Sklapanje PC konfiguracija - od 1000 do 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 11.415
|
čitano: 2.674.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija - od 7.000 do 10.000 kn

Vas dvoje ste presmijesni ponasate se ko mala djeca mislim nemam nista protiv jednog ni drugog ali mimixxx ako si vec planirao lupit 10 k kn u konfu barem po meni to je velika svota novca u ovoj ljepoj nasoj moras barem 4 mjeseca radit za to ako ti je recimo placa 3000 kn.

Po meni mogao si fino tu pitat za opcije da ti se sastavi konfa i onda ljepo izmedju tog sto su ti sugerirali ljudi i ti sam sto si mislio sastavis ono najbolje. Da time dobijes ono najbolje na onu svotu novca koju si ulozio ili mislio potrosit.

Jer i sam isto tako planiram uzimat kroz 10ak dana konfu preko 10k kn i vazem sve moguce opcije i najvjerojatnije cu 2-3 dana prije kupnje copy paste komponenti pa cu da vidim sam dobro slozio konfu ili ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - od 7.000 do 10.00
marac1988 kaže...

onda ljepo izmedju tog sto su ti sugerirali ljudi i ti sam sto si mislio sastavis ono najbolje.

Ljudi u 90% dolaze pitati i onda opet na svoju ruku nešto sami kemijaju, u 100% slučajeva uzimaju lošije od predloženoga i za više novaca,

ako znaš sam što radiš, onda ne moraš pitati druge za mišljenje, pogotovo ako nećeš to mišljenje uvažiti.

Ovo zadnje ti ne igrana, najbolje je ovo što je složio netko od ekipe, netko tko u malom prstu ima sve te komponente, netko tko je imao

priliku isprobati 99% toga što predlaže, jer svi mi ovdje smo na neki način debelo uključeni u taj posao i to godinama.

Najbolje je široki pojam, a vidim da tebi on znači "moje je najbolje", pa dobro da znam, da kad se javiš za prijedlog, da ne moram gubiti vrijeme

na tebe, nego hvala Bogu mogu otići na PCE ili HCL pomoći onima kojima pomoć u stvari treba i koji će poslušati stručnjaka.

ps. uzmi moj prijedlog i njegovo što je uzeo, daj izvuci iz toga najbolje? Ali moraš ostati u zadanom budžetu. Opet će najbolje možda biti

za tebe, ti daješ novce, ali opet to ne mora značiti da je to najjkvalitetnije, najizbalansirano i best buy za te novce, jer sve to je moj prijedlog.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 17:01 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17

Ljudi u 90% dolaze pitati i onda opet na svoju ruku nešto sami kemijaju, u 100% slučajeva uzimaju lošije od predloženoga i za više novaca,

ako znaš sam što radiš, onda ne moraš pitati druge za mišljenje, pogotovo ako nećeš to mišljenje uvažiti.

Ovo zadnje ti ne igrana, najbolje je ovo što je složio netko od ekipe, netko tko u malom prstu ima sve te komponente, netko tko je imao

priliku isprobati 99% toga što predlaže, jer svi mi ovdje smo na neki način debelo uključeni u taj posao i to godinama.

Najbolje je široki pojam, a vidim da tebi on znači "moje je najbolje", pa dobro da znam, da kad se javiš za prijedlog, da ne moram gubiti vrijeme

na tebe, nego hvala Bogu mogu otići na PCE ili HCL pomoći onima kojima pomoć u stvari treba i koji će poslušati stručnjaka.

ps. uzmi moj prijedlog i njegovo što je uzeo, daj izvuci iz toga najbolje? Ali moraš ostati u zadanom budžetu. Opet će najbolje možda biti

za tebe, ti daješ novce, ali opet to ne mora značiti da je to najjkvalitetnije, najizbalansirano i best buy za te novce, jer sve to je moj prijedlog.

Nekontam zasto se odma nadjes uvrijedenim i odma neki defensive stav imas i pogresno sve protumacis citaj malo bolje sta sam napisao.Po meni nema smisla svadjat se vrijedat i govoriti tipa u tvom smislu ti sve znas pa necu svoje dragocijeno vrijeme trosit za tvoju konfu da sastavim itd. Tko je tu napisao da ja sve znam?Mislim da to nigdje nisam napisao. Ovo je sve pisano dobronamjerno i zato je tu forum.Pogotovo ovakve teme da se pomogne ljudima da se uzmu dobre stvari da bude best buy s gledista ulozeno dobiveno s mog gledista je stvarno bezveze ovo prepiranje.

Znas kak se kaze cijeli zivot ucis i da bi onda umro ko budala.

Valentin 17 Svaka tebi cast i cijenim to sto izdvajas svoje dragocijeno vrijeme i sugeriras ljudima sta uzet a sta ne.

Ono sto sam naglasio i rekao je upuceno za mimixxx sta je mogao da ucini posto je odlucio lupit tolko para a svi znamo da 10k kn nije mala stvar i da se posavjetuje tu sa strucnim ljudima koji prate sve te novitete i koji trose svoje vrijeme na slaganje konfiguracija i da je onda naknadno nakon toga odlucio sta da kupi da si slozi neki best buy i da mozda jos uspara koju kunu ako je moguce.

E sad na njemu je samom dal ce on to kupit ili ne sto ste mu sugerirali tu je on sam na gubitku.

Tako barem ja mislim uciniti stavit komponente i pitat za savjet jel ok il nije i pitat zasto to recimo nije dobro a ovo drugo je.

I et svim jos jednom koji slazu konfe i sugeriraju sta uzet a sta ne za djabe svaka cast.

9 godina

Već si se pokazao kad si tvrdio da je haswell brži od overclockiranog skylake... samo bubaš gluposti, no dobro neka ti bude, samo me zaobiđi u širokom luku i uživaj u svom neznanju..

9 godina
marac1988 kaže...

Vas dvoje ste presmijesni ponasate se ko mala djeca mislim nemam nista protiv jednog ni drugog ali mimixxx ako si vec planirao lupit 10 k kn u konfu barem po meni to je velika svota novca u ovoj ljepoj nasoj moras barem 4 mjeseca radit za to ako ti je recimo placa 3000 kn.

Po meni mogao si fino tu pitat za opcije da ti se sastavi konfa i onda ljepo izmedju tog sto su ti sugerirali ljudi i ti sam sto si mislio sastavis ono najbolje. Da time dobijes ono najbolje na onu svotu novca koju si ulozio ili mislio potrosit.

Jer i sam isto tako planiram uzimat kroz 10ak dana konfu preko 10k kn i vazem sve moguce opcije i najvjerojatnije cu 2-3 dana prije kupnje copy paste komponenti pa cu da vidim sam dobro slozio konfu ili ne.

Zašto bi pitao da mi se sastavi konfa.. Mislim smješno mi je to... Idu mi na živce ovi što misle da znaju bolje od drugih...

Ja sam tu pitao neke stvari... Valentin je bubao gluposti... Vidjeli smo i linkove na kojima je dokazano da je overclockirani Skylake brži od hasewella za koji je on tvrdio da je "značajno" brži... Ja sam ga pristojno zamolio da više ne komentira moje postove, jer me više ne zanima njegovo mišljenje. On ne prestaje....

Ovo što ti kažeš, da pitao sam tu konzultirao se... Pa nitko normalan neće kupiti neku konfiguraciju što mu drugi sastavi. To je kao da daš pare nekome da ti kupi auto koji se toj osobi sviđa. Postoje subjektivne stvari, navike... 

Zašto bi meni ili bilo kome drugome netko određivao koje ćemo komponente kupiti, jako smiješno. Ja bi mnogima tu mogao držati lekcije. Kompjuterima sam okružen već preko 30 godina. prošao sam od Spectruma i programiranja u basicu do današnjih novotarija... Neke stvari znam bolje, a neke malo slabije... Što ne znam pitam, nisam neka kućanica kojoj netko treba sastaviti konfiguraciju, baš obratno, mislim da imam iskustva i da nekima ja mogu dati savjet. Zanimale su me stvari oko par komponenti. Malo sam se zaletio sa SSDom jer sam htio uštedjeti malo, ali sam na kraju odlučio da se kod dugotrajne investicije za idućih 6-7 godina isplati dati koju kunu više, da bi se bilo u tijeku s trendovima. Upravo iz tih razloga nisam htio Haswella. Onaj Haswell kojeg smo uspoređivali sa overclockiranim skylakem je bio sporiji i to što ima koju jezgru više ne znači mnogo. Kad se 6600k overclockira i kad mu se doda brzi RAM i SSD to će biti sasvim solidno.

Moj je izbor ako više volim novog golfa od starog mercedesa....

Hvala svima dobronamjernima koji su pomogli savjetom, ostale molim da me ne komentiraju. Sa osobama koje na postove u kojima je samo pitanje ili samo link stavljaju palac dolje nemam što diskutirati. Ako nemaš kućnog odgoja i bontona nemaš ništa.

Eto čekam da mi stigne nova konfa, godinama sam skupljao za nju... sad ću biti miran bar 5-6 godina... Mislim ja nisam izbirljiv , igram i starije igre kad ne mogu nove... Ali kad dođe vrijeme i sve postane jako sporo, žrtvujem se i odvojim za nešto što mi znači... Vjerujte mi da nije bilo lako skupiti pare za ovu konfu, a još teže je bilo odvojiti od možda bitnijih stvari za računalo. zato ne volim ove netoleratne i neodgojene klince pljuvatore...

Gledao sam uspoređivao, čitao analize... Da istina je da Skylake nije Best Buy opcija, ali je Preporuka, i u Bugu i na mnogim portalima i časopisima. I ploče i RAMovi i procesori, sve je nova tehnologija... Čak i na istim brzinama rezultati testiranja su pokazali veliku prednost Skylakea nad Hasewllom. Normalno da ima Hasewlla koji su brži, ali ako gledamo istu klasu nema dvojbe. ja sam rekao, kad već toliko čekam i skupljam za novi komp... Mučim se sa ovim starim, odvajam od usta za konfu, onda mi ni tih nekoliko stotina kuna razlike u cijeni nije bitno. Takav sam volim nove stvari. Ne može se pljuvati po ljudima koji imaju drugi ukus, drugo mišljenje. Svatko ima pravo na svoje razmišljanje.

Neki su me jako razočarali na ovom forumu, drugi su potvrdili svoju pozitivu. Svima dobronamjernima i suosjećajnima hvala. Ove druge molim da me zaobilaze i ne komentiraju. Ne mogu ja tu nekoga odgajati ko nije kod kuće odgojen.

Hvala još jednom, na pozitivnim savjetima. Da je moglo bolje, moglo je, da je moglo lošije moglo je, što se tiče savjeta kad sam tražio pomoć. Na kraju sam više manje bio oslonjen na vlastitu prosudbu i sad sam zadovoljan na kraju svih peripetija.

pozz

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 2:32 (MimiXXX).
13 godina

Pozdrav

Prijatelj mi slaže sebi konfiguracijju pa bi vas zamolio da provjerite dali je ovo preporučljivo ili ako nije što biste vi promijenili.
Imajte na umu na kutiju,napajanje i matičnu nije naveo pa bi i to trebalo ubaciti.

1x AMD FX-9370
1x NVIDIA GeForce GTX 970
1x CORSAIR 16 GB(2*8GB) DDR4 2400MHz
1x Patriot SSD Blaze R545/W430, 120GB

Budžet cca 7500 kn

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 7:27 (Zmeikishi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Zmeikishi kaže...

Pozdrav

Prijatelj mi slaže sebi konfiguracijju pa bi vas zamolio da provjerite dali je ovo preporučljivo ili ako nije što biste vi promijenili.
Imajte na umu na kutiju,napajanje i matičnu nije naveo pa bi i to trebalo ubaciti.

1x AMD FX-9370
1x NVIDIA GeForce GTX 970
1x CORSAIR 16 GB(2*8GB) DDR4 2400MHz
1x Patriot SSD Blaze R545/W430, 120GB

Budžet cca 7500 kn

Mora bit 16gig rama ? Treba mu uglavnom za gaming ? 

1 x Intel CPU Desktop Core i5-4460 (3.2GHz, 6MB,LGA1150) box
1 x Asrock s1150 H81M-HDS R2.0
1 x CPU Hladnjak LC-CC-95, Intel/AMD, 90mm 4-pin
1 x MEM DDR3 8GB 1600MHz, HyperX Fury KIN
1 x MSI GeForce GTX970 Gaming, 4GB DDR5
1 x HDD TOSHIBA DT01ACA100 (3.5", 1TB, 32MB, SATA III)
1 x Kingston SSD HyperX FURY,120GB, 7mm, 2.5"
1 x Fortron Raider S 550W, 80+ SILVER
1 x Zalman Z3+, USB3.0 black
Ukupno: 7480,57 kn

Ako bi iz nekog razloga 16gig  i FX procesor može ovak

1 x AMD FX X8 8300 (3.3GHz,16MB,95W,AM3+) box
1 x GIGABYTE GA-970A-DS3P, AM3+, R2.0, 4+1 Phase, 125W CPU
1 x CPU Hladnjak LC POWER LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM
1 x Kingston DDR3 HyperX Fury,1866MHz,16GB(2x8GB)Black
1 x MSI GeForce GTX970 Gaming, 4GB DDR5
1 x Fortron Hyper 600W, 80+
1 x Zalman Z3+, USB3.0 black
Ukupno: 7482,56 kn

Slaganje i dostava su  besplatni, što se tiče obe konfe da se tu skresat cifra za nekih 100-200kn, al ako se može dat 7300 može i 7500 a imaš npr. kvalitetnije kućište, nešto brži SSD i opremljeniju matičnu ploču, kako god izjasni se točno za što bi on koristio komp.

13 godina
neaktivan

MimiXXX ono u cemu je poanta svega prepirete se oko banalne stvari po meni i meni je to s mog stajalista bezveze i nepotrebno mislim tu je forum da se pomaze jedan drugom koliko se moze jer ima dosta ljudi koji prate sve te novitete i imaju sve u malom prstu i svaka cast im na tome.

Ja osobno dosta nisam pratio sve te novitete pa jako kaskak za time pa uglavnom nesto cu sam pretrazit nesto cu pitat tu ljude koji trose svoje dragocijeno vrijeme na savjete sta staviti od komponenti a sta ne.

Ako se moze usparat koja kuna moze ako ne opet dobro jer ici ce se samo da se dobije na kraju kvalitetna konfa koja ce tebe ili mene osobno sluziti dobro i duzi niz godina bez ikakvih problema.

Osobno moje misljenje bez icijih utjecaja tu sa foruma sam mislio da ce skylake donest vise performansi u odnosu na zadnju generaciju ali nije.Osobno planirao sam i7 6700k isto uzeti ali sam se predomislio kad sam vidio da nije nista bolji od recimo i7 4790k.

Znaci to su neke minorne razlike prednosti i mislim da je to cista pljacka(cijena kad je izasao u adm-u nekih 3080kn bio mozda se tad jos isplatio a sad je rootpc 3627kn magazin rs 3749kn).To je sve stvar ukusa neko voli mečku neko bembaru neko audi a neko golfica ;)

Uglavnom nikome ne pomaze svadja kome je ikada pomogla svadja.

Vidis i sam da si pogrijesio glede ssd i ljudi su te upozorili da mozes dobiti bolje za koju kunu vise to su sve dobronamjerni savjeti i mislim tu nema potrebe za nikavu ljutnju ili bilo sta drugo.

Znam isto iz osobnog iskustva da je tesko odvojit 10 k kn vjeruj mi moj je papir brojki i kombinacija pretrpio vise neznam ni sam koliko ali nekak ce se pregurat tih par mjeseci ali gledajuci na sve to isto se planira da me konfa sluzi duzi niz godina i eventualno kroz par godina nadokupi se ista grafa za neki sli cross i to je to.

Nadam se da cu finalizirat spisak komponenti do sljedeci tjedan pa cu vidjet sta ljudi kazu jel valja to za te novce ili ne i dal se da bolje sloziti.

Bitno je da si ti zadovoljan i to je to nadam se da te konfa bude sluzila dobro bez problema duzi niz godina :)

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina

Reka je da bude od 12-16gb RAM-a 2400 MHz i komp je uglavnom za gaming.

Meni se osobno čini da nema potrebe da uzima ovoliko ram-a ali eto,nek mu je na dušu

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
12 godina
protjeran
Zmeikishi kaže...

Meni se osobno čini da nema potrebe da uzima ovoliko ram-a ali eto,nek mu je na dušu

Ne treba mu više od 8gig rama i nema gotovo nikakve razlike 2400Mhz ili 1600Mhz, ako je za gaming onda mu predlozi prvi prijedlog što sam složio sa i5 proc, kod gaming konfiguracije je bitno da imaš barem 8gig rama, što jaču grafičku i procesor koji grafičku može u potpunosti iskoristit, u ovom slučaju i za ovaj budžet i5+GTX 970 se nameće kao logičan i najbolji izbor, naravno da nije greška ni ova druga opcija sa Fx proc ali i5 je ipak jači i bolji procesor.

12 godina
Zmeikishi kaže...

ram još nekako...ali di pobogu taj šugavi procesor?

IIli neka inde na intela, ili neka uzme *FX 8300 *FX 8320  *FX 8350 a ne te kerefeke od 220W

11 godina
Silent horror1992 kaže...

Ne treba mu više od 8gig rama i nema gotovo nikakve razlike 2400Mhz ili 1600Mhz,

U igrama gdje je CPU bottlneck RAM igra dost veliku ulogu.

13 godina

Gigabyte GA-H170-Gaming,1151,iH170,D4,S3,U3,A 1155,98 kn

Corsair 8GB DDR4 2133 Value 482,76 kn

INTEL Core i5-6400 (2.70GHz,1MB,6MB,65 W,1151) Box, INTEL HD 530 1649,00 kn

MSI GeForce GTX 750Ti GDDR5 2GB/128bit 1110,62 kn

Seagate 2TB S-ATA3, 7200rpm, 64MB cache (ST2000DM001) 718,99 kn

SSD SAM 256GB 850 Pro Series Basic 1150,43 kn

Corsair CX600 PSU, 600W, CX Series 633,32 kn

Samsung DVD-RW 24x SATA, SH-224DB/BEBE crni 150,15 kn

Zalman Z3+, USB3.0 black 419,00 kn

Osnovica za porez: 5976,20 kn

PDV (25%): 1494,05 kn

Ukupno: 7470,25 kn

jel ovo OK što sam si  složio? trgovina je Futura IT

Svemirski mega car
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

namjena?

Grafu zamjeni za Gigabyte 1099kn memoriju za Kingmax 8GB DDR4 2133MHz 389kn i da naravno bolje nnapajanje sa više garancije Hyper 600W

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 22:27 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

hvala na savjetu

namjena bi bila all in one

znači office,autoCAD,solidworks(zahtjeva minimalno 8GB ram-a) filmovi,i pokoja novija igrica konkretno ets2,project cars,gtaV...

i ono najvažnije, value for money i da bude koliko toliko pristojan PC za idućih 5-6 godina

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

I zamjeni taj 850 Pro jer je bacanje para. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

zašto? 

ok,još bolje,mislio sam da su Corsair u vidu napajanja kao ono relativno siguran izbor,pa tako i SSD,jedino samsung od meni poznatijih brendova

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Samsung da, al 850 Pro je preskup, uzmi 850 Evo..

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Trebam konfu s ovim ekranom, njega sam sam odabro.

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/aoc-i2481fxh/

Namjena Gaming, multimedija!

Disk može nešto 1tb + ssd 128Gb

Ostalo u budžetu do 8000 max 9000 uračunato i ekran gore hahah

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Pozdrav svima , kupujem pc za gaming od 7500kn u Futuri , gotovina . Ne mislim overclockat a SSD imam. Hvala 

0 0 hvala 0
13 godina

1 x INTEL Core i5-6500 (3.20GHz,1MB,6MB,65W,1151) Box, INTEL HD 530
1 x Memorija DDR4 8GB, 2400 MHz, Performance series, AMD Radeon bulk
1 x Asrock B150M-HDV, DDR4, Skylake, Sck.1151
1 x Gigabyte G1 GAMING, NVIDIA GeForce GTX 970, 4GB GDDR5, 256-bit, DX12
1 x Super Flower Golden Green 450W, 80+ Gold
1 x HDD Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm
1 x Zalman Z3+, USB3.0, white
Ukupno: 7497,78 kn

@Over(C)lock

1 x AOC I2481FXH23,8", VGA, 2xHDMI, FlickerFree, 4ms, AH-IPS
1 x Intel CPU Desktop Core i5-4460 (3.2GHz, 6MB,LGA1150) box
1 x Asrock s1150 H81M-HDS R2.0
1 x KINGSTON ValueRAM DDR3 (8GB,1600MHz(PC3-12800)) CL11, Retail
1 x SSD Samsung 120GB 850 EVO Basic
Ukupno: 8972,60 kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 19:14 (zuper).
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
zuper kaže...

1 x INTEL Core i5-6500 (3.20GHz,1MB,6MB,65W,1151) Box, INTEL HD 530
1 x Memorija DDR4 8GB, 2400 MHz, Performance series, AMD Radeon bulk
1 x Asrock B150M-HDV, DDR4, Skylake, Sck.1151
1 x HDD Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm
Ukupno: 7497,78 kn

Hvala , samo cu uzet 2TB i stavit citac. Stavljam slike sljedeci tjedan

12 godina

Zamjeni i ploču za jeftiniju

MSI H110M Pro-VD, Skylake, DDR4, 1151 - 499kn

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Poštovanje,

nakon dugo godina sam odlučio uzeti novu mašinu, uglavnom mi treba za gaming. Pošto nisam u toku sa novim hardware-om, htio bih zamoliti za par savjeta. Evo konfiguracija koju sam si sredio:

1 x Intel Core i5-4690K Soc 1150 CPU
1 x Matična ploča Asus Z97-K
1 x Kingston DDR3 HyperX Fury,1866MHz,16GB(2x8GB)Black
1 x VGA SAPPHIRE NITRO R9 390 8G GDDR5, retail
1 x Fortron Raider S PSU 650W, 80+ SILVER
1 x CPU Hladnjak Raijintek Themis EVO, 120mm, PWM

Čini mi se da je Skylake/Broadwell trenutno dosta skup da bi ga se uvrstilo u ovu sl. konfiguraciju, a razlike nebi bile toliko vidljive. Što se tiče matične, tu stvarno nemam pojma što radim, pa bi bilo super ako me može netko uputiti/ispraviti. Htio sam samo da bude Asusova (imam dobru povijest s njima ).

Eto, korisni komentari su dobrodošli? Hvala

P.S. ako netko ima ideju kako bi mogao uštediti koju kunu, neka je slobodno nabaci

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 19:18 (laginja).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ili to ili kombinacija Xeona 1231 sa jeftinijom plocom pa izadje slicno, a i performanse su slicne..

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav!

Mijenjam staro kućno računalo(e8400,hd 4850 op.) pa da vidim da li sam to složio dobro ili ne? Kupujem za gotovinu cca 10000 kn sa monitorom i win 10 (ADM ili Futura). Namjena je kućni PC složenac. Monitor nisam stavio ali vjerojatno će biti neki aoc,benq ili samsung do 1500kn preporučeni iz postova iznad. Ako može pametnije(bolje) biti ću zahvalan na savjetu.

1 x Procesor Intel Core i5-4460 (3.20GHz,1MB,6MB,84 W,1150) Box
1 x Gigabyte GA-H97-HD3, s1150, ATX, Intel® H97 Express
1 x DDR3 8GB (1x8GB) Kingston, HyperX Fury, 1866MHz, CL10
1 x MSI R9 380 Gaming 4GB, GDDR5 256 bit, PCI Express x16 3.0
1 x Samsung 250GB 850 Series EVO Basic, Kapacitet 250 GB, 2,5"
1 x HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3,64 MB, 3,5", 24mj
1 x Napajanje FORTRON 650W Raider, RA650, 12cm ventilator, Act PFC
1 x Fractal Design Define R5 Black pearl, bez napajanja
1 x Microsoft Windows 10 HOME 32-bit/64-bit Eng Intl USB, KW9-00017
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

8.518,93Kn

0 0 hvala 0
12 godina

Idi na jaču grafu ako je gaming u pitanju:

• 1 x Intel CPU Desktop Core i5-4460 (3.2GHz, 6MB,LGA1150) box
  • 1 x KINGSTON ValueRAM DDR3 (8GB,1600MHz(PC3-12800)) CL11, Retail
  • 1 x Asrock Z97 ANNIVERSARY, S1150
  • 1 x HDD TOSHIBA DT01ACA100 (3.5", 1TB, 32MB, SATA III)
  • 1 x SSD Samsung 250GB 850 EVO
  • 1 x Optički uređaj LG GH24NSD1 SATA Bulk Black 24x
  • 1 x Fortron Raider S PSU 650W, 80+ SILVER
  • 1 x SAPPHIRE NITRO R9 380X 4GB GDDR5 PCI-E DUAL-X OC W/BP (UEFI)
  • 1 x Fractal Design Define R4, black pearl
  • 1 x AOC I2481FXH23,8", VGA, 2xHDMI, FlickerFree, 4ms, AH-IPS
  • 1 x Win Home 10 64Bit Eng Intl 1pk DSP OEI DVD

Ukupno: 9870,82 kn slaganje i dostava u cijeni.

0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Hvala.

Nsam zahtjevan po pitanju gaminga inače bih uzeo GTX 970 .

Na matičnu vjerojatno misliš na H97 ANNIVERSARY pošzo je non k procesor?

15 godina
neaktivan
Može konfiguracija za gaming za 8000kn? Također u cijenu ulazi i monitor.

0 0 hvala 0
12 godina
  • 1 x Intel CPU Desktop Core i5-4460 (3.2GHz, 6MB,LGA1150) box
  • 1 x KINGSTON ValueRAM DDR3 (8GB,1600MHz(PC3-12800)) CL11, Retail
  • 1 x Asrock s1150 H81M-HDS R2.0
  • 1 x HDD TOSHIBA DT01ACA100 (3.5", 1TB, 32MB, SATA III)
  • 1 x Zalman Z3, USB3.0 black, 3x120mm
  • 1 x Fortron Raider S 550W, 80+ SILVER
  • 1 x GIGABYTE GeForce GTX 970 GDDR5 4GB/256bit OC, WINDFORCE 3X
  • 1 x AOC I2481FXH23,8", VGA, 2xHDMI, FlickerFree, 4ms, AH-IPS

Ukupno: 8180,00 kn slaganje i dostava u cijeni

Ako ne želiš prijeći budžet zamjeni grafu za

• 1 x GIGABYTE GTX 970 GDDR5 4GB/256bit, ITX + Igra

Ukupno: 8010,00 kn

1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice