- Uzeo je 260X 1GB grafu.
- A ako želi, neka uzme, ali taj hladnjak je bacanje novaca, neisplativ pored Themisa,
prijedlozi u slaganju govore dovoljno.
- Uzeo je 260X 1GB grafu.
- A ako želi, neka uzme, ali taj hladnjak je bacanje novaca, neisplativ pored Themisa,
prijedlozi u slaganju govore dovoljno.
Hvala svima na odgovorima!
U glasanju je za sada 5:4 za X8 8320, mislio sam da će biti veća razlika.
Komponente uzimam za otprilike tjedan dana, a za sada je odluka na AMD-u + hladnjak i R7 260X.
Neko vrijeme ne pratim stanje PC hardvera, a komp mi odumire jer se komponente kronično pregrijavaju. Konkretno grafička, klasični problem sa pregrijavajućim AMD voltage chipovima. Trebao bih savjet za upgrade.
Komponente kome mi trebaju:
-CPU
-Matična ploča
-RAM
-Grafička kartica
Imam Chieftek napajanje od 500W za koje mislim da će još poslužiti, hardove, monitor i kućište trenutno ne mislim mijenjati.
Ako smatrate da će napajanje biti neadekvatno s obzirom na preporučene komponente, slobodno preporučite nešto drugo.
Ne planiram nikakav overclock sa novim komponentama, bitno mi je da osnovne performanse same po sebi budu solidne za idućih nekoliko godina.
Računalo će biti korišteno za sve - posao, gaming i generalno multimediju.
Trenutno računalo koristim za iste svrhe u dnevnoj sobi. Spojeno je na TV za zabavu i monitor na radnom stolu za posao.
Nemam posebnih preferenci oko brandova, trenutno mi je svejedno hoće li biti AMD ili Intel oko procesora, ili AMD ili Nvidia oko grafičkih kartica.
Bitno mi je da hardver bude sposoban vrtjeti igre na solidnom framerateu(ne nužno i na max detaljima) slijedeće 2-3 godine u vrh glave.
Cijenom bi bilo idealno da bude više prema donjem limitu od 3000kn nego prema gornjem od 5000.
Zahvaljujem unaprijed.
- Ukupno: 3440,94 kn za gotovinu.
- Eventualno ako možeš još se rastegnuti pa uzeti 8GB RAMa umjesto predloženih 4GB,
pa si miran i u slučaju jačega multitaskinga.
- Možeš ići i na Intel prijedlog, CPU i matičnu ploču zamjeni za i5 3350P s1155 i Asrock B75M-DGS R2.0.
- Spire Kepler CPU hladnjak ti u slučaju odabira Intel prijedloga nije potreban.
Može li mi netko molim vas sastaviti pristojnu konfiguraciju za igranje novijih igara (BF4, Crysis 3), ne treba bit na Ultra ili High, ali da je framerate zadovoljavajući. Cijena ako može do 3000 kn, plaćanje gotovinom.
Komponente koje mi trebaju:
- CPU
- hlađenje
- grafička
- matična
- RAM
- HDD
- kućište
- napajanje
- DVD čitač
Živim u Hrvatskoj, nije bitno koja trgovina.
Hvala!
Izvolis:
= 3005 kn s ukljucenim slaganjem i dostavom.
ako može neka uzme ovu grafičku. malo jača i štedljivija
ja bi tu rađe išao na neki jači proc a slabiju grafu tipa 7770/250x ;)
ono da se mene pita
Ukupno: 2995,77 kn
btw. ta matična očito ima problema zbog nedostatka heatsinka na vrm koji se pregriju te uzrokuju reboot
Ljudi, najljepša vam hvala!
Stvarno ste zakon :)
Googlat ću još malo o objema konfiguracijama, pa ću vidjeti na kraju što ću sve naručiti
Pozz mozete li mi sklopiti intelovu konfiguraciju s nekim i3 procesorom ( neka ok matična i napajanje (xfx 80 mozda ? ) , svejedno koja ram memorija , hard od 500 gb svejedno koji ... neko kuciste koje nije skupo..) + monitor neki veci za ok cijenu . Graficka mi nije potrebna jer cu koristiti integriranu s procesora , a cd/dvd vec imam .
Placanje u gotovini pa mi mozete sve u jednom ducanu sloziti , budzet - nekih 3-4 tisuce ( a moze i manje vise ... volio bih dobiti što bolje komponente za sto manju cijenu , takozvane best buy proizvode )
Mozete mi isto sloziti drugu konfiguraciju sve isto ali samo s nekim losijim i5 procesorom .
Hvala
Ako trazis best buy komponente preporucio bi ti da se preselis na Amd FM2+ koji je raznovrsnije namjene i nije nista losiji od Intelovog i3 iz istog cjenovnog ranga:
Ovako bi to izgledalo:
KINGSTON H-X FURY 2X4 GB 1866 MHZ (8GB)
= 4085 kn - ukljuceno slaganje i dostava.
Ako trazis best buy komponente preporucio bi ti da se preselis na Amd FM2+ koji je raznovrsnije namjene i nije nista losiji od Intelovog i3 iz istog cjenovnog ranga:
Ovako bi to izgledalo:
Nista amd , samo intel dolazi u obzir. i hd mi je dovoljno 500 gb i 4gb rama ....
Ovako bi to izgledalo:
Nista amd , samo intel dolazi u obzir. i hd mi je dovoljno 500 gb i 4gb rama ....
zasto ne amd?, a ovo ti nije obican hdd, ovo je hibrid hdd/ssd(imat ces brzi komp), i 8 gb rama zato jer intergrirana uzima sebi 2gige, slazem se sa kolegom Zoberom
Ovako bi to izgledalo:
zasto ne amd?, a ovo ti nije obican hdd, ovo je hibrid hdd/ssd(imat ces brzi komp), i 8 gb rama zato jer intergrirana uzima sebi 2gige, slazem se sa kolegom Zoberom
Dovoljan mi je obican najosnovniji hd 500 gb , a jednostavno zelim intelovu platformu ... pa ako mi mozete sto sloziti bio bih zahvalan :)
- Znaš ti kaj valja.
- Ukupno: 4012,87 kn
- Kad i ako se pojavi potreba, samo vanjsku grafu ubaci i oderi.
- Zasada imaš sasvim dovoljnu integriranu HD4600.
- Da ja uzimam i ja bih uzeo Intela.
- Ekipa, TD nisam dao nikome.
- Ekipa, TD nisam dao nikome.
Što tebe toliko mori taj TD?
hebe*** ko daje td, ne moraš se svaki post pravdati da nisi ti dao
Znamo mi da nisi ti tako da pusti te gluposti za malu dijecu ;)
- Znaš ti da nisam ja, ZNAM da ima i onih koji ne znaju.
- Ovo je forum pun djece, tako da ...
- Znam da na ovome forumu ima ljudi (možda i djece, ne znam) koji uživaju u tome,
hoću da SVI znaju da nisam jedan od "djece" (čitaj neodgojenih).
- A i to je samo jedna rečenica u postu, pa neka se nađe. ;D
Pozdrav ekipa, treba mi savjet za konfiguraciju, koristenje vecinom multimedija, manje igranje al opet da vrti 2012/2013 igre kad mi je dosadno ;-), hdd moze od 500, ostalo ostavljam vasim strucnim savjetima. Placanje gotovina, do nekih 4500, al ako netko smatra da 100-200 kn se stvarno isplati dodat, neka slobodno napravi i takvu konfiguraciju. Ducan sve isto, bitno da je najpovoljniji ;-)
Unaprijed hvala
Monitor i ostatak periferije ne trebas? Mozes navesti model ako ga vec posjedujes.
Pardon, cijela konfiguracija da je do nekih 4500-5000. Treba mi i monitor i periferija, mis, tastatura.
1 x AOC LCD 21,5 Wide , 6ms, 16:9, IPS
1 x Zalman mouse, mousepad M350
1 x Zalman keyboard K350M, black
1 x Intel Core i5-4440 Soc 1150
1 x MSI Main Board Desktop iH81
1 x R7 260X 1G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DP OC VERSION,
1x XFX Pro 450W, 80+
1 x Transcend JetRAM 4GB DDR3 1600 DIMM CL11 512Mx8
1 x Optički uređaj LG GH24NS SATA Bulk Crni 24x
1 x HDD SEAGATE Barracuda 7200 (3.5",500GB,16MB,SATA III-600)
1 x Zalman micro tower case black
4974,31 kn
Jaca Amd varijanta ako te ne smeta sitan prelazak budjeta:
SEAGATE 3,5 BARR. 500 GB SATA 3
SAPPHIRE R7 265 2GB DUAL-X BOOST
= 5125 kn s slaganjem i dostavom - Futura it.
1 x Intel Core i3-3240 Soc 1155
1 x Asrock s1155 B75M-DGS R2.0
1 x Chicony Active 350W ATX PSU
1 x MSI Video Card GeForce GTX 750 GDDR5 1GB/128bit, 1059MHz/5000MHz, PCI-E 3.0 x16, HDMI,DVI, VGA, Retail
1 x Memorija 6Gb (2+4Gb) Kingston DDR3 1600MHz
3037,03 kn
1 x AMD CPU Desktop Athlon II X4 760K (3.8GHz,4MB,100W,FM2) box, Black Edition
1 x MSI Main Board Desktop AMD A78 (SFM2+,DDR3,SATA III,RAID,GLAN,USB2.0,USB3.0,VGA,HDMI, DVI) ATX Box
1 x Spire Kepler Rev.2
1 x Chicony Active 350W ATX PSU
1 x Transcend JetRAM 4GB DDR3 1600 DIMM CL11 512Mx8
3065,44 kn
Pozdrav,
da li mi možete preporučiti konfiguraciju do 4000kn? Koristila bi se za lagani gejming.
Trebaju mi procesor, matična, grafička, kućište, napajanje, hard disk, memorija. Monitor, optika i periferija ne trebaju.
Bilo bi dobro da ima barem 6GB RAMa, i HDD od 1TB.
Hvala unaprijed!
Ukupno: 4034,17 kn
Besplatno slaganje i dostava
- Fali ti matična ploča.
- Ukupno: 3967,98 kn
- Ukupno: 3966,21 kn
- Imaš besplatno slaganje i dostavu.