače dobro si složio, moglo bi se nagurat hladniji i bolji model rx 470 ako izbaci optički uređaj.
SSD je meh, ali u futuri drugi izbor za te pare nema, tak da ako u futuri kupujete to je to.
Ma ne tražim da mi složite. Čisto me je zanimalo ima li netko kakav prijedlog glede osnove tj. baze računala. Dakle, procesor i shodno tome matična ploča. Prilažem sliku onog što sam ja mislio.
Koliko vidim ljudi su zadovoljni sa ovom matičnom pločom. Konektora i portova standardno za micro ATX - dovoljno. Jedino što joj treba novi BIOS da podržava ovaj Kaby Lake Pentium. Memorija, e tu sam stavio najjeftinije, ali jedan forumaš je napisao da mu je dvokanalno korištenje RAM-a donijelo uočljivo poboljšanje performansi u igrama u kombinaciji sa G4560. On je dodao još jedan modul od 8 GB i ima 16, ali mi bi možda mogli odabrati 2x4 ili 2x8 GB? No, 16 GB je po mojem mišljenju još uvijek nepotrebno za većinu igara. Što ovdje ekipa kaže? 1 modul ili 2?
SSD sam odabrao veći jer mi se čini da je 120 i 128 GB malo. Ovaj SSD nije nešto, ali su korisnici zadovoljni. Z3+ jer je na akciji i kvalitetno je. Ove sve druge komponente neću komentirati i govoriti zašto sam ih odabrao jer sam mišljenja da su provjerene i dobre.
Cijena računala je do 5k kn, a dućan Futura IT. Još hoće monitor do 1k kn, ali još ga nisam gledao. No, hoću. Slobodno komentirajte i predlažite.
1 x Intel Pentium G4560 (3.5GHz, 3MB, S.1151, HT) KabyLake, box
1 x MSI B250M PRO-VD, KabyLake, LGA1151
1 x DDR4 Crucial 8GB DDR4 2400 MT/s CL17
1 x MSI RX 470 Armor OC, 4GB GDDR5, DX12
1 x SSD ADATA 240GB SP550
1 x HDD Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm, High-Performance
1 x Fortron Hyper 500W, 80+ - 60mj.
1 x Zalman Z1 Neo, USB3.0
Ukupno: 4876,21 kn (-2% = 4.778kn)
besplatno slaganje i dostava
Hvala. Evo našao sam i monitor. Čak ima i FreeSync. Monitor mi djeluje kvalitetan gledajući specifikacije. Samo ne vidim do koje frekvencije ima Freesync.
EDIT: Našao sam. Do 60 Hz.
Možeš uzeti i taj monitor
ako platim odmah u komadu,hoce li me nesto jeftinije izac?
Pozdrav!
Trebao bih prijedlog za novi PC, moj umire pa bi trebao uzet novi za rad i gaming (uglavnom WoW).
Monitor i periferiju imam. Trebao bih i SSD uz njega.
Bitno da može potrajat min 3 godine.
Buđet je do 5000kn , uzeo bi na rate.
ako platim odmah u komadu,hoce li me nesto jeftinije izac?
Normalno da bi, za kes je 10% jeftinije
Pozdrav!
Trebao bih prijedlog za novi PC, moj umire pa bi trebao uzet novi za rad i gaming (uglavnom WoW).
1 x Intel Pentium G4560 (3.5GHz, 3MB, S.1151, HT) KabyLake, box
1 x GIGABYTE GA-B250M-D2V, 2xDDR4, KabyLake, S.1151, mATX
1 x DDR4 Crucial 8GB DDR4 2400 MT/s CL17
1 x MSI RX 470 Armor OC, 4GB GDDR5, DX12
1 x Kingston UV400 120GB SSD, 2.5” 7mm, SATA 6 Gbit/s
1 x HDD Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm, High-Performance
1 x Fortron Hyper 500W, 80+ - 60mj.
1 x Zalman Z1, USB3.0 black, 2x120mm
Ukupno: 5143,00 kn (-2% = 5.040kn) na rate
Besplatno slaganje i dostava
1 x Intel Core i5-7400 (KabyLake,3.0GHz, 6MB,LGA1151) box
1 x Asrock H110M-DGS, S.1151
1 x MSI RX 460 4G OC, 4GB GDDR5, DX12
1 x SSD ADATA 240GB SP550
1 x Crucial DRAM 8GB DDR4 2133 MT/s (PC4-17000) CL15 SR
1 x Fortron Hexa+ 400W, 80+
1 x Kućište MS Helios 3, crno 1x12cm+1x8cm vent
5050 na rate
Pozdrav!
Nemoj kupiti i5 jer je 1000kn skuplji od g4560 što je ogromna i neopravdana razlika, uzmi sad g4560 a ako ti u budućnosti zatreba procesorske snage ubodi i7 jer će izlaskom Ryzena cijene opast.
Prijedlog koji ti je složio ibme74 je bolji. Imaš kvalitetnije kućište, jače napajanje, bolju ploču, novi HDD, sve to više vrijedi nego imati i5 7400 umjesto g4560. Jedino što bi mogao ako samo igraš WoW, uzeti slabiju grafičku, te za razliku u cijeni veći SSD od 240GB, 120GB je dosta malo, ali opet ako ne igraš previše igre biti će ti i on dovoljan.
ali bi platio s karticon
Online kartica na rate i kartica jednokratno je ista cijena, bez popusta. Za keš imaš popust 10%, pa ako plaćaš karticom jednokratno bolje je dići lovu u bacni ako ti to ne igra ulogu.
a ne igra mi ulogu,samo mi je problem sto je ovo u zg a ja sam u zd,jedino ako mogu na pouzecu platit
a ne igra mi ulogu,samo mi je problem sto je ovo u zg a ja sam u zd,jedino ako mogu na pouzecu platit
Mozes pouzecem, digni lovu zasto da placas 10% vise ako vec placas odjednom